Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Drobny problem z fpsami.

vanisz

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Witam. Mam pewnien problem, a mianowicie fpsy. Chodzi o to, że jak gram np. w cs 1.6 albo w lola mam po 100-200fps stałe, 1 dzień nie grałem i mam ledwo 15 xd.

Nic nie instalowałem, nic nie robiłem po prostu wbijam i takie low fpsy. Kompa czyściłem ale nic nie pomogło. Ktoś wie, czym to jest spowodowane? Za każdą pomoc dam plusika :) Pozdrawiam.

naura

vanish.jpg.142a29ac8ccb1fc7bb7e6fecaddb697e.jpg.843fb23fd9e13bfa672d70ea6d7130c1.jpg

• Zasłużony

Sprawdź temperatury, czy grafika i reszta jest odpowiednio zamontowana i czy wyświetla wszystkie podzespoły w panelu, spróbuj też reinstalować wszystkie sterowniki do grafy, bo może jakiś sterownik zablokował kartę poprzez próby OC na niższym taktowaniu. 

Na wszystkich ustawieniach graficznych, masz tyle samo klatek? 

Sprawdź też, czy nie masz wymuszonej synchronizacji pionowej. Nie miałeś od wczoraj żadnej aktualizacji systemu?

Jak nic nie pomoże, spróbuj przywrócić ustawienia do wcześniejszego stanu komputera. Jeśli mówisz, że wcześniej było okej, to myślę, że to może rozwiązać problem.

#EDIT Sprawdź, czy pod coolerem od procesora jest pasta termoprzewodząca. Nagły spadek fps z dnia na dzień, może być spowodowany błędami procesora. Miałem podobny problem, odstawiłem kompa na trochę, wróciłem i totalnie nic mi nie chodziło płynnie. Wina tkwiła w procesorze... 

Nie grzebałeś nic przy komputerze? Mogłeś też źle zamontować cooler i grzeje Ci sie procesor 

• Lubię to! 1

image.png.2b4505a052c2c95eaf1396f4e04b1be2.png

Zapraszamy na forum StrefaSkilla.pl

Zapraszamy na nasze serwery!

Miła, przyjemna i pozytywna atmosfera!!!

• Użytkownik

Dobra, zaniosłem do mechanika i okazało się, że karta graficzna się coś tam popsuła, że się przegrzewa mocno itp. Została wymieniona, wszystko git :) Dziękuje wam za pomoc <3 Temat do zamknięcia.

naura

vanish.jpg.142a29ac8ccb1fc7bb7e6fecaddb697e.jpg.843fb23fd9e13bfa672d70ea6d7130c1.jpg

• Użytkownik∙

• Wiadomość wygenerowana automatycznie •
Temat został zamknięty przez administrację.
Jeśli się z tym nie zgadzasz, zgłoś ten post, a temat zostanie rozpatrzony ponownie.

olokorawawa.gif

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]