VIP Patyk97-Sławek Opublikowano 11 Listopada 2021 VIP VIP Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 1. Nick: Patyk97 2. Kto nadał warna: @ fluxx 3. Czas: 10.11.2021r okolo Godz 01:40 4. Powód: Ogolnie Witam osoby czytajace odwolanie. Dostalem ostrzezenie pierwsze od gracza @ fluxx z powodu ze sie wypowiedzialem pod danym tematem na forum a dziale cod mod 201lv tutaj zalacze link do tematu: Nie dostalem zadnej adnotacji pod wypowiedzia pod postem dostalem odrazu ostrzezenie. Gdzie gracz @ LoczeKk mnie oznaczyl do odpowiedzi (admin teamspeak3 i cod 201lv) Jako ze gracz @ LoczeKk mnie oznaczyl a jest administratorem ts3 jak i serwera cod 201lv myslalem ze bede mogl sie wypowiedziec, administracja to administracja chyba ze sa jakies inne pojecia tak jak sadzi @ fluxx ze dostalem takie odpowiedzi jak ze mam sie domyslac kto nalezy do administracji a kto nie i odrozniac administracje forum jak serwerow czy ts3. Jak dla mnie administracja to admini,opiekunowie,wlasciciele,czy suport a nie kazdy jest inny wedlug gracza i nie nalezy do administracji forum XD ... Gracz @ fluxx jest po 1 na urlopie chyba do 21.11 a po 2. jest chyba jakas faworka z graczem @ FunnyPanda ktory pisze skarge ja sie wypowiadam a gracz @ fluxx od tak wraca z urlopu i daje mi ostrzezenie ..... zaznaczam bez adnotacji pod postem kappa Chcialbym w tej sprawie jeszcze przedyskutowac to na TS3 z @ Dusia lub @ Trivor . W regulaminie jest jasno i wyraznie i taki powod tez dostalem jako 1 wchodzac w skarge gdzie jest na to scren Informacja dla użytkownika 4.6 W skargach/odwołaniach mogą wypowiadać się jedynie: osoby oskarżające, oskarżane, Opiekun Serwera, Moderator, UB-Team, Administracja.W skrajnych przypadkach Administracja może pozwolić na wypowiedź osób trzecich. W przeciwnym razie samowolne wypowiadanie się w temacie skutkuje warnem. Administracja- znaczenie to ma chyba pojecie takie jak nawet admin TS3 czy Admin serwera- czy to nie jest przypadkiem administracja ?????????? A gracz @fluxx stwiedzil ze chodzi o sama administracje forum chyba a ze posty dotycza COD MOD 201 to tam sa admini i dla mnie to to jest administracja a nie jak napisal fluxx ze mam sie domyslac co to jest administracja...... CHyba ktos nie umie sprecyzowac regulaminu. DZIEKUJE 5. Dowody/SS: SSy strefobox: https://zapodaj.net/e02ea985d5c10.png.html https://zapodaj.net/7883ec4e35aeb.png.html SSy z oskarzenia: https://zapodaj.net/1b74ecab07d6e.png.html Urlop Fluxx-a ssy: https://zapodaj.net/05844e2fd3956.png.html Wiec dziwne jest to ze dana osoba daje oskarzenia i wgl pelni dane funkcje na Urlopie xDDDDDDDDDDD SS-ow z powodu oznaczenia pod postem nie bede wysylal /wstawial ja wyzej jest link zawsze mozna wejsc i zobaczyc Dziekuje za Wypowiedz i Licze na pozytywna opinie. A jak nie opinie to rozpisanie danej sytuacji i forme wyjasnien, Dziekuje Moderator forum @ fluxx gdzie powinien znac REGULAMIN i byc WZOREM sam przyznaje racje ze go nie zna i popelnil bledy ale od tak oskarzenie nadal a nawet nie wie jaki jest regulamin obecny czy cos wiec nic dodac nic ujac. Zostawiam temat dla Dzialu ktory sie na tym zna i ogolnie wie co to definicja " Administracja " bo tutaj jak kolega stwierdzil @ fluxx mamy sie domyslac jako uzytkownicy XD 1 𝖂 𝖟̇𝖞𝖈𝖎𝖚 𝖕𝖎𝖊̨𝖐𝖓𝖊 𝖘𝖆̨ 𝖙𝖞𝖑𝖐𝖔 𝖈𝖍𝖜𝖎𝖑𝖊... Odnośnik do komentarza
Użytkownik Smerf.LaLuś Opublikowano 11 Listopada 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 Godzinę temu, Patyk97 napisał: Nie dostalem zadnej adnotacji pod wypowiedzia pod postem dostalem odrazu ostrzezenie. Gdzie gracz @ LoczeKk mnie oznaczyl do odpowiedzi (admin teamspeak3 i cod 201lv) Fakt, tutaj mogę przyznać rację, że takową notatkę pod postem mogłem dodać, jednak jest to po prostu informacja dla innych, żeby nie zgłaszać tych samych postów. Adnotacja do osoby dostającej ostrzeżenie jest umieszczona w odpowiednim do tego miejscu, przy jego nakładaniu - "Informacje dla użytkownika". -Więc notatka nie jest konieczna. Godzinę temu, Patyk97 napisał: Jako ze gracz @ LoczeKk mnie oznaczyl a jest administratorem ts3 jak i serwera cod 201lv myslalem ze bede mogl sie wypowiedziec, administracja to administracja chyba ze sa jakies inne pojecia tak jak sadzi @ fluxx ze dostalem takie odpowiedzi jak ze mam sie domyslac kto nalezy do administracji a kto nie i odrozniac administracje forum jak serwerow czy ts3. Jak dla mnie administracja to admini,opiekunowie,wlasciciele,czy suport a nie kazdy jest inny wedlug gracza i nie nalezy do administracji forum XD ... Tutaj akurat trochę się ja zamieszałem. Z automatu przekopiowałem punkt regulaminu sprzed zmiany i go tłumaczyłem. Punkt regulaminu, który masz w informacjach o ostrzeżeniu: 4.6 A) W skargach mogą wypowiadać się jedynie: osoby oskarżające, oskarżane, Opiekun Serwera, Moderator, Administracja Forum oraz Administracja danego serwera jeśli posiadają wystarczające dowody lub są zaznajomieni z daną sytuacją. W skrajnych przypadkach Administracja może pozwolić na wypowiedź osób trzecich. W przeciwnym razie samowolne wypowiadanie się w temacie skutkuje warnem. Punkt regulaminu po aktualizacji: A) W skargach mogą wypowiadać się jedynie: osoby oskarżające, oskarżane, użytkownicy forum (jeśli treść jest adekwatna do tematu), Opiekun Serwera, Moderator, Administracja Forum oraz Administracja danego serwera jeśli posiadają wystarczające dowody lub są zaznajomieni z daną sytuacją. W przeciwnym razie wypowiedzi odbiegające od tematu będą nagradzane warnem. Twój post: Powód skargi: Nie reagowanie na zgłoszenia na u@ , zbyt pobłażliwe traktowanie swoich kolegów Moja analiza postu: O reakcji na u@ wypowiedział się wcześniej sam oskarżony Na TS można mieć różne ID i nicki, nie każdy wchodzi pod tym samym co gra, więc równie dobrze oskarżający mógł być na TS (jedynie logi z TS3 tutaj są jakimkolwiek dowodem) Nie na temat skargi. Skarga odnosi się do konkretnego zgłoszenia na u@, a nie innych graczy łamiących regulamin. Podsumowując: Post jest po prostu zbędny, nie wnosi nic nowego do tematu skargi, więc według mnie tak czy inaczej ostrzeżenia jest nałożone słusznie. Godzinę temu, Patyk97 napisał: Gracz @ fluxx jest po 1 na urlopie chyba do 21.11 a po 2. jest chyba jakas faworka z graczem @ FunnyPanda ktory pisze skarge ja sie wypowiadam a gracz @ fluxx od tak wraca z urlopu i daje mi ostrzezenie ..... zaznaczam bez adnotacji pod postem kappa Urlop nie ma nic do tego, że z czasu jednak na to forum zajrzę i coś zrobię. Jestem na forum dużo mniej, bo zaglądam tylko na jakieś 20-30 minut w nocy po pracy lub nie zaglądam wcale. Urlop jest od stałych obowiązków tj: pisanie urodzin, plusowanie za głosy czy ogólnej aktywności. Faworka z graczem @ FunnyPanda ? Szczerze nie wiem na jakiej podstawie tutaj oskarżasz mnie o faworyzację na użytkowniku, który nawet ode mnie dostał blokadę na SB za obrażanie graczy z COD'a - https://strefaskilla.pl/temat/35616-odwołanie-sb-nick-funnypanda/?tab=comments#comment-265659 Cytując Twoje słowa zawarte w skardze: "to się nazywa POMUWIENIE " ____________________ Myślę, że wszystko napisałem dosyć zrozumiale opisując mój punkt widzenia. Na kolejne wypowiedzi raczej już nie zdążę odpowiedzieć przed rozwiązaniem odwołania, bo mógłbym to zrobić dopiero w Sobotę/Niedzielę. Jednak myślę, że nie ma tu nic do dodania, a dalsze działania podejmie Administracja Sieci. ##########Edit Cytat Moderator forum gdzie powinien znac REGULAMIN i byc WZOREM sam przyznaje racje ze go nie zna i popelnil bledy ale od tak oskarzenie nadal a nawet nie wie jaki jest regulamin obecny czy cos wiec nic dodac nic ujac. Zostawiam temat dla Dzialu ktory sie na tym zna i ogolnie Historia nadawanych przeze mnie ostrzeżeń czy dotychczasowy brak przyjętych odwołań jednak mówi co innego. Masz dosyć prostolinijne myślenie, bo nigdzie nie stwierdziłem, że nie znam regulaminu XDD Jedynie, że w pośpiechu i zawalonej głowie po 4 dniach pracy po 15-16h, omyłkowo przekopiowałem punkt regulaminu sprzed aktualizacji, który de facto znajduje się w głównym poście regulaminu. A co do wzoru to mamy już jeden i wystarczy @ Patyk97 Z przymusu edycji postów zeszliśmy już dawno, pisz kolejny post jeśli chcesz coś dodać - przejrzyściej to wygląda i wygodniej się czyta wtedy całość. 1 ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 11 Listopada 2021 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 "A) W skargach mogą wypowiadać się jedynie: osoby oskarżające, oskarżane, użytkownicy forum (jeśli treść jest adekwatna do tematu), Opiekun Serwera, Moderator, Administracja Forum oraz Administracja danego serwera jeśli posiadają wystarczające dowody lub są zaznajomieni z daną sytuacją. W przeciwnym razie wypowiedzi odbiegające od tematu będą nagradzane warnem." Jedna część wypowiedzi w skardze przez @ Patyk97 jest na temat skargi, a druga część obiega od tematu, ale ogólnie Twoja wypowiedź w tamtej skardze nie wnosi nic do tematu, bo w sumie napisałeś to samo w tej jednej połowie na temat skargi co kolega Loczek napisał już wyżej. Mogłeś się wypowiedzieć, bo kolega loczek Cię oznaczył do tego jako świadka do wypowiedzi, ale to nie zmienia faktu, że Twoja wypowiedź była zbędna bo nic nowego w swojej wypowiedzi nie wniosłeś. Fluxx mógł ukryć po prostu Twój post lub dać warna za zero ostrzegawczego i notkę, bo Twój post nie był jakiś szkodzący/spamem czy tam wtrynianiem się na siłę w skargę, bo po prostu zostałeś wywołany jako świadek i chyba nie przemyślałeś do końca swojego postu wypowiadając się, a Fluxx trochę ostro Cię potraktował, tym bardziej, że nie było wcześniej raczej na Ciebie żadnych zgłoszeń typu za spam/zbędne wypowiedzi, warnów tego typu na koncie też nie masz. więc warna za 1 cofnę i zostanie nadany warn za 0 ostrzegawczy dla Ciebie i jako informacja dla moderatorów by wiedzieli następnym razem, gdyby podobna sytuacja się z Tobą powtórzyła żeby dali już normalnego warna za +1. Fluxx Ciebie proszę żebyś w podobnych tego typu sytuacjach łagodniej reagował, najpierw właśnie ukryciem posta lub informacją notką/warnem za 0, no chyba że jest to osoba u której takie sytuacje powtarzają się nagminnie lub faktycznie w skardze wypowiedział się totalnie nie na temat/nie wywołany/nie związany wgl ze skargą. I moderatorzy i administracja wyższa, może na urlopie używać swoich uprawnień i jak widzą jakieś sytuacje gdzie trzeba zareagować mimo urlopu mogą to robić (to samo jest z administracją serwera, na czas ich urlopu nie zabieramy im flag przecież ani nie zabraniamy wbija wtedy na serwer) 1 1 1 1 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 11 Listopada 2021 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2021 1 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi