Użytkowniczka Kaarcia Opublikowano 18 Maja 2020 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Witam Strefowiczów. Moim dzisiejszym gościem jest koteł. Kilka osób zna go z poprzedniej sieci, ale na strefie nie każdy miał okazję go poznać. Witaj @Koteł.. Dziękuję, że mogę przeprowadzić z Tobą wywiad. Na początku chciałabym, żebyś odpowiedział na kilka podstawowych pytań. Jak masz na imię, skąd pochodzisz i ile masz lat? Witam wszystkich strefowiczów Mam na imię Arek, pochodzę z małego miasteczka na Lubelszczyźnie a dokładniej ze Zwierzyńca, wiosen mam aż 24 i choć czuję że jestem stary Miło mi poznać Ciebie Arku. Opowiesz nam coś o swojej miejscowości? Nigdy nie byłam w tych regionach i może polecisz mi kilka ciekawych miejsc wartych zobaczenia? Zwierzyniec jest to miasteczko położone w województwie lubelskim. Jest ono stolicą Roztocza w swoim rodzaju i muszę przyznać się że dużo miejsc do zwiedzania które mógłbym polecić i zdecydowanie polecam Stawy Echo, Bukową Górę, Kościołek na wodzie oraz Zwierzyńczyk i okoliczne wąwozy. Jak ktoś lubi pojeździć na rowerze to na Roztoczu nie brakuje ścieżek rowerowych do przeróżnych miejsc. Jest ich naprawdę sporo. Nie powiem że do dzisiaj w tym mieście piwo się produkuje. Co roku jest organizowana Letnia Akademia Filmowa gdzie maniaków filmowych jest naprawdę sporo. Stawy Echo Kościołek na wodzie Zwierzyńczyk Zwierzyniec produkuje własne piwo, próbowałeś je? Podzielisz się z nami informacją, jak wasze piwo smakuje? Szczerze? Kiedyś próbowałem i muszę powiedzieć że smakuje jak każde piwo. Nie jest ani za kwaśne ani za słodkie. Generalnie nie piję zbyt często kosztem innych piw które piję. Kto wie czy z mojego regionu wypuści bezalkoholowe? Tego nawet jakbym rzeknął najstarsi Indianie nie wiedzą. Może kiedyś będę miała okazję spróbować tego waszego piwa. Wspominałeś, że masz 24 wiosny na karku. Czym się zajmujesz i jakie masz zainteresowania w swoim młodym jeszcze życiu? O tego trzeba zacząć, ale po kolei. Zacznę od tego czym się tak naprawdę zajmuję. Studiuję sobie na kierunku Logistyka na uczelni państwowej w Zamościu. Kierunek wydaję mi się taki bardzo przyszłościowy bo chcę się związać z transportem, powoli się zbliżam się do 3 roku. Sesje bywały ciężkie ale na pierwszym roku zawsze było pod górkę i czego efektem były dwie poprawki. Zawsze miałem tak że na każdej sesji zimowej musiałem mieć tą jedną poprawkę. Wychodziłem z tego jak na tarczy. Na początku miałem dylemat co robić - albo praca albo studia. Wybrałem to drugie i szczerze nie żałuje wyrobu. Wybór kierunku studiowania i miejsce stało pod znakiem zapytania i zawsze chciałem iść do większego miasta (Transport - Lublin albo informatyka - Rzeszów bo najbliżej ewentualnie Warszawa na fotografię) Żadnej z nich nie spełniłem i zostałem na miejscu jako deska ratunkowa. Co do zainteresowań, wymienię te najważniejsze jakimi się kieruję. Interesuję się transportem - zaraził mnie wujek który kiedyś jeździł ciężarówką. Pierwszą ciężarówką jaką jeździł to był DAF XF 105 w manualu. To było coś. Wygoda jak na tamte czasy była nieziemska. Nigdy nie miałem okazji pojechać w trasę może kiedyś z kimś kto jest kierowcą zawodowym jak najbardziej. Fotografią - Zaraziła mnie nauczycielka od informatyki, robiłem zdjęcia przez 3 lata na zlecenie szkoły i to mi się świetnie udawało. Początki były trudne ale z czasem było łatwiej. Miałem parę przykrych swoich incydentów na swoim koncie ale jakoś się z tego broniłem i zawsze znalazłem na to rozwiązanie. Podróże - Lubię jeździć i to bardzo nie ważne czy samochodem, pociągiem a nawet autobusem lub rowerem. Lubię zwiedzać nowe miejsca, na swoim koncie zwiedziłem dużo miejsc i tego się trzymam. Sporo miejsc zwiedziłem w Polsce, nigdy nie byłem poza granicami kraju i może kiedyś uda się pojechać i zwiedzić - Pierwsze miejsce to będzie Dania. Piłka nożna - to co lubię najbardziej, wyjazdy, doping swojej drużynie czy zadymy z innymi klubami są razem wzięte. Choć przyznam sobie szczerze, że nigdy nie byłem na meczu, ale może kiedyś na nie pójdę jak będzie tylko okazja. Nawet jakbym nie był to śledzę poczynienia czytając artykuły w internetach. Pójść czy pojechać na jakiś mecz to mi się na pewno marzy. Logistyka bardzo fajny kierunek i opłacalny kierunek. Widzę sporo masz zainteresowań. Dlaczego akurat chcesz pojechać na Danię? Z prostego powodu. To było moje marzenie z takich najważniejszych które chciałbym w swoim życiu zrealizować. Sęk w tym wszystkim że nie znam duńskiego języka co prawda, ale myślę że w wielu przypadkach wystarczy mi angielski. Pierwsze miasto jakie bym chciał zobaczyć jest Kopenhaga a zaraz po niej Randers, Silkeborg oraz Herning lub Aarhus. Na pewno w Danii na jeden ciekawy mecz piłki nożnej pójdę i na tym się nie kończy zwiedzanie. Tak więc w każdym w tych miast na pewno jest coś co jest warte uwagi zwiedzania. Mam nadzieję, że się spełni i uda się Tobie wyjechać. Partnerka pewnie zadowolona, że ma kogoś o wielu ciekawych zainteresowań przy sobie. Wspominałeś o drużynie piłkarskiej. Której drużynie kibicujesz? Co do partnerki to ja niestety nie mam. Może kiedyś ktoś będzie moją wybranką ale tego nikt i dosłownie nikt nie wie. Co do drużyny którą kibicuje to jestem kibicem Hetmana Zamość - Jest to drużyna z dużymi ambicjami i większym potencjałem na grę w wyższej niż 3 liga i cieszy mnie to że w tym roku zostajemy na tym samym poziomie rozgrywek i za rok uda się wskoczyć jeszcze wyżej. Trzeba wierzyć w cuda po prostu. Wiara w klub na zawsze, oby się udało osiągnąć wyznaczone cele. Jak szło drużynie przed atakiem wirusa? Z mojego punktu widzenia. Na początku były wzloty i upadki. Generalnie runda jesienna skończyła na 14 miejscu ale cieszy mnie fakt że zostajemy na tym samym poziomie. Z drugiej strony było stać na większe miejsce w tabeli ale wiadomo że ciężko było wygrać z potencjalnymi zespołami. Myślę że w nowym sezonie będzie dużo lepiej ale pożyjemy i zobaczymy. Ciężka praca i efekty na treningach mogą zrobić swoje. Życzę im samych sukcesów, w tym i kolejnych sezonach. W Twoim życiu muzyka i filmy są obce? Czy raczej czasem lubisz taką odskocznię? W odskoczni zawsze pomaga na psychikę, wyładowuje emocję do tego stopnia że możesz zaplanować co chcesz zrobić za pierwszą czynność o której masz na myśli. W moim przypadku jest to zadanie na studia a potem kolejne z tego pokroju a na sam koniec same przyjemności. Co do muzyki słucham tego co popadnie, najbardziej lubię techno, popu i troszkę electro, dance i rapu. Jeśli chodzi o oglądane filmy, kiedyś dużo oglądałem, teraz nie oglądam nie wiem dlaczego. Może to dlatego że nic ciekawego i sensownego nie leci ale gdybym miał obejrzeć to bym przeleciał wszystkie części Gangu Olsena. Widzę, że nawet produkcja filmowa z Danii. Może zobaczę w wolnej chwili jeden z filmów tej produkcji. Trafiłeś tutaj na sieć poprzez fuzję. Przyszliście liczną grupą osób, ale czy znałeś kogoś tutaj zanim trafiliście na strefę? Tak to prawda. Po fuzji jak przyszedłem znałem tylko osoby ze starego dobrego zaścianka. Z nimi dobrze się kontaktowało i było dobrze. Do dojściu na Strefę Skilla znowu czułem się jak u siebie w domu i zdążyłem przez ten czas poznać nowe osoby i miałem przyjemność rozmawiać. To jest tak jak w szkole, kończysz jedną i żegnasz się ze starymi przyjaciółmi a zaczynasz drugą i poznajesz nowych. Jestem też przekonania iż wolę częściej rozmawiać w dużo mniejszej grupie niż w takim dużym chaosie z prostego powodu - jeden lepiej usłyszy wypowiedź drugiego niż jeden zrozumie drugiego na dużej konferencji związanej z pewną dziedziną. W dzisiejszych czasach trudno jest dobrać towarzystwo które ma wspólne zainteresowania i tematy na które można by rozmawiać. Jakie były Twoje pierwsze odczucia po dołączeniu tutaj a jakie są one teraz? Dużo się zmieniło Twoim zdaniem? Szczerze? Nie zauważyłem tutaj większej różnicy. Generalnie jedynie co to więcej obowiązków w redakcji, oprócz redakcji zajmuje się pilnowaniem porządków na jednym z serwerów CS:GO. Jakoś godzę się z tym i wcale nie narzekam. Jeśli chodzi o odczucia to niczego nie zauważyłem. Wiedziałem że to będzie miejsce na nowe znajomości i odczucia teraz są w dużym przypadku pozytywne. Kieruję się zasadą - jeśli nie będziesz szanował jego to oni nie będą szanować Ciebie. Dlaczego jednym z Twoich wyborów została praca w redakcji? Historia współpracy z redakcją sięga starego dobrego zaścianka. Pewnej nocy osobnik o nicku Dizzy zaproponował posadę redakcji, Pogadałem z nim co i jak, wiedziałem że będę mieć spoko szefową - czyli Vixie. Potem ekipa się budowała z czasem więc chętni przyłazili. Współpraca z nimi szła jak po drożdżach. Każdy z każdym się właściwie dogadywał. Czasami ona lubiła ochrzanić całkiem zdrowo. Tłumaczenia uchodziły w parze, współpraca jest jaka jest w pozytywnym znaczeniu. Szefowa musi być wymagająca, inaczej pracownik jest mało efektywny. Masz jakieś plany do redakcji czy aktualny poziom jej wystarczy? Planuje wystartować na Moderatora forum o ile to będzie możliwe. Ścieżka rozwoju tutaj jest tak duża że mógłbym nawet i globalnym modkiem zostać. Powiem że nie traktuje tejże rangi na poważnie bo to robię zwyczajnie dla przyjemności i chęci działania. Doświadczenie na forach zdobywało się latami i budując właściwą renomę warto byłoby się tutaj pokusić. Czy do tego stanu rzeczy dojdzie tego nawet nikt nie wie. Bo to nie ode mnie zależy a od wyższej instancji tej sieci. Trzymam kciuki żeby tak się stało. Jesteś adminem na jednym z serwerów. Jaki to serwer i dlaczego akurat wybór padł na ten? Jeśli o to pytasz to odpowiem że jest to Areny 1v1 #1. Ten tryb gry na bank znam od poduszki i wiem z czym to się je. Na żaden inny serwer bym tutaj w tym przypadku nie zamienił bo tutaj czuję się najlepiej, ćwiczenie i szlifowanie swoich umiejętności przekłada się na matchmaking o tak nazwijmy. W CS-a gram całkiem od niedawna po półrocznej przerwie. Na chwilę obecną jest tak jak jest a później się zobaczy co dalej będzie. Skoro już zaczęliśmy rozmawiać o świecie Counter Strike. W jakim wieku rozpoczęła się Twoja przygoda z światem Cs? Moja przygoda z CS-em zaczęła się dość dawno, chyba to był 2009 - 2010 rok pobrałem wersje non steama na kompa i zacząłem grać pierw z botami a potem próbowałem szlifować na randomowych serwerach, pamiętam jak zainstalowałem na laptopie to też na nim grałem i ot tak to się zaczęło. To już całkiem dawno. Teraz wyłącznie grywasz w Globala czy w 1.6 też czasami pograsz? Kiedyś grałem tylko w 1.6 a dzisiaj tylko i wyłącznie Global Offensive od kwietnia 2015 roku. Pamiętam czasy kiedy to w szkole średniej wracało się ze szkoły i od razu włączało się żeby zagrać matchmaking z kolegami ze szkoły. To było piękne a potem nauczycielka matematyki zastanawiała się co robiłem w domu nie rozwiązując zadań domowych a ja przychodząc z taką dozą że grałem właśnie w CS-a i tak to już zostało w pamięci. Grasz jeszcze w jakieś gry czy tylko strzelasz się w Counter Strike? Oprócz CS-a grywam też w inne gry. Najczęściej grywam w Euro Truck Simulator 2, gra typowo symulacyjna ponieważ cel tej gry jest zwyczajnie prosty. Przewozimy ładunki z punktu A do punktu B. Zaraz po tym gram w TrackMania United Forever, na tej scenie mogę się pochwalić - 97 miejsce na świecie oraz 1 miejsce w kraju i województwie lubelskim. Byłem zarówno w klanach krajowych jak i zagranicznego sortu. Dużo wspomnień ze sceny TM pozostało. To był zupełnie inny klimat jaki widzimy w CS-ie. Mógłbym wymieniać dużo gierek, które grałem, ale te dwie są takimi kluczowymi dla mnie. Znam grę ETS 2. Mój partner lubi w nią grać. Bardzo fajne osiągnięcia. Gratuluję. Uważasz, że sieć się dobrze rozwija? Twoim zdaniem przydałby się tutaj jakiś ciekawy serwer, czy odpowiednia ilość jak najbardziej nam wystarczy? Z mojego punktu widzenia fuzja dała większe pole do popisu. Chwała za to, że StrefaSkilla stała się jeszcze większa niż myślałem. Rozwija się tak jak powinno, czyli do przodu. Według mnie przydały by się serwer aren 1v1 64 tickrate i więcej do szczęścia mi nie potrzeba oraz może serwer typu AWP Classic. Tak po prostu, coś by się na nich grało. Może z upływem czasu i taki serwer trafi pod skrzydła tej sieci. Myślę, że możemy powoli przejść do końca wywiadu. Masz może ochotę na kilka szybkich pytań? Jak najbardziej, szybkie pytania nie zaszkodzą. Mam nadzieje że to już jest najlepszy czas i najlepsze podsumowanie. Szybkie pytania To zaczynajmy. Książka czy film? Film, można się pośmiać z niektórych momentów. 1.6 czy Global? Zdecydowanie Global Offensive Duża impreza czy skromny wypad ze znajomymi? Skromny wypad ze znajomymi. Nie lubię dużych imprez. Fast food czy zdrowe jedzenie? Zdrowe jedzenie. Fast food to alternatywa. McDonald’s czy KFC? McDonald's, lubię McNugget'sy Jazda na rowerze czy bieganie? Wolę jeździć na rowerze, więcej kilometrów zrobię. Wypoczynek nad morzem czy w górach? Wypoczynek nad morzem, fajna sprawa. Aktywne spędzanie czasu czy tryb lenistwa? Wolę aktywnie. Na pewno by się coś konkretnego znalazło. Pierogi ruskie czy z truskawkami? Wolę z truskawkami. To już koniec serii pytań. Masz ochotę kogoś pozdrowić? Tak. Chciałbym z tego miejsca pozdrowić następujące osoby. @ArcyBM- Spoko mordka, fajnie się z tobą gada, mam nadzieje że pierwszy raz zagramy. @DizZy- Za to, że mnie wciągnął do redakcji. @Dershia- Jako spoko, fajna moderatorka. @seyn- kolejna spoko mordka @Torri- Za to, że lubi motywować. @Łapa- Za to, że mniej krzyczy @WhiteNygga- Za wspólne bitewki na arenkach, także tego. To by było na tyle. Przyłączam się do pozdrowień i bardzo dziękuję za mój pierwszy wywiad. Ja również, mam nadzieje że całkiem obszerny wywiad, był bardzo fajny. Do następnego. 1 4 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Shen. Opublikowano 18 Maja 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2020 Kozak. Tylę czytałem że aż głowa rozbolała. A nawet wszystkiego nie przeczytałem........... Pomogłem ci? Zostaw + <---- ______________________________________________________________________ Odnośnik do komentarza
Użytkownik Koteł. Opublikowano 19 Maja 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Jak na pierwszy wywiad nie było źle Odnośnik do komentarza
Zasłużony ArcyBM Opublikowano 19 Maja 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 @Koteł. Zapraszamy na forum StrefaSkilla.pl Zapraszamy na nasze serwery! Miła, przyjemna i pozytywna atmosfera!!! Odnośnik do komentarza
Zasłużony seyn. Opublikowano 2 Lipca 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 • Wiadomość wygenerowana automatycznie • Temat został zamknięty przez administrację. Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a temat zostanie rozpatrzony ponownie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi