Użytkowniczka Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Cherry Opublikowano 19 Października 2021 Użytkowniczka Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Witajcie. Miło Was znowu widzieć. Spotykamy się w kolejnej części wyznań. Liczę, że przeczytacie uważnie jakie negatywne i natrętne myśli mają. (Wykonanie: @ CLYDE ) @ 71. Jestem osobą raczej spokojną i cichą, nie dzielę się emocjami (nie mylić z tym co tutaj czytacie, czyli opowiadaniu o stanie w danym momencie, to jednak spora różnica) z rówieśnikami czy chociażby rodziną - dlatego o wszelkich moich prywatnych "problemach" wie nikt, albo bardzo małe grono osób, które są pod którymkolwiek względem specyficzne i mają cechy, które pozwalają mi się otworzyć. Ogólnie od X czasu (będzie z 7-8 lat) mam problemy natury psychicznej (depresja, stany lękowe, fobia społeczna, huśtawki nastrojowe) które dość poważnie utrudniają mi codzienne życie - jako proste przykłady mogę podać np. 5 lat indywidualnego toku nauczania, pisanie matury w domu, problemy ze studiami czy "prostymi" czynnościami codziennymi takimi jak wyjście do sklepu tudzież zwykłe kontakty międzyludzkie (otwarcie się, rozmowa, zaufanie, i tak dalej). Dobra, to skoro mamy wstęp i ogólny zarys mojej osoby, to teraz do co pytania - Jakie były Twoje natrętne/negatywne myśli, które miałeś? Raczej nie muszę tutaj wiele tłumaczyć, bo każdy kto łączy jedno z drugim jest w stanie wydedukować, że miałem czarne scenariusze i nie raz, nie dwa chciałem pociągnąć bardziej żyletką wzdłuż ręki i mieć spokój. Problem, że jestem osobą, która raczej boi się śmierci (swojej, bliskich) i ciężko mi nawet o tym mówić (nie mylić: nie pisać) dlatego nigdy się nie zdecydowałem, przynajmniej jeszcze . Ogólnie było wiele sytuacji w moim życiu (mniejszych, większych rzeczy), które są już moją prywatną sprawą i nie będę o nich opowiadał, które skłaniały mnie ku szybkiemu zabiciu się - jakieś przedawkowanie leków nasennych aby zasnąć i już się nie obudzić i tak dalej. Dużą rolę odgrywała moja relacja z - teraz już byłą - dziewczyną. Ona mnie wrzucała w dół i Ona mnie z niego wyciągała. Dalsza część pytania: I jak się przez to czułeś? - różnie. Tak naprawdę nie ma określonej reakcji, jest mieszanka uczuć i myśli, głosy mówiące "zrób to" i "nie rób tego" - powiedzmy, że było bliżej niż tylko myślenie (heh) i wtedy człowiek nie myśli o czymś konkretnym tylko raczej lata myślami - przygniata się sytuacjami i błędami z życia. Ogólnie z takich towarzyszących rzeczy to: strach, żal, smutek, brak spełnienia i satysfakcji, potrzeba uwagi, zwrócenia na Siebie czyjegoś wzroku i tak dalej. To trochę taka mieszanka wyczerpania, kiedy ma się wszystkiego dość i by się spróbowało coś sobie zrobić, ale mając z tyłu głowy, że jednak ktoś by się zainteresował, odratował - ciężko to opisać słowami. Poza tym jako tako, negatywne myśli mniejszej wagi towarzyszą mi na co dzień, ale raczej każdy tak ma - co się dziś wydarzy, czy relacja mi się nie załamie, czy dziś będzie dobry dzień czy nie i tak dalej. Ale to raczej nie o takich mowa w tym "wyznaniu", więc takie pomijam. Trzymajcie się i piękni jesteście. * * * * * @ Krip Jak każdy człowiek jest taki czas w życiu, że po prostu nie idzie i się nie układa. Wtedy człowiek dużo myśli i wiadomo nie są to za pozytywne myśli. Taka najbardziej negatywna myśl która czasami wraca mi do dzisiaj, to myśl o tym jak zostałem zakuty w kajdanki i wyprowadzony w nich z domu po czym zostałem zawieziony na komendę policji. Szczerze? Nigdy w życiu się tak nie strachałem i nie miałem przez pół dnia tylu negatywnych myśli na raz (tyle byłem skuty w kajdankach) jak właśnie wtedy. Na szczęście czasami głowa płata nam figle i człowiek wyobraża sobie najgorsze, a tak naprawdę kończy się przeważnie dobrze i tak na szczęście było tym razem Jak się wtedy czułem? Hmm.. Powiem tak. Nie życzę tego nikomu, ale opisać tego się nie da, bo po prostu nie potrafię nie jest to nic przyjemnego i co tutaj dużo gadać. * * * * * @ ^Apple^ Pewnego razu, podczas meczu piłki nożnej, w naszym mały zespole, zostałem „nie ładnie” sfaulowany, moje kolano szybko napuchło. W tamtym momencie moje myśli były fatalne, bałem się, że to coś poważnego, długa pauza od gry oraz rehabilitacja. Czekając na wyniki, nie wiedziałem co z sobą zrobić. W tamtym momencie w głowie ustalałem sobie dwa scenariusze, pierwszy to, że nie wolno się poddawać, gdy będzie długa przerwa, a drugi to, że to nic poważnego. Okazało się, że to nie było nic poważnego. * * * * * @ Blondii Jestem perfekcjonistka... Właśnie ze względu na tą "przypadłość " często miewam natrętne i negatywne myśli... Wyznaczanie sobie i innym przeogromnie standardy funkcjonowania ( w mojej ocenie i głowie ) przez co bardzo często się zawodzę. Nie dopuszczam możliwości popełniania błędów a tym bardziej ponawiania ich... Skazuje ludzi na " porażkę " poprzez moje wyimaginowane poglądy. Moje natrętne myśli pojawiają się najczęściej poprzez wyrzuty sumienia. Ocenianie innych, sprawianie im przykrości, myśli o tym, że być może mogłam zrobić coś lub jakoś pomóc a nie tylko punktować bardzo mnie męczy. Jestem bardzo krytyczna także w stosunku do siebie, popełnianie błędów kończy się godzinnymi rozmyślaniami o tym dlaczego ? ale jak ? po co ? czemu tak a nie inaczej ?... Może jestem za głupia ? nie dość dobra ? ... najgorsze uczucia na świecie czas na psychologa ? nieeee chyba już się przyzwyczaiłam. * * * * * @ KebsiK Często mam negatywne myśli, gdy myślę o szkole (jakichś sprawdzianach czy kartkówkach, gdy mi źle pójdą). Czułem się wtedy wkurzony na siebie, że nie potrafię sobie poradzić z nauką. Jeżeli taka seria Wam się podoba to im więcej plusów w górę tym szybciej pojawi się następny odcinek. A tymczasem życzę wszystkim smacznego obiadku i miłego dnia. #WaszaDomi 8 3 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Krip Opublikowano 19 Października 2021 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Piękna sprawa poczytać coś o innych użytkownikach. Zwłaszcza o takim @ 71. Dobra robota i więcej takich tematów 1 Odnośnik do komentarza
VIP CLYDE Opublikowano 19 Października 2021 VIP VIP Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 pięknie 1 Odnośnik do komentarza
Sponsor DiaBliK Opublikowano 19 Października 2021 SPONSOR Sponsor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Bardzo ładnie 1 🖤 **DiaBliK** – Niczym cień w mroku, nieuchwytny i niepokonany. ⚡ 🔥 Nie jestem Twoim wrogiem. Jestem Twoim końcem. 💀 ⚡ Zawiodłeś się na mnie? Czas zapłacić. 🔥 Odnośnik do komentarza
Zasłużony szynka Opublikowano 19 Października 2021 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Szkoda, że mnie nie zapytałaś :s 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Teygo Opublikowano 21 Października 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Ciekawe nawet, fajnie że jako nowy użytkownik. Mogę się dowiedzieć coś o innych Odnośnik do komentarza
Użytkownik Woodpecker Opublikowano 21 Października 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 @ Krip Od zawsze wiedziałem, żeś rebel Wszystko git, tylko nie kombinowałbym zbytnio z tymi kolorkami, bo oczopląsu idzie dostać. 1 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 22 Listopada 2021 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi