Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

#643 Pytanie dnia

Vixie

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik∙

To zależy od osoby. Zazwyczaj omijam szerokim łukiem, ale raz zdarzyło mi się, że gość do mnie podszedł i prosił, żebym kupił mu coś do jedzenia i picia. Pogadaliśmy chwilę, chłopina mi opowiedział trochę o sobie, bardzo wdzięczny był za pomoc. Taka krótka historyjka :okok:

• Lubię to! 1
  • Super 1

sygn1.png.799be5458023942b627500e16e3b2159.png

• Użytkowniczka

Mi się wtedy smutno robi. Jeśli nie wali alkoholem, to zdarzyło mi się kupić jedzonko takiej osobie

• Lubię to! 2
  • Super 1

2VnpXrB.png

• Użytkownik∙

Przechodzę obojętny ze zdaniem, iż to oni sobie na życzenie taki los sprawili. Chyba, że spotkałbym jakiegoś normalnego, który poprosiłby o jedzenie/opowiedział coś o sobie, wtedy mógłbym coś mu kupić.

• Lubię to! 1
  • Super 1

F8F82A03-1831-408D-BC37-C4A34D5DAEA1.png

• Użytkownik

"Rose mu łeb" xD 

• Super 1
  • Zasłużony

Przechodzę obojętnie bo każdy jest kowalem swego losu to od niego zależy czy chcę zostać w tym czy też nie. Jeśli poprosiłby o jedzenie nie byłoby dla mnie problemem, aby mu je kupić :) 

• Super 1

legendar3.png.1d383cd82b2cd55e806a1da2e00c3f29.png.c289c91bc0dac0eaee055e6f5e482a4c.png

• Legends Never Die

Zależy od osoby, generalnie jak widzę kogoś takiego kto faktycznie jest w potrzebie to staram się poratować czymś do jedzenia albo pieniędzmi, ale no tak to bardzo zależy od osoby. 

• Lubię to! 1
  • Super 1

mrrr+;3.gif

• Użytkownik

Nie tyle reaguje co zastanawia mnie co takiego wydarzyło się w jego życiu, że w chwili obecnej jest bezdomnym, nieraz gdy mam przy sobie jakąkolwiek gotówkę to zajdę do sklepu kupić dla niego jakieś picie i drożdżówkę...

• Super 1
  • Zasłużony

No jest to trochę smutne, że mimo iż popełniło się błąd i nie jest to wina kogoś, a samych nas i tak jak ktoś napisał "każdy jest kowalem swojego losu". No jest, ale nie zawsze wszystko wygląda tak jak wygląda i nie zawsze wszystko jest tak jak myślimy, i też nie zawsze to była wina danej osoby że jest tam gdzie jest i jest bezdomna. Przechodzicie obojętnie, no ja też ale zawsze z tyłu głowy mam że może zagadam zapytam co i jak, czy może pomóc, ale zazwyczaj jest tak że unikamy trochę kontaktu z takim osobami, bo najzwyczajniej w świecie nie rozumiemy tego co oni przeszli bądź też nigdy tego nie zrozumiemy bo przecież mamy dobre życie, dach nad głową i mamy co jeść. Myślę że gdyby taki bezdomny do mnie zagadał opowiedział coś o sobie i może chodź troszkę dowiedziałbym się o jego historii to pewnie jakbym mógł w miarę moich możliwości bym mu pomógł, bo tak jak pisałem nie zawsze to gdzie się jest zależy od nas samych, więc mimo tego że niby "obojętnie przechodzimy", to ja i być może wy też tak mam/macie z tyłu głowy, że jest to przykre że jednak ktoś musi w taki sposób żyć... :( 

• Super 2
  • Użytkownik

Ja mam u siebie w mieście takiego chłopa i nazwali go menelus chillerus i zawsze stoi pod biedronką 

To zawsze mówie do niego siema i zbijamy piąteczke :) 

I jak z z iomkami mamy drobne to go dofinansujemy :) 

• Super 1
  • Ha ha 1
  • Użytkownik∙

U mnie w okolicy jest pare takich zawodowców i walą tylko wóde..  W mojej głowie rodzi sie wtedy pytanie "czy jak postawie piwo jednemu to czy zaczną sie nap**dalać o nie" jakiś turniej o krate piwa czy coś :> :> 

• Super 1
  • Użytkownik

Obstawiam zakłady który żulix wygra walkę  o worek puszek :D

• Super 1
  • Użytkownik

Zazwyczaj omijam, no chyba ze poprosi o papierosa, jedzenie lub picie

• Super 1
  • Użytkownik

omijam chyba ze podejdzie poprosi o jedzenie  to mu się kupi o ile  nie będzie jebał alkoholem 

• Super 1
  • Użytkownik

Przechodzę obojętnie, nawet jeżeli taki poprosi o jedzenie. Zawszę odpowiadam jedną anegdotkę idź chłopie/kobieto do roboty. Firmy produkcyjne czy na budowę zawszę się zatrudni a jak odpowiada taki że ma problemy ze zdrowiem itd, to co ? Przecież orzeczenie o niepełnosprawności może też dostarczyć do firmy i będzie mieć lżej. Dla mnie osoby bezdomne to są ludzie inteligentni którzy są leniwi do pracy i takie jest moje zdanie na ten temat.

• Super 1
  • Użytkowniczka

Jeśli nie jest typowym „Da pani papierosa lub na piwo” i nie wali od niego wódą to staram się pomóc. Potrafię sama z siebie podejść i zapytać czy nie jest głodny, spragniony czy cokolwiek ?

Raz nawet z sąsiadami złożyliśmy się na wózek taki z olx dla bezdomnego który ledwo chodził, w takich momentach uśmiech takiej osoby i słowo „dziękuję” jest jednym z najpiękniejszych i najbardziej szczerych ?

• Użytkownik

Jeśli nie chodzi mu o alkohol to staram się pomóc jak mogę

• Użytkownik

No to zależy jaki On jest, czy nie jest nachalny, nie wali wódą.

Raz do mnie taki podszedł i miał bardzo fajny tekst przygotowany, więc coś mu tam sypnąłem.

Jak to mówiła kiedyś jedna z celebrytek memów.

"Jak jesteś bezdomny kup sobie dom" 

432.gif

• Vixie przestał(a) promować temat
  • 6 miesięcy temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]