Użytkownik enp Opublikowano 19 Grudnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 (edytowane) 1. Twój nick: en. p 2. Co chcesz zmienić: Osłabić SVIP - usunąć autobh, przyspieszenie oraz trzeci skok. Ewentualnie można dać w zamian coś typu dodatkowe czapki, szlugi co rundę, darmowy granat na początku każdej rundy. 3. Dlaczego chcesz to zmienić: SVIPy są zbyt przesadzone, wystarczy, że ktoś się rozpędzi w celi strefami i runda dla CT jest już pozamiatana. Ciężko jednemu CTkowi ogarnąć bunt dajmy na to trzech SVIPów. Ludziom zwyczajnie się odechciewa grać w CT przez co możliwe, że tracimy graczy na serwerze. Chciałbym, żeby każdy się wypowiedział na ten temat jednak proszę spójrzcie na to z dwóch perspektyw, a nie tylko z punktu widzenia więźnia. edit: @ SaneQ są plusy dodatnie i plusy ujemne jak to się mówi. Te dodatkowe czapki itd to tylko przykład, możesz napisać swoje propozycje co można dać w zamian. Edytowane 19 Grudnia 2021 przez enp 1 1 3 Odnośnik do komentarza
Użytkownik SaneQ Opublikowano 19 Grudnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 2 minuty temu, enp napisał: 1. Twój nick: en. p 2. Co chcesz zmienić: Osłabić SVIP - usunąć autobh, przyspieszenie oraz trzeci skok. Ewentualnie można dać w zamian coś typu dodatkowe czapki, szlugi co rundę, darmowy granat na początku każdej rundy. 3. Dlaczego chcesz to zmienić: SVIPy są zbyt przesadzone, wystarczy, że ktoś się rozpędzi w celi strefami i runda dla CT jest już pozamiatana. Ciężko jednemu CTkowi ogarnąć bunt dajmy na to trzech SVIPów. Ludziom zwyczajnie się odechciewa grać w CT przez co możliwe, że tracimy graczy na serwerze. Chciałbym, żeby każdy się wypowiedział na ten temat jednak proszę spójrzcie na to z dwóch perspektyw, a nie tylko z punktu widzenia więźnia. Jest to dobre ale zarazem złe ponieważ kupiłem jednak tego svipa dla tego auto bh i 3 skokow, gdyby ten svip miał miec dodatkowe czapki, szlugi co runde i darmowego granata to napewno bym go nie kupił pozdrawiam -SaneQ 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik happy.dll Opublikowano 19 Grudnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Stanowcze nie, dlaczego? Po 1. Płacę = wymagam. Na wielu serwerach te svipy są jeszcze bardziej doje*ane, BH u Svipa to podstawa, skoki również, a jeżeli chcesz mu usunąć te obydwie rzeczy to najlepiej usunąć całego Svipa, bo wtedy to nie może się nazywać SUPER VIP. Po 2. Szczerze nie widzę jakiś ubytków graczy, są momenty gdzie jest praktycznie full serwer, a w kontekście "odechciewania się gry przez CT" to to wszystko zależy od CT'ków, bo jak chłopy ogarniają to nikt się nie waży zbuntować, wczoraj taka sytuacja nawet była gdzie w CT 2 chłopów z Svipem, w TT z 12 osób w tym połowa z Svipami i jakoś chłopaki dali radę poprowadzić ładnie całą mapę Także ten argument do wyjebania, bo tak jak wspomniałem wcześniej wszystko zależy od tego kto w tym CT przebywa. Po 3. Wypowiadam się jako osoba która gra po stronie więźniów jak i strażników dlatego jakoś nigdy mi nie przeszkadzało to, że ktoś się buntuje, bo albo go zabijesz jak umiesz strzelać albo chłop Ciebie zabije i tyle, koniec tematu. Każdy który decyduje się na kupno SUPER VIPA coś od tego SUPER VIPA oczekuje chyba, nie? Że będzie miał te swoje przywileje. Odnośnie stref jeszcze. Jest może z 4/5 osób, które dobrze ogarniają strefy i potrafią się rozpędzić, a resztę która mniej to ogarnia można na lajcie zabić. Pozdrawiam. 10 minut temu, SaneQ napisał: Ludziom zwyczajnie się odechciewa grać w CT przez co możliwe, że tracimy graczy na serwerze. 2 Odnośnik do komentarza
420 KushMan Opublikowano 19 Grudnia 2021 420 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2021 Moja propozycja na temat Svipa: Przyspieszenie (Zostawić) Dwa skoki w powietrzu (Zostawić) - To nie jest za op a na mapie się bardzo przydaje. AutoBh (Tutaj @ Dusia mam taką propozycje żeby dodać tak jak kiedyś było że zatrzymuje co pare tam sekund na 1/2 sek czy jak to było. To się bardzo dobrze sprawdzało na starej paczce ponieważ gracze nie latali po mapie jak chcieli bo po 20 sek czy jakoś tak zatrzymywało bh na 1/2 sek) Full kamizelka (Zostawić) 200hp jako ct 170 jako tt (Zostawić) Nie losuje negatywnych losów (Zostawić) Prefix na czat (Zostawić) Status vip w tabeli (Zostawić) Powiadomienie gdy wchodzisz na serwer (Zostawić) Ta propka co napisałem to ostateczność na co bym się zgodził jak wiele graczy tutaj pod tematem napisze ze svip jest za op jak nie to do zamknięcia. 3 Odnośnik do komentarza
Premium mikiii1337. Opublikowano 20 Grudnia 2021 Premium Premium Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Nie gram w jb ale widzialem to na innych serwerach i to sie zajebiscie sprawdzalo. Usunac bh z svipa to raz Po otworzeniu celi blokuje skakanie przez 5 sek od otwarciu celi. Wniosek z tego taki ze nie ma szans ze ktos sie zbuntuje i po otworzeniu celi blokuje robienia stref przez minute. Skoki i reszta moze zostac 2 3 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ `V$nR Opublikowano 20 Grudnia 2021 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 (edytowane) Na tym serwerze nie gram (wbiłem na 3mapy), za to grałem na wielu innych na których spędziłem ponad 4k godzin (Vac ToJa, Worden, Piter Paker, Vacolith to tylko część nicków z których jestem kojarzony). Żeby wypowiedzieć sie obiektywnie trzeba stanąć po obu stronach graczy- tych co coś już umieją i tych co dopiero zaczynają przygodę. Osobiście uważam że jeśli ktoś ma ,,wygodny" sprzęt do grania w taki sposób ze gdy widzi 5 więźniów nie ma 50fps'ow to już taka osoba ma trudniej i uważam ze na takich ludzi nie ma co zwracać uwagę bo im nic nie pomoże. Wracając, jeśli ktoś ma normalny sprzęt i internet plus wie na jakiej mapie gra, gdzie są bronie, sikret rumy xD, ma kreatywna glowe i potrafi sie ,, obsługiwać" więźniami to już ma lżej. Aby być dobrym ct, aby ludzie sie nie buntowali trzeba opanować ww. rzeczy plus umiejętnie posługiwać sie językiem żeby każde polecenie było przemyślane. Trzeba ustawiać sie na mapie w taki sposób aby widzieć więźniów i jednocześnie możliwe drogi ucieczki dla nich. To są takie podstawowe informacje. Wracając do tego svipa, uważam nie nie jest on niezbalansowany. Wystarczy wgrać kilka pluginow i dodać coś do regulaminu mianowicie: po otwarciu celi blokuje sie skakanie na 5 sekund, w trakcie odliczania pierwszych poleceń cele nie mogą być zamknięte cele. Svip niezbalansowany moim zdnaiem to taki który ma 4 skoki abh i grawitacje (byly już takie serwery) Jeśli wbije ci taki ,,kajtek" który na 10 więźniów przy pierwszym poleceniu mówi ,,biegnijcie do kaltki terrarium" to logiczne że będzie bunt. Jeśli wbije ci oporowiec z dd2 wyda takie polecenie to szanssa na bunt jest owiele mniejsza. Jeśli ,,kajtek" wezmie ludzi na mape z zakazem skakania, na kucaka patrząc sie w marker bunt będzie już lekko cięższy ale jednak dlalej wykonalny. Jeśli te same polecenia da wlasnie chlop z formą ,,mutant" bunt nie jest już taki oczywistym. Uważam ze dodawnaie jakichkolwiek skinow czy czapek jest zbede. Glupim jest obciążać serwer który i tak ma już dużo modeli. Przyspieszenie bym usunął a dodal do ruletki dla wszystkich ale takie lekkie. Żebyś biegl 1.2x szyciej niż zwykły gracz. Gdybym robił serwer: Svip: dwa skoki, abh,flesz/smoke co runde 150hp plus gang tak by wyszło ze 170 maxx Vip: dwa skoki, szansa na jakiekolwiek granat 40% 130hp Jest tez inna opcja, zostawić 3 skoki ale dać bh pod komendę na 20sekund resetujace sie co runde. I taka jest moja propozycja. Trochę nagmatwalem Ps: jakieś propozycje sie napisze jak wbije i zobaczę co tam na serwerze Edytowane 20 Grudnia 2021 przez `V$nR 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Kacriany Opublikowano 20 Grudnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2021 Ten serwer jest jedynym gdzie nie ma blokad ograniczen itd z tego tez powodu wiele osob na nim gra na serwie czasem gadalismy o tym i wiele osob po takiej zmianie by odeszlo 1 Odnośnik do komentarza
Stały Bywalec Paweł Szmit Opublikowano 24 Grudnia 2021 Stały Bywalec Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2021 Nic nie odejmować z SVIPów bo nikt nie będzie chciał kupować. Np. Ja mam w niedalekiej przyszłości kupić SVIPA na ZAWSZE i nie chcę, żeby te przywileje które są aktualnie, zostały usunięte! Odnośnik do komentarza
Użytkownik Sceptyk Opublikowano 17 Stycznia 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi