Użytkownik Mr.Darkness Opublikowano 3 Lipca 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Czy wierzysz w danie drugiej szansy człowiekowi? Dlaczego tak/nie? 3 ???? Odnośnik do komentarza
Stały Bywalec Paweł Szmit Opublikowano 3 Lipca 2021 Stały Bywalec Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 To wszystko zależy od charakteru tej osoby, nie wiem także zależy co zrobi np. Jak by mnie ktoś zdradził ciężko byłoby mi się z tym pogodzić. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik wilq Opublikowano 3 Lipca 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Na ten mecz moment nie dlatego że dałem już szansę pewnej osobie i źle to się skończyło.? 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ skaza Opublikowano 3 Lipca 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Tak 3 Odnośnik do komentarza
Użytkownik jajx Opublikowano 3 Lipca 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Każdy ma 2 szansę lecz to zależy od sytuacji 1 Odnośnik do komentarza
GENERAL ALADEEN Opublikowano 3 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Każdy zasługuje na drugą szanse. Postaw się w sytuacji osoby, na której się zawiodłeś/aś. Każdy popełnia błędy, poza tym człowiek uczy się na błędach. Zależy też o kogo chodzi i jaki zawód oraz jaki ma stosunek do mnie, ale zawsze staram się dawać szansę, nie zawsze świadomie popełniamy błędy, ale szansa szansy nierówna, już mam pewne uprzedzenie co do tej osoby i wiem że nie mogę sobie przy niej pozwolić na pewne rzeczy. 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Młodyy Opublikowano 3 Lipca 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Zależy od sytuacji 2 Odnośnik do komentarza
Torfowisko Torf Opublikowano 3 Lipca 2021 Torfowisko Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Zależy jaka to była by sytuacja 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Smerf.LaLuś Opublikowano 3 Lipca 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Ogólnie twierdzę, że tak.. ale zależne wszystko jest od sytuacji, bo nie można wszystkiego do siebie porównać. 1 ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Premium Fliper Opublikowano 3 Lipca 2021 Premium Premium Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Tak, bo każdy zasługuje na drugą szanse. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ fov1336.9 Opublikowano 3 Lipca 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 Tak 1 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Ola ;> Opublikowano 3 Lipca 2021 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2021 zalezy od osoby i sytuacji. uwazam, ze nie kazdy zasluguje na druga szanse, bo nie kazdy potrafi docenic to, co druga osoba dla niej robi (: 1 Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka Cherry Opublikowano 4 Lipca 2021 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Zależy od sytuacji, ale uważam, że zasługuje. Każdy ma prawo, do popełnienia błędów i jeśli tej osobie będzie zależeć to zmieni się na lepsze. Jeśli dalej będzie powtarzał ten błąd, to nie należy dawać takiej osobie kolejnej szansy. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Tuptuśśś Opublikowano 4 Lipca 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 No jasne, że tak i mam na to idealny przykład jako Ja. Tak serio, to każdemu w życiu może coś w środku pęknąć i popełnić coś złego+zależy co zrobił, bo jeśli Zabił/Zgwałcił itd... to z czasem można wybaczyć choć i tak nigdy nie spojrzymy na tę osobę tak jak przed, za zdradę również powinno być brak wybaczenia szczególnie po ślubie tylko karać tych i kastrować albo zszyć lasce tak aby nie mogła nigdy poczuć przyjemności z seksu. Na to pytanie nie ma jednoznacznej odpowiedzi i wszystko zależy od powodu co zrobiła osoba itd.. bo zabić w obronie własnej lub dla uratowania osoby Ci bliskiej nie powinno być karalne, a w swoim domu lub terenie takiego złodzieja powinien móc mu zrobić kuku żeby popamiętał do końca życia, a osoba broniąca medal od państwa, a nie że jeszcze w swoim mieszkaniu coś zrobisz złodziejowi czy jakiejkolwiek innej osobie i jeszcze Cię skarzą normalnie 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Mr.Darkness Opublikowano 4 Lipca 2021 Autor Użytkownik Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 ???? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi