Użytkownik∙ Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Cukierkoova Opublikowano 28 Stycznia 2021 Użytkownik∙ Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 ○──────────• smoczy owoc •──────────○ Nazwa na pewno znajoma dla fanów e-papierosów! Pitaja – pitahaya - smoczy owoc pochodzi z tropikalnych części Ameryki Południowej. Uprawia się ją również w Ameryce Środkowej, Południowo-Wschodniej Azji oraz Australii. Wygląda niesamowicie i w olejku również tak smakuje Jest łagodny w smaku, słodko-kwaskowaty ○──────────• Liczi •──────────○ Inaczej śliwka Chińska, po samej nazwie możemy wywnioskować, że główny kontynent uprawy to Azja! Liczi w smaku jest łagodne, słodkie, bywa lekko kwaskowe. Najczęściej w Liczy robione są syropy czy kompoty ○──────────• Granadilla •──────────○ Nietypowa nazwa dla nietypowego owocu. Główne pochodzenie tegoż owocu to Meksyk, ale jest również uprawiana w innych częściach świata. W smaku jest delikatna, słodka, bywa lekko cierpka, przygotowuje się z niej sorbety i stosuje się do drinków ○──────────• Owoc Gwiezdny •──────────○ Kusząco brzmi, nieprawdaż? Karambola, inaczej owoc gwiezdny lub Birambi Miąższ jest w smaku słodko-kwaśny i bardzo soczysty. Owoc ten dodawany jest do sałatek, deserów, ryb i mięsa ○──────────• Jagodzian Rambutan •──────────○ rambutan to po malajsku owłosiony, skąd taka nazwa? Otóż to ten owoc jest owłosiony. Owoc wielkości śliwki ma twardą skórkę pokrytą włoskami. Miąższ w smaku słodki, owoc orzeźwiający i soczysty. Dodaje się go do sałatek, deserów i mięsa głównie drobiu i wieprzowiny. ○──────────• Persymona •──────────○ Jakie inne nazwy posiada? kaki – hurma – hebanek – hebanowiec – szaron Bogate zestawienie, owoc równie bogaty w witaminkę C W smaku jest słodki, co głównie się przyrządza z niego? Sosy, sorbety i galaretki, można go również suszyć źródło: zalajkowane.pl 7 3 Odnośnik do komentarza
Moderator Młodyy Opublikowano 28 Stycznia 2021 Moderator Moderator Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 @ Cukierkoova kolejny świetny artykuł Według mnie powinnaś iść na redaktora 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik G@ngst@ Opublikowano 28 Stycznia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Widzę że Pani zaraz będzie składać podanko do redakcji Plusik za artykuł Liczi jadłem i nawet złe nie jest Odnośnik do komentarza
Użytkownik Szupryt Opublikowano 28 Stycznia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Myślałem że jakaś inną nazwę miał owoc gwiezdny bo kiedyś jadłem potem tego znaleźć nie mogłem ~Za rodzinę i przyjaciół się nie boję~ Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Kacper5430 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Bardzo smaczne są owoce egzotyczne, ale moim zdaniem smoczy owoc jest bardzo bez smakowy taki, nie ma przyjemności z jedzenia go, sam osobiście bardzo lubię Mango, granat oraz Karambole pyszne owocki ? Odnośnik do komentarza
Zasłużony szynka Opublikowano 28 Stycznia 2021 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Generalnie od bardzo dawna nie widziałem w redakcji czy w/w dziale tak schludnie napisanego tematu. Minimalizm jest smaczny tak jak przedstawione wyżej owoce. Czekam na podanie na redaktora. Leci plusik! 1 1 Odnośnik do komentarza
VIP DeVoX Opublikowano 28 Stycznia 2021 VIP VIP Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Bardzo fajny artykuł, widzę cie na Redaktorze, bo nadajesz się Odnośnik do komentarza
Użytkownik Kacperek Opublikowano 28 Stycznia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2021 Ale ty mądra Odnośnik do komentarza
Użytkownik KibicPL Opublikowano 31 Stycznia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 nadajesz się na to, super artykuł Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi