Użytkownik∙ SHAMPON Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Wychodzę z propozycją nowej rangi na forum, bo zwyczajnie widzę, że jest na nią potrzeba. OP ubt. Nie wiem co się z ubt dzieje, ale aktywność spadła drastycznie i chłopaki wybierają sobie tematy jak im pasują. Jest demko ciężkie do rozpisania? A walić to rozpatrzę sobie ss'y, a ktoś inny demko oceni XDD I tym sposobem tematy zaczynają leżeć po kilka dni. Po za tym chłopaki się nie dogadują najwidoczniej, oraz mam wątpliwości do tego, co sprawdzają, bo żadnej jakości się tutaj nie wymusza, czego efektem są demka z HLTV sprawdzane pod kontekstem setów. No żadnym assem nie trzeba być, by wiedzieć, że przy tak zlagowanych demkach z hltv rozpisywanie kogoś pod aimy, to kryminał. Hltv to do wh i helikopterów tylko, POV jest od setów. Przykłady: CLICK - temacik od czwartku czeka. SS'y rozpatrywane, ale zgłoszenia ebać. CLICK - ten chłop legitnie czitował, dopiero wczoraj jak, żem mordę wydarł to się nim zainteresowano. (zbanowany, wczoraj można zamknąć). CLICK - jeden ubt prosi o ocenę innego ubt, reszta się zlewa. CLICK - Z tego demka nic nie wynika. Wspomniałem wyżej demka z hltv do setów, to jest śmiech na sali. I nie wiem dlaczego jedno demko zostało nazwane POV, jak oba są z hltv Błędny werdykt - nie mnie oceniać? To niech joolz i czeno temat zobaczą To tylko kilka przykładów. Potrzebny jest opiekun, by podnieść standardy i by chłopacy zaczęli pracować i czuć, że ktoś ich jednak pilnuje. I nie, opiekunem nie może być Dusia czy też Trivor.. To musi być ktoś, kto się zna na fachu i jest na forum codziennie. Żadne komórki, wyjazdy z brakiem możliwości ogarnięcia sytuacji itp. Proponuje byście wyłonili z obecnej grupy członka ubt, który zostanie opiekunem i zacznie działać. Do niego powinna należeć rekrutacja kolejnych ubt, testowanie ich umiejętności i ogólna kooperacja między górą-dołem. Dla przykładu, chłop z drugiego linka, który został zbanowany, został wcześniej zrekrutowany na admina. Tak się dzieje, jak osoby mało związane z tematem zabierają się za rekrutacje. Od razu obalając dalszy argument, który się pojawi: dlaczego sam nie złożysz podania do ubt? Bo ja do śmietnika nie wskakuje i wymagam chociażby podstawowej jakości/hierarchii. Znajdą się nowi chętni na ubt, jak takową hierarchie ustalicie. @ Krejzol CLICK - jemu już urlop się skończył. @ Dusia Oznaczam Ciebie, bo i tak przekażesz trivorowi, więc na jedno wychodzi. Przemyślcie proszę temat. 5 tested22.mp4 Odnośnik do komentarza
Użytkownik TERROREK Opublikowano 20 Kwietnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2021 temat już był poruszany dawno temu za czasów shingi, ale jak widzę w tym temacie nie zostały poczynione żadne kroki, a szkoda. Jestem jak najbardziej za i powinno się to zrobić dawno temu 1 Odnośnik do komentarza
LEGENDA Anox Opublikowano 22 Kwietnia 2021 LEGENDA Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Co do tytułu "Propozycja wprowadzenia nowej rangi. [OP UBT]" przecież owa ranga istnieje, tylko nie ma takiej osoby której sami z siebie byśmy mogli ją komuś dać, albo nie ma osoby chętnej aby złożyć podanie na tą posadę. Napisałeś że aktualny ub-team (cs 1.6) robi wszystko po swojemu, że chłopaki z ub-teamu się nawzajem nie dogadują, to zadam ci teraz takie małe pytanko. Otóż, jak damy któremuś z nich Opiekuna ub-team, jak myślisz dogadają się w taki sposób że będą działać tak jak powinni ?, czy może każdy z nich odejdzie po jakimś czasie ze ściskiem w dupie że on dostał a ja nie (chodzi o awans)? Rekrutacja na opiekuna jest otwarta 24h/7 (w skład tej rekrutacji wchodzi również UB-Team) 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ SHAMPON Opublikowano 22 Kwietnia 2021 Autor Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2021 W dniu 22.04.2021 o 07:53, Anox napisał: Co do tytułu "Propozycja wprowadzenia nowej rangi. [OP UBT]" przecież owa ranga istnieje, tylko nie ma takiej osoby której sami z siebie byśmy mogli ją komuś dać, albo nie ma osoby chętnej aby złożyć podanie na tą posadę. Napisałeś że aktualny ub-team (cs 1.6) robi wszystko po swojemu, że chłopaki z ub-teamu się nawzajem nie dogadują, to zadam ci teraz takie małe pytanko. Otóż, jak damy któremuś z nich Opiekuna ub-team, jak myślisz dogadają się w taki sposób że będą działać tak jak powinni ?, czy może każdy z nich odejdzie po jakimś czasie ze ściskiem w dupie że on dostał a ja nie (chodzi o awans)? Rekrutacja na opiekuna jest otwarta 24h/7 (w skład tej rekrutacji wchodzi również UB-Team) W legendzie na dole forum, takowa ranga nie istnieje. Mówisz, że rekrutacja na op_ubt istnieje. Tak istnieje, że nikt kompletnie o niej nie wie i w całej historii strefy nie pojawiło się na nią żadne podanie. Brak wyszczególnienia, wzorcu niczego. Drugie z góry zakładasz błędne koło, w którym nic nie wychodzi i nikt się nie dogaduje. Tym samym nigdy nie znajdziecie kogoś do owej rangi. Skoro z obecnej ekipy nie możecie wyłonić metodą awansu żadnego z nich, to właściwie na co czekacie? Rycerza na białym koniu tu nie będzie. Ja widzę, że strefa ma ogromne problemy z zaufaniem do ludzi. Najgorsze jest to, że wy czekacie w tym statusie quo. Wam tak jest wygodniej. Jaki jest problem zebrać ub team na discordzie/ts'ie przeprowadzić rozmowę czy ktoś chcę op ubt i jakie ma zdanie o tym reszta? Tu pracują ludzie, a nie owieczki i możecie z nimi rozmawiać, jak człowiek z człowiekiem, dochodząc do jakiejś konkluzji. //shampon Moja odpowiedź, co do twojej notatki, nasuwa mi dwie myśli. Pierwsza, koszmarnie dobrany opiekun. Druga, koszmarnie dobrany ub team. Jak są ogarnięte osoby, które mają poukładane w głowie, to nie będą lecieć rezygnacje, bo ktoś awansował. Jeśli rezygnowali po czyimś awansie, to byli gówno warci i zrobili przysługę, odchodząc. Drużyny nie zbudujesz ot tak za kiwnięciem palca. Oczywiście nie zarzucę ci błędnego wyboru, bo mnie wtedy nie było i nie wiem z jakimi ludźmi wówczas pracowałeś. To co natomiast mogę wam poradzić, to rozmawianie z ludźmi. Bardzo często takie rezygnacje się biorą, bo zwyczajnie nie było komunikacji. Jak się nie próbuje wyjaśnić czemu jest taka, a nie inna decyzja, to rośnie frustracja. Opiekun powinien wiedzieć czego od niego wymagają członkowie ub i to samo w drugą stronę. Jak opiekun będzie działał na rzecz ub teamu, to żaden z płaczem nigdzie uciekać nie będzie. Teoria, teorią. Spróbujcie jeszcze raz. 5 tested22.mp4 Odnośnik do komentarza
GENERAL ALADEEN Opublikowano 31 Maja 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Odnośnik do komentarza
GENERAL ALADEEN Opublikowano 22 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2021 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi