Użytkownik∙ ph1zi Opublikowano 19 Czerwca 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2021 Hej wychodzę z propozycją, która jest kluczowa w wykonywaniu UBT. Mianowicie, chciałbym aby UBT uzyskało rangę admin na serwerach bo nie mam nawet jak wejść na serwerach w specta. Uważam że jako UBT powinienem mieć dostęp do tej funkcji, no bo dlaczego miałbym jej nie mieć skoro jest to pomocne, ułatwia i przyśpiesza wykonywanie UBT. żeby zobrazować problem, dam przykład - jest gracz który dostał unbana a my UBT dostaliśmy info żeby mieć go na oku i akurat będąc na serwerze z nim, mógłbym go przy okazji oglądać. lub kolejny problem jest taki, że gdy dodam bana przez SB to dopóki gracz nie dostanie disconnecta to ten ban nie wejdzie. A mając admina, mógłbym dać mu kicka bądź po prostu zbanować go przez serwer. dodatkowo dodam, że siedzę sobię późnym wieczorem na serwerze, 2 delikwentów bez mutacji po mnie jedzie że nic im nie zrobię bo nie jestem adminem i kontynuują łamanie regulaminu. Pytanie, co stoi na przeszkodzie żebym ja, zaznajomiony z regulaminu i taryfikatora UBT forum, dał mu muta za obrazę UBT, nie stosowanie sie do regulaminu i nie stosowanie się do moich poleceń? pozdrawiam Phizi UBTEAM 3 1 1 W razie pytań, napisz priv - na pewno pomogę! Odnośnik do komentarza
LAN CIECHOCINEK 2K2 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 W sumie to jestem za. Dość często na sieciach jest tak, że ubt ma z automatu admina na serwerach, których jego ranga dotyczy. 1 Odnośnik do komentarza
VIP CLYDE Opublikowano 20 Czerwca 2021 VIP VIP Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 gdzie się składa podanie na ubteam, halo? a tak serio, to ma to sens, żeby można się ukryć i dać bana ewentualnie.. aczkolwiek nie za duża władza? 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ ph1zi Opublikowano 20 Czerwca 2021 Autor Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 tak @ CLYDE dlatego proponuje by nie dawać admina każdemu UBT, tylko tym, którzy przejdą pozytywnie okres próbny i którym można zaufać. A z reszta, nic się ukryć nie da na SB. Jeśli któryś z UBT nadużywał by swoich permisji to szybko zostało by to wyłapane przez wszystkich z dostępem do SB. dokładnie @ LAN_CIECHOCINEK2K2 na innych sieciach jest to normą i nic dziwnego, skoro zajmujemy się całym działem banów CSGO. Rozpatrujemy bany nadane przez adminów, analizujemy zgłaszania cheaterów i samodzielnie wyłapujemy cheaty choć ta ostatnia opcja jest trudna bez funkcji typu !spect. edit: Ciezko się nie zgodzić z Awkiem, nie ma to sensu ze gdy gracz zgłosi kogoś to UBT ma ostateczny głos a nagle gdy UBT sam zgłasza to musi czekać na drugiego UBT. przeciez gracz po uzyskaniu bana od UBT zawsze ma możliwość o odwołanie się, tam samo jak po banie od admina. Każdy może popełnić błąd ale te błędy są warte patrząc na całość. Jeśli gracz napisze odwołanie to dopiero wtedy drugi UBT będzie mógł to rozpatrzyć i wtedy można myśleć o wyciągnięciu konsekwencji za nadanie bana bez upewnienia się z resztą UBT. 1 W razie pytań, napisz priv - na pewno pomogę! Odnośnik do komentarza
Użytkownik Zły^ Opublikowano 20 Czerwca 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 13 godzin temu, ph1zi napisał: Hej wychodzę z propozycją, która jest kluczowa w wykonywaniu UBT. Mianowicie, chciałbym aby UBT uzyskało rangę admin na serwerach bo nie mam nawet jak wejść na serwerach w specta. Uważam że jako UBT powinienem mieć dostęp do tej funkcji, no bo dlaczego miałbym jej nie mieć skoro jest to pomocne, ułatwia i przyśpiesza wykonywanie UBT. żeby zobrazować problem, dam przykład - jest gracz który dostał unbana a my UBT dostaliśmy info żeby mieć go na oku i akurat będąc na serwerze z nim, mógłbym go przy okazji oglądać. lub kolejny problem jest taki, że gdy dodam bana przez SB to dopóki gracz nie dostanie disconnecta to ten ban nie wejdzie. A mając admina, mógłbym dać mu kicka bądź po prostu zbanować go przez serwer. dodatkowo dodam, że siedzę sobię późnym wieczorem na serwerze, 2 delikwentów bez mutacji po mnie jedzie że nic im nie zrobię bo nie jestem adminem i kontynuują łamanie regulaminu. Pytanie, co stoi na przeszkodzie żebym ja, zaznajomiony z regulaminu i taryfikatora UBT forum, dał mu muta za obrazę UBT, nie stosowanie sie do regulaminu i nie stosowanie się do moich poleceń? pozdrawiam Phizi UBTEAM Moim zdaniem UBT powinno mieć multi admina żeby byc wszechstronnym co to za ubt jak nie może dać bana a siedzi na forum można napisać na chacie to zawsze wejdzie kogoś zbanowac Nie wiem jak tu jest ale vipy premki itd powinny być za darmo bo sprawdzanie demek ss'ów to wasza praca 1 Odnośnik do komentarza
Gość Kamilek Opublikowano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 To podanko napisac na admina i tyle bez podan to nie przyjjmujemy i co z tego ze macie ub team 1.6 to jak chcesz byc adminem to napisz podanie i tyle ja bym to propozycje odrzucił Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ ne0 Opublikowano 20 Czerwca 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 Jeśli chodzi o nadawanie banów przez bansa to wystarczy zaznaczyć tą opcję i gracz będzie kickowany przy nadaniu bana. Ale pomijając to, jako UBT macie większą władzę niż admin, więc czemu niby mieć mniejsze uprawnienia na serwerze? Argument typu "napisz podanie na admina" to taki 2head, że aż szkoda słów, jeszcze każ technikowi serwera pisać podanie o admina... 4 2 Odnośnik do komentarza
GENERAL ALADEEN Opublikowano 20 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 W sumie czemu nie na innych sieciach, sie to sprawdza idealnie mniej odpałów o połowe jest. Można wprowadzić symboliczne 10 zł na msc składki. Jestem ZA Cytat z jednego forum: UB Team - ranga dla osób, które prowadzą kategorie "Strefa Banów" tj. zajmują się rozpatrywaniem próśb o UB, zgłoszeniami cziterów, rozpisywaniem demek. Osoby na tym stanowisku posiadają admina na każdym serwerze. @ SHAMPON W sumie masz racje zresztą co do składki. Jak ktoś chce zapłacić to sobie zapłaci a kto nie chce to nie zapłaci. Dla mnie 10 zł to jest nic. A tak te 10 zł by poszło na rozkręcenie jakiegoś fajnego serwerka. 3 1 Odnośnik do komentarza
Torfowisko Torf Opublikowano 20 Czerwca 2021 Torfowisko Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 jestem ZA To ułatwiło by prace UBT na pewno. Na innym forum na którym byłem to UBT miało normalnie admina na każdym serwerze i dobrze to funkcjonowało więc myslę ze można spróbować 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ skaza Opublikowano 20 Czerwca 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 Jestem ZA ułatwiło by to pracę UBT 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ SHAMPON Opublikowano 20 Czerwca 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 (edytowane) 5 godzin temu, GENERAL ALADEEN napisał: Można wprowadzić symboliczne 10 zł albo kwotą do uzgodnienia z właścicielami serwerów na msc składki. To ja Ciebie chętnie zatrudnię, będziesz zapierdalał i jednocześnie mi płacił za możliwość pracy u mnie. To jest twój aktualny tok myślenia. Fajny? Wykonujecie prace, na dodatek dość upierdliwą i czasochłonną, a w zamian macie nic, a ty jeszcze proponujesz składkę, by tego admina dostać. Wam admin należy się jak psu buda i nie powinniście się o tego admina upraszać. Wam się zwyczajnie należy. Szanujcie się.. Aktywny ubt z adminem jest dużym wsparciem dla serwerów (wyjątkiem jest jb ze względu na inną specyfikę rozgrywki), więc jak najbardziej za. To nie musi być wcale zaufana osoba. Wystarczy rekrutacje prowadzić z głową, a nie na ślepo przyjmować ziomeczków, by po 2 tygodniach był odlot. @ Giorgio pozdrawiam. ////////////////////////////////////////////////////pozdrawiam durne edytowanie wiadomości razy 'x' zamiast prowadzenia dyskusji///////////////////////////////////////////// @ Awek 1 godzinę temu, Awek napisał: Na pewno coś trzeba zmienić w uprawnieniach UBT, ponieważ są dziwne i nieprzemyślane. Dam przykład. Jestem UBT i sprawdzam rozpisane demka cheaterów i na tej podstawie decyduje czy jest odpalony czy nie. Ostatnio grając na serwerze OM#2 na którym nie mam żadnych uprawnień gość grał podejrzanie, więc skoro nie mogę iść na hide specta to ściągnąłem sobie demo i oglądam. Demo potwierdziło moje zdanie, więc chcąc zbanować gracza rozpisałem demo na forum i jako że jestem UBT to sam je rozpatrzyłem - chodź mogłem dać po prostu bana w bansie i nie rozpisywać. Dostałem za takie coś po łbie, powiedzieli mi że jako UBT powinienem rozpisać demo gościa i czekać aż ktoś inny z UBT to sprawdzi XD co dla mnie jest totalnie bez sensu, bo mogłem poprosić randoma z serwera który ma konto na forum by wkleił moją rozpiskę, ja bym ją zaakceptował i nie było by problemu żadnego. Uważam że UBT powinien mieć "Multi-Admina", albo chociaż z góry możliwość banowania przez bansa graczy którzy widocznie są odpaleni lub po prostu po obejrzeniu demka, żebym mógł sam nadać bana, a nie czekać aż drugi członek UBT to zobaczy. A dlaczego patrzysz na jedną stronę monety? Postaw się z perspektywy gracza, jak to wygląda, gdy ktoś zrobi coś właśnie takiego. Bo zgodnie z Twoją logiką tutaj, mogę Ciebie oskarżyć o to, że zajebałeś mi marmoladę z lodówki, więc w ramach sprawiedliwości będę jednocześnie twoim oskarżycielem oraz sędzią i idziesz na pstryczek. Zanim ktokolwiek się zorientuje, co się stało, Ciebie już nie będzie na tym świecie. Nie możesz być osobą, która oskarża i jednocześnie wydaje wyrok. Dlatego, że w twoim interesie jest wyrok, który dla ciebie jest korzystny, a dla oskarżonego już nie. Jesteś stronniczy w takim wypadku z działaniem na własną korzyść. Taki gracz, który zostanie w ten sposób potraktowany zacznie robić negatywy (PR) dla sieci, bo nie został potraktowany w sprawiedliwy sposób. Druga sprawa dopuszczając do takiego obrotu wydarzeń, umożliwiasz ubt do usadzania ludzi, którzy grają lepiej od nich i nikt tych banów nie będzie weryfikował. Znam to z autopsji. Ty jako osoba banująca nie możesz zabierać decydującego głosu. Jeśli ktoś napisał odwołanie po Twoim banie, dajesz rozpiskę i czekasz aż ktoś inny z ekipy to sprawdzi i zatwierdzi. Demka zawsze sprawdzało minimum 2 ludzi i nie zostało to wymyślone ot tak sobie w naszym csowym świecie ////////////////////////////////////////////////////pozdrawiam durne edytowanie wiadomości razy 'x' zamiast prowadzenia dyskusji///////////////////////////////////////////// @ Awek Cytat To co piszesz o stronniczości jest również (dla mnie) bez sensu, bo jakby nie patrzeć Admin serwera również w takim przypadku jest stronniczy. Widzi gracza lepszego od siebie, daje wyrok - ban. Widzi dziwnego gracza, więc go "oskarża", ogląda, banuje - daje wyrok. Daje bana i tyle. Dalej nie może nic, bo kolejny etapem jest odwołanie, wiec zostawia rozpiskę, którą oceniają inni. Nie ma z jego strony stronniczości, bo nie ma takiej możliwości. Natomiast w twoim przypadku, jesteś obecny w 2 etapach. Dajesz bana, co jest pierwszym etapem, a następnie w samym odwołaniu wklejasz swoją rozpiskę i ją zatwierdzasz, co jest 2 etapem. I na tym polega problem. Spoiler (Ban to nie wyrok - a oskarżenie, zatwierdzenie bana przez ubt to wyrok/rozstrzygnięcie, bo już po tym etapie kolejnego etapu nie ma) Cytat po to jest zakładka do odwołania się od bana. Że jeśli taka osoba czuje się pokrzywdzona wyrokiem to pisze odwołanie i inny członek UBT to sprawdza. Właśnie o tym rozmawiamy. Jeśli ty się w tym odwołaniu wypowiesz i wydasz wyrok, to jest to samosąd. Jeśli sam dasz zgłoszenie i zatwierdzisz, to też jest samosąd. Bo z perspektywy gracza, wchodząc do tego tematu, co widać? "O chłop mnie rozpisał. Napiszę odwołanie, a nie zaraz.. Zatwierdził, to ten sam typ, który jest w ubt, wiec nie ma co pisać odwołania." Nie każdy jest uparty i będzie pisał odwołania w takim przypadku. Na dodatek takie zachowanie zataja twoje ewentualne błędy, bo nikt inny tego demka nie sprawdził. Owszem inni członkowie ubt mogą sprawdzić, ale kto się tym będzie interesował? Tutaj zdążyli wybanować część ludzi z csxguardem, bo demek nie mieli i by się to ciągnęło dalej, gdybym się tematem nie zainteresował. Lepiej dmuchać na zimne. O adminach nie mówmy, bo widziałem te pinkne rozpiski :*, ale ktoś tego człowieka @ DREAM przyjmował, szukaj problemu na etapie rekrutacji. Proponuje byście się tam zebrali w swoim gronie i ustalili kilka zasad dla swojej grupy, by nie było nieścisłości między wami i jednocześnie, by dla użytkowników było to klarownie ukazane, gdzieś w waszym regulaminie. @ Awek No tak, ale chcąc właśnie zaoszczędzić czas, tak jak zrobiłeś z tym zgłoszeniem, to po prostu źle wygląda. Jakby te zgłoszenie zostało zatwierdzone przez innego ubt, to nawet odwołanie mógłbyś zamknąć, wklejając link do tematu z zgłoszeniem, bo formalnie widziały, to 2 osoby z ubt. Koniec końców i tak wyszło wszystko ok, bo tak jak mówisz, było odwołanie i sprawdził ktoś inny. Ogólnie wszystko się sprowadza do tego, że jakbyście admina mieli, to problemu by większego nie było Edytowane 20 Czerwca 2021 przez SHAMPON 2 3 1 tested22.mp4 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Awek Opublikowano 20 Czerwca 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 Na pewno coś trzeba zmienić w uprawnieniach UBT, ponieważ są dziwne i nieprzemyślane. Dam przykład. Jestem UBT i sprawdzam rozpisane demka cheaterów i na tej podstawie decyduje czy jest odpalony czy nie. Ostatnio grając na serwerze OM#2 na którym nie mam żadnych uprawnień gość grał podejrzanie, więc skoro nie mogę iść na hide specta to ściągnąłem sobie demo i oglądam. Demo potwierdziło moje zdanie, więc chcąc zbanować gracza rozpisałem demo na forum i jako że jestem UBT to sam je rozpatrzyłem - chodź mogłem dać po prostu bana w bansie i nie rozpisywać. Dostałem za takie coś po łbie, powiedzieli mi że jako UBT powinienem rozpisać demo gościa i czekać aż ktoś inny z UBT to sprawdzi XD co dla mnie jest totalnie bez sensu, bo mogłem poprosić randoma z serwera który ma konto na forum by wkleił moją rozpiskę, ja bym ją zaakceptował i nie było by problemu żadnego. Uważam że UBT powinien mieć "Multi-Admina", albo chociaż z góry możliwość banowania przez bansa graczy którzy widocznie są odpaleni lub po prostu po obejrzeniu demka, żebym mógł sam nadać bana, a nie czekać aż drugi członek UBT to zobaczy. @ SHAMPON po to jest zakładka do odwołania się od bana. Że jeśli taka osoba czuje się pokrzywdzona wyrokiem to pisze odwołanie i inny członek UBT to sprawdza. To co piszesz o stronniczości jest również (dla mnie) bez sensu, bo jakby nie patrzeć Admin serwera również w takim przypadku jest stronniczy. Widzi gracza lepszego od siebie, daje wyrok - ban. Widzi dziwnego gracza, więc go "oskarża", ogląda, banuje - daje wyrok. Szczerze mówiąc i patrząc na ostatnie odwołania graczy i pseudo "rozpiski" lub ich brak adminów to właśnie oni robią negatywny PR dla sieci, niż by banując przez bansa z Phizim. @ SHAMPON nie rozumiemy się chyba. Mi nie chodzi o sytuacje w której daje gościowi bana i JA go rozpisuje i JA zatwierdzam. Sytuacja z przykładu wyżej jest sytuacją w której, ja oglądam demo z serwera, wyłapuje cheatera, JA go rozpisuje i JA zatwierdzam. W takim wypadku on może napisać odwołanie (i tak było) i drugi UBT to oglądał. Jeśli chodzi o takie sytuacje jak ty piszesz to całkowicie się zgadzam że w regulaminie musi być zapiska że członek banujący nie może podejmować ostatecznej decyzji. A co do składki to jestem zdania że powinna być dla każdej rangi dobrowolna. Szczerze nie widzi mi się poświęcać swój czas i za to płacić dodatkowo. 1 Jeśli pomogłem strzel lajka! Odnośnik do komentarza
Właściciel Trivor Opublikowano 20 Czerwca 2021 Właściciel Właściciel Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2021 Ok, ale jak ubt bedzie odwalal cos na serwerze to nie traci tylko admina tylko rowniez ubt. 4 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi