VIP CLYDE Opublikowano 6 Maja 2021 VIP VIP Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2021 siemano, jest tu jakiś szpec od komputerów? bo od 2 dni jakoś, komputer postanawia sam wyłączyć tryb boost procesora czy nawet nwm w sumie co.. ale chodzi o to, że procesor powinien działać w trybie boost 4.2 GHz, a podczas gry w csa nagle samo się coś zmienia i zmniejsza się taktowanie do 3.8 GHz pomaga restart komputera.. Aktualizacja Windowsa była 01.05.2021, więc może ona coś zamieszała? (bo nie uruchamiałem ponownie komputera do 4.05) proc intela, mother msi(sprawdzałem i nie ma aktualizacji żadnych) 1 1 Odnośnik do komentarza
VIP DeVoX Opublikowano 12 Maja 2021 VIP VIP Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 @ CLYDE Spróbuj wyłączyć komputer i przy włączeniu systemu jak będziesz widział, że już system się ładuje klikasz F12 wtedy włącza ci się BIOS, następnie szukasz trybu boost jak znajdziesz spróbuj go wyłączyć i po wyłączeniu zresetuj kompa i wtedy powinno śmigać, a jak nie to tam masz ustawienia taktowanie procesora i ustawiasz na ile z tyle co pamiętam Odnośnik do komentarza
VIP CLYDE Opublikowano 12 Maja 2021 VIP Autor VIP Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 2 godziny temu, KilleR. napisał: spróbuj go wyłączyć znowu każesz mi wyłączać, a przecież napisałem że mi cs:go go wyłącza XD w biosie nie mam włączonego tego trybu, ponieważ w biosie mordo się podkręca procesor(oc) i wtedy zmieniają się napięcia wszelkie, prędkości wiatraka, ghz procka itd itp.. a tryb boost jest od producenta procesora, który można włączyć z poziomu programu dla jasności mam 4.2 GHz gdy włączę komputer, a gdy odpalam csgo to mi spada do 3.8 GHz, czyli do pierwotnej prędkości bez boosta. testowałem w innych grach i nie ma tego problemu, więc csgo zassysa pałkę i to jest wina tej giery możesz zamknąć temat, bo i tak nikt nie ogarnie.. Odnośnik do komentarza
VIP DeVoX Opublikowano 12 Maja 2021 VIP VIP Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2021 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi