Legends Never Die mayu Opublikowano 23 Maja 2020 Legends Never Die Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Witam. Trochę tu pusto z tymi propozycjami jak na tak dużą sieć, chyba że w złym dziale piszę posta . Propozycja tyczy się sourcemoda. Kiedy admin pisze wiadomość y@ to jest ona standardowa, tj szara i ciężko zauważalna. Na wielu serwerach zostało to nieco urozmaicone i uważam, że nam również by się coś takiego przydało na strefie. Najprościej byłoby dać jakiś jaskrawy kolor typu zielony, żółty, błękitny. To już obojętne. Natomiast uważam, że moglibyśmy się trochę wysilić i dołożyć do tego powiadomienie dźwiękowe. Byłaby przynajmniej pewność, że wiadomość została zauważona przynajmniej przez większość graczy. Część z Was może powiedzieć, że admin pisze na niebiesko itp itd. Nie zapominajmy jednak, że administracja to też gracze i nie wszystkie wiadomości mają charakter ostrzeżeń i upomnień. Dajcie znać co o tym sądzicie i zapraszam do otwartej dyskusji na ten temat. Poniżej przykładowe kolorki. Pozdrawiam, mayu. Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 23 Maja 2020 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 @ mayu proponujesz to na jakiś konkretny serwer czy na wszystkie serwery od cs go? Odnośnik do komentarza
Legends Never Die mayu Opublikowano 23 Maja 2020 Autor Legends Never Die Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Myślałem o wszystkich serwerach, gdyż domyślam się, że na pozostałych również wiadomość jest standardowa. 1 Odnośnik do komentarza
Legends Never Die PJETRAS Opublikowano 23 Maja 2020 Legends Never Die Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Pomysł spoko tylko mam jedno pytanie PO CO ? xd jeżeli admin pisze wiadomość to używa komendy sm_csay / sm_msay więc nie wiem czy jest sens robienia tego co innego jeżeli gracz pisze do admina na u@ na mirage#1 jest np inny kolor i dźwięk Odnośnik do komentarza
Użytkownik wizZzy Opublikowano 23 Maja 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 U nas na 5v5#1 admin ma inny kolory oraz specjalny tag w porównaniu do zwykłego gracza. więc u nas tego nie potrzeba 1 1 Odnośnik do komentarza
Legends Never Die mayu Opublikowano 23 Maja 2020 Autor Legends Never Die Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 @ PJETRAS co z tego, że gracz pisze do admina i jest notyfikacja skoro jak admin chce napisać coś do graczy to jest to olewane i zasypywane informacjami dotyczącymi skinów itp. Osobiście uważam, że normalny czat daje górę i informacja wyświetlana na środku ekranu często jest ignorowana. Nie jest to dużo roboty, a na pewno usprawniło by to komunikację admina z graczami . Odnośnik do komentarza
Legends Never Die PJETRAS Opublikowano 23 Maja 2020 Legends Never Die Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 @ mayu Jest to twoja opinia lecz według mnie wiadomość na środku ekranu czy taka którą trzeba wyłączyć klawiszem 9 nie jest olewana XD 1 Odnośnik do komentarza
Legends Never Die mayu Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Legends Never Die Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Post został zamieszczony ponad 24 godziny temu. Na only mirage#1 jest 9 administratorów licząc mnie i zawieszonego @ xSerduszko + opiekun Na only mirage#2 jest 3 administratorów + opiekun. Na only mirage#3 jest 6 administratorów + opiekun. Na only mirage#4 jest 4 administratorów + 2 opiekunów, ale jeden powtarza się z only mirage#3. Na arenkach 1v1 jest 12(!) administratorów + opiekun. Na only awp jest 6 administratorów + 2 opiekunów. Na awp no scope jest 4 administratorów + opiekun. Na 5vs5#1 jest 8 administratorów + opiekun. Na 5vs5#2 jest 4 administratorów + opiekun. Na surf + mg jest 5 administratorów + opiekun. Na surf + rpg jest 1 admin + opiekun. Po podsumowaniu daje nam to 74 osoby(!!!). W ciągu 24 godzin dostałem odpowiedź zwrotną od 3 osób w tym żadnej (nie licząc mnie) z w/w. No przecież to są jakieś żarty. Forum jest i zawsze będzie nieodłączną częścią każdej sieci serwerów. Mógłbym się jeszcze pokusić o sprawdzenie GT owych adminów oraz ich aktywności na forum, ale to już zadanie dla opiekunów, a mi nie zależy na podnoszeniu sobie ciśnienia. Jestem z Wami 2 dni. To jest nic, a już widzę, że bardzo złe rzeczy się tutaj dzieją. Otworzenie masy serwerów to nie wszystko. W aktywności, którą osobiście sprawdzam parę razy dziennie aby być na bieżąco, przewijają się tylko przywitania i głosowania na serwery. Dwie osoby dostały UB bo admini nie rozpisali demek. No przecież to jest jakaś porażka. Nie jestem tutaj po to, aby Wam mówić jak zajmować się siecią serwerów. Wygląda na to, że wyżsi w hierarchii mają pojęcie jak to wszystko ogarniać, ale problem leży u samej podstawy. Tej podstawy którą wypisałem powyżej. Brakuje tu ewidentnie jakiejś twardej ręki, która nie będzie się za przeproszeniem pierdolić w tańcu i różańcu tylko zrobi to co musi. Nawet jakby miało się to wiązać z wywaleniem połowy osób. Ta sieć ma potencjał, aby być czymś wielkim, ale nie na taki stan rzeczy jak ma miejsce teraz. Wszystkie dane wyżej zawarte brałem z forum. Najwyraźniej trzeba ludzi oznaczyć, aby ktokolwiek łasił się coś napisać. @ Admin CS:GO @ Admin CS:GO 1vs1 @ Admin CS:GO 1vs1#2 @ Admin CS:GO 3MAPS @ Admin CS:GO 5VS5#1 @ Admin CS:GO 5vs5#2 @ Admin CS:GO AWP @ Admin CS:GO AWP NOSCOPE @ Admin CS:GO Only Mirage#1 @ Admin CS:GO Only Mirage#2 @ Admin CS:GO Only Mirage#3 @ Admin CS:GO Only Mirage#4 @ Admin CS:GOSURF + MG @ Admin CS:GOSURF+RPG @ Administrator CS:GO @ Administrator Sieci @ Head-Admin @ Opiekun Serwera1vs1 @ Opiekun Serwera1vs1#2 @ Opiekun Serwera3MAPS @ Opiekun Serwera5vs5#1 @ Opiekun Serwera5vs5#2 @ Opiekun SerweraAWP CS:GO @ Opiekun SerweraAWP NOSCOPE @ Opiekun SerweraONLY MIRAGE#1 @ Opiekun SerweraONLY MIRAGE#2 @ Opiekun SerweraONLY MIRAGE#3 @ Opiekun SerweraONLY MIRAGE#4 @ Opiekun SerweraSURF + MG @ Opiekun SerweraSURF+RPG @ Opiekun UBTeamCSGO @ Właściciel @ WhiteNygga Przepraszam, jeśli oznaczyłem kogoś spoza cs:go. Chyba tylko w ten sposób mogę przykuć uwagę na to, co ma tutaj miejsce. Pozdrawiam. 5 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Kudlaty Opublikowano 24 Maja 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Zapomniałem się wypowiedzieć jak przeczytałem temat @ mayu CHodzi Ci o zmianę koloru adminChatu y@? Jeżli tak to jestem jak najbardziej na tak faktem jest ze jak jest na szaro to tego nie widać na serwerze, kolor który będzie zauważalny jak najbardziej ! @ Word Tu chodzi o zmiane koloru y@ 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Word Opublikowano 24 Maja 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 @ mayu jest to twoja opinia lecz według mnie wiadomość na środku ekranu czy taka którą trzeba wyłączyć klawiszem 9 nie jest olewana XD Nie ogarnąłem my bad byłem w robocie, a potem na domówce i spałem 2 godziny mam takie samo zdanie jak @ PJETRAS 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik V3NOX Opublikowano 24 Maja 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 @ mayu Moim zdaniem u nas na surf+rpg nie jest to potrzebne,ponieważ jak chcę coś ogłosić to piszę sm_msay i każdy rozumie. Jeśli uważasz,że mogłoby to pomóc to jak najbardziej jestem za tym. Co do tych Vip-ów to chyba przy tym trzeba by było zmienić kilka rzeczy,bo rzeczywiście te osoby słabo się wyróżniają. Odnośnik do komentarza
Użytkownik Misiu Opublikowano 24 Maja 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Niby mogło by się to przydać, ponieważ nie widać wiadomości na y@ kiedy jest na szaro, ale większość adminów i tak wykorzystuje msay i csay. ps. Według mnie Vip powinien mieć wybór swojego własnego koloru jakim pisze. Odnośnik do komentarza
Legends Never Die Supernova Opublikowano 24 Maja 2020 Legends Never Die Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Ode mnie leci +. Zgadzam się z @ mayu , patrząc na to z estetycznego punktu widzenia może to być wygodniejsze dla graczy do przeczytania tego co Admin chciał przekazać Co do Vipa - Można nad tym pomyśleć. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik exe Opublikowano 28 Maja 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Nawet jak dasz jakiś wyróżniający się kolor to i tak nie unikniesz tego, że twoja wiadomość ucieknie z chatu, bo zaraz po niej pojawią się reklamy i wiadomości innych graczy. U nas (surf+mg) admini mają inny kolor wiadomości. Ja jako opiekun i właściciel mamy np. kolor czerwony. Powiadomienie dźwiękowe to przesada i byłoby denerwujące dla graczy. Admin to też gracz i nie zawsze, i nie w każdej sytuacji używa mikrofonu chociażby żeby nie wcinać się komuś w zdanie z jakąś pierdołą nie dotyczącą rozgrywki. Często na czacie od adminów leci prywata i każda wiadomość miałaby wtedy powiadomienie dźwiękowe? Odnośnik do komentarza
Legends Never Die mayu Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Legends Never Die Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 @ exe miałem na myśli tylko y@ i sm_psay. Normalne pisanie bym zostawił w spokoju. Chodzi mi tylko i wyłącznie o te dwa przypadki 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony PepePanDziobak Opublikowano 11 Października 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Ref Odnośnik do komentarza
LEGENDA Anox Opublikowano 11 Października 2020 LEGENDA Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 Po co to. Jest w GO oddzielenie gracza od admina. Jak nie kolorem to TAGiem. A i tak nikt nie używa y@ z adminów. Odnośnik do komentarza
LEGENDA Anox Opublikowano 11 Października 2020 LEGENDA Udostępnij Opublikowano 11 Października 2020 • Wiadomość wygenerowana automatycznie • Propozycja odrzucona. Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a temat zostanie rozpatrzony ponownie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi