Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[ODWOŁANIE] - N3o #3

N3o

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik

Nick z CS: N3o
Admin banujący: Bracket
Serwer: COD 201
Data zdarzenia: 23.07.2021
Opis sytuacji: Gram se normalnie i nagle dostaje bana z podpisem "'Kręcisz szejki w MC ?...". Zrobil mi tylko 1 ss 
https://www109.zippyshare.com/v/UbtAQ6Db/file.html
Link do bana z amxbans (https://banycs.strefaskilla.pl): http://banycod.gameclan.pl/bany/ban_list.php?bid=626
Demko (Wersja Steam - POV, w przypadku posiadania wersji Non Steam - HLTV): 

Demo do którego się odwołuje; https://www62.zippyshare.com/v/6hcPCPR9/file.html

Jak to się mówi do 3 razy sztuka. Długo siedziałem, analizowałem, przeglądałem fora i czytałem. Z ciekawości sprawdziłem "zlagowane" HLTV 

Analizę zaczynam na interpie ustawionym na 0.01 - ten który laguje, a kończyłem, dla porównania, na interp 0.05, który już nie laguje, bo jest dostosowany do cl_updaterate hltv.

Nie chciało mi się nagrywać każdej podejrzanej akcji, wziąłem wyrywkowo. No i wygląda to zupełnie inaczej, fakt hltv gubi czasem dzwięk, ale to nie przeszkadza w analizie.

Najciekawsza jest sytuacja w filmiku drugim, gdzie na POV admina, celownik w osatatnim momencie znajdował się obok modelu, a na hltv znajduje się tuż pod (tak jakby to wychodziło z recoilem prawda?) Napisy z hltv niestety zasłoniły lekko celownik, ale to nie przeszkadza w takim stopniu, aby przeanalizować akcję.

Polecam jednak przeanalizować sobie ze zmianą interpu dostosowaną do updaterate hltv, bo w innym wypadku to możecie sobie interpretować inaczej, bo oglądacie coś innego.

Odnosząc się jeszcze do komentarza @ eSX mianowicie, że strzelam m4 "bez gumy". Domyślam się, że chodzi mu o tłumik, a więc już tłumaczę. M4 bez tłumika ma mniejszy rozrzut od m4 z założonym tłumikiem i to jest fakt, nie wiem czemu to napisałeś, ale dobra. Dorzucam potwierdzenie (na dole postu), zachęcam do przeczytania, bo brakuje trochę wiedzy.

W tym momencie chciałbym wszystko podsumować. Z czego wynikają różnice w POV admina, "moim" POV, którego nie mam nagranego i HLTV? HLTV i POV admina z różnic w updaterate i ex_interp, a moim i admina? Również może wynikać z różnic w configu, napisałem do szanownego @ Bracket z pytaniem o updaterate oraz na jakim interp gra, niestety nie dowiedziałem się, a jeżeli się różniły, to tutaj leży przyczyna. Najbardziej rzuciła mi się w oczy różnica w akcji z filmiku #2. U admina na POV celownik był obok, a na hltv celownik miałem na modelu, a potem pod modelem przeciwnika i na to bym zwrócił uwagę, bo tak to wygląda 
Tutaj filmik przedstawiający wygląd interp 0.1, a każdy chyba wie jak to powinno wyglądać na interp ustawionym poprawnie.

Edit. @ Bracket widzę, że ciężkie jest twoje rozumowanie, ale wyjaśnię ci wszystko. Na twoim demku widać, że interp u CIEBIE jest źle ustawiony albo wynika to z jakiegoś laga, ciężko powiedzieć, bo niemożliwe, że strzelałem obok modelu u ciebie, a na HLTV strzelam w model. Fakt HLTV ma gorsza jakość, ale nie powinno się to tak diametralnie różnic, więc wychodziło by na to, że to u ciebie był ustawiony inny interp niż u mnie 

Zresztą po czym wnioskujesz, że to ja modyfikowalem interp. Serwer ustala zapewne maksymalna wartość updaterate, strzelam że 101, jak na większości serwerów, a więc interp powinien być ustawiony na 0.01, przy innej wartości updaterate czyli <101 interp powinno się ustawić większy i też to zależy od łączą oraz twojego sprzętu, żebyś nie miał efektu "bez głowy", ale jednak wolałbym żeby ktoś kompetentny się wypowiedział, bo ty człowieku nie masz pojęcia. Pozdro

Jak się nie odnoszę do tego co było wypisane? Napisałem, że wziąłem wyrywkowo 3 akcje, które wypisał mi ubt w poprzednim odwołaniu i zachęcam do sprawdzenia reszty, ja nie wiem, że takie osoby jak Ty dostają admina na serwerze, dostają jakąkolwiek władze, to woła o pomste do nieba. Nie chce mi się z Tobą dyskutować, to nie Twój dział, więc zapraszam kogoś kompetentnego.

Edit 2. Z tym cl_lw ci się chyba pomyliło, bo ustawiony defaultowo jest na 1, na 0 był niedozwolony na mixach nawet z tego co pamiętam, bo zmniejszał recoil. Nawet na IEM Season V w zasadach było, że cl_lw ma być równe 1, rozumiem że tutaj jest inaczej tak?

@ Bracket Odpowiadam ci ostatni raz. 

Nie masz żadnych dowodów, ani merytorycznej odpowiedzi, a pieprzysz takie kocopoły, że się czytać nie da. Jak nie masz wiedzy na ten temat to się nie oddzywaj i nie wypowiadaj, wciąż czekam na merytoryczne obalenie mojego wywodu i ty nie masz wystarczającej wiedzy, żeby to zrobić.

Co z tego, że skanowalem okienko z m4? Nie wiedzialem, bo grałem cały czas albo mixy albo na zombie.

Serwer narzuca co rundę pewnie, jakbym zobaczył plugin, który to wymusza i wtedy bym stwierdził czy tak faktycznie jest, a pewności nie mamy czy sam sobie nie ustawiłeś execa, kto wie heh, nic tutaj nie zarzucam oczywiście 

I od kiedy ustawianien interpu jest nielegalne? Ktoś z słabszym kompem musi zmienić ustawienia interpu, żeby dostosować go do FPS 

"Twoje słowa "powinno się ustawić większy i też to zależy od łączą oraz twojego sprzętu" gościu ja wchodzę i gram a nie spuszczam się na jakimiś komendami które i tak Ci nic nie dadzą bo server je SAM narzuca, widać ktoś tu ściemnia" - po tych słowach widać z kim mamy do czynienia, nawet czytać z zrozumieniem nie potrafisz XD

Pozdro i sam poćwicz, ale ortografię i interpunkcję, bo jesteś na bakier z nią, aż wstyd i to jeszcze administrator, wolne żarty. Definitywnie kończę z Tobą jakąkolwiek dyskusje i czekam na merytoryczną odpowiedź od doświadczonych osób.

Edytowane przez N3o
  • Lubię to! 1
  • N3o zmienił(a) tytuł na [ODWOŁANIE] - N3o #3
  • Użytkownik

Jako że @ N3o  mnie oznaczył i jestem adminem banującym wypowiem się.

Spoko rozumiem że chcesz się bronić ALE na cod jest pewien plugin który zmienia cl_updaterate i cl_cmdrate na wartość serverową a nie twoją którą sobie wklepiesz na początku mapki, przez całą mapę każdy ma te same ustawienia (wiem o tym bo często miałem z tym problem server sam zmienia te wartość, zaczynało lagować i wchodził auto ban za floodig/movment comands)

Nie wierzę że klepiesz to co rundę.

Ni jak twoje wywody mają się do werdyktu UBT i czasówek za które zostałeś zbanowany bo wgl twoje nagrania do nich nie odnoszą przykładowo czasówki które wymienił @ LAN_CIECHOCINEK2K2  w pierwszym twoim odwołaniu.

Ogólnie ciekawy motyw z tym interpem i resztą.

Pkt z regulaminu COD.

4. Całkowity zakaz gry na wspomagaczach (wh, aim, gsj, sgs itd.) [Ban na zawsze]

Pisałem kiedyś z @ Shoter  na ten temat i wszelkie wspomagacze są zabronione począwszy od cl_lw 01 do mieszania w interpie na servie czy innych komendach mających wpływ na rozgrywkę - po prostu wszelkie modyfikacje są zabronione i traktowane jak cheaty.

Wchodząc na server z buta dostajesz ustawienia a jeśli coś tam grzebałeś lub zmieniasz po wejściu na server to i tak banik powinien zostać gdyż podpięte jest to pod "wspomaganie" :)

Szczerze ? Nawet nie wiem jakie mam te ustawienia bo w tym nie grzebałem :)

Sam się wkopałeś w tym momencie.

Możemy poczekać na wypowiedź @ Shoter  co do pkt regulaminu o wspomagaczach.

@ N3o  czy Ty jesteś normalny ?

Skoro zainstalowałem steam i nie grzebie w CFG to po jaki gwizdek upierasz się przy jakiś wymysłach że interp powinien być taki a taki bla bla bla, nawet czytać mi się tego nie chce.

Chłopie teraz zwalasz na jakieś ustawienia, trzeba było nie odpalać syfu.

Co do reszty.

1. U mnie nie jest nic ŹLE ustawione bo nic tam nie ustawiałem 'koleszko'.

2. Twoje słowa "powinno się ustawić większy i też to zależy od łączą oraz twojego sprzętu" gościu ja wchodzę i gram a nie spuszczam się na jakimiś komendami które i tak Ci nic nie dadzą bo server je SAM narzuca, widać ktoś tu ściemnia.

3. Wnioskuję po tym co pokazałeś na filmiku że masz wiedzę w temacie więc nie odwracaj kota ogonem.

4. Skoro u mnie jest ustawiony inny interp czy jaka kolwiek inna komenda z CFG to Ty musiałeś pogrzebać w CFG bo ja tego nie robię, najzwyczajniej w świecie nie jest mi to do niczego potrzebne i wiem że nie legalne :)

5. HLTV - na moje skromne doświadczenie na tym serverku wiem że to HLTV jest żeby było a nie żeby pisać z niego demka.

6. Tonący brzytwy się chwyta, UBT już Ci napisali że masz zbyt mały re-coil z m4 + używasz jakiegoś rcsa.

Pzdr i po ćwicz wiedzę w temacie bo skanujesz z M4 okno na eldo xD

Już nie będę się wypowiadał bo nie ma sensu dyskutować ze zbanowanym odpałem.

Edytowane przez Bracket
newbie
  • Ha ha 3
  • Użytkownik∙
Cytat

W tym momencie chciałbym wszystko podsumować. Z czego wynikają różnice w POV admina, "moim" POV, którego nie mam nagranego i HLTV? HLTV i POV admina z różnic w updaterate i ex_interp, a moim i admina? (...)  napisałem do szanownego Bracket z pytaniem o updaterate oraz na jakim interp gra, niestety nie dowiedziałem się, a jeżeli się różniły, to tutaj leży przyczyna.

Bracket:
Screenshot_3.png.02206577184b0ee3262ae92d74883fbd.png
N3o:
Screenshot_1.png.e0914a805a2f199903cd32eb49773c92.png

W takim razie obalam argument. 

"  0111 0001 . 0010 K 0111"

• Użytkownik
4 godziny temu, 71. napisał:

Bracket:
Screenshot_3.png.02206577184b0ee3262ae92d74883fbd.png
N3o:
Screenshot_1.png.e0914a805a2f199903cd32eb49773c92.png

W takim razie obalam argument. 

Również sprawdzałem na complexity, obalony jest tylko cl updaterate, ale interp wciąż jest nieznany. Dodatkowo znalazłem informację, że complexity czasem wyświetla złe komendy, ale nie znalazłem na to potwierdzenia 

"Mimo że gra pozwala ustawić dowolny cl_updaterate (od 10 do 102) to faktyczna wartość tego ustawienia jest limitowana przez serwer. Za dolny limit odpowiada komenda sv_minupdaterate, za górny - sv_maxupdaterate. HLTV jest tutaj traktowane jak zwykły gracz. Może nas to wprowadzić w błąd, bo analiza dema za pomocą CDP nie pokazuje prawdziwego updaterate'a."

Nie wiem czy to się odnosi tylko do HLTV czy do każdego demka, trzeba by to sprawdzić :)

EDIT.  @ 71.

Dodam tylko wycinek z regulaminu ESL 

"Ustawienia gracza są sprawdzane na podstawie raportów zrobionych przez EWAC, które można znaleźć na stronie meczowej pod nagłówkiem "ESL Wire Linesman Logentries". Wszystkie inne programy typu Complexity Demo Player nie służą jako dowód potwierdzający złe ustawienia któregokolwiek z graczy."

Coś jest na rzeczy jednak skoro complexity nie jest brany pod uwagę pozdrawiam

https://play.eslgaming.com/archive/esl-europe/pl/cs/rules

Edytowane przez N3o
  • Użytkownik∙
Cytat

Dodam tylko wycinek z regulaminu ESL 

"Ustawienia gracza są sprawdzane na podstawie raportów zrobionych przez EWAC, które można znaleźć na stronie meczowej pod nagłówkiem "ESL Wire Linesman Logentries". Wszystkie inne programy typu Complexity Demo Player nie służą jako dowód potwierdzający złe ustawienia któregokolwiek z graczy.

Coś jest na rzeczy jednak skoro complexity nie jest brany pod uwagę pozdrawiam

Interp jest wymuszany - potwierdzenie w postaci admina, opiekuna i właściciela serwera to raczej więcej niż wystarczająco. 
CDP nie jest brane z HLTV, więc wpis również do kosza. Dodatkowo to taka sama sytuacja jak w przypadku bana - nie ma dowodów, że coś nie działa / jest nie takie = przyjmujemy, ze działa / jest takie.
Skoro do sprawy na sieci serwerów jest przywoływany regulamin ESL, który z samą stroną nie ma nic wspólnego i jest używany jako argument do obalenia mojego wpisu, tu wszelkie dane z reddita czy stron trzecich również nie będą branę pod uwagę. W takim przypadku mamy jedynie słowa oskarżonego, o których już pisałem, że nie są wystarczającym dowodem do niczego. W wyniku tego temat pozostaje nadal bez żadnych dowodów w sprawie i jest tylko przedłużonym offtopem z poprzedniego tematu. Zamykam i życzę miłego dnia!
Cieszę się, że mogłem pomóc. 

• Super 1

"  0111 0001 . 0010 K 0111"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]