Użytkownik∙ SHAMPON Opublikowano 21 Czerwca 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 (edytowane) Twój nick: Shamponeiro_! Nick oskarżonego: Zieloni, choć głównie @ GENERAL ALADEEN Powód skargi: Nieznajomość regulaminu, bądź też naginanie go według swojego widzimisię. Opis sytuacji: Otóż na tym forum panuje dziwna zasada edytowania postów, tak by w 1 temacie był tylko i wyłącznie jeden post danego użytkownika. O ile w przypadku podań w rekrutacji jest to całkowicie zrozumiałe, tak w innych tematach jest to absolutnie debilne i jeśli naprawdę chciałbym prowadzić jakąś dłuższą dyskusję, to w 1 poście będzie taka ściana tekstu, że ciężko będzie ogarnąć, kto z kim rozmowę prowadzi. Zgodnie z tym tematem > CLICK napisałem 2 posta w temacie (ale zaszalałem! ) moje posty były oddzielone postem anderzeja, więc zasada: Spoiler 3.20 Zakazane jest pisanie posta pod postem, aby dodać nową treść używaj opcji "Edytuj". Nie powinna tutaj mnie to obejmować. I owszem warna nie dostałem, ale zamiast tego pojawiło się coś takiego > Już pominę fakt, że mój 2 post wyjaśnił argument @ Andrzej. a, więc do niepotrzebnych bym tego nie zaliczał. Data i godzina zdarzenia: Miesiąc temu Miejsce zdarzenia: Forum Dowody: Wyżej. Coś od siebie: Nie oczekuje wpierdalania +1 za notatkę z czapy, ale dobrze by było, jak byście ustalili jakąś jedność w rozumowaniu wyżej wymienionego punktu. Bo jednym nie pasuje, że są 2 posty w temacie, a innych to nie interesuje, pod warunkiem, że nie zostały napisane jeden pod drugim. CLICK tu dla przykładu @ fluxx rozumie punkcik i nawet próbuje mi wyjaśnić, że nie muszę edytować postu. Ja to wiem, ale problem, że zieloni już nie do końca i mnie straszą notatkami // @ GENERAL ALADEEN Nie interesuje mnie, że wydarzenie miało miejsce miesiąc temu, skoro problem pozostał ten sam. Nadal ciśniecie ludzi, by edytowali posty, zamiast dodawać nowe. Robisz to nawet w tym temacie i nie widzisz sedna problemu, więc temat pozostaje aktualny, a skarga ma ustabilizować i zdecydować o tym czy można czy też nie można pisać 2 postów w temacie. Zdefiniuj punkt regulaminu posta pod postem. Bo nie widzę żadnego punktu, który zabrania mi pisania wielu postów w 1 temacie. Edytowane 21 Czerwca 2021 przez SHAMPON 5 2 tested22.mp4 Odnośnik do komentarza
GENERAL ALADEEN Opublikowano 21 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2021 @ SHAMPON Piszesz skarge dopiero po mieśiącu ciekawe masz podejśćie do sprawy. Co do notatki mogłem dać notatke informacyjną za co przepraszam. Ale po co pisać po dwa posty naraz w temacie jak mogłeś sobie edytować go w pierwszym. Ale ty muśiałem sie popisać i nabić sobie posta. EDIT: Ja ci tam nie bronie pisać postów w jednym temacie chcesz to sobie pisz. Gorzej żebyś nie spamował postami w tematach. Nie złamałeś regulaminu bo Andrzej sie wypowiedział. 3.20 Zakazane jest pisanie posta pod postem, aby dodać nową treść używaj opcji "Edytuj". Gdy byłem moderatorem na innym forum u kropki tam polityka była inna tu jest inna. Także jeszcze raz sorry. 1 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Krejzol Opublikowano 22 Czerwca 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Witam, Skargę rozwiązuje, lecz nie jest przyjęta do końca. General dostajesz upomnienie słowne i nie trzymaj takiego rygoru, to że użytkownik odpowiada w temacie na kogoś wypowiedź, to nie oznacza że masz mu zwracać uwagę. Nie rozumiem cię troszkę, nie trzeba mieć wszystkiego w jednym poście i edytować za każdym razem, lecz spamic postami też nie. Użytkownik odpowiadał po prostu i jak napisał sam, jakby było wszystko w jednym poście nikt potem by nie ogarnął kto z kim pisze #include <StrefaSkilla.PL> #pragma semicolon 1 #pragma newdecls required public void OnPluginStart() { RegConsoleCmd("sm_help", CMD_Help); } public Action CMD_Help(int client, int args) { PrintToChat(client, "W razie pomocy pisz priv"); return Plugin_Handled; } { PrintToChat(client, "Pomogłem? Daj łapkę w górę :)"); return Plugin_Handled; } Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Krejzol Opublikowano 22 Czerwca 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 #include <StrefaSkilla.PL> #pragma semicolon 1 #pragma newdecls required public void OnPluginStart() { RegConsoleCmd("sm_help", CMD_Help); } public Action CMD_Help(int client, int args) { PrintToChat(client, "W razie pomocy pisz priv"); return Plugin_Handled; } { PrintToChat(client, "Pomogłem? Daj łapkę w górę :)"); return Plugin_Handled; } Odnośnik do komentarza
Właściciel Trivor Opublikowano 22 Czerwca 2021 Właściciel Właściciel Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 Tak, też zauważyłem że od jakiegoś czasu moderacja przyjęła zasade "edytowania postów". Pisałem na grupie wyższej administracji żeby to im wytłumaczyli i położyli temu kres, ale niestety tak się nie stało. Oficjalne stanowisko: Jeśli jest w temacie dyskusja na jakiś temat, posty są sensowne, nie robią offtopu itp. to nie trzeba edytować postów, można odpowiadać postem na post. Dziękuje. W edytowanych postach ciężko się połapać, trzeba co chwilę cofać z jednego posta do drugiego i to rozkminiać co jest strasznie niewygodne dla czytających. Także od dziś kochani moderatorzy proszę przyzwalać na pisanie postów i nie karać za odpowiadanie kolejnymi postami póki nie łamią one regulaminu/nie robią totalnego offtopu 9 Odnośnik do komentarza
Właściciel Trivor Opublikowano 22 Czerwca 2021 Właściciel Właściciel Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2021 @ Moderator @ Junior Admin @ Junior Admin T @ Administrator @ Moderator T 5 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi