Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Propozycja zmian/poprawek na serwerze

MoonLight

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

1. To tak zacznijmy od tego że należało by ogarnąć widoczność przez smoke. Problemem jest widoczność całego modelu postaci przez tego smoke, dosyć często się to zdarza a to jest raczej do ogarnięcia aby nie było tego.

2. Kolejna sprawa to przenoszenie w pistoletówce jednego ct do tt bądź na odwrót.

3.Ten system przenosin(balansowania drużyn) mam wrażenie że z lekka słabo działa, chociażby rotację w teamach podczas pierwszych rund powinny być zablokowane bo dla mnie to jest kompletnie bez sensu gdzie po pierwszej rundzie potrafi cię przerzucić do drużyny przeciwnej.

4.Nie wiem czy jest taki plugin w CS:GO (w 1.6 był jak dobrze pamiętam) ale jak jest to przydałoby się dodać, a konkretniej chodzi o zadawanie dmg graczą siedzącym na respie i w jego pobliżu po wyznaczonym czasie. Głównie to dla osób grających po stronie tt.

5. Wyłączenie tego anty-flesha dla vipa ,  bo to naprawdę jest z lekka cyrk jak ktoś pickuje sobie na fleshu  gdzie normalnie miał by on biało od swojego z teamu.

6.Zwiększenie czasu "rozgrzewki" o jakieś 10-15sec, myślę że nikt by nie miał nic przeciwko jakby trwało to z lekka dłużej a wtedy dochodzi opcja jakieś mini rywalizacji bo tak to to mija się z celem ta rozgrzewka.

7. Może by tak dodać spowrotem te menu dla vipa z broniami? 

8. Dodanie do sklepu za kredyty:

- 3 wersji mini vipa (na 3h,6h,12h) 

oczywiście nie musiał by on być taki sam jak ten vip kupny ale no myślę że można by coś w tym kierunku pomyśleć

9. Tego !jackpot może jakoś zedytować aby można było brać w nim udział również podczas gry a nie tylko po śmierci? wtedy trzeba by wyłączyć tylko te napisy albo umieścić je w innym miejscu (tylko no tutaj była by już konieczność edycji pluginu)

10. Dodanie betowania na ct,tt za kredyty ? bo mam takie wrażenie że za mało jest możliwości zdobycia tych kredytów z lekka, tutaj może nie samo betowanie ale coś jeszcze dodać?

Myślę że to by było na tyle jak na ten moment.

edit#1

Odświeżam i oznaczam właściciela oraz opiekuna serwera.

@ Trivor  @ K1ng

• Lubię to! 1
  • Super 1
  • Użytkownik

Dodam może od siebie, że na adminie po naciśnięciu 1 albo 2 w pierwszej rundzie/rozgrzewce, przenosi do innego teamu, co jest dosyć irytujące.

Balansowanie można by jak najbardziej poprawić, czasami co rundę przenosi pierwszego gracza w tabeli, innym razem mecz kończy się 16-2 i totalnie nie ma żadnych migracji między teamami. 

Zadawanie dmg na respie wg mnie jest niepotrzebne, chyba że byłaby możliwość, żeby zaczynało odejmować po np. 15 sekundach w obrębie respa.

Pistoletówka na nie, bo to w sumie chyba bardziej czas nie na samą rozgrzewkę, tylko na dołączenie wszystkich graczy z poprzedniego meczu więc jest git.

Jak najbardziej na + kupowanie vipa za kredyty, powinna być jakaś racjonalna i faktycznie cokolwiek zmieniająca nagroda za to, że trzeba wpisywać te wyrazy i spędzić długie godziny zanim się trochę ich nabije. Oprócz tego do poprawy jest ten napis który głosi, że wielkość znaków nie ma znaczenia, bo jak wiadomo - ma.

Co do betowania fanem nie jestem, ale sporo graczy nowych wpisuje na chacie te bety zanim się dowiedzą, że nie można, więc w sumie to na tak, można spróbować i zobaczyć jak to będzie działać przez jakiś czas.

No i jeszcze co do menu broni dla vipa, to było to zdecydowanie za duże ułatwienie według mnie, zwłaszcza po 22 jak każdy ma vipa nie ma to totalnie żadnego sensu.

• Lubię to! 2

spacer.pngspacer.png

• Użytkownik
4 minuty temu, K1ng napisał:

Zadawanie dmg na respie wg mnie jest niepotrzebne, chyba że byłaby możliwość, żeby zaczynało odejmować po np. 15 sekundach w obrębie respa.

Co do tego pluginu o ile takowy jest w cs:go bo nie mam takiej pewności, to można go bez problemu było ustawiać czasowo+ bije w wyznaczonym terenie który się zaznaczy.

Zawsze też pozostaje opcja napisania takiego pluginu, ale no nie wiem jak to wygląda z możliwościami w SM cs:go.

• Użytkownik

Z tymi smoke to racja, przydałoby sie to wkońcu ogarnąć, zdarza się że gdy ktoś stoi w smoke to przeciwnicy widzą go na radarze.

Antyflash według mnie powinien być wyłączony, troche pay2win ze vip wykupuje sobie opcje dzięki której nie musi sie odwracać ;) jesli juz sie spotyka z antyflashem na serwie to zazwyczaj jest on dla wszystkich.

Betowanie + możliwość kupienia za kredyty vipa( ze zmienionymi korzyściami) jest dla mnie bardzo dobrym pomysłem gdyż rzeczywiście brakuje tej opcji zdobywania kredytów.

Jeśli menu vipa miałoby wrócić to myślę że w formie która daje nam wybór ekwipunku dostosowany ddo strony po której gramy czyli, ct nie  dostają ak a tt m4 :)  

Rozgrzewka rzeczywiście mogłaby być dłuższa lecz bez przesadyzmu myślę że max +20 sec jest idealne.

• Lubię to! 1
  • Użytkownik

@ Trivor @ Krejzol

Tutaj ktoś patrzy? Bo później podobno nie ma żadnych propozycji ani info odnośnie błędów.

@ Admin CS:GO Only Mirage #2  tutaj też fajnie byłoby chyba jakby się wypowiedzieli inni, którzy mają jakieś pomysły, żeby nie tworzyć 15 tematów. Chyba że @ MoonLight nie chce w ten sposób swojego tematu rozwijać czy coś, to luz.

spacer.pngspacer.png

• Użytkownik∙
W dniu 8.03.2021 o 00:18, MoonLight napisał:

2. Kolejna sprawa to przenoszenie w pistoletówce jednego ct do tt bądź na odwrót.

3.Ten system przenosin(balansowania drużyn) mam wrażenie że z lekka słabo działa, chociażby rotację w teamach podczas pierwszych rund powinny być zablokowane bo dla mnie to jest kompletnie bez sensu gdzie po pierwszej rundzie potrafi cię przerzucić do drużyny przeciwnej.

Można wgrać inny plugin na autobalanse i zobaczyć czy będzie dalej to samo.

4.Nie wiem czy jest taki plugin w CS:GO (w 1.6 był jak dobrze pamiętam) ale jak jest to przydałoby się dodać, a konkretniej chodzi o zadawanie dmg graczą siedzącym na respie i w jego pobliżu po wyznaczonym czasie. Głównie to dla osób grających po stronie tt.

5. Wyłączenie tego anty-flesha dla vipa ,  bo to naprawdę jest z lekka cyrk jak ktoś pickuje sobie na fleshu  gdzie normalnie miał by on biało od swojego z teamu.

4. jest to zbędna rzecz, za tą rzecz co proponujesz można wgrać autokicka, który będzie wyrzucał graczy będących na afk.
5. Z tego co widzę w ftp to anty-flasha mają wszyscy nie tylko vipy. Więc jeżeli wyłączyć to wyłączyć dla wszystkich bo każdy go ma.

6.Zwiększenie czasu "rozgrzewki" o jakieś 10-15sec, myślę że nikt by nie miał nic przeciwko jakby trwało to z lekka dłużej a wtedy dochodzi opcja jakieś mini rywalizacji bo tak to to mija się z celem ta rozgrzewka.

7. Może by tak dodać spowrotem te menu dla vipa z broniami? 

6. Zwiększenie rozgrzewki jestem ZA, można dodać te 15 sekund.
7.  Co do menu vipa to jestem taki pół/pół

8. Dodanie do sklepu za kredyty:

- 3 wersji mini vipa (na 3h,6h,12h) 

oczywiście nie musiał by on być taki sam jak ten vip kupny ale no myślę że można by coś w tym kierunku pomyśleć

9. Tego !jackpot może jakoś zedytować aby można było brać w nim udział również podczas gry a nie tylko po śmierci? wtedy trzeba by wyłączyć tylko te napisy albo umieścić je w innym miejscu (tylko no tutaj była by już konieczność edycji pluginu)

10. Dodanie betowania na ct,tt za kredyty ? bo mam takie wrażenie że za mało jest możliwości zdobycia tych kredytów z lekka, tutaj może nie samo betowanie ale coś jeszcze dodać?

8. Vip w sklepiku ? Bradziej skłoniłbym się do !freevip 
9. Z tego co widzę i jak napiszesz !jackpot lub /jackpot to możesz dać w czasie rundy jak żyjesz, a nie tylko jak zginiesz i jesteś na spect
10. za betowanie można dodać marynarzyka czyli papier/kamień nożyce. 

1. To tak zacznijmy od tego że należało by ogarnąć widoczność przez smoke. Problemem jest widoczność całego modelu postaci przez tego smoke, dosyć często się to zdarza a to jest raczej do ogarnięcia aby nie było tego.

Zobacze co da się ogarnąc

• Lubię to! 1
  • Super 1
#include <StrefaSkilla.PL>

#pragma semicolon 1
#pragma newdecls required

public void OnPluginStart()
{
    RegConsoleCmd("sm_help", CMD_Help);
}

public Action CMD_Help(int client, int args)
{
    PrintToChat(client, "W razie pomocy pisz priv");
    return Plugin_Handled;
}
{
    PrintToChat(client, "Pomogłem? Daj łapkę w górę :)");
    return Plugin_Handled;
}

x78uGu6.png

• 4 tygodnie później...
  • Użytkownik∙

rozwiazany.png

#include <StrefaSkilla.PL>

#pragma semicolon 1
#pragma newdecls required

public void OnPluginStart()
{
    RegConsoleCmd("sm_help", CMD_Help);
}

public Action CMD_Help(int client, int args)
{
    PrintToChat(client, "W razie pomocy pisz priv");
    return Plugin_Handled;
}
{
    PrintToChat(client, "Pomogłem? Daj łapkę w górę :)");
    return Plugin_Handled;
}

x78uGu6.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]