Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Kudlaty

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony

Witam,

Mam taką propozycję, przeniesienie chatboxa na dół forum. 

Dlaczego? 

W zasadzie nie wiem dlaczego sieci znowu od tego odbiegają, już tłumaczę 

Wchodząc po zalogowaniu pierwsze co nam się ukazuje to Tabelka serwer a poniżej chatbox,  co po niektórzy wchodzą żeby tylko maznąć coś na Czacie i tyle, gdy chatbox będzie na dole muszę przescrollowac prawie całe forum, dzięki czemu od razu mogą sprawdzić nowe tematy itd. 

Wtedy też będzie mniej syfi na czacie :) a nie raz syf of razu odrzuca użytkownika z forum gdy zobaczy sam Chatbox

Troszkę chaotycznie napisałem bo jestem w pracy, a nie chciałem zapomnieć bo dziś troszkę przed mną pracy :P

• Lubię to! 1
  • Legends Never Die

Dość nietypowe ale mimo to jest to ciekawym pomysłem szczególnie jeżeli chodzi o zmuszenie użytkownika do rzucenia okiem na resztę forum. Wydaje mi się że jeżeli inni będą podzielać moje zdanie można spróbować chociażby na jakiś okres czasu i zobaczyć jak to wyjdzie :) .

• Lubię to! 1

imageproxy.gif 

• Legends Never Die

Wydaje mi się, że spróbować zawsze można np. na jakieś 2-3 tygodnie, jeśli się nie przyjmie można wrócić do starej formy. 

mrrr+;3.gif

• Użytkownik∙

Jeżeli użytkownik chcę spojrzeć na nowo dodane tematy/nowości, to po prostu omija ten chatbox i leci w dół do tematów. Myśle, ze te pseudo zmuszanie jest zbędne. W tym przypadku tak samo by działało na odwrót, użytkownik chcąc dostać się do Chatboxa nawet nie zwróci uwagę na tematy, ponieważ zjedzie od razu na sam dół. 

Moim zdaniem lepszą opcja niż przeniesienie go na dół, byłoby dodanie modyfikacji, która chowałaby chatbox po wejściu na forum. Znajdowałby się oczywiście w tym samym miejscu co teraz, lecz po prostu SB wyglądałoby jako pasek z przyciskiem, np: strzałka do rozwinięcia/schowania.

Podsumowując, jeżeli chodzi o zmianę położenia to jestem na nie, ale jeżeli chodzi o rozwijanie/chowanie, jak najbardziej. 

F8F82A03-1831-408D-BC37-C4A34D5DAEA1.png

• Zasłużony

Sporo osób przychodzi na forum popisać ze znajomymi na czacie, jeśli jest syf to moderacja/administracja reaguje. Scrollowanie na sam dół forum żeby doczłapać się do czatboxa zrobiłoby się uciążliwe. 

jestem na nie, ponieważ z czasem będzie to uciążliwe przewijanie na sam dół i przebijanie się przez wszystkie działy, jest dobrze tam gdzie się znajduje teraz, jeżeli ktoś chce robić syf na czacie to i tak go zrobi, dlatego są osoby, które tego pilnują i moim zdaniem to wystarczy

• Junior Admin
Junior Admin

Syf z strefoboxa odrzuca użytkownika? Ale jaki tam jest syf? 

Ja jestem na nie gdyż wtedy będzie mniejsza aktywność na strefoboxie a osoby które się zajeresteują na forum i tak nie mogą pisać nic na Strefoboxie do póki nie napiszą pierwszego posta ;)) osoby, które chcą przeglądać tematy i ogólnie być aktywne w tematach to są aktywne i sobie zjeżdżają niżej, nawet jeśli strefobox byłby niżej to i tak by ich to nie zachęciło do aktywności tylko by se przelecieli na szybkości by coś na sb napisać. 

W skrócie, kto chce być aktywny w tematach na forum to jest i sobie zjeżdża bez problemu, a strefobox w żadnym stopniu nie odrzuca i nie ma na nim syfu :)

(i kiedyś była taka propozycja ii chyba ten strefobox na dole był tylko z parę godzin bo nikomu się to nie podobało)

• Lubię to! 1

heh1111.png

• Właściciel
Właściciel

SB dół = SB dead(no chyba, że są jacyś super aktywni użytkownicy przesiadujący na tym cały dzień, zagadujący itp.)

Już tłumacze dlaczego. Nowy użytkownik nie przychodzi na forum aby znaleźć Czatbox i na nim pisać, tylko przychodzi po to żeby coś znaleźć na forum, a gdy przy okazji zobaczy czat na górze to coś na nim napisze. Jeśli damy czat na dół żaden nowy użytkownik nie będzie go tam szukał - bo nie po to tutaj przyszedł. Wtedy na SB pisałyby tylko osoby funkcyjne, które są przyzwyczajone do pisania tam. Nie zadziała to w drugą stronę, że użytkownik przychodzi szukać czatu i przejrzy całe forum żeby tylko ten czat znaleźć, bo użytkownik nie przychodzi szukać czatu, tylko wstawić ssy, poprosić o pomoc, złożyć podanie czy coś w tym stylu :P Sam z mojego 14letniego doświadczenia na sieciach i ogólnie w csie znam kilka sieci, które dawały ten Czat na dół, byle coś zmienić i po prostu on padał, może nie od razu, ale w perspektywie czasu przybywało tam coraz mniej nowych użytkowników. Także ja jestem na nie.

• Lubię to! 2
  • Zasłużony

Pomysł i inicjatywa, jak najbardziej dobra. Aczkolwiek w praktycie wiemy, że kto chce rzuci okiem na forum, kto nie to nie i tylko napisze na Czatbox'ie. Jeśli damy Czatbox'a na dół, równa się to ze stratą aktywności, oraz ci użytkownicy naszego forum którzy lubią pisanie na Czatbox'ie, będą mniej chcieli się tam udzieliac jeśli będą musieli przelecieć całe forum w dół. A jeśli chodzi o "syf", nie ma na świecie osoby która każdemu dogodzi tak aby nikt nie miał pretensji, każdy sie stara jak może ale nie jesteśmy alfami i omegami aby zapanowac nad wszystkim. 
Tyle odemnie, propozycje ODRZUCAM

• Lubię to! 1
  • Zasłużony

• Wiadomość wygenerowana automatycznie •
Propozycja odrzucona.
Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a temat zostanie rozpatrzony ponownie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]