Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Skarga na tazz

majnD

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Twój nick:.minD
Nick oskarżonego:Tazz
IP/SID oskarżonego: podam później, bo skargę rozpisuję demkiem - ale wiadomo o kogo chodzi
Data i czas zdarzenia: 18.06.2020 22:25-22:50 ~
Powód skargi: Niepełnienie obowiązków strażnika, zajmowanie sztucznie slota, brak interwencji podczas łamania regulaminu
Opis sytuacji: 

8:57 - oficjalnie wchodzi tazz na serwer - widac ping
9:05 - wpisuje komende /adm by zorientować się kto jest z administracji/strażników, ale po cholere? Sam jest strażnikiem, widzi sytuację, powinien ruszyć do ct, chyba? :(
9:12 - tazz przechodzi na spect, nie chce prowadzić, ucieka od prowadzenia, ach tak zapomniałem, pichcił chłopak w kuchni i tylko rzucał okiem na sytuacje na serwerze podpier***ając kolegę, który wejdzie do gry w przyszłości demka.
Latamy sobie tak latamy, siedzimy w celach wielki Tazz, Mr.Skarga siedzi na spect, wiadomo, jajeczka by się mogły tam źle ugotować, po co grać, po co wykonywać swoje obowiązki, których się samemu chciało xD
11:00 - tazz nagle znika z serwera, po prostu wychodzi, dlaczego? Przecież widzi sytuację na serwerze, że od 10 min sobie biegamy jako tt. Dobry policjant pilnuje porządku!

W między czasie Nex próbuje wchodzić do ct, poza jego wybrykami w postaci przekleństw ogólnie w mojej opini gracza to jeden z lepszych prowadzących, no ale chyba banicja na CT.
No i uwaga
15:40 pojawia się tazz na serwerze, biega, skacze, bije pięścią w celi, to chyba chłopak aktywny jest i jajeczka już się ugotowały? Widzi sytuację na serwerze, że w ct jest jakiś nieogar, chyba nawet poleceń żadnych nie dawał poza trzymaniem mikrofonu jakby mówił i reakcja naszego strażnika? A hugo kopter, co ja mam zrobić w tej sytuacji? Idę afk XD
Wyrzucić ziomka z ct? Ale po co, przepytać czy zna regulamin? A skądże

No i uwaga, coś zaskakującego (poza tym, że w ct jest ktoś kto totalnie nieogarnia i strażnik TAZ powinień zareagować będąc w grze)
18:23 - CHYBA Tazz wysyła kilka wiadek na y@@ na kolor czerwony, że cytuję "
MIKRO +16 / PO MUTACJI!"
Totalny POGCHAMP potrafi chłopak używać sayadmina! Ps. ciekawe do kogo to, chyba sobie bindował i sprawdzał czy działa :/ xD
No i co? Chłopak znów poszedł afk będąc w celi, a tyle szans zareagowania odnośnie CeTeków.

20:00 - odpala sie killday, nasz strażnik nie chce się bawić i wpisuje kill w konsoli (chyba obserwował wówczas kogoś, może nawet i mnie by skargę walnąć, ciul go wie XD)
Aa no i po chwili znów przechodzi na spekt, to chyba jednak jajeczka się nie ugotowały LUB - bardziej prawdopodobne obserwuje swoją zdobycz do napisania skargi. No bo przecież trzeba psuć atmosferę w grze i zamiast myśleć o ten tazz jest spoko, myślisz o ten tazz konfident XD

No i dalej, w między czasie wbija kolejny nieogar do CT, który nie daje poleceń, nakazów, zakazów, robi freekille - reakcja naszego strażnika Nijaka - wiadomo, jajeczka gotowane.
Ale jak to szło, chłopak pichci ale rzuca okiem na gre, dlaczego teraz nie rzucał?

28;20 nieogar ct odpala nam BOKS W celi, gdzie w późniejszym czasie nawet CT zabija podczas tego boksu gracza Nex robiąc kolejnego freekilla z rzędu i gracza cestalavie robiac kolejnego kolejnego freekilla z rzędu a i później zabija MNIE kiedy lecę na bh XD, gdzie reakcja naszego strażnika, który ponoć rzuca okiem jak z Wawy do Moskwy a może i jeszcze dalej?

No i uwaga
32:30 jakoś wbija strażnik Bot Mati, rusek czy jak go tam zwą, każdy wie o co kaman. Wiadomym jest, że nie ogarnia sytuacji, która panuje na serwerze, wchodzi do terro, to chyba taki standard. No ale tazz juz przygotowany z palcami na przycisku f12, bądź printscreen czeka i robi ss na owego strażnika, że nic nie robi czy jak to tam szło XD
ps. w między czasie gracz np spititout pisze o obecnych CT, że robi/robią freekille, żeby zareagował etc

34:10 pierwsza reakcja admina Matiego - przerzuca nie ogarów z ct do tt, trzeba było czekać TYLKO 1.5 minuty na reakcję, kiedy taż od blisko 20 minut siedział i obserwował - jajeczka gotowane.
>
W między czasie gracze próbują wchodzić do ct, ale mati reaguje na nieogary w ct po czym sam wchodzi do CT i zaczyna prowadzić - do końca mapy.

No to kilka zdań podsumowania.
Demko jest rozpisane chronologicznie, mogą się nie zgadzać sekundy, bo często demka są zlagowane.
Skarga jest na gracza tazz, który nie wypełnia swoich obowiązków będąc na serwerze, jeśli nie masz czasu grać - wyjdź z serwera, bo i tak niczego nie wnosisz poza zajmowaniem slota, wtedy też nikt nie przyczepi się, że byłeś obecny i nie reagowałeś.
Nie wiem jak można być takim hipokrytOM, żeby zgłaszać kolegę kiedy samemu się nie jest lepszym, ba
szybko sobie chłopie wyrobisz opinię serwerowego konfidenta w ten sposób, o ile już nie wyrobiłeś. Zacznij chłopie patrzeć na siebie, a później na innych, bo to co z sobą reprezentujesz to istna żenada. 
Jak dla mnie 1 sytuacja - skarga na strażnika pokazuje, że on się nie nadaje na niego mimo, że nawet ja dałem pozytyw w jego podaniu.
Pewniaczki siebie gUrom.
Przez 20 min nie zareagowałeś, po czym jak wbił Mati to od razu ssy i skarga, żeeeee naaaaaa daaaaa.
Mam nadzieję, że chociaż te "jajeczka" były smaczne
Pozdrawiam. Majnd.

Dowody (SSy/Demko/Świadkowie): http://793023.hltv3.pukawka.pl/hltv-2006182107-jail_west_v2-1592507220-1592511900.zip

edit, gdzie tu wierszyki? Po prostu sytuacja zenada donosic na kogos, jak sie nie jest lepszym i pelni funkcje
btw. Matiego nie znam nawet, wiem tylko ze skarge wczoraj tazz pisal na niego a w rzeczywistosci to na niego powinna byc ;) I to zrobilem ;))
edi2,
rozpisane jest demko człowieka, który ma zastrzeżenia do wszystkich tylko nie do siebie, to w jaki inny sposób dać mu do zrozumienia, żeby najpierw patrzył na siebie a później na innych? Od 2 dni? Prawnie pełni funkcję na serwerze :)

Edytowane przez majnD
  • Lubię to! 2

InsignificantFoolishAnteater-size_restricted.gif

• Użytkownik

"Jak dla mnie 1 sytuacja - skarga na strażnika pokazuje, że on się nie nadaje na niego mimo, że nawet ja dałem pozytyw w jego podaniu.
Pewniaczki siebie gUrom" W takim razie żaden się nie nadaje takie skargi można byłoby napisać na 2/3 tych adminków a na kilku znalazłoby się coś więcej ciekawe czemu do nich się nie przyczepisz chyba  jesteś aktywnym graczem i widzisz co robią ja wchodzę momentalnie na 10 20 minut i tyle mi wystarcza ale przecież z większością sztame trzymasz to słabiutko byłoby jakbyś stracił takie przywileje 

/// myślę że pouczenie tu wystarczy 

• Użytkownik

Nie pisz jakiś wierszyków i rymów na przyszłość bo nie da się tego czytać co do samej skargi faktycznie nie wykonuje swoich obowiązków ale nie wiem może był czymś zajęty wrócił na chwile czy coś no ale słabo to wygląda więc no sytuacja widzę jest z wczoraj gdy pisał skargę na mathyewa faktycznie coś takiego miało miejsce

• Legends Never Die

Zachowujecie się jak dzieci w przedszkolu, które po złości będą na siebie nawzajem donosić, aby tylko dać pstryczka w nosek. Może pora wykazać się odrobiną dojrzałości ?
smh

• Lubię to! 2
  • Dzięki 2
  • Właściciel
Właściciel

Co do zapełniania sztucznie slota, to jeśli serwer nie jest pełen to nawet namawiałbym do posiedzenia na serwerze(na spect), ilość graczy wtedy rośnie, serwer idzie w góre w rankingu, więcej graczy przybywa(działa to jak reklama), oczywiście to się tyczy jak jest załóżmy max 16/17 osób. Jak jest blisko fulla to wychodzimy żeby nie przeszkadzać innym w wejściu na serwer.

A co do samego niewypełniania obowiązków to jeśli siedział w TT i sobie biegał, pisał i coś robił to skarga słuszna, a jeśli był na spect i tylko od czasu do czasu zerkał to więcej niż upomnienia słownego bym nie dał(raczej bym nic nie dał), sam często coś robię na chacie, csa mam na pasku i zerknę raz na 10 minut czy ktoś nie wali freekilli itp. Mimo wszystko osoba funkcyjna co nie siedzi na spect pierwsza powinna do tego CT przejść..

Taka moja subiektywna opinia, demka nie oglądałem więc decyzji nie podejmę, tylko wstawiam opinie jak to powinno wyglądać. Opiekunowie sobie ogarną demko i dodadzą coś od siebie :D

#EDIT

A co do pisania skarg, to wiadomo że wy jako gracze będziecie pisać "konfident" itp., ale jak dla mnie skargi są potrzebne, ja wydając na serwer setki złotych miesięcznie(no reklama podchodzi pod tysiaka), kupę swojego czasu to wolałbym wiedzieć co się na tym serwerze dzieje żeby móc jakoś zareagować, niżeli stworzyłaby się paczka graczy JP 0 skarg, 0 donoszenia, odkurwiajmy na serwerze niech nikt tego nie ogarnia, bedzie ok. No nie bedzie ok. Oczywiście nie chciałbym widzieć jakiejś wojny na skargi typu "ten wstawił na mnie to ja tylko będę szukał czegoś na niego", "ten mnie zabija na ostatniej reakcji to mu każdy najmniejszy błąd będę wytykał" - wszystko z rozwagą, serwer ma ładnie działać, rozwijać się, a spiny temu nie sprzyjają, jak takie coś się długo będzie utrzymywać to sam zareaguje. (do nikogo personalnie to nie jest skierowane, piszę teraz ogólnie)

a co do samego latania svipow to jestem w trakcie nerfienia tego abh(troche zabawy jest zeby to dobrze zrobic). może chetniej bedziecie do tego CT wchodzić gdy to wrzucę.  mysle, ze dzis jutro bedzie po testach wrzucone

• Lubię to! 2
  • Super 2
  • Użytkownik

Nie byłem pewien, czy jest sens odpisywać na tę skargę-prowokację serwerowego trolla, bo czy ktoś taki zrozumie, że niektórzy żyją na swoim, mają ciut więcej obowiązków i mama im wszystkiego pod nos nie podstawi? Zdarza się, że ludzie robią coś innego, nawet będąc na serwerze - z tego nie muszę się nikomu tłumaczyć, ewentualnie mogę podesłać przepis na zajebistą jajówę, bo uroiłeś sobie, że ją robiłem. Idąc tym tokiem powinieneś mieć również pretensje do @ Trivor , przecież też był AFK - i to nawet nie na widowni, tylko w TT, a to urwis. Zajmowanie slotu przy 10-14 osobach na 20? Nieźle. 

Na wstępie warto zaznaczyć coś, co widać od pierwszej sekundy dema, a kolega skarżący pominął - strażnik  botmatheyw był na serwerze od początku w drużynie TT. No, chyba, że się ktoś pod niego podszył - a do CT wszedł tak jak napisałeś - w okolicach 35 minuty :)

Co do biadolenia o tym, że mam Strażnika od dwóch dni - permisje dostałem dokładnie w momencie startu tej mapy, więc o czym mówisz? Bindy puściłem na próbę - działały, dzięki za info, bo mi nie wyświetliło ;) "kill" na zabawie? Pisz już skargę - przeszedłem po starcie zabawy ze SPECTA do TT i o zgrozo - samo mnie zabiło :) Odkąd wróciłem do CSa nie wpisałem jeszcze ani razu tej komendy w konsoli - co z resztą można sprawdzić, a już na pewno przy tej sytuacji. Logi serwera istnieją.

W skardze na botmatheyw przeprosiłem za fakt, że napisałem skargę tuż po tym jak wszedł do CT. Ale skąd miałem o tym wiedzieć, ze do CT poszedł? Wyszedłem z serwera zanim to zrobił, co też widać na demku, a screeny konsoli robią mi się z automatu przy zamknięciu CSa - stąd je mam :) Co do biegania po mapie - aż raz wybiegłem z celi i... Uciekłem na specta, gdy jeszcze do niczego złego nie dochodziło. Życie. 

Ogólnie skarga napisana pięknie, ale wygląda na to, że liczyłeś że nikt nie obejrzy demka. Pech. 

PS. Zawzięcie cytujesz moją skargę. Skoro jest w dziale adminów, to czy aby nie powinna być dla Ciebie ukryta?

PS2. Niestety Twój poziom sarkazmu stoi na niskim poziomie, nawet jak na Twój wiek. Popracuj nad tym, choćby w szkole.

PS3. Moją skargę napisałem z polecenia znacznie wyżej postawionych adminów. Gwoli wyjaśnienia, jakby Cię to bolało. 

• Użytkownik∙

Zamykam temat żeby nie robić spamu.

Proszę Opiekunów o obiektywne spojrzenie na tą sprawę, bez żadnych uprzejmości, typu "to mój kolega i go będę bronił". Jeśli zobaczę, że faworyzujecie kolegów i nie podchodzicie do sprawy na poważnie, będę zmuszony zareagować. Pozdrawiam

@ ver;p @ Sceptyk

• Lubię to! 1
  • Użytkownik

@ Tazz Rozumiem. Każdy z nas ma swoje obowiązki, ja sam mam ich sporo, lecz trzeba liczyć się z tym, że składając podanie na Strażnika/Admina jesteś zmuszony do wykonywania ich obowiązków. Wiem, że flagi strażnika dostałeś po zmianie mapy, którą była west_v2, i ustawiałeś bindy, amxmodmenu, adminvoice etc. Więc w dniu dzisiejszym dostajesz pouczenie, oczywiście licz się z tym, że jest to wyjątkowa sytuacja, następne słuszne skargi będą karane ostrzeżeniem 1/3.

@ majnD Dzięki za zgłoszenie.

• Lubię to! 2
  • Ha ha 1
  • Użytkownik

• Wiadomość wygenerowana automatycznie •
Skarga przyjęta.
Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a temat zostanie rozpatrzony ponownie.

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]