Właściciel Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Trivor Opublikowano 24 Października 2020 Właściciel Właściciel Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 Witajcie, jako że mając na głowię wiele serwerów, na których nie jestem w stanie prześledzić dokładnie pracy opiekunów, ogólnej sytuacji na serwerze od jakiegoś czasu myślałem nad wprowadzeniem dodatkowej rangi. @ Support Serwera . Docelowo na serwerach Supportami będą członkowie administracji wyższej, każdy dostanie swój serwer do supportowania, wyjątkiem jest AWP #2 gdzie supportem będzie @ An4rcha0Ss W przyszłości,w rzadkich przypadkach możliwe, że na poszczególnych serwerach supportem będzie mogła zostać zaufana osoba znająca się na rzeczy, no ale będzie to serio w drodze wyjątku, głównie supportować serwer mają junior admini sieci, administrator sieci, head admin sieci. Oczywiście support nie jest od przyjmowania propozycji, adminów, rozpatrywania skarg itp. - od tego mamy opiekunów. Jest on można powiedzieć moimi oczami skupionymi na danym serwerze aby polepszyć jego funkcjonalność. Jest to coś pomiędzy właścicielem, a opiekunem serwera. Obowiązki supporta: Nadzorowanie pracy opiekunów Ewentualne degradowanie opiekunów w porozumieniu z właścicielem Szukanie nowych opiekunów jeśli jest taka potrzeba na serwerze Przejęcie obowiązków opiekuna jeśli takowego nie ma lub jest nieobecny Wgląd na sytuacje na serwerze - czy na serwerze nie ma faworyzacji przez administrację itp. W rozpatrywaniu skarg na opiekuna danego serwera pierwszeństwo w podjęciu decyzji ma dany Support Wkład w rozwój serwera. Jest to ranga pomiędzy opiekunem, a właścicielem serwera. Może on wprowadzać, proponować innowacje itp. Inne działania, aby serwer stał stabilnie i piął się w górę *ewentualnie* dodawanie nowości na serwer, rozpatrywanie propozycji itp. jeśli Support serwera ma o tym pojęcie. Aktualnie tylko @ An4rcha0Ss na AWP #2 ma takie opcje. Serio przydałyby się osoby co potrafiłyby w jakimś stopniu zmieniać coś na serwerze, więc jeśli ktoś będzie znał się na rzeczy i będzie supportem to takie rzeczy będzie miał prawo robić Kiedyś dawno temu byłem na pewnej sieci, wszystkie serwery były jednego właściciela i właśnie ten sposób znakomicie się sprawdził, gdy Właściciel Sieci nie miał tyle czasu żeby nadzorować pracę wszystkich serwerów na sieci. Mam nadzieję, że tutaj też się to przyjmie 4 12 4 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi