Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[PROPOZYCJA] - Listy zakupowe - argumentowanie podań - podania i propozycje

Eryk

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Ahoj,

chciałbym wyjść do Was z najbardziej podnoszącą quality forum propozycją jaka tylko może być - czyli zmiany w wypowiedziach pod podaniami/propozycjami/etc. Nie ma co się oszukiwać, obecnie wygląda to jak ściek, gdy ktoś pod czyimś podaniem wrzuca biedacką listę zakupową z naciąganymi argumentami, by jedynie się wypowiedzieć w podaniu. Przykład? Weźmy podania na Moderatora - użyje swojego, ponieważ po ostatnim wpisie mnie zagotowało lekko w środeczku. Wymagania wyglądają w sposób następujący:

https://i.imgur.com/tQF778u.png

Warto dodać, że wymagania trzeba spełnić przed napisaniem podania(a przynajmniej ich zdecydowaną większość) lub jasno podkreślić, że podanie mimo niespełnienia wymagań zostaje z powodów xyz - głupia notatka wystarczy. Jak raczej sporo osób wie, moje podanie wisi pomimo niespełniania wymagań i nie wiem, czy to jest olewanie przez Moderatorów+ tych wymagań, czy po prostu jestem wyjątkowy. Tak czy inaczej, wróćmy do tego czym są wymagania, o czym wspomniałem na samym początku, by móc przejść do ostatniej wypowiedzi:

https://i.imgur.com/iP0GHHd.png

Nie rozumiem dlaczego tak naprawdę jeden argument "nie spełniasz wymagań" użytkownicy rozpisują na 3+ argumenty i nie są za to w żaden sposób karani? Naprawdę, te wszystkie "punkty" można zawrzeć w jednym i brakuje dwóch dodatkowych argumentów. Takie coś powinno być traktowane jako spam i nabijanie postów lub wypowiedzenie się by się wypowiedzieć bez jakiegokolwiek zaplecza argumentów. Myk dalej.

Listy zakupowe to jest największy syf jaki powstał na sieciach. co to jest lista zakupowa, patrz wyżej screen z "argumentami". Wrzucanie jakiś ogólników w wypowiedzi pod podaniem by były. Naprawdę ciężko jest napisać po jednym krótkim zdaniu z argumentem na tak albo na nie? Raczej to nie jest problem napisać coś takiego(nawet od myślników, byście nie martwili się konstrukcją zdania):

nie spełnia większości wymagań -;

masz konto na forum od x czasu i nagle tak bez niczego wyskakujesz z podaniem nie udzielając się wcześniej całkowicie -;

duży bagaż doświadczenia +.

Nawet pomimo, że osobiście pluje na coś takiego nadal, to wygląda to tysiąc razy lepiej niż to coś ze screena.

Po co coś takiego? Raczej nie trzeba mieć 200IQ by domyśleć się, że im więcej szczegółowych i quality argumentów tym łatwiej wyrobić sobie zdanie, po czym zdecydować co zrobić z takim podaniem propozycją. Dodatkowo wypleni się spamerów, którzy, za przeproszeniem, wpierdalają post by tylko go wrzucić z byle jakimi argumentami. Oczywiście tyczy się to głównie podań, w przypadku propozycji to wystarczy zdrowo do tego podejść i sprawdzać czy wypowiedź coś wnosi do tematu czy jest jedynie zaprotestowaniem czy poparciem od tak by było.

TL;TR

Podnieść jakoś wypowiadania się w podaniach/propzoycjach/etc. i karać spamerów nabijających posty.

• Lubię to! 7

bbqQShH.png.bf1b5effb1a1b110396425c21f5fb7a5.png

• Użytkownik∙

Listę zakupów masz między innymi dlatego, że niebieskie i zielone dzbany, wymagały od innych swojego własnego poziomu pisania postów. A że ten poziom był poniżej dna, to teraz masz legitne 3 argumenty.

Przykład killerka.  ess.thumb.png.c4e9f85b5e2c9b817e62ebc3b64cf2de.png

Jaka administracja takie quality. Oczywiście pomysł popieram.

• Lubię to! 3
  • Użytkownik∙

Mnie jeszcze denerwuje jak ktoś wypisuje plusy i minusy.
Plusy często są brane z wymagań na daną rangę, jako przykład weźmy tego moderatora: 

Minimalne 18 lat;
10 dni online;
300 postów;

To są WYMAGANIA, czyli rzeczy, które MUSZĄ BYĆ spełnione, aby zacząć nawet myśleć o napisaniu podania. To, że coś jest wymagane i ktoś to spełnia, nie może być traktowane jako osobisty plus przy rekrutacji na daną rangę. Jak widzę takie coś: "+wiek", "+posty" to idzie dostać raka. WIEK i POSTY, które punktujecie jako PLUS, są WYMAGANIAMI - bez nich równie dobrze można podanie wyrzucić z miejsca, to nie ma nic wspólnego z faktycznymi plusami kandydata. Inna sprawa jakby ktoś napisał: "+chłopak odpowiedzialny jak na swój wiek", "+bardzo duża aktywność na forum w działach takich, a takich" <-- to mówi nam dokładnie za co kandydat dodaje pozytywny głos od osoby piszącej pod jego podaniem. Oczywiście, sytuacja wygląda inaczej w sprawie MINUSOW, tam jeżeli ujmiemy: "-zbyt mała ilość dni online" to oczywiście bezpośrednie wypunktowanie braku spełnienia pewnych wymagań i takie posty są jak najbardziej na miejscu. 

Co do samych LIST ZAKUPOWYCH czyli tematu przewodniego tej propozycji: 
Wystarczy zamienić wymagania 3 sensownych argumentów, na 3-4 sensowne zdania i w sumie sprawa sama się rozwiązuje. Jeżeli ktoś nie może złożyć kilku zdań o kandydacie, to w 90% przypadków nie ma nic sensownego i ciekawego do przekazania w procesie rekrutowania. Jeżeli 10 osób napisze: +wiek (o czym już pisałem wyżej) to wiemy dokładnie tyle ile byśmy wiedzieli po przeczytaniu samego podania - no niewiele. Powinny tam byś wspominane takie rzeczy jak np. łatwość komunikacyjna, zachowanie kultury, radzenie sobie w trudnych sytuacjach, mocne cechy kandydata - chociażby kreatywność, podejście ludzi do jego osoby, kontakty, szybkość rozwiązywania sporów, podejście do sytuacji i tak dalej i tak dalej. Jakbym przeczytał, że ktoś jest taki, a taki to miałbym lepszy obraz na całą sytuację i jako administrator łatwiej byłoby mi wybrać osobę odpowiednią na dane stanowisko - aby nie było takich kwiatków jak mieliście w ekipie UBT, że większość rozpisek jest błędna, albo tematy stały. Nie widzę też sensu wypowiadania się osób całkowicie nie związanymi z daną rangą, a jednak wrzucające swoje "+wiek", "+posty", "+dni online" w podaniach np. na UBT, gdzie przede wszystkim liczą się umiejętności i dominujące cechy kandydata, a nie jakieś pierdoły z wymagań... 

Suma sumarum również jestem za zmianą, jednak przemyślaną i "nie na szybko"
Pozdrawiam.

• Lubię to! 3

"  0111 0001 . 0010 K 0111"

Każdy użytkownik ma prawo, sie wypowiedzieć co sądzi o danej kandydaturze. Więc dla mnie to nie jest spam, także mam mieszane uczucia co do twojej propozycji.

Także jestem w tej kwesti neutralny.

Bardziej chciałbym zmienić żeby czerwoni i niebiescy jak zamykają podanie na daną range.

Przyjęte / Odrzucone dali niżej taki wpis żeby każdy wiedział dlaczego jego podanie zostało przyjęte lub odrzucone.

Przytocze wpis z jednego forum podałem dla przykładu można to zmienić oczywiście.

Przyjmuje się na okres próbny na czas nieokreślony. Uznamy, że się rzeczywiście nadajesz i nie wypalasz dostaniesz normalną swobodę.

Jest dużo argumentów na tak uzasadniających dlaczego mielibyśmy podjąć z Tobą współpracę lecz wiele osób opisało również swoje argumenty "na nie" które są niestety prawdą. Będziesz pod pełną kontrolą i sprawdzimy czy warto wchodzić kolejny raz do tej samej rzeki. 

Witamy w ekipie!

Obecnie jest że jak przyjmujecie podania to piszecie powody a potem zamykacie przyjęte lub odrzucone.  Do zmiany oczywiście przecież można to w jednym poście napisać jak przyjmujecie podania.

140497637_Screenshot2021-07-13at23-40-10MODERATOR-fluxx.thumb.png.2af5d31f941b69e240e8131b3f10bf7c.png

• Fuu 1
  • Tak sobie 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]