Użytkowniczka Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Cherry Opublikowano 16 Lipca 2021 Użytkowniczka Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Tak jak tydzień temu, a dokładniej 8 lipca wpada kolejny odcinek z serii pt. "Ona i On". Mam nadzieję, że i tym razem Wam się spodoba! Zostawcie coś po Sobie. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Moi dzisiejsi uczestnicy to.. @ Torri & @ skowron 21 letnia opiekunka serwera & 32 letni użytkownik premium * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * W jakim wieku chciał/a byś wziąć ślub? Ona: Myślę, że około 26/27; na pewno do 30. Chciałabym aby było to w momencie gdy będę mieć już jak najbardziej ułożone życie pod względem kursów i ukończonego zawodu, oraz po otworzeniu własnej firmy. On: Jeśli chodzi o wiek, to sam nie wiem. Musi być ta jedyna, aby podjąć taką decyzję. Niedziele wolne od handlu. Co o tym myślicie? Potrzebne, czy zbędne? Ona: Uważam, że są jak najbardziej potrzebne. Osoby pracujące w handlu też potrzebują chociażby tego 1 dnia wolnego w weekend. Najchętniej zrobiłabym również wolne soboty, bo jednak weekend to weekend, a czas wolny spędzony z rodziną jest najważniejszy. On: Najlepiej na to pytanie powinny się wypowiadać osoby, które pracują w niedziele i ogólnie w weekendy. Natomiast po szesnastu latach w gastronomii wiem, że pracujące niedziele są czasami ciężkie. Niektórzy znajomi idą np. Wypoczywać, bądź robią grilla a Ty musisz iść do pracy Ale z drugiej strony pracując cały tydzień, nie znajdujesz czasu na większe zakupy i idziesz, kiedy masz wolne, np. W niedzielę Myślę, że zdanie każdego z nas na ten temat zależy od punktu siedzenia Biorąc pod uwagę wiek osób na forum to pewnie większość jeszcze nie pracuję, więc nie wiedzą jak to jest Czy Waszym zdaniem klimat na świecie zmienił się? Jeśli tak, to czy na dobre, czy raczej na gorsze? Ona: Zmienił się i będzie się zmieniał na coraz cieplejszy. Dla środowiska to źle, ale że jestem osobą, która uwielbia ciepełko to jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza. Uważam, że ludzie przyzwyczają się do tej zmiany klimatu i zaczną go traktować naturalnie, gorzej z niektórymi gatunkami zwierząt, które nie będą w stanie się zaaklimatyzować. On: Uważam że klimat się zmienił. Żyję na tym świecie prawie 32 lata i pamiętam jak były mroźne zimy z dużymi opadami śniegu, gdzie czasami robiło się tunele aby gdziekolwiek przejść na ulicy. Tak samo pamiętam gorące lata i wtedy się wiedziało że są wakacje i będzie gorąco. Natomiast teraz to tak naprawdę nie wiadomo co. Przykład z życia. Mieszkam parę lat w Zakopanem. Nadchodziła majówka. Parę dni przed weekendem majowym upalne dni że szok. Turyści przyjechali zupełnie nieprzygotowani na zmienne górskie warunki. I pierwszego maja spadło z 15 cm śniegu hahah ja to miałem ubaw... A więc odpowiadając na pytanie uważam, że klimat zmienił się na gorszę. Wolisz krótkie życie z miłością, czy długie życie, ale bez miłości? Ona: Zdecydowanie krótkie ale z miłością. Warto mieć "tę" osobę przy sobie, jest to najpiękniejsze uczucie. Nawet krótka chwila z ważną dla nas osobą potrafi zmienić cały dzień na lepszy. Cały świat oparty jest na miłości; do rodziców, dziecka, partnera/ki więc nie wyobrażam sobie życia bez tego. On: Każdy z nas pewnie myśli, bądź marzy o miłości. Dziewczyny o królewiczu, pełnym szarmanckich gestów, faceci zaś o super dziewczynie z wyglądu i mega fajnym charakterze. Ale życie jest czasem zaskakujące i nie daje nam tego czego chcemy i pragniemy. Natomiast długo żyć bez miłości, bez tej jedynej, to nie wiem czy byłby jakiś sens. Przyjemności życia czasem się skończą albo znudzą, może będą pieniądze, albo i nie. Ale z wiekiem przychodzi refleksja, że ktoś by się drugi przydał, wspierał, był w tych trudniejszych chwilach. Był ktoś kogo się kocha. A to coś więcej niż kolega, koleżanka, czy nawet przyjaciel. Bo mowa o miłości. Ale o miłości głębiej nie będę więcej pisał, bo to temat rzeka. Więc ja wybieram krótkie życie z miłością. Co uważacie o aborcji? Czy Waszym zdaniem zawsze jest ona dobra? Czy są jakieś wyjątki? Ona: Jestem tak pół na pół. Nie popieram aborcji po "wpadce" itp. Ale gdy dziecko okaże się chore, lub po gwałcie to jestem jak najbardziej za. Uważam, że wychowywanie takiego dziecka jest bardzo męczące i wymagające, a nie każdy rodzic jest na takie coś gotowy. Również Polska nie jest na tyle rozwinięta i osoby z niepełnosprawnościami bardzo często są wyśmiewane. On: Ogólnie nie jestem za aborcją. Pochodzę z katolickiej rodziny i były mi wpajane pewne wartości. Uważam że aborcja to zabijanie dziecka, które zostało poczęte. Teraz mogą pojawić się argumenty, że dziecko może być chore, niepełnosprawne czy życie matki może być zagrożone. Ale czy to tylko są powody, czy bardziej brak odwagi do wychowania dziecka chorego. Albo w wypadku kobiety/mamy oddania życia za dziecko i świadomości, że nie będzie przy nim jak będzie dorastać i to może przerażać. Bo przecież będzie więcej obowiązków, plany były inne. I tutaj pojawia się subiektywizm. Co dla mnie jest dobre i tylko to się liczy. Wtedy człowiek zapomina o dobru innych, a w tym wypadku o dobru swojego własnego dziecka. To na pewno nie jest łatwa decyzja i ja teraz mogę łatwo pisać co bym zrobił, ale nie wiem jakbym się zachował w takiej sytuacji, stając twarzą w twarz z taką decyzją. Na chwilę obecną jestem przeciwny aborcji. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Dziękuję uczestnikom za czas poświęcony na odpisanie mi. Pozdrawiam. ~Domi 4 6 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik wilq Opublikowano 16 Lipca 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Fajnie zrobione 1 Odnośnik do komentarza
Torfowisko Torf Opublikowano 16 Lipca 2021 Torfowisko Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Super praca. Podziwiam cię za chęci Odnośnik do komentarza
Fretka Freyka. Opublikowano 16 Lipca 2021 Fretka Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Dobra robota Chętnie czytam takie prace w redakcji ♥ Odnośnik do komentarza
VIP CLYDE Opublikowano 16 Lipca 2021 VIP VIP Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 ja trochę nie rozumiem tego zestawiasz randomowo Kobietę i Mężczyznę.. chyba pary powinny brać w tym udział aczkolwiek dobra robota, postarane Odnośnik do komentarza
Użytkownik Mr.Darkness Opublikowano 16 Lipca 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Pięknie lubie tą serie ???? Odnośnik do komentarza
Użytkownik Smerf.LaLuś Opublikowano 16 Lipca 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Spoczko wyszło, @ skowron szacuneczek za rozwinięte odpowiedzi 1 ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Użytkownik $cooBunnY Opublikowano 17 Lipca 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Ciekawe, podoba mi się, daje serduszko Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Imiła2k12 Opublikowano 17 Lipca 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Bardzo podoba mi się ta seria Odnośnik do komentarza
Zasłużony szynka Opublikowano 17 Lipca 2021 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2021 Smacznie mmmmm, łap plusika Odnośnik do komentarza
Skowron skowron Opublikowano 26 Lipca 2021 Skowron Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2021 Praca pierwsza klasa Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 28 Lipca 2021 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2021 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi