Torfowisko Torf Opublikowano 28 Listopada 2021 Torfowisko Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 1. Nick: To1rw 2. Kto nadał warna: @ fluxx 3. Czas: - 4. Powód: dodałem ciekawostkę, a nie wstawiłem linka z jakiej strony wziąłem informacje. 5. Dowody/SS: Nie mam jak zrobić bo jej nie ma, pewnie pan fluxx ją ukrył. Dodałem ciekawostkę o piramidach, i dostałem +1 za to że nie dałem tam linka z jakiej strony wziąłem informacje. Jakoś poprzednie ciekawostki co nie mają linków, to z nimi problemu nie ma, tylko jak zawsze nasz kochany pan @ fluxx ma problem do mnie. Nigdy mu nic nie pasuje, co bym nie dodał. Jakoś poprzednie ciekawostki @ OroKoroner nie mają linków, i jakoś nie są one ukryte jak ta moja. A jeśli chodzi o poprzednią moją ciekawostkę to dostałem Warna od @ Dusia za 0 za to że skopiowałem cała ciekawostkę z jednej strony. A nie nie dałem linku, jak byś chciał wiedzieć @ fluxx Zrób coś z tym @ Dusia 1 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Smerf.LaLuś Opublikowano 28 Listopada 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Czym jest plagiat? W zasadzie trudno zdefiniować pojęcie plagiatu, ponieważ w przepisach nie jest nigdzie skonkretyzowane. Można posłużyć się językiem łacińskim, gdzie słowo plagiatus oznacza skradziony. Zatem przyjęto powszechnie, że plagiat to przywłaszczenie autorstwa cudzego wytworu lub jego części. Encyklopedia PWN podaje, że plagiat to naruszenie osobistych praw autorskich polegające na przywłaszczeniu całości lub części cudzego utworu, pracy, nauk, działa artyst. itp., a także zapożyczenie treści z cudzych dzieł (bez względu na nośnik), podane jako własne i opublikowane pod własnym nazwiskiem. Źródła, a raczej kopie 1:1 https://pl.wikipedia.org/wiki/Piramida_w_Choluli https://fajnepodroze.pl/piramidy-ciekawostki/ https://marchitect.pl/2020/06/15/65-ciekawostek-o-piramidach-w-gizie-egipt/ __________________________ Wcześniej było to tolerowane do pewnego momentu, obecnie nakładamy za to ostrzeżenia. Jeśli według Ciebie redaktor polega na ślepym kopiowaniu prac innych 1:1 to chyba pora to przemyśleć. Wiem dokładnie za co i od kogo dostałeś upomnienie, bo sam to zgłaszałem I za kolejne takie wybryki mieliśmy nakładać już normalnie +1. Jaki widzisz problem w dodaniu źródła z którego bierzesz całą treść? Niech inni widzą ile pracy wkładasz w to co robisz 1 1 ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Torfowisko Torf Opublikowano 28 Listopada 2021 Autor Torfowisko Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 18 minut temu, fluxx napisał: Jeśli według Ciebie redaktor polega na ślepym kopiowaniu prac innych 1:1 to chyba pora to przemyśleć. XDDDD Ty lepiej popatrz dobrze w internet. Praca została zrobiona z 3 stron internetowych. Z Wikipedii i z 2 innych stron o ciekawostkach z piramidami. Odnośnik do komentarza
Użytkownik Smerf.LaLuś Opublikowano 28 Listopada 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 plagiat to przywłaszczenie autorstwa cudzego wytworu lub jego części. <- Przeczytaj to kilka razy to może zrozumiesz.. Jeśli według Ciebie zwrot "kopiowanie prac innych 1:1" jest słuszny jeśli skopiujesz całą pracę, a jeśli skopiujesz jego jakąś część to nie, to nie mamy w ogóle o czym dyskutować. I dobrze wiem z ilu stron to było, bo sam je podałem, pomyśl Ty czasem co piszesz ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Torfowisko Torf Opublikowano 28 Listopada 2021 Autor Torfowisko Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2021 Z tego co wiem nie wolno kopiować całej ciekawostki z jednej strony( tamta była tak zrobiona i za to dostałem upomnienie) ta została zrobiona z różnych stron więc nie wiem w czym problem? nigdzie nie było napisane że nie wolno skopiować z kilku stron 6 Odnośnik do komentarza
Junior Admin Dusia Opublikowano 10 Grudnia 2021 Junior Admin Junior Admin Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2021 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi