Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

#23 Wywiad z Jaro

skowron

Rekomendowane odpowiedzi

• Skowron

image.png.b7f3049b3c393b67747647fc098c83a1.png

Cześć wszystkim. Zapraszam wszystkich na wywiad do którego zgłosił się @Jaro

Na wstępie chciałbym przywitać swojego gościa i podziękować za chęć i za odwagę. :) 

Cześć @Jaro. Na początek przedstaw się nam i powiedz nam coś o sobie. 

Cześć, mam na imię Rafał. Mam 21 lat, pochodzę z Warszawy. Moje główne zainteresowanie jak i kariera to gastronomia. Przez cztery lata byłem kelnerem/barmanem, a teraz od półtorej roku prowadziłem firmę Cateringową / Agencja pracy - Horeca / Leasing pracowniczy, czyli wynajem kadry kelnerskiej / kucharzy itp na Hotele - Bankiety / Eventy / Śniadania / Lunch / Bufet.

image.png.fb2285cfdcf02d6df2faaf1d834feb78.pngimage.png.910b9bc882d48710912ae947b74efafd.png

O proszę, widzę że mamy dużo wspólnego, ponieważ ja też pracuje jako kelner na bankietach, tylko staż mam trochę większy bo jakieś 15 lat. 

Powiedz mi co Cię skłoniło do tego aby wybrać gastronomię? Wiem, że jest to ciężki kawał chleba i trzeba mieć to ,,coś,, aby wytrzymać ( śmiech ) . 

Wybrałem gastronomie bo oprócz bardzo dobrych możliwości zarobkowych otwiera drogę do dalszego doskonalenia umiejętności i wszechstronnego rozwoju. Pracowałem głównie w restauracjach Hotelowych takich jak. Marriott / Inter Continental / Novotel / Golden Tulip jako kelner Bankietowy w firmie Cateringowej czyli w kilku Hotelach z którymi firma prowadziła współprace. Wybrałem ten zawód z tego względu iż lubię pracę z ludźmi, pracę w godzinach wieczorowo - nocnych oraz w kulturalnych klimatach. Ciężko jest to opisać czemu się wybrało ten zawód, to ma po prostu w sobie to coś .

image.png.fb31d125b85cc7afe7936c6e1a9d68ec.png Ach to nocne życie :) 

Masz rację trzeba mieć to coś :) Wspomniałeś  o kulturalnych klimatach. A czy byłeś świadkiem jakieś zabawnej sytuacji? Którą mógłbyś nam przytoczyć ? Mówią o nas kelnerach, że moglibyśmy książki o tym pisać. 

Dokładnie masz rację to co napisałeś. Moglibyśmy książki o tym pisać.Śmieszne sytuacje są na porządku dziennym. Rok temu, przyszedł do pracy nowy kelner - Student, jak wiesz aktualnie branża gastronomiczna jest upadła i nie ma doświadczonych jak to się mówi ,,Starych kelnerów" tylko tak zwani ,,Podawacze" - Studenci którzy nigdy nie mieli styczności z tym zawodem. Gość zamówił wino, które w karcie menu kosztuję 170 zł. za butelkę. Ale jak się potem okazało, podał bardzo podobną butelkę tej samej marki, tylko że się różniło ,,Wiekiem", za 850 zł. pracował kilka dni za darmo :) 

Pewnie jemu nie było do śmiechu ( śmiech ). A czy Tobie zdarzyła się jakaś wpadka ? Na bankiecie, bądź w jednym z hoteli w których pracowałeś ?  

Airport  Hotel Okęcie - Warszawa, ogromny bankiet. Podczas obsługi sali, zaczęła zarywać do mnie pewna kobieta, już po paru lampkach, i nagle poleciał w moją stronę tekst ,,Wolny jesteś po pracy? Wpadnij do mnie" co się potem okazało że była to żona pracownika Dyrektora finansów tego Hotelu.

Bajerowałeś ją ? :) 

Była ode mnie starsza o około 20 lat. Ja i tak mam dziewczynę której jestem wierny.  Owa dama na końcu imprezy jak wsiadała do windy, przeprosiła mnie za te teksty z uśmiechem na twarzy. Na końcu naszej rozmowy powiedziała żebym pojechał gdzieś się wyszaleć i że też pewnie wiem jak to jest po alkoholu.

Różnie to bywa z takimi historiami :)  A czy Twoja dziewczyna nigdy nie dopytywała się jak to jest na bankietach?  Czy kiedyś była zazdrosna o pracę ?

Kilka razy jak był problem z pracownikami zabierałem ją, jak nie było innego wyjścia, więc wie jak to jest na bankietach. Była sytuacja że była zazdrosna, jak miałem z jakąś inną atrakcyjną dziewczyną sektor do obsługi, lecz po jakimś czasie przeszło jej jak zobaczyła że jestem wierny wobec niej :) 

To dobrze że zadbałeś o jej spokój :) Teraz powiedz nam coś o przygodzie w Cs'a ? Jak się to wszystko zaczęło i jak trafiłeś na naszą sieć ?

Moja przygoda w Cs'a zaczęła się około dziewięciu lat temu, dokładnie to w wigilię jak mój o wiele starszy brat cioteczny przyniósł do mnie tą grę na pendrivie i tak to poleciało. Co do sieci StrefaSkilla, to w środku nocy nudziło mi się, więc wbiłem na Cs'a i szukałem jakiegoś serwera do popykania na którym jest dużo ludzi a o takich porach ciężko o to. Tak więc trafiłem na serwer  Only dd2 #2, który był praktycznie pełny i moja przygoda tak się zaczęła.

image.png.3dcf2b1beef555d4b121a46c645368c6.pngimage.png.5c8a2d3c18cef4b34b80a39ea83d379b.png

Tutaj przyznam Ci rację. Serwer Only dd2 # 2 to popularny serwer i można spotkać tam graczy nawet o 3 w nocy. Powiedziałbym nawet, że ten serwer nie stygnie. A na sieci powoli się zadomawiasz czy raczej będziesz gościem u nas? 

W 100'tu procentach zadomawiam się. Jak widzisz moja aktywność z nowego użytkownika w tak krótkim czasie poszła jak rakieta do góry, codziennie spędzam czas na forum, udzielam się, rozmawiam z ludźmi więc na pewno zadomawiam się :) 

Bardzo miło to słyszeć. ? Mam nadzieje, że Twoja aktywność na forum po wywiadzie nie spadnie ( śmiech ).  A Jeśli  chodzi o grę w Cs'a  to chciałeś, bądź grałeś w jakimś teamie? Czy jesteś wolnym strzelcem? ?

Jakiś czas temu, przed przerwą od komputera, gier itp. jak posiadałem konto Steam, a na niej Cs'a grało się meczę pomiędzy klanami,  lecz to nie dla mnie. Więc jestem wolnym strzelcem.

A oprócz gry na serwerze masz jeszcze inne zainteresowania?

Oczywiście, tak jak na początku rozmowy wspominałem, głównie gastronomia. Oprócz tego przynajmniej kilka razy w miesiącu gram turnieje w Paint Ball, jak oczywiście czas na to pozwala, oraz motoryzacja/transport Ciężarowe/Osobowe.

image.png.b29f140b5d311c1c43ed73945fa1440c.pngimage.png.a2a05d371cab0283baed6ef0170a0b63.pngimage.png.8c07eacd5d50cd6c25fa54e6ae210494.png

Masz bardzo ciekawe i zróżnicowane zainteresowania. Jesteś też ciekawą osobą i pewnie gdybyśmy się spotkali na piwie mielibyśmy o czym rozmawiać. 

Tak więc zbliżamy się do końca naszego wywiadu. Jeszcze raz Ci dziękuję za chęć, oraz za czas poświęcony na ten wywiad.

Chciałbyś kogoś pozdrowić ? 

Oczywiście, pozdrawiam wszystkich z sieci Strefaskilla, jak i dziękuje Tobie za przeprowadzenie ze mną wywiadu.  :) 

Ja również dziękuje i pozdrawiam. Do zobaczenia na sieci i na serwerze.  

• Lubię to! 2
  • Super 1

sygnatura Strefa.jpg

• Junior Admin
Junior Admin

Trochę krótki ten wywiad ;x Trochę takie nie typowe pytania, ale parę ciekawych rzeczy można się dowiedzieć.

++ Jak na pierwszy wywiadzik :D 

• Dzięki 1

heh1111.png

• Zasłużony

Plusik za chęci

Nie mniej jednak zmienilbym tę zieloną czcionkę, jest mega nieczytelna.

• 1 miesiąc temu...
  • Junior Admin
Junior Admin

• Wiadomość wygenerowana automatycznie •
Temat został zamknięty przez administrację.
Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a temat zostanie rozpatrzony ponownie.

heh1111.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]