Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Recenzja filmu "Szybcy i wściekli: H&S"

Forever

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Witam wszystkich czytelników! Chciałbym napisać recenzję filmu pt. "Szybcy i wściekli: Hobbs i Shaw". A więc zaczynajmy!

UWAGA! PRZED ROZPOCZĘCIEM CHCIAŁBYM DODAĆ, ŻE ZNAJDĄ SIĘ SPOILERY (NIE DUŻE, ALE JEDNAK) WIĘC CZYTACIE NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ!

Film "Szybcy i wściekli: Hobbs i Shaw" bardzo ambitnie wpisuje się w trylogie serii "Szybcy i wściekli". Występują tam wątki rodzinne oraz nawiązujące do całej serii. Są śmieszne jak i smutne sceny, więc każdy znajdzie w tym filmie coś dla siebie. Film trafił do kin 13 lipca 2019 roku. Reżyserem był David Leitch, a scenarzystami Chris Morgan oraz Drew Pearce. Warto dodać, że sam film dostał 1 nagrodę oraz 4 nominację, więc potwierdza to, że nie jest to film który można po prostu sobie obejrzeć. Wyprodukowany został w USA oraz Wielkiej Brytanii. Film zebrał łącznie 759 mln. dolarów przy budżecie 200 mln. dolarów. Jest to film gatunku akcji, a głównymi bohaterami filmu byli:

- Dwayne Johnson jako "Luke Palagi Hobbs"

- Jason Statham jako "Deckard Shaw"

- Idris Elba jako "Brixton Lore"

- Vanessa Kirby jako "Hattie Shaw"

- Eiza González jako "Madam M"

- Helen Mirren jako "Magdalene".

Jak wyżej wspomniałem jest to film akcji więc jeżeli ktoś oczekiwał scen fantastycznych, to ewidentnie nie jest to film dla niego. Nie ma co się oszukiwać, jest to film akcji więc musi w większej części opierać się na widowisku, sensownej historii oraz ciekawej akcji. Musi być kilka humorów w tego typu filmach tzn. coś śmiesznego oraz smutnego itd. Mimo zwiastunu czy samego filmu, jest to film który jest który może być jednym z ważniejszych w całej serii, dlatego, że przedstawione są tam tajne organizacje. Sama organizacja miała potężny i destrukcyjny cel. Niestety, ci co obejrzeli ten film może dopaść smutek ze względu, że szef całej tajnej organizacji nie odegrał większej roli w filmie. Dla większości osób jak i specjalistów może to być wątek który zostanie rozwinięty w następnej części szybkich i wściekłych lub kontynuacji serii Hobbs i Shaw. Sami twórcy filmu na pewno mają plany na wątek, skoro już ogłosili dwie kolejne części szybkich i wściekłych. W samym filmie poznajemy lepiej Hobbs'a który jak się okazuję nie był taki święty w przeszłości jak mówił w poprzednich częściach oraz Shaw'a który nie jest taki zły jak mówiono. Sama gra aktorska była bardzo dopracowana przez cały film (oczywiście były jakieś wpadki, ale na pewno nie dużo). Scenografia mogła spodobać się wielu osobą np. scena gdy Hobbs oraz Shaw wybierali drzwi do których mają wejść, przez co jedne i tak nie mogły się otworzyć. Oczywiście było wiele wiele więcej takich scen, ale nie chciałbym wszystkiego spoilerować. Muzyka była bardzo dobrze dobrana do każdej sceny. Nawiązywała do sceny która miała się wydarzyć oraz dodawała charakteru całej produkcji. Sam nastrój filmu jak już napisałem jest fenomenalny. Najbardziej podobało mi się w tym filmie sama walka z antagonistą filmu.

Na końcu została jeszcze moja opinia. Podsumowując cały film, jest on warty obejrzenia. Oczywiście, nie stoi on przy najlepszych produkcjach świata, ale zasługuje na obejrzenie. Sam polecam obejrzeć ten film i mam nadzieję, że Wam również przypadnie do gustu. I na koniec warto go obejrzeć ze względu na to, że dużo się w nim dzieje, jest dużo śmiesznych scen jak i smutnych. Jest on jednym z lepszych filmów które oglądałem do tej pory.

(Ps: jeżeli ktoś by pytał o źródła to większość z mojej głowy i niektóre rzeczy w filmwebu)

Bardzo proszę o wydanie swojej opinii co Wam nie pasuje w recenzji i co wypadałoby poprawić.

Edytowane przez NoruŚ
  • Lubię to! 1

forever.gif.44bdb65627256983c8a73afbf4b7e30f.gif.aceea85e1b5da96945972e983ff13f54.gif

• Użytkownik

Dobra robota, ale dodaj na przyszłość jakieś kolorki wariacie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]