Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Pomoc w dziedzinie informatyki.

ArcyBM

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużony

Witam, na wstępie chciałbym wszystkich serdecznie pozdrowić. 

Otóż od pewnego czasu borykam się z dziwnymi problemami na komputerze, stał się wolniejszy, zaczęło samo wywalać mnie z gier całkowicie, wywalanie stron internetowych z komunikatem "Kurza twarz", czasami nawet dochodziło do zwieszenia załóżmy gry, dźwięku i nagle wyskakiwał ten nietypowy bluescreen na windows 10, po czym system na nowo się odpalał. Nie ma znaczenia jaką grę odpalę, po jakimś czasie mnie wywala. To był główny powód dlaczego odstawiłem komputer na bok, teraz gdy wróciłem, żeby się nim zająć (minęło 1-2msc od momentu jak borykałem się na maksa z tymi problemami) i teraz podczas używania komputera jest ich mniej. Teraz już rzadziej wywali stronkę internetową, ponadto od wczoraj do dziś mogłem stabilnie grać w gry. Natomiast dzisiaj po odpaleniu cs:go wywaliło mnie z komunikatem "csgo.exe przestał działać", dzieję się tak z każdą inną grą, którą odpalę. Może być to wina jakiś wirusów? Może wie ktoś jak wyjaśnić ten problem? Dodam, że pomyślałem tutaj o zainstalowaniu na nowo systemu, który by pożegnał błąd. Jednakże po zainstalowaniu błąd znikał, ale wracał na drugi dzień użytkowania z komputera. Od kupna sprzętu, do granicy pół roku jakoś grałem bez żadnych zarzutów. Dodam, że żaden ze mnie aniołek i zdarzało się pobierać gierki na piratach, ale czy to by mogło być powodem? Korzystam z programu Advanced SystemCare PRO, jednakże nawet on nie radzi sobie z tymi problemami. Może kupno dobrego antywirusa zrobi tutaj robotę? Liczę na Waszą pomoc, nie chce oddawać kompa do serwisu i płacić nie wiadomo ile, jeśli może to być błahy powód prosty do ogarnięcia... Jeśli ktoś borykał się z podobnymi problemami albo ma pomysł jak to ogarnąć, byłbym mega wdzięczny za pomoc. Udzielę każdych informacji na temat moich problemów, wystarczy, że zapytacie. Z góry jeszcze raz dzięki, pomożecie ogarnąć mi dobrą robotę! 

Jakby jakieś moje słowa były niejasne, walcie śmiało. Jestem w takim amoku od rana z tym komputerem, że mogę być mniej zrozumiały haha

Podzespoły:

-Karta Graficzna: GTX Nvidia 1660 6GB

-Procesor: Intel i5 9400-F   2.90GHz

-Pamięć RAM: 16GB 

-System Operacyjny: Windows 10 Enterprise 64bit

@ SpalonyNaESP Nie jest to problem połączenia, połączenie mam zawsze. Wywala mnie ze stronek coś w stylu "Crash", klikam F5 i w ciągu sekundy wracam na stronę. Co to antywirusa miałem na myśli to, że może podczas pobierania jakiś piratów wgrał mi się jakiś syf, bo nie korzystałem wtedy z pełnych zabezpieczeń i teraz może ten syf bawi się moim komputerkiem. Myślałem, że przy kupnie dobrego antywirusa wykryje problem i go usunie.
P.S. dodam, że edytując ten post, wywalił mi właśnie ten bluescreen z powodem "Komputer napotkał problem... (...)". Nie wiem o co tu kurwa chodzi.

Edytowane przez ArcyBM

image.png.2b4505a052c2c95eaf1396f4e04b1be2.png

Zapraszamy na forum StrefaSkilla.pl

Zapraszamy na nasze serwery!

Miła, przyjemna i pozytywna atmosfera!!!

• Użytkownik∙

Myślę, że jeżeli chodzi o strony internetowe to wina najprawdopodobniej stoi po stronie internetowej (problem z internetem) ,a co do gier to wątpię, że "antywirus", bo jeżeli pobierasz coś to masz skanowanie.. 

Zrób rest kompa, a powinno pomóc :)

PS. MOŻE to być błąd związanym z plikami w grze 

Edytowane przez SpalonyNaESP
  • Zasłużony

https://pl.malwarebytes.com polecam zainstalować i przeskanować i ewentualnie to https://pl.malwarebytes.com/adwcleaner/ sprawdzi i usunie ci wszystkie "dziwne" pliki

@ ArcyBM  kolejną opcją jest to, żebyś zobaczył czy w kompie coś nie odpada/nie trzyma sie mocno.

To już chyba taką ostatnią opcją, to są wirusy, jak sprawdzałeś wszystko i było ok, jakoś musisz zrobić skana.

• Zasłużony

@ PepePanDziobak Korzystając z Malware jak skanowałem w poszukiwaniu rootkitów, następnie próbując usunąć wyskanowane problemy automatycznie wywalał mi ten bluesreen o którym wspomniałem w edicie postu...

@ PepePanDziobak  Mój sąsiad informatyk wspominał coś z wypinającą się płytą główną, czy tam luzie w niej, ale mówił, że spiął coś na tretytke, poprawił i chłopacy z klubu mówili mu, że to powinno ogarnąć delikatnie mówiąc temat. Sam też nie chce dogłębnie grzebać, bo nie chce nic uszkodzić. Dodam, że RAM wpinałem w różnych ustawieniach, sprawdzałem 1/3, potem 2/4, zmieniałem kość A na kość B, wypinałem kartę graficzną, podpinałem ponownie. Wszystkie temperatury są również w najlepszym porządku... Dodam, że problemy zaczęły występować po pół roku użytkowania, jak nie więcej. To co, stojąc na biurku poluzowała się karta or what? Wydaję mi się, że nie to jest problemem :/ idk 

P.S. Właśnie kończyłem skanowanie za pomocą Malwarebytes, dodałem opcję wyszukiwanie rootkitów i tak jak mówiłem, pod koniec skanowania wywaliło bluescreen i komputer odpalił się na nowo. No nic, próbuję drugi raz, jeśli nie, gaszę kompa, czekam, rozkręcam i skręcam.

Edytowane przez ArcyBM

• Użytkownik

Jak wywali Ci kolejny raz BSOD sprawdź, czy nie ma przypadkiem jakiegoś kodu błędu.

Gry wywalało wcześniej bez komunikatu?

Jeżeli masz 2 kości ram wypnij jedną i wtedy sprawdź, czy wszystko będzie dobrze. 

Według mnie to może być problem z RAM, albo slotami RAM na MOBO. Posprawdzaj obydwa sloty i obydwa ramy pojedynczo.

• Lubię to! 1

432.gif

• Zasłużony
17 godzin temu, MotylaNoga napisał:

Jak wywali Ci kolejny raz BSOD sprawdź, czy nie ma przypadkiem jakiegoś kodu błędu.

Gry wywalało wcześniej bez komunikatu?

Jeżeli masz 2 kości ram wypnij jedną i wtedy sprawdź, czy wszystko będzie dobrze. 

Według mnie to może być problem z RAM, albo slotami RAM na MOBO. Posprawdzaj obydwa sloty i obydwa ramy pojedynczo.

Podgląd zdarzeń wskazał tylko jeden błąd krytyczny, ale to przez  BSOD, mianowicie nagła utrata zasilania, oraz mam parę błędów, ale wydaje mi się, że nie to za to odpowiada.

Tak, gry wywalało wcześniej bez komunikatu. Wcześniej było tak, że zwieszał się obraz, dźwięk i po paru sekundach było puf i wywalało BSOD, następnie restart komputera automatycznie. Najszybciej wywala BSOD podczas grania, chociaż teraz nie zawsze po wywaleniu z gry wywala BSOD, tylko mam komunikat "(...).exe przestał działać"

z RAM'ami się bawiłem. Używając jednej kości potrafiło wywalić mi komputer 5 razy na samej przeglądarce, po zmianie na drugi stało się to dopiero wtedy, gdy skanowałem w poszukiwaniu rootkitów za pomocą "Malwarebytes". Tak jakby jedna kość była zainfekowana bardziej, od drugiej. Temperatury wszystkiego są w porządku, nic się nie grzeje... 

@ MotylaNoga  Jeśli zrobiłem to jak się należy, to nie wykryło żadnego problemu.

Edytowane przez ArcyBM

• Użytkownik

Testowałeś RAM Memtestem?

@ ArcyBM  no to może jest probłem z płytą główną. Najlepiej by było wymienić płyte na inną i sprawdzić.

• Lubię to! 1

432.gif

• Użytkownik∙

• Wiadomość wygenerowana automatycznie •
Temat został zamknięty przez administrację.
Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a temat zostanie rozpatrzony ponownie.

sygn1.png.799be5458023942b627500e16e3b2159.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]