Użytkownik Lucaxx9 Opublikowano 25 Grudnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 1. Twój nick: Luca :] 2. Co chcesz zmienić: Nieco poluzować obostrzenia dotyczące wymienionych w temacie perków 3. Dlaczego chcesz to zmienić: 1. TRUJĄCY SMOKE I ELEKTROMAGNES Pisałem już o tym w związku z poprawkami dot. regulaminu, ale @ Shoter to zablokował i zgodnie z moimi przewidywaniami, jest o to spory płacz i wiele bezsensownych banów. Taki perk jak TRUJĄCY SMOKE powinien być zezwolony w wąskich przejściach, podobnie się to ma z elektromagnesem. Jeśli chodzi o smoke, to po pierwsze jest on na maks 15 sekund, tak więc nawet zakładając, że blokuje przejście na ten okres czasu, to i tak jest to mniejsze zagrożenie niż np. granat, przed którym się nie ucieknie i cię zabija 1/1. To samo tyczy się innych bardziej śmiercionośnych przedmiotów / moc klas. Jeśli chodzi o elektromagnes to adekwatna sytuacja - tutaj w grę wchodzi tylko zabieranie broni i też warto zezwolić na stawianie go w przejściach - nawet tych wąskich, można za to zmniejszyć jego zasięg, co zezwoli graczom na stosowanie go w większej ilości miejsc. Generalnie moce tych klas byly legalne m. in. na konkurencji 401 i nigdy nie było tam z tego powodu płaczów, inaczej te perki nie mają sensu, no bo gdzie mam rzucić trującego, by mieć z niego jakąkolwiek korzyść i nie zahaczać przypadkiem któregoś przejścia? To tak jakby saper mógł dawać miny wyłącznie na środku mapy. Poluzowanie obostrzeń dotyczących tych perków na pewno zwiększy ich potencjał i da słabszym graczom kolejny as w rekawie w rywalizacji z serwerowymi tuzami 2. MINY Pomijając już fakt, że miny sapera zaczynają coś robić dopiero po 50 lvlu i dobrym perku z intem, to warto rozpatrzyć możliwość stawiania min na POCHYLNI. Tutaj ponownie mogę nawiązać do rozwiązania z 401, gdzie było to legalne i nie było o to płaczu. Mina na pochylni wcale nie jest jakaś niemożliwa do zauważenia, np. na mapie de_dust2002 można dać kilka min na pochylni i w żaden sposób nie koliduje to z ich swobodnym obejściem. Będzie to na pewno delikatny przywilej dla kasy, ktora przypominam miała obniżone DMG za minę i zabranie 1 z 4 min, to tak jakby Komandorowi zrobić 1/2 z 1/1 na AWP. 3. WZMOCNIENIE TAJEMNICY GENERAŁA Tutaj w ogóle hit - dzisiaj miałem full inta oraz dokupione 15 procent z bonusów i mój granat zadawał... całe 140 DMG, co przeciwko dobremu graczowi jest raptem zabraniem połow życia, a niekiedy i 1/3. Przy pełnej inteligencji i bonusie HE powinno być praktycznie 1/1, bo nie ma żadnego perku z HE, który robiłby różnicę, a cały czas się pieprzy o "wyrównaniu rywalizacji" Rywalizacje wyrównuje się mocami klas czy perkami, które dają przewagę graczowi z 1 lvl przeciwko 50 lvl, a nie anty rushem. Ile jest perków, które faworyzują nowego gracza o przeciętnych umiejętnościach? Platynowe naboje? Bomba atomowa? Mistrz Scouta 1/1? W zasadzie tyle. W tym samym miejscu dodać inne perki, które będą możliwe wyłącznie dla gracza do 20-25 poziomu np. coś mocnego np. 1/1 z HE bez uzależnienia od inteligencji czy inne teoretycznie przedobrzone perki, które w przypadku złapania przez innego gracza z wyższym poziomem, z automatu zmieniają się na inne. AMEN 3 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik GrunteK Opublikowano 25 Grudnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2021 1.Dokładnie jestem tego samego zdania co Luca, teraz Trujący smoke nie ma wogole zastosowania, bo przecież rzucisz go na środek mapy to wiadomo ze nikt nawet w niego nie wejdzie więc jaki jego sens? Jedyna możliwość zabicia tym perkiem, lub chociaż zadania Jakichkolwiek obrażeń była tylko wtedy kiedy był w przejsciu. To samo tyczy się elektomagnesu,na środku mapy zero pożytku z niego, ale jak już wąskim przejściem biegnie 5 przeciwników to już ich spowolnimy. 2. Z minami też można zrobić tak żeby można było stawiać na pochylniach, bo w sumie komu to przezkadza? Taka mine i tak się da obejść, a może dodatkowe usprawnienie klasy. 3. Co do tajemnicy generała wielkie tak, sam się ostatnio zdziwiłem jak rzuciłem he i zabrało tylko koło 100hp... Kiedyś chociaż tym TG dało się coś zabić, niektóre premki mają He które prakrycznie za każdym razem siada 1/1 więc czemu TG miałoby zabierać tak mało HP że zabijesz tylko mocno obitego przeciwnika? 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik markeloN14 Opublikowano 26 Grudnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Wszystko jak powyzej, warto podkreslic ze magnes musi miec zmniejszony zasieg, inaczej perk jest po prostu do wywalenia.. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik eX_ Opublikowano 26 Grudnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 1. Ogółem popieram pomysł jak najbardziej. Być może te perki będą grywalne a nie śmieciowe z tym, że jak już to proponowałbym aby uniemożliwić rzucania np trującego smoka na resp, bo nie raz widziałem jak ktoś tak zrobił i była nowa runda a smoke np dalej był aktywny i pół teamu padło przez zatrucie. Co do magnesu nie mam zdania 2. Z minami również jestem jak najbardziej za choć nie powiem, że teraz są równie drażniące ile by hp nie zabierały itp to zawsze wkurza, ale co do stawiania ich na pochylni nie mam nic przeciwko. 3. Jeśli chodzi o TG to ja bym proponował w ogóle aby ten perk był np jak scout itp że można go trafić od 1/1 do 1/4 bądź 1/5 z HE. Tak zawsze było jak grałem na codach bo faktycznie dmg + int to troszkę słabo bo gracz musi np dać max staty w inte i liczyć tylko na to, że kogoś zabije HE a jak to Luca powiedział i tak szału nie ma z tym. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik GustaWSpartA Opublikowano 26 Grudnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 Smoke ma/miał ten problem, że co jakiś czas się bugował, tj. wbiegam sobie za putina wiwat matka rosja i...ginę od niewidzialnej trucizny. A obydwóch perków używało się jedynie jeśli można je wykorzystać...właśnie w przejściach, w przeciwnym wypadku wpisywało się /sell w 0.58186 sekundy TG od nerfa jest useless, gdy miał 100+int (z lepszym przelicznikiem, bo spokojnie wyciągał 170+ dmg i to bez full inta), to teraz można sobie do niczego się nie nadaje, jak zobaczyłem że teraz zadaje ledwo 120 to w następnej rundzie znowu rzuciłem granatem, tylko że tym razem rzuciłem go sobie pod nogi bo tylko do tego się teraz nadaje. Ale z tymi minami to podziwiam, to już 8518762 temat żeby saper nie był ultra ograniczony, ale że nie pałam miłością do saperów to najzwyczajniej powiem "róbta co chceta" 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik ALCMDZ Opublikowano 26 Grudnia 2021 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2021 (edytowane) 1. Trujący Smoke, jest zbugowany. Raz zadaje 6-10 dmg na sekunde, a raz zbija 200+hp w 1-2sekundy, nie jestem pewny, ale jak rzucimy go przy ścianie i przenika ten dym to i tak zadaje DMG (no chyba ze jakoś to zablokowane jest), jeśli ten perk bedzie zadawać np 5 na sekundę i trwać te (15sekund) to spoko niech se rzucają gdzie chcą, bo tak to gdzie go rzucić na środek mapy? źle się odbije wpadnie przejście (niespecjalnie i kick/ban) Elektromagnes; Czas - 6 sekund, Zasięg - 300 jednostek. - Jego również można postawić przy ścianie gdzie jest wąskie przejście i normalnie wywala broń, jeśli to jakieś "kłopotliwe" to zamienić ten perk na "Użyj [e] aby rzucić falą która wyrzuca broń przeciwnikom w promieniu x (np 75-120j)" choć dla wielu był by zapewne za mocny. (I tak lepsze niż Porażające Naboje, które nie działają) 2. Ja to bym zrobił taką minę; Model "Claymore18" i dać możliwość stawiania ich w przejściach z możliwością "przeskoczenia", pochylniach i tyle no i wiadomo, że "wenty/drabiny/okna/pod oknem itp nie można", bo saper to co ma przy ścianach te miny stawiać czy na wielkiej przestrzeni, to się mija z celem, ale i tak 95% osób nie było by za tym. Grało się na takich co nikt nie miał z tym problemu, byle ich nie stackować Bo mam wrażenie, ze właśnie przez te zakazy takie klasy nie są grane i też E jako spadochron i E jako użycie skilla mocno ze sobą koludują (Ale to nie bedzie zmieniane i tak ;p) , a ludzie źle coś położą i zaraz ban, to wolą mieć spokojna grę i mucić czymś innym. 3. Generalnie to 100+int spoko, bo narazie to ma 85+int , tylko patrz tez na to, że możesz kupić sobie "Zestaw Granatów lub dać perk na /rynek i znów rzucić HeGreanade" ewentualnie dać mu 85+int i 1/2-1/5 lub jak kto woli wywalić ta inteligencje i bazowe i dać 1/1-5 Edytowane 26 Grudnia 2021 przez ALCMDZ 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Kacperek Opublikowano 21 Marca 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2022 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi