GENERAL ALADEEN Opublikowano 30 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Nawalony gość poprosił Świętego Mikołaja, by ten mu pomógł zostać prezydentem. Dostał jednak odpowiedź: - Nie pomogę, bo mi Dziadek Mróz gaz odetnie. Przeszła ustawa o stworzeniu rejestru łapówkarzy, do którego trafią urzędnicy państwowi zwolnieni w związku z utratą zaufania z powodu przestępstw korupcyjnych. Słusznie! Jakie zaufanie można mieć do takich, co się dali złapać? Irlandzkie samobójstwo: 1) weź pistolet na wodę, 2) napełnij whisky, 3) wymierz z bliska w otwarte usta (swoje), 4) strzelaj aż zaliczysz zgon. Marcin - prosty szary gimnazjalista, wraca do domu ze szkoły. Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie grupka siedzących pod jego blokiem dresów. Za każdym razem, gdy przechodzi obok nich, słyszy to samo pytanie: ,,Co się patrzysz?", po czym starał się ich zignorować. Marcin miał już serdecznie dość tej łysej wiecznie pijanej bandy, lecz strasznie się ich bał. Pomyślał: ,,Muszę im coś odpowiedzieć, żeby mi dali w końcu spokój'.' I tak nasz Marcinek kombinuje; dzień, dwa, tydzień. W końcu wymyślił, przygotował się, łyknął setkę na odwagę i wraca ze szkoły. Widzi z daleka te pokraki, gardzi nimi od zawsze. Czuje, że urodził się dla tego dnia; on patrzy się na nich, oni to zauważają. Riposta Marcina siedzi mu w głowie od samego rana. Plan jest perfekcyjny. Nagle, herszt bandy - Seba, wstaje i zadaje pytanie: - Zaj***ć Ci? - Po to mam oczy. Przez kolejkę do lekarza przepycha się babuleńka. Otwiera drzwi. Potyka się na progu. Pada. Łamie rękę i nogę. Rozbija głowę. Ale pełznie do krzesła. Podpełza. Ciężko opiera głowę na krześle i mówi: - Panie doktorze, ja tylko chciałam zapytać... Na rynku. - Po ile ogórki? - Po 20. - W dupę se wsadź! - Nie mogę. Mam tam już pomidory po 25. Przed sklepem. Starszy mężczyzna zaczepia kilkuletniego chłopca: - Chłopcze, umiesz jeździć na rowerze? - Nie, psze pana. - Świetnie. Popilnuj mi roweru, skoczę kupić bułki. - Słyszałeś, kto zajął dwa pierwsze miejsca w międzynarodowym konkursie? - Jakim? - Na najbardziej tłustego i na najbardziej uprzejmego faceta! - No, najbardziej tłusty to chyba wiem kto, ale najbardziej uprzejmy? Pojęcia nie mam! - No ten sam! Wstał i ustąpił miejsca w autobusie od razu trzem kobietom... Sahara. 50 stopni C. przez piaskowe wydmy pełzną dwie ledwo żywe jaszczurki. Mimo upału jedna z nich ciągnie za pasek wielką strzelbę, a druga plecak. Dochodzą do oazy, w środku której stoi stara, kamienna studnia z przybitą drewnianą tabliczką z napisem "czarodziejskie źródełko". Jaszczurki wpatrują się przez chwilę w arabski tekst: - Napluję do środka - mówi ta ze strzelbą. - Ku*wa, Józek - złości się druga - nie wystarczy ci, że rano nasrałeś do lampy Alladyna? Haha Odnośnik do komentarza
Użytkownik Kacperek Opublikowano 30 Listopada 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Postarałeś się @ GENERAL ALADEEN 1 Odnośnik do komentarza
Stały Bywalec Paweł Szmit Opublikowano 30 Listopada 2021 Stały Bywalec Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2021 Odnośnik do komentarza
GENERAL ALADEEN Opublikowano 4 Grudnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi