Użytkownik MAJLEY Opublikowano 22 Stycznia 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Tytuł: Gra o tron / Games of Thrones Rok produkcji: 2011-2019 Gdzie obejrzę? - HBO Kraj produkcji: Stany Zjednoczone/Wielka Brytania Opis: Lata sięgają dekad. Zimy mogą trwać całe życie. A walka o Żelazny Tron właśnie się rozpoczęła. Wojna będzie się rozprzestrzeniać z południa, gdzie serce rodzi spiski, pragnienia i intrygi. Rozprzestrzeni się przez ogromne i dzikie ziemie wschodu, aż do mroźnej północy, gdzie wysoki na 700 stóp lodowy Mur chroni królestwo przed zagrożeniami płynącymi z północy i pradawnym złem, które budzi się ze snu. Królowie i królowe, rycerze i renegaci, kłamcy, panowie i ludzie uczciwi... wszyscy będą uczestniczyć w "grze o tron". (źródło: Filmweb) Parę słów ode mnie. Jeden z pierwszych serialów, które zacząłem oglądać. Od momentu, gdy znajomy polecił mi tę serię, przyznam szczerze - niechętnie się do niej zbierałem. Pierwszy odcinek, a dokładnie pierwsze 20 minut, oglądałem chyba na 3 razy. Natomiast, gdy już przebrnąłem przez pierwsze minuty, zaczęło się. Musiałem oglądać sezon za sezonem, nie byłem w stanie się zatrzymać. Nie zdążyłem się też niestety przyzwyczaić do zbyt wielu postaci. Jeśli masz dość telenoweli, z oklepanym schematem, gdzie myślisz, że główny bohater przeżyje całą serię to po prostu obejrzyj ten serial. Jedna rada. Nie przywiązuj się. W tej tematyce uważam, że jest jednym z lepszych serialów i tym samym must have do oznaczenia na liście "do obejrzenia". Intro zapadnie Ci na długie lata w głowie, nie wymarzasz tej muzyki z głowy. Odnośnik do komentarza
Zasłużony Apple Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 "Nigdy nie jest za późno, by stać się tym, kim chcemy być." [*] Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi