Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[SKARGA] - Oro Koroner

APODYKTYCZNY

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Twój nick: Szybka Raczka ®©®
Nick oskarżonego: @ OroKoroner
IP/SID oskarżonego:  STEAM_0:1:442063517
Data i czas zdarzenia:  25.07.2021 - 15:01:33
Powód skargi:  

Ban w zasadzie bez powodu ( nawet bez OSTRZEŻENIA ! ). Poruszałem ten  temat chyba z "każdym" adminem na DD2, ale nikt nie potrafił stanowczo określić, że ciemnia ( skrzynia w tt ) to resp. W zasadzie gram w cs lekko z 15 lat i ciemnia nigdy respem nie była chyba, że coś się zmieniło. Pytałem ludzi z UBT @ ne0 @ LAN_CIECHOCINEK2K2  i są tego samego zdania co ja. 

Opis sytuacji: 

Kilka razy stanąłem z AWP na skrzyni w ciemni ( czas mapy powiedzmy coś z w granicy 1:00-1:35 zależnie od sytuacji w trakcie rundy z tego powodu, że ciemnie rspem nigdy nie była. Po 2 kilu na @ OroKoroner bez żadnego ostrzeżenia !!!!!! Dostałem bana na 0.5h. Gdzie taryfikator stanowi jasno nawet gdyby zaliczyć to do respa:
13. Kampienie na respie po 1:30 --> Upomnienie na y@@ / Slay / Kick / Ban do 5 min / Ban do 30 min / Ban do 1h. 

Chłopaczek jak jest bity to się gotuje co jest wykorzystywaniem uprawnień do "zemsty". generalnie to nie jest pierwsza sytuacja gzdie gość ma taryfikator w dupie. Bo sprawa jest jasna, że jakby powiedział: Słuchaj dla mnie to resp i tam nie siedź to bym wyszedł i nie byłoby tematu. Tak jak rozmowę podjęli @ eSX czy @ BlackBear gdzie po kiku uzgodniliśmy, że to w sumie nie jest resp, Bear przeprosił i wszystko miło się skończyło. A w tym przypadku chłopaczek zdecydowanie nie radzi sobie na funkcji. 

Do(SSy/Demko/Świadkowie): HLTV z mapy :)

@ DJ GOD (OF ALL) ;) Ujął to idealdnie :) 

@APODYKTYCZNY Resp to wyznaczone miejsce w którym gracz może się zrespić więc ciemnia w tym przypadku nie jest respem i powinno to byc jakoś ogłoszone przez Właściciela/opiekuna

Sam wrzucałem temat, żeby tą sprawę wyjaśnić. 

@ shinga nie będę w stanie wrzucić Ci tam demka bo nie ma mnie w domu ( brak dostępu do kompa jestem na poligonie). Najprędzej będę albo na weekend albo za 3 tygodnie :))

Przepraszam za zły dział. Miałem otwarte kilka zakładek i się machnąłem. 

Edytowane przez APODYKTYCZNY

Ktoś, kto uważa, że zawsze powinno być tak, jak on chce, nie znoszący sprzeciwu i narzucający wszystkim swoją wolę, arbitralny, despotyczny, bardzo stanowczy, wręcz bezwzględny.

• Użytkownik

Co do ciemni jako resp tt, właśnie wypowiedziałem się w załączonym przez ciebie temacie.

Wracając do oro, jako admin sobie nie radzi, przy nim zauważyłem 3 tendencje:

• daje same ostrzeżenia co rundę bez banów
  • daje kilka ostrzeżeń i wali bany łapiące się w taryfikator, ale raczej z tej górnej granicy, nie tak jak jest napisane w taryfikatorze
  • daje bany bez żadnych ostrzeżeń

13. Kampienie na respie po 1:30 --> Upomnienie na y@@ / Slay / Kick / Ban do 5 min / Ban do 30 min / Ban do 1h. 
Punkt ten podpinamy także pod kampienie przed górnym, wszyscy chyba rozumieją, aczkolwiek będzie propozycja ode mnie aby to zmienić, żeby żadnemu śmieszkowi nie chciało się o to kłócić.

Natomiast bany od oro wyglądają tak:

image.thumb.png.2502f145769300f35b09c4028f60260d.png

image.thumb.png.345cc936c1bf975433c36c105cf67825.png

Nie wiemy jak z ostrzeżeniami w tym przypadku, ale nadal bany z górnej półki, bez wcześniejszej historii banów.

image.thumb.png.3d7cb215e0953c1272be843a660d21f0.png

Ten przykład jest ciekawy, bo z tego co możemy zauważyć pewnie poszło tam kilka razy upomnienie, o czym wspomniałem wyżej, po czym ban.

Ciężko jest w tym przypadku ocenić sytuację na serwerze, bo rzeczywiście czasami ciężko dać graczowi bana na 5 minut, jeżeli rzeczywiście robi to specjalnie lub dyskutuje, bardzo kusi żeby dać przynajmniej te 30 minut, niemniej jednak admin powinien stosować się do taryfikatora.

Druga sprawa dotycząca tego admina została poruszona przeze mnie w prywatnej wiadomości z @ Dusia , dostałem wtedy informację, że ma być reakcja, aczkolwiek od tego momentu admin zrobił już 3 albo 4 razy tą samą rzecz, także nie wiem jak to się tam rozwija, ale chyba przydałoby się wyciągnąć jakieś konsekwencje.

EDIT

@ OroKoroner  podjąłem próbę rozmowy z tobą na steamie jakiś czas temu, żeby ci wytłumaczyć, że rozpisujesz czyste czasówki, w których gracz grał na głos/radar. Ty nie chciałeś mnie słuchać i pisałeś do mnie teksty typu "ty nie znasz tego typa", samo twoje podejście- rozpisywałeś go na siłę, bo palił się na innych sieciach, niekoniecznie miałeś cokolwiek na niego żeby go spalić+ wzmianka odnośnie UBT:

image.png.e39c2c8e685bfe39655967d4a4718fdc.png

image.png.5f6bd5565b2d05de7e5de968c1e73416.png

Masz prawie 5k godzin na steamie prawie ciągle grając na DD2 i rozpisujesz podstawowe skany na DD2 oraz grę na słuch, oceniasz doświadczenie UBT po ich wieku, gratulacje dla ciebie. Samemu chyba możesz wywnioskować, że w tym co piszesz nie ma nic mądrego. Jeżeli rzeczywiście potrzebujesz skargi z twardymi dowodami to ja ci taką mogę napisać, tylko wtedy nie będziesz miał się już czym bronić.

P.S. Do Dusi napisałem tydzień po naszej rozmowie na steamie ;) 

Edytowane przez eSX
  • Lubię to! 3
  • Użytkownik
Godzinę temu, OroKoroner napisał:

Ciemnia za skrzynką TT od zawsze należała jako resp - jakbyś stał przed nią byłoby ok.

Ile razy można pisać na biało że resp do tylu i przed górnym?(  w ciągu paru rund piszę na biało 20x)...

Jestem adminem, który dużo upomina na biało (można zapytać innych graczy, bądź pobrać pierwsze lepsze hltv na którym gram) - wolę napisać więcej razy na biało by przyjęli do wiadomości niż co moment kickować - ale każdego człowieka cierpliwość kiedyś się w końcu kończy.

Kick? Slay? Gdyby to pomagało to chyba bym nie pisał tyle razy na biało Tak?

Człowiek jest adminem Ok.. ale też chce pograć....

@ APODYKTYCZNY  ile razy pisałem na biało? Mogłeś wtedy wyjść.. to nie.. siedzialeś nadal.  Pobierz hltv i daj dowody ? Tam będzie wszytko czarno na białym ile razy upominałem.

Skarga bez dowodów 4X na mnie? ? Niby miałeś swoją sieć i byłeś potem też adminem, to powinieneś wiedzieć, że jak na kogoś zakłada się skargę to jakieś dowody trzeba posiadać - tu nawet nie chciało Ci się pobrać hltv i dać linka. Nikt za ciebie tego robić nie będzie?.

Misiu kolorowy. Tyle lat gram w CS i nigdy nikt mnie nie zbanowal za ciemnie. 

Takim jesteś super adminem a nie ogarniasz tego, że to co piszesz ogólnie na say pewnie z bind'a ma się nijak do upomnienia konkretnej osoby? Pewnieasz mikrofon i mówić też potrafisz wiec dużo roboty nie potrzeba :)

Po to jest taryfikator kar żeby go używać a nie Twoje widzimisię. Człowiek po to jest adminem, żeby ogarniać porządek a skoro Cię to przerasta to może czas zająć się czymś innym? 

Zbanowałeś mnie zaraz po tym jak Cie zabiłem więc ja Cie proszę.. Czego mam dawać dowody. Przecież widać czarno na białym w bansie, że nie stosujesz się do taryfikatora a sytuacja jest na tyle dobrze opisana, że nie ma powodu tego oglądać. Tym bardziej, że sam potwierdzasz moja wersję. Próbujesz wybielać się atakiem na mnie? Żałosne :)

Co do @ eSX to  @ OroKoroner pokazujesz jak bardzo jesteś żałosny. Jakoś mi wrzuciłeś bana bez słowa w zasadzie za niewiność na 0.5h

Edytowane przez APODYKTYCZNY
  • Lubię to! 1

Ktoś, kto uważa, że zawsze powinno być tak, jak on chce, nie znoszący sprzeciwu i narzucający wszystkim swoją wolę, arbitralny, despotyczny, bardzo stanowczy, wręcz bezwzględny.

• Zasłużony

Kolejna słaba zagrywka ze strony admina. @ OroKoroner Ciemnia/skrzynka w ciemni to nie RESP. Nie wiem dlaczego na serwerze tworzysz wyimaginowane reguły? Wieczne skargi, brak rozpisek. Porozmawiam dzisiaj z Administracją i postaram się wyciągnąć konsekwencję z twojej postawy na serwerze/forum. Skargę Przyjmuję!

• Super 4
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]