Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[PROPOZYCJA] - wargod

NS*

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkownik∙

1. Twój nick: NS              *_*
2. Co chcesz zmienić: Chciałbym aby wlasciciele  przeprowadzili tzw szkolenie adminą na serwerze i jeżeli jest podejrzenie o to że ktos gra nieczysto proszą go o zrobienie wargoda na specjalnej stronie i pózniej mają czarno na białym czy ktoś lata odpalony czy nie  
3. Dlaczego chcesz to zmienić: Ponieważ jest to serwer na którym zwykłe rozpisanie demka może być ciężkie ( tu mówię o serwerze cod ale można to wprowadzić również na innych serwerach ). Gra jest chaotyczna, szybka i nie zawsze będzie można wyłapać jakieś przeskoki celownika lub inne czynniki wskazujące na nie czystą gre. To samo tyczy się ss'ów, mamy XXI wiek i jest już wiele programów, które umożliwiają ominięcie tego typu bana. Mam nadzieję, że zgodzicie się na tego typu rozwiązanie, myślę że połowa ludzi z serwera pożegnała by się wtedy z nami . Robiąc wargoda osoba sprawdzana nie może opuścić serwera jak i wyłączyć cs'a. Na stronie po wykonanym skanie wychodzi wszytsko czy ktoś grał czysto, czy latał na jakimś gównie, jeżeli wyjdzie ze odpalony latał to nawet można sprawdzić jakiego programu/cheata używał :D 
Link do stronki: https://www.wargods.ro/wcd/index.php 

• Tak sobie 3

sygnatura.png.ad8273493bc952d56243fd08e093f259.png

Wargoda też można obejść :Kappa:

Szczerze mówiąc, może na jakimś serwerze mixowym by się to sprawdziło, ale na codzie czy na only dd2 to imo zły pomysł dawać niektórym adminom takie narzędzie :kekw:

• Ha ha 2
  • Użytkownik

Trzeba pobrać, przeskanować csa. Skan może wykryć stary syf mimo klar gry, np resztki hpp.

Tak jak post wyżej, moim zdaniem będzie więcej rzucania ludźmi na specta niż pożytku.

Mix - okej. DD2/FFA to wątpliwy pomysł, więc ode mnie malutkie nie.

• Przykro mi 1

Powiedzmy, że mogę z umiarkowaną stanowczością zaprzeczyć twierdzeniu, że w taki, czy inny sposób, zatajam informacje o faktach bezsprzecznie wskazujących na miejsce, w którym jest, albo go nie ma. Chyba, że nie byłby tam, gdzie go nie ma! Bo gdybym twierdził, że nie ma go tam, gdzie jest, to nie mógłbym zaprzeczyć...

• Użytkownik

Po pierwsze, jak już wspomniał ciechocinek, wargoda da się obejść. Inną, bardzo ważną kwestią jest to, że admini by to zbyt często wykorzystywali, najprawdopodobnie w 90% przypadków, bo nie muszą wtedy sprawdzać gracza(nie mówię tu o wszystkich adminach). Jestem przeciwny wprowadzeniu tego, ewentualnie ktoś z wyższą rangą mógłby mieć taką możliwość aby kazać graczowi zrobić wargoda, żeby ta opcja nie była nadmiernie wykorzystywana.

• Super 1
  • Zasłużony

Widzę, że 2 propozycje wleciały, jedna na CODzie, a druga ogólna xD Pozwolę sobie wkleić to co napisałem w propozycji na CODzie

Pierwsza sprawa - wiesz, że istnieje coś takiego jak "wargod bypass"? Da się ukryć czity przy tym,

Druga sprawa - można zobaczyć osoby, które nie mogą sobie poradzić z wrzuceniem ssow, a co dopiero zrobić scan,

Kolejna sprawa - trzeba to pobrać, nie każdy to ma na komputerze, a nie każdy będzie chciał to pobrać, nie można tego wymagać od gracza ,

Następna sprawa - nie zdziwił bym się jak by jakiś admin wymagał wargoda od co drugiego gracza, bo jest lepszy od niego, co jest totalną głupotą, także nadużywanie swoich uprawnień,

WG robi się na mixach, nie na serwerach. Mnie osobiście śmieszą serwery, na którym wymagane są WG jeśli admin Cię poprosi. Nie można wymagać od gracza, by miał jakieś oprogramowania na komputerze, którego nie chce - może to wynikać z różnych przyczyn, nie tylko dlatego, że ma coś do ukrycia. Obawa przed jakimś wirusem, nie jego sprzęt itp. wyjątków jest mnóstwo.

Dodatkowo, jeśli by była sytuacja, że admin będzie wymagał od co drugiego gracza WG i będą się sypały bany to serwer ucierpi, bo nie będą chcieli grać. WG to kompletna głupota, więcej minusów niż plusów tak na prawdę.

@ GustaWSpartA Z tymi SSami to nie przesadzaj xD Lepsze czity mają AntySSa, zazwyczaj już większość, nie licząć openGLa czy inne syfy tego pokroju xD 

Edytowane przez DepresjaHook.hack
  • Lubię to! 1
  • Użytkownik

Idź se na rankedy w cs:go z tym wargodem, tam to by było co robić

W dniu 23.12.2021 o 10:26, NS* napisał:

proszą go o zrobienie wargoda na specjalnej stronie

Już ci powiem jak by brzmiała odpowiedź w 100% przypadków na taką prośbę. A odpowiedź miałaby 11 liter, zaczynałaby się na "w" a kończyła na "j".

Szanuję szlachetne pobudki pozbycia się śmierdzącego cziterstwa, ale to niestety nie przejdzie, już lepiej by było palnąć 30 osobom ss'y i odpalić licznik na ilu by coś wyszło.

@ DepresjaHook.hack dobra może i przesadzam, jakiś kox cziter to tam sobie napluje na te SSy xD ale mimo wszystko zawsze mnie ciekawił taki scenariusz, a myślę że jest dość spore prawdopodobieństwo że znalazłby się chociaż jeden głąb na 30, któremu coś tam by wyszło.

Edytowane przez GustaWSpartA
Dobra dziś se odpuszczę, ale tylko tym razem
  • Przykro mi 1
  • Tak sobie 1
  • Użytkownik∙

Przecież to logiczne, ze większość osób nie będzie tego chciało ponieważ tu się połowa ludzi pali XDD.

Wargoda nie obejdziesz na hppku/interiumie czy innych publicznych gównach. Od ruskich jedynie masz za 30+ euro z wargod bypassem czity. Ale w Polsce to raczej nikt takich nie ma, a jak już ktoś ma to prędzej gra na mixach, bądź fastcupach.

Jest już jedna sieć która ma to wprowadzone cs-jastrze***, nie będę reklamował, bo dostanę bana. Ale tam o wargoda nikt nie ma problemu, i wyłapują każdego czitera jak leci, tylko do tego trzeba ambiwalentnych adminów, których na pewno by trzebało przeszkolić.

Ale sądząc, po niektórych odpowiedziach co tu są, dochodzę do wniosku, ze admini to głąby, a jak wspomniałem do tego trzeba ambiwalentnych ludzi.

Dodam jeszcze, że na zagranicznych sieciach, w tym 4 serwery co są w top10 GT mają właśnie zastosowanie wargodem, a tam jest 32/32 sloty przez 24/7 :)

Tyle ode mnie, jakby byli jacyś ogarnięci admini to tak, ale tu wszyscy szydzą z nich, więc raczej na nie.

• Lubię to! 2
  • Właściciel
Właściciel

To jest serwer, na ktorym 3/4 ludzi jak im kazesz cos instalowac to sobie pojda albo tego nie zrobia i co bedziemy ich banowac i opustaszac serwer?

• Lubię to! 3
  • Właściciel
Właściciel

odrzucona.png

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]