Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Tryb boost?

CLYDE

Rekomendowane odpowiedzi

• VIP
VIP

siemano, jest tu jakiś szpec od komputerów? bo od 2 dni jakoś, komputer postanawia sam wyłączyć tryb boost procesora czy nawet nwm w sumie co.. 

ale chodzi o to, że procesor powinien działać w trybie boost 4.2 GHz, a podczas gry w csa nagle samo się coś zmienia i zmniejsza się taktowanie do 3.8 GHz O.o

pomaga restart komputera..

Aktualizacja Windowsa była ‎01.‎05.‎2021, więc może ona coś zamieszała? (bo nie uruchamiałem ponownie komputera do 4.05)

proc intela, mother msi(sprawdzałem i nie ma aktualizacji żadnych) 

• Lubię to! 1
  • WTF 1

zussex3.gif.07c105d65d918cc39972dc268c0bb131.gif

• DeVoX odblokował(a) ten temat
  • VIP
VIP

@ CLYDE Spróbuj  wyłączyć komputer i przy włączeniu systemu jak będziesz widział, że już system się ładuje klikasz F12 wtedy włącza ci się BIOS, następnie szukasz trybu boost jak znajdziesz spróbuj go wyłączyć i po wyłączeniu zresetuj kompa i wtedy powinno śmigać, a jak nie to tam masz ustawienia taktowanie procesora i ustawiasz na ile z tyle co pamiętam ;)

• VIP
VIP
2 godziny temu, KilleR. napisał:

spróbuj go wyłączyć

znowu każesz mi wyłączać, a przecież napisałem że mi cs:go go wyłącza XD w biosie nie mam włączonego tego trybu, ponieważ w biosie mordo się podkręca procesor(oc) i wtedy zmieniają się napięcia wszelkie, prędkości wiatraka, ghz procka itd itp.. a tryb boost jest od producenta procesora, który można włączyć z poziomu programu :P 

dla jasności mam 4.2 GHz gdy włączę komputer, a gdy odpalam csgo to mi spada do 3.8 GHz, czyli do pierwotnej prędkości bez boosta. testowałem w innych grach i nie ma tego problemu, więc csgo zassysa pałkę i to jest wina tej giery ;) możesz zamknąć temat, bo i tak nikt nie ogarnie..

zussex3.gif.07c105d65d918cc39972dc268c0bb131.gif

• VIP
VIP

zamkniety.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]