Użytkownik FunnyPanda Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 (edytowane) Twój nick: FunnyPanda Nick oskarżonego: @ Shoter Powód skargi: Nie słuszny werdykt poprzedniej skargi Opis sytuacji: Witam! Otóż moja poprzednia skarga została niesłusznie odrzucona , gdzie @ fluxx dodałą notatkę do postu Bracketa i jest taki podpunkt w regulaminie , który mówi , że "ssów" nie można wysyłać na PW , tylko trzeba je na forum wstawić. Chciałbym , żeby na ten temat się wypowiedziały rangi wyższe, a nie tylko Bracket , Odpał i Shoter, gdzie pokazali , że mają gdzieś regulamin forum. Data i godzina zdarzenia: 17.08.2021 17:00 Miejsce zdarzenia: Wszystko jest w poprzedniej skardze Dowody: Są w poprzedniej skardze Coś od siebie: Wszystko jest w poprzednim temacie opisane. Dodałem tutaj skargę a nie w dziale coda , ponieważ nie chcę by Shoter mógł od tak sobie skargę zamknąć. @ Depresja ty coś tu możesz napisać , czy raczej to nie twój dział xD? @ Bracket chyba mają się prawo tu wypowiedzieć , skoro zajmują się rozpatrywaniem ssów a skarga właśnie tego dotyczy, więc chyba w takim przypadku to mogą się wypowiedzieć. Edytowane 20 Sierpnia 2021 przez FunnyPanda 6 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Bracket Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 (edytowane) Jako że skarga dotyczy mojej osoby powiem tylko że regulamin COD-a zobowiązuje mnie do wykonywania poleceń Opiekuna i Właściciela servera. Róbcie dalej gówno burzę lizuski forumowe Aż szkoda jest tego czytać. Edit. @ Trivor Ubt ma jasną rolę na sieci a jeśli Właściciel zadecydował że ssy mają być podane na prv to chyba logiczne że je tam wysłaliśmy. Od kiedy to Ubt jest od rozliczania właścicieli serverów i wgl wypowiadania się w takiej skardze i skąd pomysł @ FunnyPanda żeby wgl tutaj oznaczyć @ Depresja aaa sory teraz Ubt jeszcze skargi będzie rozpatrywać. @ Trivor @ Depresja @ FunnyPanda Przeczytałem CAŁY regulamin strefyskilla i nigdzie NIE jest napisane że ssy mają być wstawione na forum a nie na PW. Jeśli jest taki punkt to na pewno nie w tym regulaminie, a jeśli jest taki punkt w regulaminie UBT to skarga z autoamtu powinna znaleźć się w koszu bo regulamin UBT obowiązuje UBT a nie graczy/adminów/administracje/opiekunów/właścicieli. @ Depresja W tej sytuacji to twoje wywody i wszelkie próby zdyskredytowania mojej osoby są co najmniej denne bo to Ty nie potrafisz przyswoić prostych informacji czy też odróżnić regulaminu forum od regulaminu UBT, w którym jest faktycznie zapis o ssach itp Sam się ośmieszyłeś mordo w tym momencie, ogarnijcie te regulaminy bo na siłę to wiesz co i gdzie możesz zrobić. Tak samo notka którą nadał mi @ fluxx z pkt regulaminu UBT jest nie na miejscu bo ten regulamin obowiązuje UBT a nie mnie gdyż nie jestem w UBT. Proszę o skasowanie tej notki z pod mojego posta w skardze. Nie jesteśmy członkami UBT @ odpalTOWARiacie @ Shoter tak więc cała ta szopka i próba "ukrzyżowania" wam się nie udała. Pozdrawiam. Bracket. Edytowane 20 Sierpnia 2021 przez Bracket newbie 4 Odnośnik do komentarza
Zasłużony D3M0N Opublikowano 19 Sierpnia 2021 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) Każde SSy jakie zostały zrobione MUSZĄ być wstawione na forum w odpowiednim dziale i ocenione przez wyznaczone do tego osoby - nieważne czy zostały zrobione dla beki czy na poważnie w celu sprawdzenia (skoro robienie komuś SSów to forma rozrywki i mówienie innym, że mają "kija w dupie", bo się czepiają takich sytuacji to gratuluję podejścia ) W tej sytuacji tak na prawdę nie ma co winić adminów, bo dostali NAKAZ, by te SSy dać na PW, mogli się "przeciwstawić" i napisać, że będą pisać temat z prośbą i nie będą łamać pewnych punktów regulaminu, ale mało kto mówi swoją rację "wyższym" od siebie i to można zrozumieć. Co do podejścia Shotera - bardzo olewające zachowanie, z resztą już nie pierwszy raz. Serwer jest podpięty pod sieć i mimo osobnego bansa - niektóre sprawy muszą być zachowane i trzymać się regulaminu, który obowiązuje na sieci. O Twoim olewającym zachowaniu można by pisać wiele, lecz w tej skardze nie będę się rozpisywał ma ten temat, dziwię się administracji, że trzymają tego CODa na sieci, a argument "za" jest taki, "bo mają pełny serwer". Powtórzę to jeszcze raz "nie ilość, a jakość" PS wszystko pisane ma szybko przed robotą, bez żadnych punktów z regulaminu czy coś, gdyby nie urlop i to że muszę na telefonie siedizec to może dłuższą wypowiedź bym wstawił @ Bracket Kolejny raz pokazujesz, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem, nie potrafisz zinterpretować dobrze wypowiedzi. Kto napisał, że jestem od podliczenia właściciela serwera? Temat dotyczy zasad banów, a jako że jestem opiekunem UBT to tak czy siak mam (raczej) prawo się wypowiedzieć na ten temat. Dodam jeszcze, że jestem zaznajomiony z sytuacją i mój post jest bardziej wartościowy niż Twoja "obrona" w tej skardze Gdybym złamał regulamin to administracja już by zainterweniowała i ostatecznie dostałbym Warna - tak się nie stało Nie ośmieszaj się już, Twoje argumenty są tak żałosne za każdym razem, że szkoda gadać Edytowane 20 Sierpnia 2021 przez Depresja 4 Odnośnik do komentarza
Użytkownik odpalTOWARiacie Opublikowano 20 Sierpnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2021 (edytowane) niesłuszny werdykt ? Napisales skarge na mnie i na bracket-a gdzie my wykonalismy tylko polecenie wlasciciela cod-a, dlatego skarga zostala odrzucona bo zlozyles skarge na nieodpowiednie osoby, poniewaz dostajac admina musimy dzialac zgodnie z regulaminem ktory mowi ze mamy sluchac sie wlasciciela. Dodam ze nawet jak by w regulaminie bylo ze gracz ma obowiazek wstawic ssy na forum i ze mamy sie sluchac wlascicieli to i tak wybralbym w tej sytuacji wyslanie screnow na pw, poniewaz takie dostalem polecenie od WLASCICIELA tego serwera. Nawet depresja doszedl do tego ze my tylko wykonalismy polecenie osoby ktora nas przyjela na owe stanowisko i ze mozna to zrozumiec Lecz chwile pozniej napisal ze bracket sie osmiesza, gdzie Bracket napisal bardzo dobrze "Przeczytałem CAŁY regulamin strefyskilla i nigdzie NIE jest napisane że ssy mają być wstawione na forum a nie na PW.". Skoro taki punkt nie istnieje w regulaminie strefy to nie bracket sie osmiesza a wlasnie wy bo nie wiem na jakiej podstawie jest napisana ta skarga skoro nie ma punktu w regulaminie ktory zlamalismy. Bracket jest pewien ze nie ma ja nie czytalem calosci ale wiekszosc i tez nie znalazlem nic. Dlatego proszę o dowód ze zlamalismy regulamin, wiecie juz ze dalismy ssy na pw to teraz drugi dowod a mianowicie PUNKT Z REGULAMINU KTORY ZLAMALISMY bez tego skarga powinna juz byc dawno zamknieta jako nieluszna bo nie widze w tym temacie zadnego DOWODU na nasza wine. Do tego wypowiada sie Depresja ktory nie jest bezposrednio zwiazdany z ta sytuacja, jego wypowiedz nie wnosi nic do tematu poniewaz rowniez nie umie podac punkt ktory zlamalismy. Na razie jest to na zasadzie takiej : przyklad: Ide na policje zeby zglosic czyjes przestepstwo policja pyta sie ktory artykul prawa zostal zlamany, donosiciel opowiada cala sytuacje, policjant pyta dobrze ale ktory artykul zostal zlamany, a donosiciel opowiada od nowa cala sytuacje zamiast wskazac punkt ktory zostal zlamany. Bez podstawy prawnej policja nie ma prawa nikomu nic zrobic, nawet spisac. WIEC JESZCZE RAZ PROSZE O WKLEJENIE PUNKTU Z REGULAMINU KTORY ZOSTAL ZLAMANY, bo nie wiem co zrobilem zle. Przyznaje sie ze wykonalem polecenie wlasciciela ale nie przyznaje sie ze naruszylismy regulamin. @Edit Nie zauważyłem ze fluxx dodal notke w poprzedniej skradze w ktorym napisal tak: "1. Zakazane jest przyznawanie bana lub unbana na podstawie ss/demek/innych dowodów dostarczonych w inny sposób niż temat w odpowiednim dziale na forum. & 2. Nie dajemy UB poprzez znajomości lub gdy użytkownik daje nam SS'y na PW. Wszystko musi być "udokumentowane" na forum, by jak najbardziej ułatwić pracę adminom i samym sobie, a także by gracz nie dostał bana z powodem aktywny. // Czego nie rozumiesz? Serwer jest podpięty pod sieć, samowolkę sobie możecie robić na własnej sieci." Czy moze mi ktos podpowiedziec z jakiego regulaminu to jest? W regulaminie strefy czy tez w regulaminie UBT nie ma punkt "1" i "2" . W regulaminie strefy sa numerki 1.1 , 1.2 itd, a w regulaminie UBT punkt "1" to "Obowiazdki UBT" Jak punkt o ktorym napisal fluxx rzeczywiście gdzieś jest to z przykroscia beda musial przeprosic za swoja niewiedze/nieznajomosc regulaminu, ale i tak skarga nie powinna byc na mnie czy na bracket bo nie jestesmy osobami ktorzy dali unbana na podstawie ss ktore zostaly wyslane na pw Edytowane 20 Sierpnia 2021 przez odpalTOWARiacie 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Smerf.LaLuś Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 @ odpalTOWARiacie Podane przeze mnie punkty w notatce u Bracket'a są z regulaminu UBT w sekcji "zakazy". __________________________________ Zacznijmy od tego, że to głównie UBT jest odpowiedzialne za ściąganie wszystkich banów, a nie właściciel serwera, który nawet nie wiadomo czy ma jakąkolwiek wiedzę na temat wszelkich modyfikacji screenów (bo chodzi tutaj stricte o ss'y w tej sytuacji). Dlatego też konkretne punkty regulaminu odnośnie sprawdzania screenów są właśnie w regulaminie UBT. Ale... jeśli chcesz jakiś punkt z regulaminu ogólnego forum - "4.3 Odwołanie od bana można napisać maksymalnie do 48h od jego otrzymania." I skoro jest ten punkt w regulaminie FORUM to wiadomo, że odwołanie od bana piszesz na FORUM. Nie ma co dalej się rozpisywać, bo punkt raczej jest jasny i klarowny. @ Bracket Nie jesteś członkiem UBT (co za odkrycie), a przy nałożonym banie jesteś traktowany jako zwykły gracz, który ma obowiązek się formalnie od niego odwołać. 3 ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ 71. Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Regulamin Sieci StrefaSkilla.pl: Użytkownik rejestrując się na Sieci StrefaSkilla.pl w pełni zgadza się i akceptuje Regulamin Sieci, tj. Forum, ChatBoxa, Serwerów. Nieznajomość regulaminu nie zwalnia Cię z jego przestrzegania. Odwołanie od bana można napisać maksymalnie do 48h od jego otrzymania. <-- to też ciekawe, bo gryzie się z regulaminem CODA xD. Jak regulamin serwerów to - Regulamin COD MOD 201: Czas na wstawienie screenshotów, odwołania się od bana na forum nie może być dłuższy niż 24H. <-- tu już 24h? xd Nawet nie trzeba przynosić regulaminu UBT (który defakto dotyczy strefy banów, więc zgodnie z pierwszym regulaminem - powinien być znany) Regulamin UBTeam: UBTeam zobowiązuje się do zajmowania działem "Strefa Banów". Użytkownik ma 24h na odwołanie się od bana z powodem "Wstaw Screeny" (w przypadku błędnie wstawionych screenów - 24h na poprawę) i 48h na odwołanie od bana z innym powodem. Zakazane jest przyznawanie bana lub unbana na podstawie ss/demek/innych dowodów dostarczonych w inny sposób niż temat w odpowiednim dziale na forum. Nie dajemy UB poprzez znajomości lub gdy użytkownik daje nam SS'y na PW. Wszystko musi być "udokumentowane" na forum, by jak najbardziej ułatwić pracę adminom i samym sobie, a także by gracz nie dostał bana z powodem aktywny. W czym jest problem, bo nie rozumiem. Wszystko jest napisane jasno, klarownie i po polsku. Nawet w regulaminie z serwera COD jest notka o SS'ach. Albo ja nie rozumiem istoty tematu i dyskusji jaka się tutaj prowadzi, albo macie poważne problemy. wtf? Strasznie dziurawe tak swoją drogą macie te regulaminy - tu 24, tam 48, zaraz będzie, że trzeba czekać do 3 dni roboczych xd. Pozdrawiam. 71 3 1 " 0111 0001 . 0010 K 0111" Odnośnik do komentarza
Użytkownik odpalTOWARiacie Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Regulamin ubt bezsensu tu przywolywac bo ten regulamin czytaja osoby ktore dostaja ubt i ci co nie maja co robic, czemu? BO JEST KIEROWANY TYLKO DO UBT, wiec nawet nie czytam co wkleiles z niego. Wychodzi na to ze regulamin strefy zlamalem chodzi tylko o punkt w ktorym jest napisane ze odwolanie od bana trzeba napisac do 48 h. Przepraszam za nieznajomosc regulaminu przyjme konsekwencje. A na shotera macie tyle ze zlamal swoj regulamin nie wasz a uzytkownik forum tworzac konto musi akceptowac regulamin strefy 3 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ 71. Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Wszystkie regulaminy obowiązujące forum. To, że nie znacie regulaminu nie znaczy, że nikt nie będzie go przywoływał skoro obowiązuje, to raczej logiczne xd. 1 1 " 0111 0001 . 0010 K 0111" Odnośnik do komentarza
Użytkownik Bracket Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 (edytowane) Łopatologicznie. Regulamin UBT - Obowiązuje UBT. Nie ma w nim żadnego zapisu który mówi że obowiązuje on administracje (każdego stopnia) innych serverów. Regulamin strefy - Obowiązuje wszystkich. W regulaminie strefy nie ma zapisu o ssa-ch .... @ 71. Brak zapisu wiążącego regulamin sieci i Ubt, są to dwa odrębne regulaminy. Regulamin UBT nie jest moim regulaminem i nie mam obowiązku go czytać/znać/stosować. Jedynie z tego co wstawiłeś zapis że ssy mają być wstawione na forum jest regulamin COD, który Shoter naciągnął i poprosił o ssy na PRV - jest to jego regulamin który sam napisał -.- kazał mi wysłać na prv więc nie miałem o czym z nim dyskutować. @ fluxx 1. Jako zwykły gracz hmm pomyślmy, admin adminowi nie może zrobić ssów (więc nie jako zwykły gracz), może zrobić to tylko opiekun/właściciel. 2. Więc jako admin dostałem ssy od Shotera a on zażyczył sobie je na PRV. 3. Macie swój regulamin jako forum, UBT ma swój regulamin a ja mam swój regulamin na COD. I znowu masz pkt z regulaminu który MNIE OBOWIĄZUJE. REGULAMIN COD 201. 4. Admin ma obowiązek słuchania poleceń rang wyższych (opiekuna oraz właściciela). Ja już nie zamierzam tracić czasu na DURNE przepychanki z wami, kazał wstawić to wstawiłem i robicie z tego wielkie HALO, idź na piwo jeden z drugim i nie marnujcie mojego czasu ani osób które będą musiały to czytać. Edytowane 21 Sierpnia 2021 przez Bracket 7 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Smerf.LaLuś Opublikowano 21 Sierpnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2021 W dniu 21.08.2021 o 16:08, Bracket napisał: Regulamin strefy - Obowiązuje wszystkich. W regulaminie strefy nie ma zapisu o ssa-ch .... Czyli według Ciebie ss'y nie są banem od którego należy się odwołać na forum? - "4.3 Odwołanie od bana można napisać maksymalnie do 48h od jego otrzymania." Godne pożałowania podejście jak na admina W dniu 21.08.2021 o 16:08, Bracket napisał: @ fluxx 1. Jako zwykły gracz hmm pomyślmy, admin adminowi nie może zrobić ssów (więc nie jako zwykły gracz), może zrobić to tylko opiekun/właściciel. Powtórzę raz jeszcze, bo chyba masz jakiś problem z czytaniem ze zrozumieniem.. "przy nałożonym banie jesteś traktowany jako zwykły gracz, który ma obowiązek się formalnie od niego odwołać." Jeżeli dostałeś bana czy ss'y od opiekuna, właściciela czy administracji sieci to przechodzisz taką samą procedurę jak ZWYKŁY GRACZ - odwołanie, czekanie na werdykt UBT. _____________________ I generalnie odnośnie Twojego "tracenia czasu na durne przepychanki" - jest to skarga stricte na shotera, a nie na Ciebie, więc nawet nie musisz się tu wypowiadać. Shoter jest raczej osobą dorosłą i nie potrzebuje adwokata czy niańki. ///////////////////////////////////////////////////////////// @ Trivor @ Dusia @ Anox Może czas najwyższy przeanalizować temat i zrobić podsumowanie? 3 ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 1 Września 2021 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 W dniu 18.08.2021 o 22:58, Bracket napisał: Przeczytałem CAŁY regulamin strefyskilla i nigdzie NIE jest napisane że ssy mają być wstawione na forum a nie na PW. Ale jest za to napisane, że jak ssy w jakimś tam czasie (24h lub 48h) nie zostaną wstawione w ODPOWIEDNIM DZIALE to dana osoba nie ma możliwości w późniejszym terminie odwołać od bana i ban zostaje Widzę na to dwa rozwiązania: Pierwsze: @ odpalTOWARiacie @ Bracket wstawcie te SSy co dostaliście od Shothera w odpowiednim dziale. (macie je na czacie pw czy gdzieś tam, gdzie wysyłaliście Shotherowi lub w folderze cs'a tam gdzie zawsze ssy są) A jeżeli pierwsze nie będzie odpowiadać z jakiś tam powodów to po prostu zostanie Wam nałożony ban na inne serwery strefy (prócz COD MODA) Na inne serwery strefy ponieważ jednak się nie trzymaliście naszego regulaminu forum i nie wiadomo jak z tymi ss'ami było. Na temat z tymi ssami czekamy 48h (w przypadku Bracketa, który ostatnio w sobotę był na forum możemy troszkę dłużej, ale @ odpalTOWARiacie proszę Cię byś napisał koledze by zajrzał na forum) A jak macie jakiś problem z tymi ss'ami to zapraszam na pw Z jednej strony Shother jest WŁAŚCICIELEM COD MODA i może sobie robić na nim co chce, ale skoro mamy wspólnych UBT to fajnie byłoby @ Shoter jak byś trzymał się regulaminu forum i nie robił takich dziwnych niesprawiedliwych akcji, bo co za problem było Ci napisać im by wstawili SSy na forum i UBT to oceni? Lub napisać by wysłali Tobie SSy na pw skoro tak Ci lepiej, ale żeby też wstawili je na forum w odpowiednim dziale i UBT to oceni. Nie bez powodu UBT jest od oceniania demek/ss'ów, a nie jest to zostawione np. właścicielom/opiekunom/adminom, to UBT zna się na rzeczy i oni to oceniają. Ktoś z Twoich kolegów/adminów został zbanowany za czitowanie przez UBT i Ci to nie odpowiada to okej odbanuj sobie, ale żeby te osoby pisały tematy na forum, bo na serwerach Trivora nie chcemy takich osób, DODATKOWO, jeżeli takie coś miałoby kiedyś miejsce to ostrzegam, że UBT się pewnie pogniewa, bo ich praca i starania szła by w niwecz, że jedni dostają bana od UBT i jest okej, a drudzy dostają bana od UBT i jest to zmieniane przez właściciela + byłoby to też niesprawiedliwe co do innych graczy, więc raczej nie opłaca się takich działań robić i jednak zostawić taką robotę dla UBT by wszyscy byli zadowoleni i oczywiście żeby było sprawiedliwie, no ale to już Twoja decyzja (Teraz też wyszło niezbyt sprawiedliwie, że inni gracze itp. muszą wstawiać takie tematy na forum, a dwójka adminów nagle nee) (To co up napisałam nie miało miejsca, jest to moje zwykłe przemyślenie i ostrzeżenie w razie W, podkreślam jak by ktoś nie skminił) Więc w skrócie proszę się zastanowić i być też fer wobec nas i zwracać uwagę na regulamin forum i żeby wszyscy pisali odwołania na forum, a co Ty potem z tym zorbisz to tak jak UP opisałam @ Shoter 1 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 1 Września 2021 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 1 Września 2021 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi