Użytkowniczka Vixie Opublikowano 9 Czerwca 2020 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Jak reagujesz, gdy spotykasz bezdomnego? 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Uszaty Opublikowano 9 Czerwca 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 To zależy od osoby. Zazwyczaj omijam szerokim łukiem, ale raz zdarzyło mi się, że gość do mnie podszedł i prosił, żebym kupił mu coś do jedzenia i picia. Pogadaliśmy chwilę, chłopina mi opowiedział trochę o sobie, bardzo wdzięczny był za pomoc. Taka krótka historyjka 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka `Malina ღ Opublikowano 9 Czerwca 2020 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Mi się wtedy smutno robi. Jeśli nie wali alkoholem, to zdarzyło mi się kupić jedzonko takiej osobie 2 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ hk. Opublikowano 9 Czerwca 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Przechodzę obojętny ze zdaniem, iż to oni sobie na życzenie taki los sprawili. Chyba, że spotkałbym jakiegoś normalnego, który poprosiłby o jedzenie/opowiedział coś o sobie, wtedy mógłbym coś mu kupić. 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Kacperek Opublikowano 9 Czerwca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 "Rose mu łeb" 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony LEGENDAR Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Przechodzę obojętnie bo każdy jest kowalem swego losu to od niego zależy czy chcę zostać w tym czy też nie. Jeśli poprosiłby o jedzenie nie byłoby dla mnie problemem, aby mu je kupić 1 Odnośnik do komentarza
Legends Never Die Dershia Opublikowano 9 Czerwca 2020 Legends Never Die Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zależy od osoby, generalnie jak widzę kogoś takiego kto faktycznie jest w potrzebie to staram się poratować czymś do jedzenia albo pieniędzmi, ale no tak to bardzo zależy od osoby. 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Sceptyk Opublikowano 9 Czerwca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Nie tyle reaguje co zastanawia mnie co takiego wydarzyło się w jego życiu, że w chwili obecnej jest bezdomnym, nieraz gdy mam przy sobie jakąkolwiek gotówkę to zajdę do sklepu kupić dla niego jakieś picie i drożdżówkę... 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony seyn. Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 No jest to trochę smutne, że mimo iż popełniło się błąd i nie jest to wina kogoś, a samych nas i tak jak ktoś napisał "każdy jest kowalem swojego losu". No jest, ale nie zawsze wszystko wygląda tak jak wygląda i nie zawsze wszystko jest tak jak myślimy, i też nie zawsze to była wina danej osoby że jest tam gdzie jest i jest bezdomna. Przechodzicie obojętnie, no ja też ale zawsze z tyłu głowy mam że może zagadam zapytam co i jak, czy może pomóc, ale zazwyczaj jest tak że unikamy trochę kontaktu z takim osobami, bo najzwyczajniej w świecie nie rozumiemy tego co oni przeszli bądź też nigdy tego nie zrozumiemy bo przecież mamy dobre życie, dach nad głową i mamy co jeść. Myślę że gdyby taki bezdomny do mnie zagadał opowiedział coś o sobie i może chodź troszkę dowiedziałbym się o jego historii to pewnie jakbym mógł w miarę moich możliwości bym mu pomógł, bo tak jak pisałem nie zawsze to gdzie się jest zależy od nas samych, więc mimo tego że niby "obojętnie przechodzimy", to ja i być może wy też tak mam/macie z tyłu głowy, że jest to przykre że jednak ktoś musi w taki sposób żyć... 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik ZeroTwo Opublikowano 9 Czerwca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Ja mam u siebie w mieście takiego chłopa i nazwali go menelus chillerus i zawsze stoi pod biedronką To zawsze mówie do niego siema i zbijamy piąteczke I jak z z iomkami mamy drobne to go dofinansujemy 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Krixo Opublikowano 9 Czerwca 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 U mnie w okolicy jest pare takich zawodowców i walą tylko wóde.. W mojej głowie rodzi sie wtedy pytanie "czy jak postawie piwo jednemu to czy zaczną sie nap**dalać o nie" jakiś turniej o krate piwa czy coś :> :> 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Fuxraven Opublikowano 9 Czerwca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Przechodzę obojętnie 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik 2012 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Obstawiam zakłady który żulix wygra walkę o worek puszek 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik 21kubi37 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zazwyczaj omijam, no chyba ze poprosi o papierosa, jedzenie lub picie 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik luci Opublikowano 9 Czerwca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 omijam chyba ze podejdzie poprosi o jedzenie to mu się kupi o ile nie będzie jebał alkoholem 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Skordal Opublikowano 9 Czerwca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Przechodzę obojętnie, nawet jeżeli taki poprosi o jedzenie. Zawszę odpowiadam jedną anegdotkę idź chłopie/kobieto do roboty. Firmy produkcyjne czy na budowę zawszę się zatrudni a jak odpowiada taki że ma problemy ze zdrowiem itd, to co ? Przecież orzeczenie o niepełnosprawności może też dostarczyć do firmy i będzie mieć lżej. Dla mnie osoby bezdomne to są ludzie inteligentni którzy są leniwi do pracy i takie jest moje zdanie na ten temat. 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony szynka Opublikowano 9 Czerwca 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 częstuje szefuncia papieroskiem Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Torri Opublikowano 9 Czerwca 2020 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2020 Jeśli nie jest typowym „Da pani papierosa lub na piwo” i nie wali od niego wódą to staram się pomóc. Potrafię sama z siebie podejść i zapytać czy nie jest głodny, spragniony czy cokolwiek ? Raz nawet z sąsiadami złożyliśmy się na wózek taki z olx dla bezdomnego który ledwo chodził, w takich momentach uśmiech takiej osoby i słowo „dziękuję” jest jednym z najpiękniejszych i najbardziej szczerych ? Odnośnik do komentarza
Użytkownik BulaToKozak Opublikowano 10 Czerwca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 Jeśli nie chodzi mu o alkohol to staram się pomóc jak mogę Odnośnik do komentarza
Użytkownik BulaToKozak Opublikowano 10 Czerwca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 1 minutę temu, BulaToKozak napisał: Odnośnik do komentarza
Użytkownik MotylaNoga Opublikowano 10 Czerwca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2020 No to zależy jaki On jest, czy nie jest nachalny, nie wali wódą. Raz do mnie taki podszedł i miał bardzo fajny tekst przygotowany, więc coś mu tam sypnąłem. Jak to mówiła kiedyś jedna z celebrytek memów. "Jak jesteś bezdomny kup sobie dom" Odnośnik do komentarza
GENERAL ALADEEN Opublikowano 4 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi