Użytkownik itzRaccoon Opublikowano 29 Czerwca 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2021 (edytowane) Słowem wstępu - Witam wszystkich użytkowników forum w tym poradniku, który pokaże jak utworzyć oraz wgrać Roundsound (muzyke pod koniec każdej rundy) na nasz serwer gry. Tworzenie: 1. Na początku musimy zaopatrzyć się w program, który pozwoli nam utworzyć (dokładnie skrócić) utwór odtwarzany. Ja korzystam z programu Audacity. 2. Odpalamy program i szukamy utworu, z którego chcemy zrobić roundsound'a. 3. Po otworzeniu w programie utworu zaznaczamy pasujący nam skrawek piosenki. Ja wybrałem czas od 54.0 do 1:14.0, czyli nie cały refren, gdyż za długie RS'y są denerwujące. 4. Gdy już go zaznaczylismy, wybieramy opcje "Wytnij dźwięk poza zaznaczeniem". 5. Teraz musimy wyeksportować naszego roundsound'a na pulpit. Plik>Zapisz inne>Eksportuj jako *.mp3. Z tworzenia RS'ów to tyle, teraz musimy jeszcze wrzucić je na serwer. Wrzucanie na serwer: 1. Wchodzimy w FTP za pomocą odpowiedniego programu (ew. poprzez hosting, aczkolwiek jest to mniej poręczne i wygodne), ja korzystam z WinSCP. 2. Logujemy się do FTP, pamiętając o tym, aby zmienić "Protokół pliku" z "SFTP" na "FTP". 3. Wchodzimy w: /cstrike/addons/amxmodx/configs -> RoundSound.ini /cstrike/sound/misc/Rs_poradnik -> wrzucamy nasz plik *.mp3. Poradnik stworzony przez @ itzRaccoon dla Prawa autorskie © 2018-2021. Zakaz kopiowania, rozpowszechniania oraz udostępniania bez zgody autora/podania źródła. (prawa autorskie od 2018 bo w tym roku go utworzyłem na rzecz innej sieci) Edytowane 29 Czerwca 2021 przez itzRaccoon Odnośnik do komentarza
VIP DeVoX Opublikowano 1 Lipca 2021 VIP VIP Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2021 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi