420 KushMan Opublikowano 2 Listopada 2021 420 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 1. Twój nick: KushMan 2. Nick oskarżonego: @ K4SA 3. IP/SID oskarżonego: - 4. Data i czas zdarzenia: 20:22-20:54 5. Powód skargi: Zły przykład administracji serwera 6. Opis sytuacji: Admin @ K4SA pokazuje zły przykład jako administrator serwera. Całe zdarzenie zaczeło się podczas zabawy "Wojna Gangów" zostałem ostatnim więzniem z innym graczem więc postanowiliśmy dokończyć walke na kosy, w tym momencie @ K4SA zaczął rzucać fleshami co bardzo przeszkadzało, zostałem pokonany, gracz który miał życzenie wybrał "własne życzenie" i jego życzeniem było żeby @ K4SA co drugie słowo mówił "kocham goryle" @ K4SA powiedział że nie to po ich 1-2 minutowej rozmowie gracz postanowił wybrać z własnego życzenia zabawe "Wojna Gangów" na 2 dzień była ta zabawa lecz @ K4SA otwórzył tylko cele nie otworzył terarium co dało by nam szanse wgl wyjść na mape. Podczas tej zabawy kiedy więzniowe walczyli w terarium, @ K4SA tak się świetnie bawił że nie zauważył że kobra siedział sobie w celi i się ukrywał. Jestem pewien że jeżeli ktoś inny by miał takie humorki jak ty to banował byś odrazu jak zawsze a to twoje tłumaczenie "cele otwarte co ty chesz??" to pięknie pokazujesz się w roli starszego admina a przypomne podanie na opiekuna było pisane. 7. Dowody (SSy/Demko/Świadkowie): https://megawrzuta.pl/download/c6e134cd0f6d20bc8492292e1dd4a9f7.html 28:06:54 -28:26 30:09-do końca mapki W hltv pisze mapa galaxy a to było na mapie Llaam czy jakoś tak xd na pewno nie galaxy. Po 2 @ K4SA z tym swoim mvip/svip to za bardzo się poczuwa, jest starszym adminem serwera a zachowuje się jak by 1 raz strażnika dostał z mvip/svip. Admin buntuje się cały czas, kiedy jest w tt każdą runde myśli o buncie, jako starszy admin serwera powinienieś pomagać osobą w ct a nie ich jeszcze dominować, przykład wchodzi Kuba502akabel na serwer chce spróbować swoich sił żeby poprowadzić i uszczęsliwić tt kreatywnośćią to nie @ K4SA buntownik przeszkadza w jakiej kolwiek rozgrywce na tym serwerze. Na tym serwerze jailbreak mało osób przebywa dużo czasu bo tam albo ct 0 kreatywności albo taki se adminek lata i buntuje i dla niego to fajnie serwer się rozwija i uj . Jak potrzeba wam więcej demek to moge wam bardzo dużo wysłać. Po prostu rozumiem że każdy se to może kupić itd ale jego postawa dla osób w ct jest ....... Demko: https://megawrzuta.pl/download/279886d69fc8d096dcb6cf0ba78edf4e.html Tutaj na demku od 2:30 jak kobra z kimś tam wszedł do ct potem ja wbiłem na serwer i byłem w ct. @ K4SA @ enp @ Trivor Porozmawiajcie z nim niech pokaże że jest tym starszym adminem a nie jakiś nowy pan władca co banuje odrazu, nie da drugiej szansy nawet nie porozmawia i zachowuje się jak 10 latek. 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ K4SA Opublikowano 2 Listopada 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 (edytowane) Co do 1. Regulamin jest na tyle nie doprecyzowany, że nie ma nic w nim o przeszkadzaniu na zabawach. Więc, jako admin nie mogę przestrzegać czegoś czego nie ma. Znaczy się mogę, ale dlaczego? Wole wymusić dopisanie takiego podpunktu do regulaminu a pisałem już wielokrotnie do różnych osób o ten podpunkt. Nie mam obowiązku zgadzać się na takiego typu życzenia jak mówienie co 2 słowo "kocham goryle" Tak samo nie jest w regulaminie sprecyzowane to, że trzeba otworzyć wszystkie możliwe drzwi itp by gracze mieli dostępną całą mapę. Więc otworzyłem tylko cele. Co do 2. Bunt to jest część rozgrywki i sensu samego modu JailBreak, jak sama nazwa wskazuje jest to Ucieczka z Więzienia, więc w sumie sama rozgrywka polega na tym by z tego więzienia uciec czy to poprzez bunt czy poprzez życzenie. Nie mam zakazu buntu jako administrator. A pomagać pomagam poprzez poprawianie takich graczy gdy coś źle zrobią itp. A że się buntuje za każdym razem gdy jestem w tt to moja sprawa. Ale przyznam się, lubię naginać regulamin ponieważ nie jest sprecyzowany i nikt nie chce się za niego porządnie wziąć. Wykorzystuje luki które on ma. Przez co może jestem niezbyt przyjemnym graczem, ale jeśli chodzi o same łamanie regulaminu to staram się tego nie robić. Co do dawania 2 szansy. Daje ją tym którzy zasługują. Ale gdy widzę takiego Jędrzeja który robi to samo po raz enty, to wolę bez ostrzeżenia zacząć banować by się nauczyli. I dzięki temu, gracze także zaczynają wykorzystywać luki. Jędrzej teraz na mapie na której grałem, nie wpisywał killa tylko się zabił skacząc z wierzy. Nie zbanuje go, bo nie złamał regulaminu. Nawet pochwalę za sprytne jego obejście. Dzięki takim akcją, gracze wykorzystują luki a opiekun czy właściciel te luki może zalepiać. Pozdrawiam K4SA Edytowane 2 Listopada 2021 przez K4SA 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik enp Opublikowano 2 Listopada 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Nim się wypowiem, przypomnę ten punkt regulaminu serwera. Cytat §1.8. Regulamin nie przewidzi każdego przewinienia, w takim wypadku decyzję podejmuje Admin! 1. Starszy admin powinien świecić ogromnym przykładem dla reszty graczy, pomagać im i wspierać w każdy możliwy sposób. Sytuacja, w której nie otworzył klatki terrarium faktycznie nie powinna mieć miejsca. Jest to luka w regulaminie, administrator zamiast wykorzystywać te luki w regulaminie powinien niezwłocznie powiadomić opiekuna bądź właściciela aby to natychmiast uzupełnić. Niemniej, administrator powinien otworzyć tą klatkę by nie utrudniać zabawę reszcie ludzi, którzy są bogu ducha winni konstrukcji regulaminu. 2. Nie kojarzę gracza "Kuba502akabel" więc domyślam się, że jest to nowy gracz, który był pierwszy raz na serwerze. Starszy administrator też to pewnie zauważył i wykorzystał by się buntować. Moim zdaniem takie zachowanie z automatu zraża nowych ludzi do gry na naszym serwerze. Ponownie, @ K4SA staraj się przekonywać nowych graczy do gry u nas by zostali jak najdłużej, a nie przeszkadzać w próbach "sprawdzenia" serwera. Mimo wszystko zgodnie z regulaminem, więzień nie ma obowiązku słuchać się prowadzącego a posada starszego admina to coś więcej i oczekuję od takich ludzi znacznie więcej. Podsumowując: W najbliższej wolnej chwili wezmę się za korektę regulaminu. Skargę przyjmuję ,z oskarżonym porozmawiam na osobności Dzięki @ KushMan 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik enp Opublikowano 2 Listopada 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi