Junior Admin Dusia Opublikowano 22 Listopada 2021 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Co myślisz o obecnej sytuacji na granicy polski z Białorusią? @ Noir Z góry chciałbym zaznaczyć, że w Polsce nie mieszkam, aczkolwiek mam swoje zdanie na ten temat. Widziałem dużo filmików na ten temat, to co się dzieje nie powinno mieć miejsca. Nasi żołnierze postępują słusznie broniąc granicy. Jak ktoś chce w Polsce mieszkać, niech zrobi to legalnie. A Ci imigranci zachowują się jak stado zwykłych zwierząt, oczywiście nie umniejszając zwierzętom. @ skowron Jeśli chodzi o obecną sytuację na granicy, to wydaję się ona bardzo trudna. Imigranci starają się siłą przekroczyć granice i za wszelką cenę. Oczywiście białoruscy żołnierze im w tym pomagają. Jeśli chodzi o postawę naszych żołnierzy, SG, policję to robią dobrą robotę, aczkolwiek według mnie powinni używać dodatkowo kul gumowych do każdego. Bo same armatki wodne mogą nie wystarczyć. @ Lucaxx9 Stanowisko Polski w sprawie imigrantów jest wzorowe, bowiem nie chcemy powtórzyć błędu ze Szwecji, Francji czy Niemiec. Nasi żołnierze wykonują kawał dobrej roboty, która pozwala utrzymać porządek i uniemożliwić imigrantom przedostatnie się do Polski. Imigranci zaś to wbrew temu, co przedstawiają co niektóre lewicowe media - nie składają się głównie z wygłodzonych dzieci i kobiet, ale w sporej grupie stanowią dorosłych mężczyzn, którzy wielokrotnie dopuszczali się prób ataku na naszych funkcjonariuszy. @ C'est La Vie Przede wszystkim żołnierze wykonują rozkazy, które napływają z góry. Zaczęłam od tego FAKTU nie bez przyczyny. Wiele osób nie rozumie albo nie chce zrozumieć, że wojsko nie jest piaskownicą. Tam nie ma zabawy, kręcenia noskiem (Dudaaaaa, aleeee ja nie chce bronić granicy!) To NIE jest tylko paradowanie w mundurze, musztra. Oni przysięgali bronić naszego kraju, NAS. Jestem im bardzo wdzięczna za poświęcenie i zaangażowanie. Może dlatego wywiesiłam flagę i nie zdejmę jej, dopóki oni tam są. Ze swoją odwagą, uporem. #MuremZaPolskimMundurem. Białoruscy żołnierze też wykonują rozkazy. Imigranci są zmanipulowani, ale i głupi na przykry sposób. Przyjęli złą taktykę. RZUCAMY KAMIENIAMI W TYCH ŻOŁNIERZY! Na pewno Nas tym przekonają. Dziecko krzyczy "FUCK YOU POLAND". Takkkk! Przyjmijmy bachora, taki miły młodzieniec. Wyrośnie na prawnika albo wstąpi do Wojska Polskiego. Mhmmm. MOGLI przekroczyć granicę w pełni legalnie, poprosić o azyl. MOGLI, ale nie chcieli.. Dodatkowo nie rozumiem. Na granicy są ludzie, którzy swoimi telefonami nagrywają wiadomości do rodaków i padają tam słowa "Nie przylatujcie tutaj, zostańcie w domu". Nie ufać władzy innych krajów - okej, ale swoim z krwi i kości nie? Serio? Natknęłam się w Internecie na obrazek, który pokazujeeee wieleee. Zrozumcie jak chcecie. @ OroKoroner Nasi żołnierze bronią naszych granic w bardzo dobry sposób, odpierają ataki imigrantów narażając przy tym swoje życie. Jestem bardzo z nich dumny i całym sercem ich wspieram. Co do żołnierzy białoruskich i imigrantów, to moje zdanie jest takie, że robią za takie marionetki, żywe tarcze. @ klon Moim zdaniem nasi żołnierze zachowują się prawidłowo, że nie chcą przepuścić imigrantów przez Polskę. Imigranci nie powinni się tak zachowywać i odpuścić wiedząc że mimo wszystko nie zostaną wpuszczeni na granicę. Uważasz, że powinniśmy pomagać imigrantom lub przepuścić ich przez Polskę albo pozwolić zostać w Polsce? @ Noir Według mnie nie. Widać jak się zachowują i nawet by mi przez myśl nie przeszło takie bydło wpuszczać do Polski. @ skowron Jeśli chodzi o pomoc imigrantom, to w tym wypadku absolutnie bym ich nie wpuścił do naszego kraju. Po pierwsze musimy dbać przede wszystkim o swoje własne bezpieczeństwo, naszych rodzin i bliskich. A zachowanie imigrantów na granicy nie daje do tego żadnych podstaw. @ Lucaxx9 Nie ma sensu zapraszać do ludzi osób, które są odmiennej religii i kultury i nawet nie mają zamiaru przystosowywać się do życia w Polsce, Nawet zakładając, że ich celem są po prostu takie kraje jak Niemcy, Belgia czy Francja, to ewentualne przedostatnie się ich do Polski mogłoby napiętnować nasze relacje z sąsiadami, którzy nie chcieliby wpuszczać za swoje granice kolejnych fal imigrantów. Nie neguje w żaden sposób osób odmiennej kultury/wiary, którzy wykazują chęci do życia, pracy czy przystosowania się do naszych zasad, natomiast w większości są to niestety osoby nastawione na socjal i dosłownie narzucanie swoich idei w państwie o zupełnie innej kulturze. Nikt trzeźwo myślący nie godziłby się na to, by w Polsce były osoby, które stanowiłyby realne zagrożenia m. in. dla kobiet, które w religii tych samych imigrantów są traktowane bardzo przedmiotowo. @ C'est La Vie Nie, nie i nie, a poniżej argumenty. Dlaczego mamy pomagać komuś, kto nie szanuje Nas? Dlaczego mamy pomagać ludziom, którzy wybrali nielegalną opcję przekroczenia granicy? Wszyscy Ci, którzy tak głośno krzyczą "POMAGANIE! PRECZ Z LUDOBÓJSTWEM". Wyobraźmy sytuację. Imigranci dostają się na tereny naszego kraju. Nadal będziecie tacy chętni do pomocy, czy pojawią się zupełnie inne emocje? Strach, lęk, przerażenie? Ilu z Was będzie się bało wyjść? Ilu wycofa deklarację, że jakbyście mogli, to byście zaprosili tych imigrantów do domu? Słucham? ;3 No właśnie.. Zacytuje klasyka z lekcji historii, WOSu: "Z historii narodów możemy się nauczyć, że narody niczego nie nauczyły się z historii." Na Zachodzie mamy świetny przykład, jak przyjęcie imigrantów bywa niszczące. Lepiej uczyć się na cudzych błędach niż swoich ;d @ OroKoroner Nie, nie powinniśmy ich wpuszczać na teren naszego Państwa. Mamy przykłady z innych państw, które sobie na to pozwoliły i jakie tego są teraz skutki. Chcemy czuć się bezpieczni w naszym kraju. Imigranci to dzicy ludzie, co można zaobserwować po ich zachowaniu. @ klon Uważam że nie powinniśmy pomagać imigrantom, ponieważ nie wiadomo co ktoś ma na myśli i co planują zrobić tak samo z przepuszczeniem polski, Polski rząd powinien odezwać się do rządu Białoruskiego o przeniesienie transportem lotniczym do Niemiec i ani chwili pomyśleć o zostawieniu lub przepuszczeniu imigrantów do Polski, przez Polskę. Jak myślisz jak ta sytuacja się zakończy? Mogą się stać jeszcze jakieś poważniejsze zajścia na granicy? @ Noir Wydaje mi się, że może dojść do interwencji zbrojnej, mam na myśli otwarcie ognia. Najbardziej prawdopodobym czynem jaki się wydarzy, to strona białoruska właśnie otworzy ogień i to spowoduje niemałe zamieszanie oraz straty w ludzich. @ skowron Jak sytuacja się zakończy hmm ciężko powiedzieć. Na pewno nie zakończy się szybko. To może trwać i trwać. Jestem ciekaw, czy gdyby polacy potrzebowali pomocy i chcieli by przekroczyć granice z Białorusią, to czy żołnierze białoruscy zachowywali taki spokój jak nasze służby. Raczej wątpię. @ Lucaxx9 Polska na pewno utrzyma swoje stanowisko i nie ulegnie presji, natomiast wielce prawdopodobne są kolejne próby sforsowania granicy, które najprawdopodobniej okażą się nieskuteczne. Imigranci najprawdopodobniej przeniosą się w inne miejsce. @ C'est La Vie Najlepszym rozwiązaniem jest porozumienie. Najgorszym wojna.. @ OroKoroner Mam nadzieję, że sytuacja szybko się uspokoi, wrócą do swoich państw, tam gdzie ich miejsce, a w naszym kraju zapanuje znów spokój. Nikt nie chce, by doszło do wojny. #MUREMZAPOLSKIMMUNDUREM @ klon Sądzę że Łukaszenka może rozprowadzić wojnę lub do tego dąży jak nie przepuścimy imigrantów przez/do Polski. 5 3 Odnośnik do komentarza
Torfowisko Torf Opublikowano 22 Listopada 2021 Torfowisko Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Dobra robota Moim zdaniem ci ludzie nie powinni mieć wstępu do Polski. Zachowują się gorzej niż zwierzęta, zero kultury. Jak bym mógł zarządzać wojskiem to kazał bym ich wszystkich wystrzelać 2 Odnośnik do komentarza
Kuro no Kenshi Noir Opublikowano 22 Listopada 2021 Kuro no Kenshi Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Dzięki za zaproszenie If the world wants to kill me, I'll kill the world. Odnośnik do komentarza
Stały Bywalec Paweł Szmit Opublikowano 23 Listopada 2021 Stały Bywalec Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2021 Ja sądzę, że powinniśmy ich wpuścić do nas, ale to już od nich będzie zależało, gdzie będą chcieli zostać. Niemcy prawdopodobnie ich chcą, więc może tamci ich wezmą, ja nic nie mam przeciwko. Polska powinna być dla Wszystkich bez wyjątków tj. rasa,religia,orientacja seksualna,itp. Jestem szczęśliwy, jak nasza Polska Lewica pomaga im (przynoszeniu ubrań, ciepłe jedzenia itp) Co do żołnierzy naszych nie wypowiem się, a nasz rząd jest do d. Odnośnik do komentarza
Użytkownik helikopterovsky Opublikowano 26 Listopada 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2021 W dniu 22.11.2021 o 19:19, Dusia napisał: Z historii narodów możemy się nauczyć, że narody niczego nie nauczyły się z historii Wliczając w to potomków migrujących Polaków po '39 Powiedzmy, że mogę z umiarkowaną stanowczością zaprzeczyć twierdzeniu, że w taki, czy inny sposób, zatajam informacje o faktach bezsprzecznie wskazujących na miejsce, w którym jest, albo go nie ma. Chyba, że nie byłby tam, gdzie go nie ma! Bo gdybym twierdził, że nie ma go tam, gdzie jest, to nie mógłbym zaprzeczyć... Odnośnik do komentarza
Użytkownik 111 Opublikowano 29 Listopada 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2021 W dniu 22.11.2021 o 18:19, Dusia napisał: Co myślisz o obecnej sytuacji na granicy polski z Białorusią? @ Noir Z góry chciałbym zaznaczyć, że w Polsce nie mieszkam, aczkolwiek mam swoje zdanie na ten temat. Widziałem dużo filmików na ten temat, to co się dzieje nie powinno mieć miejsca. Nasi żołnierze postępują słusznie broniąc granicy. Jak ktoś chce w Polsce mieszkać, niech zrobi to legalnie. A Ci imigranci zachowują się jak stado zwykłych zwierząt, oczywiście nie umniejszając zwierzętom. W dniu 22.11.2021 o 18:19, Dusia napisał: @ Noir Według mnie nie. Widać jak się zachowują i nawet by mi przez myśl nie przeszło takie bydło wpuszczać do Polski. Haha, korzysta z przywilejów które daje mu fakt, że Polska jest w Unii Europejskiej, ale innym nie pozwoli na możliwość przeprowadzki do innego kraju w Europie tylko dlatego, że urodzili się 500m na wschód. Rasizm w czystej postaci - zresztą cały temat pokazuje uprzywilejowanie i rasizm. Dzięki za stworzenie tego tematu - ukazuje z jakich ludzi składa się społeczeństwo Polskie. Do tego te teksty typu: W dniu 22.11.2021 o 18:19, Dusia napisał: Jak ktoś chce w Polsce mieszkać, niech zrobi to legalnie. W dniu 22.11.2021 o 18:19, Dusia napisał: Dlaczego mamy pomagać ludziom, którzy wybrali nielegalną opcję przekroczenia granicy? A w jaki sposób mają legalnie wydostać się z kraju, w którym panuje dyktatura??? W dniu 22.11.2021 o 18:19, Dusia napisał: Imigranci to dzicy ludzie, co można zaobserwować po ich zachowaniu. - losowy człowiek po natknięciu się na Polaka za granicą. A o tych tekstach o mordowaniu ludzi, którzy jedyne czego szukają to okazji na lepsze życia, to już nie wspomnę. 1 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 30 Listopada 2021 Junior Admin Autor Junior Admin Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 18 godzin temu, Pregnant napisał: A w jaki sposób mają legalnie wydostać się z kraju, w którym panuje dyktatura??? No w taki sposób w jaki to zrobili tylko właśnie żeby to zorbili legalnie jak widać da się i umieją ze swoich krajów wyjechać do innych, więc w czym problem zrobic to legalnie? przelotami samolotów/autobusów wizami/paszportami? Po za tym wiele ludzi z ich kraju potrafiło to właśnie zrobić legalnie 18 godzin temu, Pregnant napisał: Haha, korzysta z przywilejów które daje mu fakt, że Polska jest w Unii Europejskiej, ale innym nie pozwoli na możliwość przeprowadzki do innego kraju w Europie tylko dlatego, że urodzili się 500m na wschód. Rasizm w czystej postaci - zresztą cały temat pokazuje uprzywilejowanie i rasizm. Dzięki za stworzenie tego tematu - ukazuje z jakich ludzi składa się społeczeństwo Polskie. Kolega wgl nie tak to ujął i sobie dodajesz/wymyślasz. Czemu mielibyśmy ich wpuszczać nielegalnie i w brew zasadą do Polski skoro w dodatku zachowują się jak zachowują? Tak się nie powinny zachowywać osoby, które oczekują od nas pomocy. W DODATKU przecież "wpuszczamy" do Polski ludzi z wschodu którzy robią to LEGALNIE i raczej kolega nie ma z tym problemu 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi