Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

cztery sprawy

shacky

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Cześć

1. Już 2 razy w tym miesiącu zresetowało/wyzerowało mi range z globala, zauważyłem że jest to związane z przechodzeniem na specta(niewiem dlaczego i jak, ale też nie jest to pewne że to przez specta się dzieje). @ Andrzej.  jest świadkiem i to on zwróciił uwagę na to że zresetowało mi rangę po dołączeniu spowrotem do gry. Drugim razem zresetowało mi z bodajże golda.
Mi to kompletnie nie przeszkadza, nie gram na punkty czy rangę, ale jeśli mamy rozwijać serwer to przydało by się przyjrzeć tej sprawie :)
Druga rzecz że gracz który ma rangę która się zresetowała i gra np. na silverze, wzbudza większe podejrzenie wśród wszystkich, następnie lecą reporty(mówię to na swoim przykładzie) i admini muszą zajmować czas sprawdzaniem tego(owszem jest to ich obowiązek, tylko że ile razy można sprawdzać jednego gracza:) ). To jest raczej jeden z głównych minusów resetu rangi.

2. Bug związany z przechodzeniem do zwycięskiego teamu przed wygraną i powrót do pierwotnego przed rozpoczęciem rundy, nabijając w ten sposób $$ za wygraną, zamiast za przegraną. Mając możliwość w ten sposób posiadania lepszej broni, kilku graczy stosuje to na waszym serwerze, ale rzadko kto zwraca na to uwagę. Nawet na pro scenie wywołało to nie małą burzę, że ktoś pozwolił sobie na taki ruch :) To raczej jest do przedyskutowania w waszym gronie adminów, ja tylko zwracam na to uwagę

3. Gdy posiada się vip-a lub gra po 22, w trakcie ogłoszenia że wygrało/przegrało się rundę traci się granaty. To raczej szczegół, pewnie jest to nie do przeskoczenia przez plugin vip-a, który dublowałby ilość granatów, ale osobiście mnie to wpienia gdy mam granat i nagle mi on znika, razem z modelem ręki :) 
Warto było też przemyśleć jakie granaty powinno się dostawać w nowej rundzie, bo aktualnie dostajemy smoke+he+flash i jeden wolny slot. Przy moim stylu gry wolę dostać smoke+molo+2x flash. A przy takiej sytuacji, trzeba wyrzucić granat na respie + kupić drugi, na co się traci czas by zrobić dobre entry :) Może można jakoś zaimplementować menu wyboru gdzie ktoś mógłby konfigurować to jakie granaty dostaje? To też jest szczegół, ale dla mnie akurat ważny :D 

4. Przenoszenie do słabszej drużyny - myślę że jest to zbyt nagminne(oraz robi to za szybko), że przenosi gracza z lepszej drużyny do gorszej, odrazu po jednej rundzie przegranego teamu. Przenosi najczęściej gracza który robi największy impact. Ale to raczej nie jest idealny sposób by ciągle przenosić graczy najlepszych. Może czas by próbowało przenosić jakichś średniaków albo reakcja na przenoszenie była opóźniona o 1 rundę gdy wiadomo że przegrany team sobie nie radzi?

Cały temat podyktowany subiektywnym spojrzeniem na serwer i co można w nim poprawić. 
Zapraszam do dyskusji :) 

• Dzięki 1

u mad?

• Zasłużony

Witam,

33 minuty temu, shacky napisał:

1. Już 2 razy w tym miesiącu zresetowało/wyzerowało mi range z globala, zauważyłem że jest to związane z przechodzeniem na specta(niewiem dlaczego i jak, ale też nie jest to pewne że to przez specta się dzieje). @ Andrzej.  jest świadkiem i to on zwróciił uwagę na to że zresetowało mi rangę po dołączeniu spowrotem do gry. Drugim razem zresetowało mi z bodajże golda.
Mi to kompletnie nie przeszkadza, nie gram na punkty czy rangę, ale jeśli mamy rozwijać serwer to przydało by się przyjrzeć tej sprawie :)
Druga rzecz że gracz który ma rangę która się zresetowała i gra np. na silverze, wzbudza większe podejrzenie wśród wszystkich, następnie lecą reporty(mówię to na swoim przykładzie) i admini muszą zajmować czas sprawdzaniem tego(owszem jest to ich obowiązek, tylko że ile razy można sprawdzać jednego gracza:) ). To jest raczej jeden z głównych minusów resetu rangi.

Nie wiem czym to może być spowodowane, nawet nie mam pomysłu. A tak przy okazji, zabrania się wchodzenia na specta graczom, ponieważ przez to  jest zajęty slot dla admina i czasem występują właśnie jakieś bugi. 

1.13  Zabrania się przechodzenia do obserwatorów

2. Bug związany z przechodzeniem do zwycięskiego teamu przed wygraną i powrót do pierwotnego przed rozpoczęciem rundy, nabijając w ten sposób $$ za wygraną, zamiast za przegraną. Mając możliwość w ten sposób posiadania lepszej broni, kilku graczy stosuje to na waszym serwerze, ale rzadko kto zwraca na to uwagę. Nawet na pro scenie wywołało to nie małą burzę, że ktoś pozwolił sobie na taki ruch :) To raczej jest do przedyskutowania w waszym gronie adminów, ja tylko zwracam na to uwagę

Myślę, że jedynym sposobem na to będzie dodanie do regulaminu podpunktu, który będzie zakazywał zmieniania drużyn graczowi. :D 

Cytat

3. Gdy posiada się vip-a lub gra po 22, w trakcie ogłoszenia że wygrało/przegrało się rundę traci się granaty. To raczej szczegół, pewnie jest to nie do przeskoczenia przez plugin vip-a, który dublowałby ilość granatów, ale osobiście mnie to wpienia gdy mam granat i nagle mi on znika, razem z modelem ręki  
Warto było też przemyśleć jakie granaty powinno się dostawać w nowej rundzie, bo aktualnie dostajemy smoke+he+flash i jeden wolny slot. Przy moim stylu gry wolę dostać smoke+molo+2x flash. A przy takiej sytuacji, trzeba wyrzucić granat na respie + kupić drugi, na co się traci czas by zrobić dobre entry  Może można jakoś zaimplementować menu wyboru gdzie ktoś mógłby konfigurować to jakie granaty dostaje? To też jest szczegół, ale dla mnie akurat ważny  

Po końcu rundy granaty resetują się, żeby na początku następnej rundy plugin mógł ci przyznać granaty jeszcze raz. I teraz sprawa tego, że chciałbyś np. molo zamiast he, jest już indywidualna. Każdy gracz może chcieć inne granaty np. Jeden woli 2x flash 1x molo 1x he, drugi woli 1x flash 1x molo 1x he 1x smoke, itp. Myślę, że to można zostawić tak jak jest. Pewnie dało by się jeszcze dodać menu granatów, jest już menu broni i po wyborze broni można by było sobie wybrać granaty, ale trzeba by było to dopisać do istniejącego pluginu z broniami i może to być skomplikowane. :) 

4. Przenoszenie do słabszej drużyny - myślę że jest to zbyt nagminne(oraz robi to za szybko), że przenosi gracza z lepszej drużyny do gorszej, odrazu po jednej rundzie przegranego teamu. Przenosi najczęściej gracza który robi największy impact. Ale to raczej nie jest idealny sposób by ciągle przenosić graczy najlepszych. Może czas by próbowało przenosić jakichś średniaków albo reakcja na przenoszenie była opóźniona o 1 rundę gdy wiadomo że przegrany team sobie nie radzi?

Z tego co wiem, jakoś tam można zmienić lekko ustawienia autobalansu, więc poproszę właściciela, żeby ustawił to tak aby nie przenosiło tak szybko osób lepszych.

@ Trivor

Pozdrawiam xD 

• Lubię to! 1

image.png
:pepehands:

• Użytkownik

Racja, auto-balans trochę jest do kitu. Mając pierwsze miejsce w tabeli ciągle miota jak szatan z drużyny do drużyny co 2 rundy. Tak jak shacky mówi, lepiej by było żeby też auto-balans działał w środkowych częściach tabeli. Z tego co zauważyłem to przenosi albo najlepszych albo najgorszych. 

Lepiej dostać w dupę 3 rundy, a 4-tą zagrać mądrzej i wygrać :) Wiem, że to FFA ale ogólnie program za szybko przerzuca, nie zostawia miejsca na kombinowanie :) 

• Lubię to! 1
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużony

zamkniety.png

image.png

• Zasłużony

archiwum.png

image.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]