Zasłużony D3M0N Opublikowano 26 Września 2021 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 1. Na kogo składasz skargę: admina 2. Twój nick na serwerze: Depresja 3. Nick osoby oskarżonej: Wszyscy wspomniani w skardze, Szejkin, s4in i jakiś michalek (o ile ma admina w ogóle, bo się udzielał jak by miał admina ) 4. Dlaczego składasz skargę: Załamuje mnie jego podejście trochę i admini, którzy chyba nie wiedzą co znaczy "CELE MAPY". 5. Data i godzina zdarzenia: Dziś po 24 6. Opis sytuacji: Na początku zaznaczę, że odpisuję w tym punkcie zanim obejrzałem demko (w rozpisce będą poprawki w razie mojej pomyłki). No to zaczynajmy. Wczoraj pierwszy raz od dobrego tygodnia odpaliłem CSa, dłużej pograłem sobie MMy/WM i trochę psycha siadła. W nocy, żeby odreagować i jakoś naprawić tą psychę postanowiłem wbić na mirka. Nawet się nie wkurzałem jak baty dostawałem No i w końcu nadeszła ta runda. Byłem w CT, zostałem sam na minimum 4 Terrorystów. Siedziałem na site "B", jak widziałem że ostatni kolega z drużyny został zabity na "A" to postanowiłem pójść na tego BSa, żeby nie zaplantowali paki. Nie zdążyłem wyjść z kuchni, bo w dżungli (w tym przejściu) był przeciwnik i chyba też na CT, mając zablokowane wyjście z kuchni postanowiłem się lekko cofnąć i spróbować wyczekać przeciwnika i tym samym patrzeć plecy czy nikt mi nie robi podjazdu z Shorta. Jako, że paka była już zaplantowana i nic nie mogłem zrobić to postanowiłem się schować w kuchni i poczekać na wybuch paki i już tam poczekać na kolejną rundę, jednak to się nie stało, bo dostałem kicka za "CELE MAPY". Administratorzy nie rozumieją o co chodzi w tych słowach czy ki chuj? Kick byłby słuszny jak bym miał drogę wolną na site, nie miałbym przeszkód na swojej drodze i pomimo tego bym gdzieś siedział i kampił bez celu. W tej sytuacji było tak, że próbowałem się pierw strzelać, potem lekko się cofnąłem i chciałem wyczekać, jednak paka była już dawno podłożona i było blisko do wybuchu + miałem jeszcze 4 przeciwników. Co mam w tej sytuacji zrobić? Specjalnie wejść komuś pod celownik i staty zepsuć, bo admin da mi kicka za cele? Hit. Do tego karygodne zachowanie @ s4in . Trochę zacząłem pisać do adminów czy to na sayu czy na u@, żeby zapoznali się z tym pojęciem, to po chwili usłyszałem coś w tym stylu "przestań płakać, w chuju go mam", więcej będzie na demku. Takie pisanie o graczu na serwerze jest nie na miejscu i nie dojrzałe, ale co się dziwić jak 16nastki z przypadku, żeby zapełnić stanowiska dostają admina, a internet to ich całe życie Swoją drogą przeczytałem regulamin 3 razy i nie zauważyłem żadnego wpisu na temat "CELÓW MAPY". Jest zapis "8. Kampienie - Kick Ban na 1 godzinę Ban na 1 dzień", który tak czy siak nie byłby adekwatny do tej sytuacji. Widzę, że są dwa taryfikatory, lecz sugeruję się tym - https://strefaskilla.pl/temat/22800-om-1-regulamin-serwera/ , ze względu na to, że niedawno był aktualizowany. 7. Dowody (link do demka serwerowego,ss'y, etc.): https://megawrzuta.pl/download/b660c03228d5e082c98a6d385db89e5e.html Runda 10:11 - Jestem w kuchni z AWP wcelowany w wyjście, obserwuję cały czas radar i obserwuję swojego kolegę z drużyny. Ostatecznie pada z MIDa i po chwili zostaje zaplantowana paka - oczywiście kieruję się w stronę wyjścia. Kiedy podszedłem to usłyszałem przeciwnika, który biega gdzieś w oknie i zaraz wychyli na to przejście - wychylił lecz strzały jego jak i moje nie były trafne. Jako, że nie miałem jak wyjść (na CT jeden TT był wcelowany w kuchnię) to cofnąłem się lekko, spojrzałem site "B" czy pleców nie mam i wychyliłem jeszcze raz na wyjście z kuchni i zza kasy dostałem strzała to wychyliłem i oddałem strzał z AWP - zabiłem przeciwnika i były już sekundy do wybuchu paki więc postanowiłem się schować. Za takie coś kick nie jest na miejscu, gdyż miałem drogi na BSa zablokowane. Do tego zachowanie admina - Szejkina. "Myślicie, że jak by Depresja dostał kicka to by miał większą depresję?". Chciał pokazać, że ma większe uprawnienia? Taki z niego śmieszek, ośmieszyć kogoś i +10 do respectu od graczy, bo poczucie humoru Dobre nadużywanie uprawnień, żenua. Swoją drogą ten Szejkin to dobry hipokryta, nawija większość rund przez mikrofon (oczywiście nie tylko info), a jak ktoś bez mutacji się odezwie to szeryf wkracza i mówi, że "info po mutacji, only info" Od 19:30 jakoś [ Gracz ] s4in : ale juz skonczysz spinac dupe o tego kicka kurwa? [ ★ VIP ★ ] michalek_666 : sasi [ ★ VIP ★ ] michalek_666 : zajeb mu [ Gracz ] s4in : no [ Gracz ] s4in : w chuju go mam Dobre podejście @ ph1zi zrób coś ze swoimi adminkami, bo to hit jest Na serwerze byłem może jakieś 30 minut, a już trochę na nich mam, współczuję tylko osobom, które siedzą na tym serwerze po X godzin dziennie i to wszystko widzą 1 1 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Szejkin Opublikowano 26 Września 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Siemanko, jako obronę siebie, jak i innych adminów co do kicka był moim zdaniem słuszny, ponieważ: 1. zazwyczaj niezależnie od ilości przeciwników ct zawsze próbuje odbijać bs'a a nie się kampić, bo to serwer SPOŁECZNOŚCIOWY, a nie mm. 2. Już było po 22 i każdy gracz otrzymuje vipa co daje nam możliwość wzięcia broni na początku rundy od systemu, a nie musowo jej kupowanie. Po 3 Bella podobno ciebie przeprosił, gdy wszedłeś na serwer za kicka. A co do mnie to żart z depresją nie miał cię urazić w żaden sposób, a nawiązać do twojego nicku, lecz, jeśli cię obraziłem to przepraszam za to oraz, jeżeli uważasz, że nie posiadam mutacji, to zapraszam do opiekuna/właściciela serwera ze skargą oddzielną i tyle. 1 https://steamcommunity.com/id/Szejkus_/ Szejkin#9014 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ ph1zi Opublikowano 26 Września 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 (edytowane) @ s4in prosiłbym się odnieść do zarzutów. Edytowane 26 Września 2021 przez ph1zi W razie pytań, napisz priv - na pewno pomogę! Odnośnik do komentarza
Użytkownik s4in Opublikowano 26 Września 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Siema Owszem napisałem tak ,ponieważ admin bella ciao go kicknął za cele słusznie nie słusznie nie ważne. Gdy depresja wrócił na serwer podobno bella przeprosił go a on przez dobre 5-10 minut ciągle pisał na u@ o tym kicku. Owszem napisałem słowa nieprzystające na admina a nawet gracza. Nie mam za bardzo wytłumaczenia na swoje zachowanie poprostu zdenerwowałem sie a pozatym miałem gorszy dzień ale nie będę się nad tym rozwodzić bo to sprawy rodzinne. Mogłem poprostu wyjść z serwera ale tego nie zrobilem sam nie wiem dlaczego. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik DJ GOD (OF ALL) ;) Opublikowano 26 Września 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 26 Września 2021 Sprawa z celami mapy na OM#1 jest bardzo skomplikowana. Sam opiekun mylił się w tym co pisał odnośnie tego. To prawda że w regulaminie nie ma niczego odnośnie tego więc kicki za to są nadużyciem uprawnień (moim zdaniem). Jeśli jeden gracz dostaje 1v4 bez możliwości odbicia nie powinien otrzymać żadnej kary za to jeśli nawet byłby taki punkt w regulaminie. To, że było po 22 i każdy miał vipa nie znaczy, że ma lecieć na p*łe przed siebie i paść psując sobie KDR w rankingu. 10 godzin temu, Szejkin napisał: 2. Już było po 22 i każdy gracz otrzymuje vipa co daje nam możliwość wzięcia broni na początku rundy od systemu, a nie musowo jej kupowanie. Bardzo niestosowne zachowanie wobec gracza ze strony admina, ale admin to również gracz i ma granice nerwów, może przez spam odnośnie tego tematu oraz spraw prywatnych nie wytrzymał i wybuchł, lecz pamiętajmy że to jest też człowiek i ma prawo do wybuchu emocjonalnego tak samo jak i do popełnienia błędu. 10 godzin temu, DepresjaHook.hack napisał: [ Gracz ] s4in : ale juz skonczysz spinac dupe o tego kicka kurwa? [ ★ VIP ★ ] michalek_666 : sasi [ ★ VIP ★ ] michalek_666 : zajeb mu [ Gracz ] s4in : no [ Gracz ] s4in : w chuju go mam Nie zawsze, jeśli jest rozsądny i wie coś o gierce to nie leci przed siebie na 4 typa. Jest to serwer SPOŁECZNOŚCIOWY tak jak to sam napisałeś więc dlaczego na serwerze SPOŁECZNOŚCIOWYM mamy tryhardować aby ugrać rundę zostając samemu na 4 typa nie mając na to szans, ponieważ admin nam to NARZUCA. Czy na tym ma polegać serwer społecznościowy który jest trybem FFA? 10 godzin temu, Szejkin napisał: 1. zazwyczaj niezależnie od ilości przeciwników ct zawsze próbuje odbijać bs'a a nie się kampić, bo to serwer SPOŁECZNOŚCIOWY, a nie mm. Depresja w swojej skardze ładnie napisał na temat kicka za cele gdyby był wprowadzony do regulaminu. Tak to gracze są nękani przez administrację i jest na nich nakładana presja. Mają iść ugrać rundę albo paść bo inaczej dostaną kicka, a gdyby sytuacja się powtórzyła to taki gracz by dostał bana za drugim razem znając administracje OM#1 10 godzin temu, DepresjaHook.hack napisał: Kick byłby słuszny jak bym miał drogę wolną na site, nie miałbym przeszkód na swojej drodze i pomimo tego bym gdzieś siedział i kampił bez celu 1 #DusiaGigaLeń Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ ph1zi Opublikowano 27 Września 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 (edytowane) Skargę rozdziele na dwie części. Kick za niewykonywane cele mapy i niekulturalne odzywki. Odniosę się pierw do kicków. Generalnie sprawa jest dla mnie bardzo jasna, natomiast rozumiem że ktoś może mieć wątpliwości i niejasność. W regulaminie oraz taryfikatorze nie ma zapisu o niewykonywanych celach mapy, bo są to zwyczajnie zasady gry w trybie „uproszczonym” bądź „turniejowym” Naszym celem jest wygranie rundy, to nie deathmatch, gdzie statystki czyli współczynnik KD/R jest naszym priorytetem. Priorytetem jest wygranie 16 rund, przed przeciwnikiem. Wiec niezależnie od tego czy zostaliśmy sami na 2, 4 czy 8 - dopóki bomba tyka, to dalej wszystko jest do wygrania. Taki jest mój punkt widzenia na to, każdy admin może rozumieć to troszkę na swój sposób, jeden admin Ci może za to nie da kicka, ale jeśli któryś dał to miał takie zezwolenie ode mnie. Skoro w ostatnim czasie już 2 osoby próbowały się doszukać podpunktu w regulaminie/taryfikatorze, to zostanie on dodany jeszcze w tym tygodniu, dla osób które tego nie potrafią pojąć logiką gry. Więc tą cześć skargi odrzucam, natomiast informuje że zostanie wprowadzona zmiana w regulaminie, tak aby gracze mieli jasno opisane w regulaminie. Natomiast co do tych odzywek adminów w twoja stronę i na twój temat. Ja rozumiem poniekąd administracje, skoro zostałeś ukarany za niewykonywanie celów, a ty zamiast przyjąć do świadomości lub wyjaśnić to ze mną, bądź napisać odrazu skargę. Postanowiłeś podważać ich autorytet, sądząc że nie mają racji, spamiłeś im na u@ jak i na czacie ogólnym, za co swoją droga jest ban, którego swoją droga nie dostałeś, wiec i tak trzeba docenić ich cierpliwość do Ciebie. admin @ s4in nie obraził Cię, użył jedynie wulgaryzmów, ale co się dziwić skoro podważałeś adminom autorytet na serwerze. Przez takie krzywe akcje zaraz inni gracze się zainspirują i również zaczna poniżac adminów. Wiec idzie się wkurzyć, natomiast admin powinen mimo wszystko Cię zbanować, i nie pozwolić nigdy, by taka sytuacja miała miejsce. Wiec @ s4in ze względu na to że nawet nie przeprosiłeś, dostajesz pierwsze i ostatnie ostrzezenie, natomiast kolejna taka sytuacja zaskutkuje degradacją. Z kolei @ Szejkin jest osoba bardzo sympatyczną, może trochę lekkomyślną, natomiast wiem ze napewno nie miał zamiaru Cię celowo urazić. Dodatkowo przeprosił. Tak czy siak zostanie on upomniany słownie i zostanie dopilnowane, żeby takie sytuacje już się nie powtarzały. edit: sorka za czerwony, zapomniało mi sie Edytowane 27 Września 2021 przez ph1zi 1 1 1 W razie pytań, napisz priv - na pewno pomogę! Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ ph1zi Opublikowano 27 Września 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 27 Września 2021 W razie pytań, napisz priv - na pewno pomogę! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi