Użytkownik Tazz Opublikowano 12 Czerwca 2020 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 (edytowane) Serwus, Gram na JailBreaku nie długo, bo ledwo ponad tydzień, ale uważam, że dało mi to wystarczająco dużo czasu, by poznać graczy tego serwera i zrozumieć jego problem, który przez wielu nawet nie jest zauważony. A co jest tym problemem? VIP. Zapewne każdy stały gracz JB zauważył, że prawie nikt nie chce prowadzić gry w CT. Zapewne każdy zauważył, jak upierdliwe jest buntowanie się VIPów co rundę. 3/4 rund na JB wygląda przecież tak, że CT zaczynają rundę, otwierają cele... Mija kilka sekund i giną. Co dzieje się w ciągu tych kilku sekund? Gracze z VIPem rozpędzeni jak rakiety znikają z cel, trafią do GR i po rundzie. Taka gra, ja wiem. Ale kto chce prowadzić, gdy nie ma szans, by runda trwała ciut dłużej? Na serwerze jest kilku graczy jak Hasa czy NeX, a nawet bezmutacyjny Lou, którzy chcą i można powiedzieć, że potrafią prowadzić - ale im też prędko kończy się cierpliwość, gdy 8-9 rund z rzędu VIPy znikają od razu po otwarciu cel. Jeszcze lepsze jest granie późną nocą, w okolicach 1-2 godziny. Normalnym jest fakt, że wtedy na serwerze przebywa mało graczy, ok 5-6 osób. Gra się wtedy super przyjemnie, ale aż trzy dni z rzędu zauważyłem niesamowitą zależność - wchodzi VIP, buntuje się raz, każdy wychodzi, serwer zamiera. Ostatnio ku mojemu niemiłemu zaskoczeniu z posady admina zrezygnował MesseM. Dlaczego? Bo ma dosyć tego, że nikt nie chce prowadzić przez VIPy, a mając posadę admina, musi być w CT. Ostatnio się zdarzyło, że siedział tam cały dzień. Zgadnijcie - dlaczego nikt nie chce siedzieć w CT? Odszedł też DymsoN, właściwie z tego samego powodu. Odrzutowce rujnują grę. Do listy można doliczyć też Sprite!, do którego degradacji sam się przyczyniłem. A dlaczego można go doliczyć? Ano dlatego, że on też nie wyrabiał przy VIPach, z tym że za bardzo puszczały mu nerwy. Na serwerze panuje bardzo toksyczna atmosfera - oczywiście są gracze mili (zliczę na palcach dwóch rąk), ale reszta to banda rozgoryczonych dzieciaków, zwyczajnie wkurwionych (tak jak ja) tym, co na serwerze się dzieje. Wystarczy jeden VIP, by gra dla nawet trzech CT była niezwykle trudna. Przy trzech, czterech, pięciu czy sześciu VIPach tej gry po prostu nie ma. Nie apeluję tutaj o likwidację VIPa, co to to nie, sam mam zamiar go kupić, jednak o zlikwidowanie czy ograniczenie opcji bycia odrzutowcem. Liczę na to, że na ten temat wypowie się więcej graczy JailBreaka. Buziak. Edytowane 12 Czerwca 2020 przez Tazz 2 1 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Kiniaa Opublikowano 12 Czerwca 2020 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Temat w dziesiątkę. Mimo, że zaczęłam, tak jak kolega wyżej, grę na Waszym serwerze od kilku dni, to widzę, że coś jest nie tak. I rzeczywiście problem z vipami na pewno jest na każdym JB, ale trzeba się liczyć z tym, że vipom nie można dać wszystkiego. Są osoby, które z takowego vipa korzystają z umiarem i wiedzą kiedy fajnie się zbuntować. Jednak większość graczy przez posiadanie vipa rozumie, że Jego obowiązkiem jest bunt. Myślę, że to dobra uwaga i można się bardziej postarać o lepszą grę, w której vip będzie miał przywileje w postaci hp czy potrójnego skoku lub ciche chodzenie. Co do kwestii CT myślę, że na serwerowni gra dużo osób i kilka osób z chęcią by prowadziło, gdyby nie to, że pchają się tam dzieci. Jest to uciążliwe, że Strażnik nie może dać takiej osobie dać bana na CT. Przez to jest utrudnione prowadzenie gry. 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ RuNe Opublikowano 12 Czerwca 2020 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Tazz, z tymi buntami to masz racje sam się przekonałem. Gracze z Svipami nie dają prowadzić przez ich ciągłe uciekanie z celi do Giera na „odrzutowcu” no i potem po prostu gracze nie chcą już prowadzić w ct i robi się. Zamieszanie. Tak samo zgodzę się z tym, że przyjemnie się gra gdy jest już pózna godzina jest wtedy mało graczy i da się prowadzić normalnie. @ Kiniaa dla mnie też jest to trochę uciążliwe, że „Strażnik” nie może banować na ct. Np. Jak wejdzie jakiś chłop co pierwszy raz jest prowadzącym i totalnie nie ogarnia o co chodzi to ja mogę go tylko przenieść do tt albo ko kick @ ver;p Dobrze 1 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony ver;p Opublikowano 12 Czerwca 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 Jako Opiekun warto mi jest się wypowiedzieć w tej sytuacji. Zacznijmy od tego, że w dzisiejszych czasach VIP i ABH to nieodłączona cześć takiego serwera, rzadko już można pograć na klasyku, lata mijają i sprzęt też w znacznym stopniu się polepszył, co za tym idzie? Więcej FPS'ów = szybsze "odrzutowce". Nie ukrywam, że przerabiałem już tematy polepszenia rozgrywki CT'kom chyba naście razy, zazwyczaj wszystkie kończył się porażką ze względu na to, że druga część serwera "buntowników" nie była zadowolona faktem z jakiegokolwiek osłabienia SVIPA, ABH czy polepszeniem CT'ków i wszystko zawsze wracało na "swoje" miejsce, przynajmniej oni tak uważali. Mam propozycję, a mianowicie osłabienie ABH, bo to w tym tkwi problem, jak miałoby to wyglądać? Wprowadziłem na jednym z poprzednich serwerów myk, który wyglądał następująco, w trakcie robienia ABH gdy gracz użył wszystkich multi skoków, wylądował na ABH to ponownie multi skoków mógł użyć po zatrzymaniu się na kilka sekund. Działało to świetnie, dało się zbuntować, dało się poprowadzić i PRAWIE wszyscy byli zadowoleni, no prócz buntowników, którym tak łatwo bunty nie wychodziły. @ Trivor Daj znać co o tym sądzisz i czy da rade takie coś skleić. A i jeszcze chciałbym dodać i nie chce w żadnym stopniu nikomu dogryzać to jeżeli ktoś potrafi rzeczywiście strzelać i prowadzić z głową to nie ma szans na jakikolwiek bunt, bynajmniej ja nie mam z tym problemu prowadząc przy pełnym serwerze, biorąc praktycznie wszystkich na konkurencje, które oferuje nam mapa. 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Tazz Opublikowano 12 Czerwca 2020 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2020 (edytowane) 1 godzinę temu, ver;p napisał: A i jeszcze chciałbym dodać i nie chce w żadnym stopniu nikomu dogryzać to jeżeli ktoś potrafi rzeczywiście strzelać i prowadzić z głową to nie ma szans na jakikolwiek bunt, bynajmniej ja nie mam z tym problemu prowadząc przy pełnym serwerze, biorąc praktycznie wszystkich na konkurencje, które oferuje nam mapa. Cóż - jesteś chyba jedną osobą, która sobie radzi. Sytuacja sprzed 15 minut - na serwerze 4 strażników, w TT łącznie 16 osób w tym sześciu VIP + 1CT!!! Wszyscy wesoło się buntują, zero gry bo jedynie VIPy zabijają CT, dochodzi do zmiany mapy, Strażnicy wiedzą, że nadejdzie ich kolej przejścia do CT i... Znikają z serwera! Mapa zmieniona, a oni pojawiają się po 3-4 rundach, gdy ktoś już wejdzie do CT. Przecież to jest popi****lone Edytowane 12 Czerwca 2020 przez Tazz 1 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony ver;p Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 Wstępnie propozycje przyjmuje, jak tylko @ Trivor wróci z urlopu będziemy myśleć co dalej. Odnośnik do komentarza
Zasłużony ver;p Opublikowano 13 Czerwca 2020 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2020 • Wiadomość wygenerowana automatycznie • Propozycja przyjęta. Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a temat zostanie rozpatrzony ponownie. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi