Użytkownik Infeek Opublikowano 25 Marca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Siemanko, mam takie dziwne pytanie na które nie mogę znaleźć rozwiązania. Otóż, ostatnimi czasy mam takie problemy, ze podczas gierki z pingu 30 rośnie do rzędu 250, nigdy wcześniej nie było takiego problemu mimo nie zmieniającego się internetu ( Tj. prędkości ) Czy jest może jakiś sposób na sprawdzenie czy jest jakiś problem w przepustowości, czy moze gra wywiera taki "nacisk" na internet? Chociaż z tym drugim mógłbym się ostro kłócić bo mam taki sam internet ( SHIT NEOSTRADE ) od x lat i mimo ,ze jest dosyć słaby bo niestety tylko 20 download i 1 upload to wystarczał i grało się raczej stabilnie, zauważyłem takie problemy gdzieś od początku grudnia, czy jest możliwość, żeby było to spowodowane Korona Wirusem? Może macie jakiś program który mógłby z tym pomóc czy cokolwiek. Bo nie mam już do tego siły ?♀️?♀️ Odnośnik do komentarza
Użytkownik Maciek5g Opublikowano 25 Marca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Też musiałem zmienić internet z neostrady na inny bo odkąd pojawił się temat #zostańwdomu i #koronaferie duzo ludzi korzysta z internetu... Polecam do ściągnięcia dwa programy. Jednym jest cCleaner https://download.komputerswiat.pl/akcesoria-i-narzedzia/oczyszczanie-dysku/ccleaner wyczyść sobie wszystkie dziadostwo i rejestr z komputera a drugi to game booster https://www.dobreprogramy.pl/Game-Booster,Program,Windows,101317.html ktory przyśpiesza prace komputera podczas grania w gry komputerowe Może to dużo nie pomoże ale zawsze to coś. A jak nie to restart łącza, ewentualnie kontakt z orange żeby to zrobili zdalnie u nich na centrali... tylko nie dzwoń na infolinie bo to sie mija z celem i bedziesz czekać na połączenie 2h. Najlepiej poprzez aplikacje Mój Orange/chat z konsultantem tam idzie to dość sprawnie. Pozdrawiam! 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Rustic Opublikowano 25 Marca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Tak jak wyżej internet jest teraz strasznie przeciążony i to powoduje lagi Najlepiej zadzwoń i niech zgłoszą to do pomocy technicznej okres 2 tygodni czekania ale jeżeli poprosisz to da ponaglenie i w ciągu 3 dni będzie ci śmigał Cc może pomóc ale ten GameBooster bym sobie odpuścił @Infeek Spoczko oznacz jakiegoś moderatora niech zamknie bo nic innego nie da się dopowiedzieć xd Odnośnik do komentarza
Użytkownik Infeek Opublikowano 25 Marca 2020 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 (edytowane) @Maciek5g @Rustic Dzięki bardzo, tak zrobię! @hk. Proszę o zamknięcie tematu. Pozdrawiam Edytowane 25 Marca 2020 przez Infeek "Rozwiązany problem" Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ hk. Opublikowano 25 Marca 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 • Wiadomość wygenerowana automatycznie • Temat rozwiązany. Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a temat zostanie rozpatrzony ponownie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi