Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

GŁOSUJ NA SERWERY

Zagłosuj na nasze serwery!

Przejdź do głosowania

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[PROPOZYCJA] - Podania na range.

GENERAL ALADEEN

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, chciałbym wam zaproponować dodania podania ustnego, jakby ktoś nie wiedział o co chodzi to już wam tłumaczę. Wyglądało by to tak osoba, która bardzo by chciała otrzymać rangę, ale nie chce odrzuconego podania bo np. Nikt mu nie da szansy się wykazać mógłby napisać do Właściciela  forum albo Właściciela serwera lub Administratora i poprosić o podanie ustne, wszystko odbywało by się na ts3 (jeśli dany Właściciel serwera się zgodzi) i Właściciel zadaje mu pytania na temat admina, jakie doświadczenie i w ogóle. W ten sposób ominął by głosy graczy, adminów i tak dalej, ale za to musi regulamin (obowiązki i tak dalej....) danego serwera na pamięć wbić. Moim zdaniem jest to przydatne, gdyż no szybko Właściciel serwera się kapnie, czy gada z godnym zaufania co ogarnie rangę, a może z typem co nie ogarnie tej rangi. ;)

@ Właściciel @ Administrator @ Junior Admin

• Lubię to! 1
  • Super 3
  • Tak sobie 2
  • Opiekun UBT CS 2

jestem za nigdy na zadnej sieci tego nie widzialem i to jest dobra inicjatywa :D

• Dzięki 1

wlasciciel_500x200.png

• Zasłużony

Nie, to nie jest dobra inicjatywa:

5 minut temu, GENERAL ALADEEN napisał:

Wyglądało by to tak osoba, która bardzo by chciała otrzymać rangę, ale nie chce odrzuconego podania bo np. Nikt mu nie da szansy się wykazać mógłby napisać do Właściciela  forum albo Właściciela serwera lub Administratora i poprosić o podanie ustne, wszystko odbywało by się na ts3 (jeśli dany Właściciel serwera się zgodzi) i Właściciel zadaje mu pytania na temat admina, jakie doświadczenie i w ogóle.

Jeśli osoba bardzo chce aby jego podanie zostało przyjęte powinna pokazać graczom danego serwera, że mu bardzo na tej randze zalezy. Zwykłe tematy/podania są od tego aby właśnie użytkownicy mogli wypowiedzieć się co sądzą o danym kandydacie, mamy również szybkie rekrutacje gdzie jedynie zdanie ma opiekun/właściciel/główna administracja. Nie wiem czy dobrze kojarzę to za czasów fuzji były prowadzone rozmowy na tsie z danym kandydatem, co nie wypaliło. Wątpię, że dany właściciel serwera będzie miał chęci/czas aby poświęcić x czasu aby porozmawiać z kandydatem na tsie. 

12 minut temu, GENERAL ALADEEN napisał:

W ten sposób ominął by głosy graczy, adminów i tak dalej, ale za to musi regulamin (obowiązki i tak dalej....) danego serwera na pamięć wbić.

^ jak już wspomniałem, jest od tego szybka rekrutacja.

12 minut temu, GENERAL ALADEEN napisał:

Moim zdaniem jest to przydatne, gdyż no szybko Właściciel serwera się kapnie, czy gada z godnym zaufania co ogarnie rangę, a może z typem co nie ogarnie tej rangi.

Warto dawać szansę innym, wszystkie brudy wychodzą z czasem, jeśli dany admin nie daje rady to opiekun wyciąga wnioski degradując go. 

Fajnie że chcesz wprowadzić coś nowego, ale nie widzę sensu aby dodawać coś co nie ma sensu.

• Lubię to! 6
  • Dzięki 1

Na nie, byłyby pomówienia, że ktoś coś dostał po znajomości.

• Lubię to! 3
  • Tak sobie 1
  • Torfowisko

Jestem na nie 

Zgodzę się ze słowami @ shinga chłop wszystko ładnie wyżej napisał, nic dodać, nic ująć. Nie ma co pisać i powtarzać tego samego. 

Edit:// @ GENERAL ALADEEN  głupia propozycja, to co mam napisać xD? 

• Tak sobie 1

image.png.fb419abfdfc8534cf592e9d47043f340.png

• Zasłużony

Wiadomix, że to co Ty napisałeś to nie, ale jest właśnie to jedno ALE

Szynka już ładnie wyjaśnił, że nie ma to sensu.
Nabór adminów, który odbywałby się na komunikatorze głosowym, by chował brudy na gracza (chwilowo oczywiście, bo zawsze wszystko wychodzi z czasem), jak opiekun/właściciel nie spędza dużo czasu na serwerze i nie zna każdego to szanse, że przyjmie jakiegoś pół główka są wielkie.

O co chodziło mi z tym "ale". Otóż ciekawą opcją by było, jak by właściciel/opiekun zapraszali na wstępną rozmowę na pw, tuż po przyjęciu podania. Krótkie, indywidualne spotkanie organizacyjne, coś takiego byłoby super, jednak czy opiekunowie/właściciele będą chcieli coś takiego wdrążyć 

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1
  • Użytkownik

Pomysł jakiś jest chociaż według mnie raczej by się nie sprawdził, po pierwsze czas żeby przeprowadzić taką rozmowę szczególnie jeżeli to ma być dokładne sprawdzenie czy gracz się nadaje. Opiekunowie nie znają każdego tak jak to wyżej powiedziano, na serwerze będzie się inaczej zachowywał i na TeamSpeaku inaczej. Do tego zdanie graczy jest według mnie najważniejsze przy podaniu na jakąkolwiek rangę. Kto by chciał osobę za którą nikt nie przepada jako administratora chociażby. Widywałem już takie osoby, niby robi to co trzeba, siedzi cicho prawie się nie udziela, jednak te relacje z graczami powinny być dobre. Na takie stanowisko raczej powinny się dostawać osoby które są kulturalne opanowane i również trochę wyluzowane. Opiekunowi samemu ciężko takie coś ocenić. Wyjątkiem od tego jest szybka rekrutacja jeżeli już rzeczywiście brakuje administracji lub na serwerze panuje anarchia i kompletny chaos a nie ma się kto tym zająć gdy serwer powoli umiera. Jeżeli taka osoba boi się odrzuconego podania to też jest jakąś oznaką ze jednak może ranga nie jest dla niego, tego raczej nie trzeba mówić ze nie każdy się nadaje na administratora lub nie każdy się czuje dobrze na takim miejscu.

• Lubię to! 1
  • Dzięki 1

~Za rodzinę i przyjaciół się nie boję~

• Junior Admin
Junior Admin

Na nie.

Byłoby to pewnie na zasadzie licytacji i targowania "no ejj weź mi daj" "no proszę" "no weźź" "a jak coś tam"  bezsensu po prostu, metoda jak normalnie dawanie rangi po znajomości 

+Patrzymy na wypowiedzi ludzi/administracji czy chcą taką osobę w swoim gronie np. administracji i wiele rzeczy z niektórych wypowiedzi można się dowiedzieć

Na TSie jedynie możemy sprawdzać przyjętych osob doświadczenie lub przed przyjeciem jak mamy zamiar przyjąc

• Dzięki 1

heh1111.png

• Użytkownik

Poniekąd fajne ale jestem na nie.

Od tego jest szybka rekrutacja. Koniec końców i tak na serwerze trafisz na rekruta, możesz z nim porozmawiać i dojść do jakichś wniosków. W razie czego właściciel/opiekun serwera może niegitowego admina szybko zdegradować i szkód narobi tyle co nic.

• Dzięki 1

ldFNc26.png

• Skowron

Jestem na nie. Ponieważ jeśli ktoś chce być adminem to składa podanie oficjalnie na forum i tyle. Zawsze wtedy jest przejrzysta sytuacja. 

• Dzięki 1

sygnatura Strefa.jpg

• Skowron

odrzucona.png

sygnatura Strefa.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]