Użytkownik Limitowany. Opublikowano 17 Lutego 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) Twój nick: @ Limitowany. Nick oskarżonego: @ Tajemnica Powód skargi: Łamanie regulaminu serwera, łączenie spraw serwera z forum, nadużywanie władzy, kolesiowstwo. Opis sytuacji: Mój znajomy @ HPPV6XD dostał jakiś czas temu bana na waszym serwerze za BH którego moim zdaniem nie miał ale to już nie moja sprawa od tego jest wasze UBT. Wszedłem na DD2 #1 z nickiem HPP V6 z jakim gram cały czas na innym serwerze na którym gra @ HPPV6XD (nadmienię że oby dwoje jesteśmy adminami na serwerze innej sieci). Pograłem chwilę i dostałem bana permamentnego pod powodem "wyjaśnienia sytuacji na forum". A więc mówię dobra, wszedłem wchodzę napisałem temat -> KLIKNIJ sprawa została wyjaśniona ale pani @ Tajemnica postanowiła mi wsadzić bana na serwerze za obrazę Admina który mnie banował (mój wpis: Limitowany.Dzisiaj 15:47 @majA;^ zrobił kolbe księdzu wysłał nagranie i dostał UB ") Sprawa o jakieś UB za kase nie była poruszona przeze mnie bo nawet nie wiem o co tutaj chodzi, wyrwałem tylko jakiś słaby pocisk z kontekstu. Pani opiekun stwierdziła że dostaje nagrodę premium tzn bana permanentnego za obraze admina na forum. Tak więc coś się tutaj nie zgadza droga przyjaciółko. Otóż: 1. Forum to nie serwer co ma głupi wpis na forum czatboxa gdzie każdy się tyra do gry na serwerze. 2. Pan @ DotykKsiędza również mnie na nim prowokował więc ja też uważam to za obrazę i proszę mu także nadać bana permanentnego za obrazę mnie. (jeśli uznacie że ban zostaje). 3. Przejdźmy do mojej akcji, fakt była to mała prowokacja ale działajmy w oparciu o regulamin tak więc przytoczę pewne punkty z taryfikatora kar i się do nich odniosę: "7. Podszywanie się pod gracza --> Ban od 3 dni do tygodnia." - nie podszywałem się pod gracza 1. INNE IP 2. INNY NICK 3. INNY SID nawet gdyby to nie PERMANENTNIE 9. Obraza Administracji --> Ban od 30 min do 7 dni. - Od 30 minut do 7 dni jak Pan umie czytać - NIE PERMANENTNIE Data i godzina zdarzenia: Dziś tzn 17.02.2021 godzina 15 +- Miejsce zdarzenia: Serwer + forum Dowody: 1. AMX BANS -> http://dd2terry.xaa.pl/ban_list.php?bid=967 2. Macie zapisy z Czatboxa 3. Konsola serwer -> [AMXBans] =============================================== [AMXBans] You have been banned from this Server! [AMXBans] You can complain about your ban @ www.strefaskilla.pl [AMXBans] Reason: 'Zapraszam na forum wyjaśnić sprawe' [AMXBans] Duration: 'permanently' [AMXBans] Your SteamID: 'STEAM_0:0:244052943' [AMXBans] Your IP: 'KSIĄDZ MNIE DOTYKAŁ' [AMXBans] =============================================== 4. Temat o odwołanie z wyjaśnieniem sprawy -> KLIK Coś od siebie: Myślę, że mamy tutaj idealny przykład dwóch zachowań: 1. Kolesiowstwa (przychylności na strone admine ze strony opiekuna) 2. Nadużycia swoich praw łamiąc taryfikator serwera (jeśli łączycie tutaj sprawy forum (wyzwisko) z serwerem) Uważam że Panu Opiekunowi pękła żyłka i myślał, że jak się popisze to ja się nie odwołam Więc jeszcze raz nadmienię jeśli ja złamałem regulamin serwera obrażając admina na czatboxie aż tak że zasługuję na bana permanentnego to proszę również o nadanie bana @ DotykKsiędza bo on również mnie obraził. Bądźmy sprawiedliwi i tak dokładni i przykładni jak Pani opiekun @ Tajemnica . W sumie jedyny paragraf pod który podchodzi moja akcja to : 21.Prowokacje (próba wszczęcia kłótni) --> Upomnienie / Kick / Ban od 30 min do 1h. który idealnie to oddaje Nawet jeśli opiekun ma prawo zwiększyć karę to myślę że nie po jedno razowej akcji i nie aż tak bardzo że z 1h czy tam tygodnia do bana permanentnego. Pozdro. Pan czy Pani nie zagłębiałem się w jej profil a nick jest unisex. PS @ DotykKsiędza na szczeście to nie o tym deycydujesz W sumie wygodniej będzie mi wejśc na ts z ową Panią @ Tajemnica i jakiś administatorem forum bądź w@ serwera i wyjaśnić sprawę @ DotykKsiędza Wyzwiska w moją stronę że jestem spaleńcem i zerem Nie no tak serio teraz to lekki pogczamp jak ktoś z Was uważa że tak skarga jest niesłuszna a opiekun nie nadużyła swoich uprawnień Edytowane 17 Lutego 2021 przez Limitowany. 2 3 2 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik DotykKsiędza Opublikowano 17 Lutego 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Ban zostanie , a jeśli cię obraziłem poproszę o dowody na to że cię wyzywał czy coś i @ Tajemnica to pani a nie pan chyba że nie rozróżniasz kobiety od faceta to zrozumiem 2 1 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Tajemnica Opublikowano 17 Lutego 2021 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 a zatem ustosunkowując się do Twojej skargi, wg pkt pokolei 1. "2.1 Sprawy dotyczące banów, warnów itp. mają odpowiednie działy do tego typu spraw i tam należy zgłaszać wszystkie zażalenia."; "2.3 Spam, wyzwiska, kłótnie, prowokacje lub nadmierne przeklinanie będzie skutkowało blokadą na Chatboxie, oraz w niektórych przypadkach karane ostrzeżeniami." i "2.11 Zabrania się wszczynania awantur, żalenia się na temat skarg/banów/podań." - tu raczej nie mam nic więcej do dodania, bo przecież jesteś regulaminowy chłopak, to wiesz o co kaman 2. Rozpatrujemy skargę na mnie, a nie na admina. Jeśli chcesz złożyć skargę na jego zachowanie -> pisz odrębne zażalenie. 3. "Przejdźmy do mojej akcji, fakt była to mała prowokacja ale działajmy w oparciu o regulamin tak więc przytoczę pewne punkty z taryfikatora kar i się do nich odniosę" To w końcu miałeś inny nick czy prowokacja? Bo jak prowokacja to znak, że działałeś świadomie i tym samym liczyłeś się z konsekwencjami. A skoro tak, można pokusić się o stwierdzenie, że zarówno wejście na serwer jak i odwołanie od bana jest PROWOKACJĄ i działaniem z premedytacją. 4. Patrz punkt 2 mojej odpowiedzi. Co do wypowiedzi ogólnej: "Coś od siebie: Myślę, że mamy tutaj idealny przykład dwóch zachowań: 1. Kolesiowstwa (przychylności na strone admine ze strony opiekuna) 2. Nadużycia swoich praw łamiąc taryfikator serwera (jeśli łączycie tutaj sprawy forum (wyzwisko) z serwerem) Uważam że Panu Opiekunowi pękła żyłka i myślał, że jak się popisze to ja się nie odwołam Więc jeszcze raz nadmienię jeśli ja złamałem regulamin serwera obrażając admina na czatboxie aż tak że zasługuję na bana permanentnego to proszę również o nadanie bana @ DotykKsiędza bo on również mnie obraził. Bądźmy sprawiedliwi i tak dokładni i przykładni jak Pan opiekun @ Tajemnica." Otóż Pan Tajemnica, był gotów dać ub i zapomnieć o sprawie, jednakże po tekście, jak to wszak szanowny wyraził "zrobił kolbe księdzu wysłał nagranie i dostał UB", ów Pan stwierdził, że skoro szanowny potrafi działać z premedytacją i pełną świadomością pisać (bo przecież ów ma w małym palcu wszelkie regulaminy obowiązujące na tej sieci) otrzymuje nagrodę za podszywanie się pod gracza w postaci bana na 7 dni http://dd2terry.xaa.pl/ban_list.php?bid=967 Bardzo dziękuję, że przypomniał mi Pan regulamin z którym Pan Tajemnica jest zaznajomiony doskonale, lecz proszę, z całym szacunkiem do szanownego - nie wciskać mi kitów, gdyż jest Szanowny zagubiony w swych wyjaśnieniach. Innymi słowy- jeśli liczysz, że za celowe działania otrzymasz vipa albo rangę admina na forum to masz równie płytkie myślenie co sposób wyrażania się na czacie publicznym. Tyle ode mnie. @ Tery , @ Manto_Vip 1 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Limitowany. Opublikowano 17 Lutego 2021 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 (edytowane) O czym ty kobieto piszesz XD. Po 1 regulamin który przytoczyłaś to regulamin czatoxa który podchodzi pod forum więc konsekwencje łamania go ponosi się na forum. Po 2 "Innymi słowy- jeśli liczysz, że za celowe działania otrzymasz vipa albo rangę admina na forum to masz równie płytkie myślenie co sposób wyrażania się na czacie publicznym. " gdzie ja napisalem ze chciałbym tutaj VIPA lub Admina XDDDDDDDDDDDDDDDD Po 3 za nadużywanie swojej władzy były tutaj degrady jeszcze za czasów gdy to ja byłem opiekunem dd2 u Adka tutaj Po 4 "Otóż Pan Tajemnica, był gotów dać ub i zapomnieć o sprawie," XD tutaj mnie rozśmieszyłaś nie powiem o jakiej sprawie że wbiłem sobie na podobnym a nie takim samym nicku co poprzedni zbanowany? to go tak mocno uraziło ale jednak był gotów dać mi UB i zapomnieć o sprawie xD? Po 5 to co ludzie pisali w twoim podaniu na Opiekuna, robisz co chcesz, nie ogarniasz, banujesz za nic - czas to skończyć po 6 nick był inny ale był podobny - taki sam byłby gdyby był przepisany litera w litere po 7 prowokacją czy nie prowokacja to jest mój nick na jakim gram cały czas. Nie mam obowiązku go zmieniać wchodząc na serwer. Nie pokrywa się w 100% z nickiem innej osoby z serwera. po 8 JAKIE PODSZYWANIE SIĘ POD GRACZA? NICK BYŁ INNY -> IP BYŁO INNE -> STEAM BYŁ INNY -> OSOBA BYŁA INNA ty ogarniasz coś w ogóle czy nie wiesz o czym rozmawiamy? Nadal wnoszę o UB gdyż tłumaczenie pani opiekun jest śmieszne + nadany kolejny ban również wyrawany z kontekstu sami droga administracjio widzicie, że ta opiekunka nie ogarnia totalnie.... Edytowane 17 Lutego 2021 przez Limitowany. 1 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 17 Lutego 2021 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2021 Skarga tyczy się serwera, którego właścicielem głownie jest @ Tery (A my jako administracja nie mieszamy się w sprawy tego serwera, bo zajmujemy się tylko serwerami Trivora) więc czekamy na wypowiedź @ Tery 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Limitowany. Opublikowano 18 Lutego 2021 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 ref @ Tery Sprawa nie może być tak po prostu zapomniana Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Tery Opublikowano 18 Lutego 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2021 Ujmę to tak chcesz pogadać chodz na ts3, wyjasnimy to. zamek 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi