Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Skarga moderacja

SHAMPON

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik∙

Twój nick: Shamponeiro_!

Nick oskarżonego: Zieloni, choć głównie @ GENERAL ALADEEN

Powód skargi: Nieznajomość regulaminu, bądź też naginanie go według swojego widzimisię.

Opis sytuacji: Otóż na tym forum panuje dziwna zasada edytowania postów, tak by w 1 temacie był tylko i wyłącznie jeden post danego użytkownika. O ile w przypadku podań w rekrutacji jest to całkowicie zrozumiałe, tak w innych tematach jest to absolutnie debilne i jeśli naprawdę chciałbym prowadzić jakąś dłuższą dyskusję, to w 1 poście będzie taka ściana tekstu, że ciężko będzie ogarnąć, kto z kim rozmowę prowadzi.

Zgodnie z tym tematem > CLICK napisałem 2 posta w temacie (ale zaszalałem! :sh1zo2:) moje posty były oddzielone postem anderzeja, więc zasada: 

Spoiler

3.20 Zakazane jest pisanie posta pod postem, aby dodać nową treść używaj opcji "Edytuj".

Nie powinna tutaj mnie to obejmować. I owszem warna nie dostałem, ale zamiast tego pojawiło się coś takiego >pobrane.thumb.png.15bdfc74a51ae70bcca900d8a3f52000.png

Już pominę fakt, że mój 2 post wyjaśnił argument @ Andrzej. a, więc do niepotrzebnych bym tego nie zaliczał.

Data i godzina zdarzenia: Miesiąc temu

Miejsce zdarzenia: Forum

Dowody: Wyżej.

Coś od siebie: Nie oczekuje wpierdalania +1 za notatkę z czapy, ale dobrze by było, jak byście ustalili jakąś jedność w rozumowaniu wyżej wymienionego punktu. Bo jednym nie pasuje, że są 2 posty w temacie, a innych to nie interesuje, pod warunkiem, że nie zostały napisane jeden pod drugim. CLICK tu dla przykładu @ fluxx rozumie punkcik i nawet próbuje mi wyjaśnić, że nie muszę edytować postu. Ja to wiem, ale problem, że zieloni już nie do końca i mnie straszą notatkami :peppoBrawoo:

//

@ GENERAL ALADEEN

Nie interesuje mnie, że wydarzenie miało miejsce miesiąc temu, skoro problem pozostał ten sam. Nadal ciśniecie ludzi, by edytowali posty, zamiast dodawać nowe. Robisz to nawet w tym temacie i nie widzisz sedna problemu, więc temat pozostaje aktualny, a skarga ma ustabilizować i zdecydować o tym czy można czy też nie można pisać 2 postów w temacie.

Zdefiniuj punkt regulaminu posta pod postem. Bo nie widzę żadnego punktu, który zabrania mi pisania wielu postów w 1 temacie.

Edytowane przez SHAMPON
  • Lubię to! 5
  • Tak sobie 2

@ SHAMPON

Piszesz skarge dopiero po mieśiącu ciekawe masz podejśćie do sprawy. Co do notatki mogłem dać notatke informacyjną za co przepraszam. Ale po co pisać po dwa posty naraz w temacie jak mogłeś sobie edytować go w pierwszym. Ale ty muśiałem sie popisać i nabić sobie posta.

EDIT:  Ja ci tam nie bronie pisać postów w jednym temacie chcesz to sobie pisz. Gorzej żebyś nie spamował postami w tematach. Nie złamałeś regulaminu bo Andrzej sie wypowiedział.

3.20 Zakazane jest pisanie posta pod postem, aby dodać nową treść używaj opcji "Edytuj".

Gdy byłem moderatorem na innym forum u kropki tam polityka była inna tu jest inna. Także jeszcze raz sorry.

• Ha ha 1
  • WTF 2
  • Użytkownik∙

Witam,
Skargę rozwiązuje, lecz nie jest przyjęta do końca.
General dostajesz upomnienie słowne i nie trzymaj takiego rygoru, to że użytkownik odpowiada w temacie na kogoś wypowiedź, to nie oznacza że masz mu zwracać uwagę.
Nie rozumiem cię troszkę, nie trzeba mieć wszystkiego w jednym poście i edytować za każdym razem, lecz spamic postami też nie. 
Użytkownik odpowiadał po prostu i jak napisał sam, jakby było wszystko w jednym poście nikt potem by nie ogarnął kto z kim pisze

#include <StrefaSkilla.PL>

#pragma semicolon 1
#pragma newdecls required

public void OnPluginStart()
{
    RegConsoleCmd("sm_help", CMD_Help);
}

public Action CMD_Help(int client, int args)
{
    PrintToChat(client, "W razie pomocy pisz priv");
    return Plugin_Handled;
}
{
    PrintToChat(client, "Pomogłem? Daj łapkę w górę :)");
    return Plugin_Handled;
}

x78uGu6.png

• Użytkownik∙

rozwiazany.png

#include <StrefaSkilla.PL>

#pragma semicolon 1
#pragma newdecls required

public void OnPluginStart()
{
    RegConsoleCmd("sm_help", CMD_Help);
}

public Action CMD_Help(int client, int args)
{
    PrintToChat(client, "W razie pomocy pisz priv");
    return Plugin_Handled;
}
{
    PrintToChat(client, "Pomogłem? Daj łapkę w górę :)");
    return Plugin_Handled;
}

x78uGu6.png

• Właściciel
Właściciel

Tak, też zauważyłem że od jakiegoś czasu moderacja przyjęła zasade "edytowania postów". Pisałem na grupie wyższej administracji żeby to im wytłumaczyli i położyli temu kres, ale niestety tak się nie stało.

Oficjalne stanowisko: Jeśli jest w temacie dyskusja na jakiś temat, posty są sensowne, nie robią offtopu itp. to nie trzeba edytować postów, można odpowiadać postem na post. Dziękuje.

W edytowanych postach ciężko się połapać, trzeba co chwilę cofać z jednego posta do drugiego i to rozkminiać co jest strasznie niewygodne dla czytających. Także od dziś kochani moderatorzy proszę przyzwalać na pisanie postów i nie karać za odpowiadanie kolejnymi postami póki nie łamią one regulaminu/nie robią totalnego offtopu

• Lubię to! 9
  • Właściciel
Właściciel
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]