Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Pomoc Wysoka utrata pakietów loss

wilq

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Witam, od jakiegoś czasu mam problem z wysoka utratą pakietów na grach ze steama o tuż gdy zrobię pomiar pingu w konsoli cmd okazuje się piękny wynik   Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 16ms, Maximum = 64ms, Average = 60ms
Natomiast gdy odpalam grę (wyłącznie ze steam) los sięga od 10- 40 powodując brak możliwości grania jaki w moim przypadku braku możliwości pełnienia funkcji opiekuna servera 

Od razu mówię podstawowe rzeczy jak np. reset rutera pomiar prędkości zrobiłem Problem na 99% jest związany ze steam 

Z góry dzięki za jakieś porady 

image.thumb.png.4f6671240321dfea2235223ca7e6e223.png

Edit:@ Krip Nie sadze u mnie to nie problem z netem sprawdzałem na 3 różnych przez ruter jaki bezpośrednio przez kabel od modemu jeszcze jedynie co przychodzi mi do głowy to wymiana karty sieciowej jeśli to nie pomoże to chyba rip bo próbowałem chyba wszystkiego ale raczej to nie to skoro na konsoli nie pokazuje utraty pakietu (:

@ fluxx  Tak dziś zrobię jak mówisz dzięki pa pomoc.

Temat zamykam bo nie widzę innego rozwiązania.

• Zasłużony

Jakby ktoś normalnie temat za mnie pisał bez kitu xD Nie koniecznie wina Steam, bo próbowałem kiedyś na NS grać czy to w 1.6 czy to w GO i w obydwóch przypadkach było tak samo.

U mnie ten sam problem pojawił się ponad rok temu i niestety mam go do dzisiaj. Nie pomogła zmiana routera, czyszczenie kompa, reinstall systemu nic. Dziwne jest to, że na początku jak założyli mi internet ( KM-NET ), to wszystko śmigało aż miło było grać.

Nawet dwa razy przyjechali od internetu i sprawdzali coś przy antenie i routerze mówili, że wszystko jest w porządku, ale i tak do dzisiaj skacze mi loss i to przeważnie w najmniej odpowiednich momentach. Internet mam przez WI-FI. Kumpel mi kiedyś powiedział, żebym spróbował podłączyć po prostu kabel bezpośrednio od routera podobno, że jemu to pomogło. Bo tak to do kompa mam podłączony jeszcze modem Wifi (Brak karty sieciowej w PC) i może wina leży w tym. 

"Loss: wskazuje ile procent danych nie dotarlo do celu - oznacza ze cos jest zle z naszym łączem pod
względem technicznym." - Taki fragment znalazłem na wujku google.

Edit. @ wilq  Powiem ci ciężka sprawa. Jeżeli ktoś znajdzie na to rozwiązanie i zadziała, to normalnie stawiam Litra. Nie jest to może aż tak bardzo uciążliwe, ale jednak przeszkadza w grze i trochę irytuje.. xD 

Edytowane przez Krip

spacer.pngspacer.png

• Użytkownik

Problem raczej pod względem połączenia internetowego. Miałem kiedyś podobny problem, tylko że mi razem z loss skakał również ping co kilkanaście minut i jakiś czas się utrzymywał. Mi pomogło ochrzanienie gościa na infolinii podczas konsultacji, bo 2 razy mi mówili, że wszystko okej i zadzwoniłem bezpośrednio jak miałem ten problem, że mogę im to nagrać jeśli nic sami nie widzą (oczywiście ubrałem to w inny wachlarz słów mimo nagrywek) :kekw:

★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★

*** agEUcj0.png.a3fba2f0146f74d5ecccf7164fa30184.png ***

★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]