Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Odowłanie Amas

Amas

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Nick z CS: Amas

Admin banujący: @FiQel

Serwer: Only DD2 #2

Data zdarzenia: 10.05 / 14:30

Opis sytuacji: Grając na serwerze dostałem bana za 'podszywanie się pod admina'. Będę odnosił się do dema, do którego podaję link poniżej, tak aby UBT mógł widzieć jak wyglądała cała sytuacja. Mianowicie wszystko rozpoczęło się od słów, które padają w 4:40 minucie trwania demka -

"*SPEC* Amas :  OK JUZ GO SPRAWDZAM
 *SPEC* Amas :  nie spamuj mi tak na u@". 

To wszystko co napisałem i za co dostałem bana.  Admin uznał to za podszywanie się pod admina. Ja natomiast nie miałem na celu tego zrobić, a słowa były skierowane do gracza @TranQuilowsky (Hej cipcia) , który jest często oskarżany przez innych o posiadanie wspomagaczy i właśnie w ten sposób nawiązywałem do tego, tak żeby razem z nim się wspólnie pośmiać dla rozluźnienia atmosfery. Wspomniany przeze mnie gracz oczywiście od razu zrozumiał o co chodzi i odpisał mi słowami:

*DEAD* Hej Cipcia :  prosze nie
 *DEAD* Hej Cipcia :  nie sprawdzaj

Chwilę później @Meluśnapisał: [*SVIP*] [Wlasciciel Serwera]  *SPEC* Meluś :  Amas jeszcze raz tak napiszesz i lecisz z permem

Wydawało mi się troszkę mało zrozumiałe, że za takie coś perm poleci no ale w porządku. Ostrzegł mnie, ok. Byłem zdziwiony ale zrozumiałem jego słowa i podporządkowałem się temu co powiedział i nie napisałem więcej nic podobnego. Chwilkę się co najwyżej pospierałem o to na u@ (oczywiście bez żadnych wyzwisk i agresji, zwykła rozmowa, jestem pewien, że Meluś może to potwierdzić). I tutaj mogłaby się sprawa zakończyć ale oczywiście musi wkroczyć 'najbardziej doświadczony' admin fiQel i dodać swoje 3 grosze. Sytuacja w ogóle nie dotyczyła jego ale musiał się odezwać. Na HLTV tego nie widać ale napisałem do Melusia na u@, cytuję: "Śmieszne, żeby za takie coś był perm" . Po czym kolega odpisuje: "[*SVIP*]  *SPEC* FiQel :  amas narazie to ty jestes smieszny :P". Serio? Gościu który potrafi dać bana na 3h za 'umyj zęby' (zakładając wątek rzucił mi się temat przeniesiony do archiwum z fiqelem w roli głównej), pisze takie coś? No ja nie wiem co jest bardziej obraźliwe w tym przypadku. Ja mu odpisałem czystą prawdę, to co już wspominałem wcześniej publicznie, nawet na forum, i nadal podtrzymuje, mianowicie:  *SPEC* Amas :  ty tam sie nie odzywaj bo twoj admin to nieporozumienie I na tym również mogłoby się skończyć, ale od około 7:45 minuty z dema wywiązał się między nami taki dialog (PROSZĘ ZWRÓCIĆ UWAGĘ, ŻE MINĘŁO JUŻ PONAD 3 MINUTY OD MOMENTU GDY NAPISAŁEM TO ZA CO ZOSTAŁEM ZBANOWANY): 

[*SVIP*]  *SPEC* FiQel :  cos jeszcze mam dodania amas?
 *SPEC* Amas :  w zwiazku z czym?
[*SVIP*]  *SPEC* FiQel :  z podszywka
[*SVIP*]  *SPEC* FiQel :  pod admina?Hmm
 *SPEC* Amas :  sprawdz sobie
 *SPEC* Amas :  co to znaczy
 *SPEC* Amas :  pdoszywanie sie
 *SPEC* Amas :  dzieicaku
 *SPEC* Amas :  a potem cos pisz

Jest to ewidentna prowokacja ze strony Admina banującego, bo temat po prostu dawno ucichł a pytając mnie czy mam jeszcze coś do dodania gościu łamie regulamin. Ponadto pragnę się odnieść do moich słów "Sprawdz sobie / co to znaczy / podszywanie się". Bo podszywanie się to nie jest to co ja zrobiłem. Podszywanie się to by było gdybym ustawił sobie nick podobny do któregoś z adminów i podawał się za niego. Zauważmy różnicę. To co ja zrobiłem to jest, jak to @Meluś wspomniał "Wprowadzanie ludzi w błąd" i z tym się mogę zgodzić (Jednak gdy to pisałem to praktycznie 80% serwera było żywych i grało, nie widziało mojej wiadomości. Więc również nie to było moim celem). @FiQel jeśli ty nie odróżniasz jednej rzeczy od drugiej to może zrozumiesz to na prostym przykładzie. Jak zapewne dobrze wiesz, w regulaminie jest wpisane: 5. Zakaz podszywania się pod graczy oraz administrację. I wytłumacz mi teraz jak w takim razie mogę podszyć się pod gracza? Bo ja widzę tylko jedną możliwość - ustawić taką samą/podobną nazwę co on. I to samo się tyczy podszywania pod administrację, tymbardziej, że jedno i drugie jest zawarte w tym samym punkcie. 

Dodam jeszcze, że na bana którego otrzymałem z pewnością wpływ miała sama wspomniana wyżej rozmowa i to jaki jest mój stostunek co do admina banującego, a nie czynność, którą wykonałem.  Jeśli się mylę - To proszę mi wytłumaczyć, dlaczego nie dostałem bana od razu po tym gdy 'podszywałem się'? Ba! Nie dostałem nawet na tej samej mapie, a dopiero jak wszedłem na serwer dwie mapy później. Oprócz tego - @Meluś , który jest właścicielem serwera pisze mi na luzie, żebym po prostu więcej tak nie mówił i ja się do tego dostosowuje, a wchodzi sobie taki Fiqel, który dostał admina po miesiącu grania na serwerze, a obecnie zagląda tam rzadko kiedy i daje bana? Jeszcze z takim opóźnionym czasem? Troche mało zrozumiała sytuacja dla mnie. Wnioski nasuwają się same.

Podsumowując: Moim zdaniem ban bardziej wynikał z wrogości jaką się nawzajem darzymy z adminem banującym, niż z samego czynu. Nie podszywałem się, a co najwyżej można to podciągnać pod wspomniane wcześniej wprowadzanie ludzi w błąd. Myślę, że opisane wyżej fakty wystarczająco dobrze obrazują to jak wyglądała cała sytuacja. Ostatecznie szczerze powiem, że liczę na całkowite zdjęcie bana, jednak jeśli UBT się ze mną nie zgadza to proszę chociaż o skrócenie bana do tygodnia, gdyż taryfikator przewiduje takie rozwiązanie, a powiedzmy sobie szczerze - to co zrobiłem to nie jest jakiś mega wybryk. Wiem też, że jest kilka osób, takich jak ta, która mnie zbanowała i zależy im, żebym miał tego perma więc chciałbym dodać jeszcze, że mój ostatni ban dał mi dużo do zrozumienia i myślę, że ten kto był na serwerze gołym okiem widzi różnicę, dlatego mimo wszystko nie byłoby miło rozstawać się przez taką błahostkę. 

Link do bana z amxbans (https://amxbans.strefaskilla.pl): https://amxbans.strefaskilla.pl/ban_list.php?bid=16819

Wycinek bana z konsoli: [FB]-------------------------------------[FB]||| You are banned||| Nick: Amas||| IP: 31.60.18.201||| SteamID: STEAM_0:1:18839906||| By admin: FiQel||| Reason: Podszywanie sie poda admina||| Ban created: 10.05.2020 - 14:34:39||| For length: Permanent||| On: [Only DD2 #2] http://StrefaSkilla.pl [ASYSTY | RANGI CS:GO][Skin MOD][FreeVipSteam] (de_dust2)||| Time left: Forever||| Will expire: Never[FB]-------------------------------------[FB]

LINK DO DEMKA Z HLTV: https://www2.zippyshare.com/v/CR1lO1ms/file.html

• Lubię to! 1
  • Ha ha 1
  • Przykro mi 1
  • Użytkownik

Temat zamykam. @Amaszapraszam na ts3. Napisz na PW kiedy ci pasuje.

Ewentualnie temat mogę przenieść do działu 'skargi'

syg..gif.08e2f45068f02b4754075e79d6cec25c.gif

• Skowron

Jaka jest decyzja w tej sprawie? @Meluśjesteś tutaj wspomniany w tej wypowiedzi, więc chciałbym abyś też się wypowiedział. 

sygnatura Strefa.jpg

• skowron odblokował(a) ten temat
  • Skowron

• Wiadomość wygenerowana automatycznie •
Gracz zbanowany/nieodbanowany.
Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a temat zostanie rozpatrzony ponownie.

• Przykro mi 1

sygnatura Strefa.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]