Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Tryb boost?

CLYDE

Rekomendowane odpowiedzi

• VIP
VIP

siemano, jest tu jakiś szpec od komputerów? bo od 2 dni jakoś, komputer postanawia sam wyłączyć tryb boost procesora czy nawet nwm w sumie co.. 

ale chodzi o to, że procesor powinien działać w trybie boost 4.2 GHz, a podczas gry w csa nagle samo się coś zmienia i zmniejsza się taktowanie do 3.8 GHz O.o

pomaga restart komputera..

Aktualizacja Windowsa była ‎01.‎05.‎2021, więc może ona coś zamieszała? (bo nie uruchamiałem ponownie komputera do 4.05)

proc intela, mother msi(sprawdzałem i nie ma aktualizacji żadnych) 

• Lubię to! 1
  • WTF 1

zussex3.gif.07c105d65d918cc39972dc268c0bb131.gif

• DeVoX odblokował(a) ten temat
  • VIP
VIP

@ CLYDE Spróbuj  wyłączyć komputer i przy włączeniu systemu jak będziesz widział, że już system się ładuje klikasz F12 wtedy włącza ci się BIOS, następnie szukasz trybu boost jak znajdziesz spróbuj go wyłączyć i po wyłączeniu zresetuj kompa i wtedy powinno śmigać, a jak nie to tam masz ustawienia taktowanie procesora i ustawiasz na ile z tyle co pamiętam ;)

• VIP
VIP
2 godziny temu, KilleR. napisał:

spróbuj go wyłączyć

znowu każesz mi wyłączać, a przecież napisałem że mi cs:go go wyłącza XD w biosie nie mam włączonego tego trybu, ponieważ w biosie mordo się podkręca procesor(oc) i wtedy zmieniają się napięcia wszelkie, prędkości wiatraka, ghz procka itd itp.. a tryb boost jest od producenta procesora, który można włączyć z poziomu programu :P 

dla jasności mam 4.2 GHz gdy włączę komputer, a gdy odpalam csgo to mi spada do 3.8 GHz, czyli do pierwotnej prędkości bez boosta. testowałem w innych grach i nie ma tego problemu, więc csgo zassysa pałkę i to jest wina tej giery ;) możesz zamknąć temat, bo i tak nikt nie ogarnie..

zussex3.gif.07c105d65d918cc39972dc268c0bb131.gif

• VIP
VIP

zamkniety.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]