Właściciel Trivor Opublikowano 11 Marca 2020 Właściciel Właściciel Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Cześć, jako że media i wszystko tak napędza sprawę z korona wirusem zapraszam do dyskusji co o tym wszystkim myślicie. Temat w offtopie więc bez problemu możecie wymieniać się zdaniami, dyskutować i spamować na temat. Jak myślicie, co dalej? Każdy się w końcu zarazi czy wyplewią to? Skąd się to wzięło, serio od jakiś zwierząt czy chińczycy chcieli zmniejszyć populacje? 3 1 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ marek Opublikowano 11 Marca 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Ja sadze, ze Bede wykonywal w ciagu calego wirusa tylko 3 rzeczy -BEDE MYL RECE -GRAL -SPAL 2 Odnośnik do komentarza
Właściciel Trivor Opublikowano 11 Marca 2020 Właściciel Autor Właściciel Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 A co z żarciem? U mnie w biedronce już ryżu ani makaronu nie kupie, w reszcie sklepów to samo? Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ marek Opublikowano 11 Marca 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 u mnie w dino to masakra chlopie XDDDD na szczescie cole i pepsi zostawili w spokoju Odnośnik do komentarza
Zasłużony sh1zo_nnjl Opublikowano 11 Marca 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Wszystko idzie w górę cenowo, u mnie ryż czy mąka już o 1-1,50zł w górę. Ja jestem tego zdania co osoba która to napisała: "Teraz to co się odpie*dala to jest biznes, PR, propaganda, sianie paniki. Koronawirus istnieje – jest to fakt bezsprzeczny.(…)Zastanawiałeś się po co to wszystko jest?" "Nakręcanie tej całej spirali, ma swoje realne efekty finansowe, ponieważ to jak Chiny tracą, słyszałem, że pierwszy raz od lat 70 jest możliwa recesja w Chinach. Wszyscy teraz będą kupować makarony, czytałem o debilach co wystawiają mydło za 200 zł, na portalu aukcyjnym. Umiejętnie podsycana panika jest idealnym narzędziem w rękach złych ludzi." Co do zarażenia to podobno jakiś stary chinol opierdolił nietoperza i się zaraził 1 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony szynka Opublikowano 11 Marca 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 To jest kurwa chore, myjcie ręce jak lejecie a żaden wirus was nie złapie, zarazeni to osoby w dorosłym wieku. Najgorsze jest to co tv robi z ludźmi np. Moja babcia kupila dzisiaj 20kg mąki, kasze i makarony (tak musiałem jej to zawieźć) Zastanawia mnie czy kościoły będą otwarte, jakby nie patrzeć to tam też pojawia się skupisko ludzi, ale znając jakiegos duchowego to będzie kazał modlić się razem żeby przepędzić ZŁO #SKLEPY W SŁUPSKU 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony szynka Opublikowano 11 Marca 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Jeżeli ktoś ogląda polski yt to wie ze większość z nich miała deala z aliexpress Resztę zostawiam wam xd Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ marek Opublikowano 11 Marca 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 z tego co wiem @shinga u mnie w rodzinie miała być komunia mojej kuzynki i jest odwolana =DD 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Lopuss Opublikowano 11 Marca 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 ja tam mam wyjebane i tak kiedyś umrzemy wszyscy a codo kolonawirus to huj mu w dupe chińczycy zarazili się jakimś gównem i rozprzestrzeniają się dalej co za łby.... myślę że do mnie nie dotrze bo mieszkam na takim zadupiu ze maps google nawet nie wyszukuje XDD 1 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 11 Marca 2020 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Virusa wypuścili pewnie specialnie by wybić tych Chinoli bo ich za dużo ii wymskło się to spod kontroli (:: pewnie dojdzie do ponad miliona ofiar z tego powodu (albo wgl umrzemy wszyscy i polske to totalnie zje i nie będzie jej nawet na mapie ) 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ hk. Opublikowano 11 Marca 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Ogólnie to beka z Polaków którzy robią zapasy, bo boja się tego koronawirusa. Pomimo ze w Polsce wykryto 30 przypadków zarażonych to nie jest powód do paniki. Wiadomo zamknięcie szkół to jest dmuchanie na zimno ale opłacalne. Ze względu na to, iż niektórzy uczniowe mieli praktyki poza granica, m.in Włochy/Wielka Brytania itd. Włochy tutaj popełniły najgłupsza z dopuszczalnych decyzji, ponieważ nie robili z tego nic. Nie przestrzegali kwarantanny która ich obowiązywała, stad teraz są skutki tego jak widać. Za głupotę się płaci. Pocieszenie jest takie ze jesteśmy blisko zwycięstwa, bo chińczycy odnotowali tylko 26 nowych zakażeń, a to bardzo mało w porównaniu co siw działo dotychczas u nich oraz prawie 70% zostało wyleczonych, a szpitale które zostały utworzone na czas wielkiej epidemii zostały zamknięte. Najlepsze jest w tym wszystkim to, ze w ciągu tego tygodnia zanotowano w Polsce ponad 213tyś zachorowań na grypę, 213tyś.. ogromna liczba prawda? Jest równie groźna jak owy wirus, tylko ze tutaj są leki, no ale niestety nie wszystkie działają, bo w tym samym tygodniu zmarło na grypę ok 40 osób, a O TYM W TELEWIZJI NIE MÓWIĄ, a czemu? Za dużo media gadają i nagłaśniają i ludzie w to za bardzo wierzą, ze pandemia się zbliża wielkimi krokami, gdzie to nieprawda. 3 Odnośnik do komentarza
Donator Youmuus Opublikowano 11 Marca 2020 DONATOR Donator Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Moja szkoła. Adios. 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Infeek Opublikowano 11 Marca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 A ja tam myślę, że polaczków poje*** . beka z nich ogolnie, że robią takie zapasy a jak człowiek idzie na normalne zakupy to nawet papieru toaletowego nie może kupić bo jakieś dziadki wykupiły. To samo z mąką, ryżem, makaronem i konserwami, dzisiaj pani w Lewiatanie powiedziała, że nawet nie mogą zamówić mąki w hurtowni bo się skończyła, więc tylko się domyślam na jaką skalę to jest... ludzie robią zapasy jakby co najmniej WWIII się szykowało. Jeszcze pasuje, żeby do schronów powchodzili. Kolejny przypadek, , że jechałem sobie autobusem do szkoły i jakiś facet w wieku może z 25 lat, kaszlał.. no ale dobra.. kaszleć można z wielu powodów typu nawet jak Ci zaschnie w gardle... a jakaś stara baba zwyzywała chłopa, i kazała mu wysiadać z autobusu, a chłop podziwiam nawet się nie odezwał, ja to bym takiej jeszcze "nakaszlał" na łeb. Ogólnie w głębokim poważaniu mam tego wirusa, gdzieś w ~90% ludzie którzy umierają na koronawirusa to ludzie po 70-80, jak sam jakiś tam majster wśród lekarzy powiedział, że możemy być zarażeni i nawet o tym nie wiedzieć bo on się po prostu nie "ujawnia" nie daje objawów bo mamy silne organizmy, a tacy starsi ludzie znoszą to gorzej i tyle. No ale co, 2 tyg. na razie koronoferii od szkoły, pozamykane kina ,centra kultry, muzea.. zobaczymy jak się to wszystko rozwinie. Odnośnik do komentarza
Użytkownik Rustic Opublikowano 11 Marca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Jeżeli chodzi o moją miejscowość to jest nieciekawie w miejscowości chotycze zabrano dzisiaj zarażonego (bardzo blisko) a dodatkowo w miejscowośći Pietrusy stanęło wojsko i obserwuje wszystkich kierowców po całym icynedncie ludzie z mojego miasteczka ochujali nie ma ani chleba ani makaronów, mąki, napojów nawet i mydło zajebali... Odnośnik do komentarza
Użytkownik KUBI Opublikowano 11 Marca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 X D to tyle ✟☆KUBI☆✟ OneTap-majster Odnośnik do komentarza
Użytkownik dejmano Opublikowano 11 Marca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 its just a flu bro Odnośnik do komentarza
GENERAL ALADEEN Opublikowano 11 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Za rok z uśmiechem będziemy wspominać to zamieszanie z koronawirusem. No, nie wszyscy oczywiście. A skoro tak wspominacie o makaronie to Koronawirus jest jak makaron. Wymyślili Chińczycy, ale dopiero Włosi zapewnią prawdziwą popularność. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Kacperek Opublikowano 11 Marca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2020 Ludzie za bardzo panikują i nie rozumiem ich, wykupują wszystko ze sklepu i robią pustki. Najlepsze jest to, że zamknęli szkołę i można sobie posiedzieć w domu, odpoczynek mam od jazdy codziennie rowerem 3km Odnośnik do komentarza
Użytkownik Nakukait Opublikowano 12 Marca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 No jak dla mnie to wiecej dymu niż ognia bez przesady gdyby każdy nie czekal do ostatniej chwili z ponformowaniem służb to nie bylo by takiej paniki . Odnośnik do komentarza
Użytkownik DuetNiebanalny Bella Ciao Opublikowano 12 Marca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 (edytowane) https://www.youtube.com/watch?v=kNhR0uPlQPI Edytowane 12 Marca 2020 przez DuetNiebanalny Bella Ciao Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ NarratoR Opublikowano 12 Marca 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Będzie apokalipsa zombie, mówię wam Odnośnik do komentarza
Użytkownik ThaXhs Opublikowano 12 Marca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 Wedlug mnie osoby powyzej 50 roku zycia maja najwieksze prawdopodobienstwo na smierc lecz osoby ponizej 50 przejda tego koronawirusa jak zwykla chrobe. Oczywiscie jest mozliwosc gorszego scenariusza ale o tym dowiemy sie w przyszlosci Napewno trzeba cos w tym kierunku robic np. -myc rece, nie wychodzic z domu w miejsca publiczne (galeria, duze sklepy itp.) najlepiej grac na serwerze xd LateImperturbableHound-mobile.mp4 Odnośnik do komentarza
Zasłużony sh1zo_nnjl Opublikowano 12 Marca 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2020 GG WP 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ hk. Opublikowano 13 Marca 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 https://www.google.pl/amp/s/wiadomosci.radiozet.pl/amp/full/436008/Swiat/Koronawirus.-W-Chinach-i-Korei-Poludniowej-wygasa-epidemia A Polacy nadal panikują w sklepach, pomimo ze w Chinach i w Korei jest kilkunasta razy większa ilość zachorowań Odnośnik do komentarza
Użytkownik KUBI Opublikowano 13 Marca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2020 E tam przesadzacie u mnie w Szwecji jest koło 800 osob i tylko zamknęli moja szkole bo tam sa dwie osoby z korona xD. ✟☆KUBI☆✟ OneTap-majster Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi