Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

/zgłoś na serwerze & wiadomość na chatboxie.

sh1zo_nnjl

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony

To taka propozycja która podchodzi w 50% pod forum, a w 50% pod każdy serwer na naszej sieci. Moja poropozycja wygląda następująco, że po wpisaniu /zglos na serwerze wyskoczy nam menu z możliwością zgłoszenia gracza. Gdy ktoś zgłosi gracza z poziomu serwera wyświetli się na chatboxie informacja (to jest przykład jaki zrobiłem na szybko edytując kod przez F12 :v). Z tego co czytałem jest to plugin w 99% konfigurowalny, a więc wszystko praktycznie da się zmienić.

oidFh68.png

• Użytkownik∙

Bardzo dobry ale by było kocur aby jeszcze wiadomość na forum wysyłało automatycznie 

//edit chodzi mi o to ,ze jak juz pojawi się na strefoboxie to aby na pv do admina wiadomość wysyłało 

Sorki ze nie edytuje ale proponował bym zrobić to jak tu @Sh1zO8qujr2S.png

HaQjMYU.png"Jestem bogatym ćpunem, ale patrzę trzeźwym okiem"

• Zasłużony
Teraz, Eryk napisał:

Wyobraź sobię, jak jakieś randomy co grać nie umieją, będą zgłaszać 1/2 serwera.

To można zrobić osobny blok z zgłoszeniami.

• Premium
Premium

Pomysł na plus ale proponowałabym to zrobić pod czatboxem wydaję mi się, że byłoby to wygodniejsze chociażby dla użytkowników którzy korzystają z sb a jak zaczną się zgłoszenia no to trochę to może zaspamować ( :

• Lubię to! 1

76561197961177126.png

4 minuty temu, Sh1zO napisał:

To można zrobić osobny blok z zgłoszeniami.

Zauważ ile jest serwerów, i jeżeli w przeciągu 5minut na każdym serwerze zostanie zgłoszona osoba,i szukaj zgłoszenia z danego serwera.

Ale jeżeli większość osób jest za to można, wstawić, takie coś na okres próbny,jeszcze, gdyby była możliwość, że jeżeli gracz dajmy przykład zgłosi z serwera DD2, adminowi DD2 na forum ta wiadomość się podświetla,tak jak pisałem, żeby nie trzeba było scrolować i szukać tego.

Także drugą rzeczą jest to, aby takie rzeczy znajdowały się nad czatboxem.

• Użytkownik∙

Jeżeli by było postanowione, że będzie wstawiony taki blok to pewnie tylko i wyłącznie poza chatboxem, bo serwerów nie jest tylko 3/4, ale już ponad 10 i gdyby wszystkie serwery podłączyć pod takie coś to byłby wielki spam.
Znając życie to znajdą się trolle co będą każdego zgłaszać i tak jak kolega wyżej napisał: "Płaczki będą każdego zgłaszać" - i to jest w 99% pewne, a najgorsze, że admin wbija, a gracz jest czysty to traci swój prywatny czas.
W dodatku admin serwera np. jailbreaka nie jest 24/24 na forum lub kompie i nie sprawdzi czy są jakieś zgłoszenia, bo zazwyczaj gracze piszą na gadugadu do administracji lub admini wchodzą od razu na serwer.
Oczywiście ma to swoje plusy i minusy. Taki okres próbny dla kilku serwerów na początek - why not? 

• Użytkownik

Proponuję osobny chat albo tabele gdzie będzie to pokazywane. SB będzie spamowane gdy jest tyle serwerów.

✟☆KUBI☆✟
OneTap-majster 
76561198307847567.png
  • Junior Admin
Junior Admin

To do wszystkich serwerów? CS:GO też? Tutaj się nawet admini nie wypowiedzieli za bardzo,, ;d może tam tylko dwóch... Admin jak ma czas, to siedzi na serwerze, wątpię, żeby ktoś po tym zgłoszeniu wbijał na serwer no, chyba że Administracja forum..... ale to chyba nie powinno być dla nas ;d iii już trochę za dużo tych botów moim zdaniem, Bot co pokazuje na SB nowe tematy, o nowym użytkowniku i jeszcze to? Ten BOT sprawiałby duży spam + tamte pozostałe boty co są to już w ogóle...

(Iii jakieś płaczki zgłaszały, by pierwszego lepszego człowieczka co ich zabija.. nie bez powodu jest takie coś jak "Admin", który się zna na rzeczy i ocenia czy ktoś jest odpalony, czy nie/czy zasługuje na bana,,,)

heh1111.png

• Użytkownik∙

Jestem za można zrobić nad SB widziałem na kilku sieciach takie coś, że nad SB masz taką tabelkę i tak wyskakuje info o zgłoszonych graczach.  Wtedy nie będzie żadnego spamu na Sb. 

Edytowane przez Kropka.
  • Użytkownik∙

Bardzo dobry pomysł.

Nie wiem czy wtyczka jest dostępna w internecie.   --(w sprzedaży)--

Aczkolwiek napisanie takiej aplikacji nie jest czymś bardzo trudnym, wystarczy znać języki programowania.

• Ha ha 1

:)

• 3 tygodnie później...
  • Właściciel
Właściciel

Wraz ze zmianą stylu wrzucimy na próbę, jeśli zda egzamin - zostanie

• Super 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]