Użytkownik MAJLEY Opublikowano 30 Stycznia 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 (edytowane) 1. Twój nick: maajley 2. Co chcesz zmienić: Plugin slayujacy za przebywanie na respie TT. 3. Dlaczego chcesz to zmienić: Najbardziej bezsensowny plugin na serwerze dla graczy, którzy naprawdę starają się prowadzić rozgrywkę. Przykład? Siedzę w dolnym, widzę, że CT zrashowali górnego, idą na TT, dodatkowo rashują longa. Więc próbuje im zrobić plecy. Dopadam jednego przy wyjściu z TT - zabijam go. Zaczynam strzelać do kolegi, który wyszedł z długiej, a plugin zaczyna mną miotać po mapie. Już nie wspomnę o sytuacji, gdy ktoś zginie z paką na respie i musimy po nią wrócić i chcemy cofnąć się tą samą drogą (bo np. ktoś stoi na długiej, a podnosiliśmy pakę koło ciemni, a spodziewamy się kogoś na midzie, czy gali, czy właśnie na zielonych), lub ktoś pilnuje tej paki. Dostajemy po prostu slaya lub miota nami po mapie, szczególnie jeżeli ktoś z CT pilnuje pakę. Dla mnie ten plugin jest do wyrzucenia. Osoby, które przebywają na respie i tak będą to robić, a utrudnia to życie osobom, które grają normalnie.. Proponuję to wyrzucić, albo zmodyfikować czas. aby był on chociaż kilka sekund dłuższy, ponieważ dla TT - często to zamyka część mapy. I nie - nie jestem osobą, która przebywa na respie do granic możliwości, bo mnie już na początku rundy tam nie ma, a i tak dopadła mnie zmora tego pluginu. Przykłady, które podałem, nie są skrajnymi. 4. Link do pluginu (opcjonalnie): - EDIT W moich umiejętnościach nie ma problemu, Kicka nigdy nie dostałem, bana również. Więc nie sądzę, aby w tym był problem. Skromnie również powiem, że raczej do słabszych graczy nie należę. Wiem co robić na mapie i nie mam problemu z taktyką. Ten plugin dotknął mnie tylko raz - dzisiaj. Ale podejrzewam, że są również inne osoby, więc też z myślą o innych piszę ten post, a nie tylko o sobie. Bo jeśli zostanie - poradzę sobie. Nie będę miał z tym większego problemu. Nie chowam się również pod miotłą i specjalnie podkreśliłem, że nie jestem typowym graczem, który zajmuje pozycję na respie. Jeśli uważasz, że wyjście z respa to 3/4 sekundy, to widocznie mówimy o przebiegnięciu z nożem. Poza tym, nie jest to narzekanie, a propozycja - jeśli zostanie odrzucona, nie będę płakał. Czy mój przykład jest biegnięciem po fraga, a nie wykonywaniem celów mapy? Nie sądzę. Uważasz, że podłożenie paki w tym momencie, gdy zaraz połowa TT zostanie wyrżnięta od pleców to dobry pomysł? Ja nie. Uważasz, że zabicie CT w plecy jest złym pomysłem i lepiej im wyjść na przeciw? No cóż, ja mam inne zdanie. W tej grze chodzi o wygranie rundy, a nie tylko podłożenie paki za wszelką cenę. Jeśli połowa drużyny padnie, to mogę wykonać cel mapy i zginąć. Poza tym - tak jak napisałem, oprócz wyrzucenia, można by było rozważyć wydłużenie czasu o 3/5 sekund, które byłyby w zupełności wystarczające. A i jeszcze jedna kwestia - nie zawsze ktoś wyrzuca pakę na respie, czasami ktoś pada z paką na respir w połowie rundy, albo CT już po 10 sekundach zajmuje respa z longa i pilnuje tam paki całą rundę - tak wygląda gra na serwerze. Chciałbym zobaczyć jak wtedy rootujesz załóżmy z górnego i zabierasz pakę w 4 sekundy. Ale okej, masz swoje zdanie - nie we wszystkim musimy się zgadzać . Czekam na inne opinie. Edytowane 30 Stycznia 2022 przez maajley 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ 71. Opublikowano 30 Stycznia 2022 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 W skrócie chcesz wyrzucić plugin aby "prowadzić rozgrywkę" przy czym jako przykład na jego wyrzucenie podajesz: 1. robienie pleców CT na respa TT (w skrócie idziesz w odwrotną stronę niż masz site = nie wykonujesz celów mapy, a wolisz polecieć po fraga), bądź sytuację 2. w której ktoś upuści pakę na respie - mam tutaj rozumieć, że chodzi o początek rundy, bo raczej widzisz gdzie masz pakę (gdzie w takim przypadku ktoś "prowadzący" rozgrywkę raczej c4 po prostu podniesie) - mocne argumenty, kupiły mnie w 100%. W pierwszej sytuacji nie musisz nawet wychodzić poza trupa (w końcu po co, skoro dostęp i do pochylni i do skrzyni masz od trupa), w drugiej albo łapiesz pakę na starcie, albo rotujesz, jeżeli chowasz się jak mysz pod miotłą, to nie dziw, że Tobą rzuca. Wyjście z respa to kwestia 3/4 sekund, jeżeli grasz dynamicznie to w 80% nawet nie musisz tam nawet wracać - pilnujesz anarchii, stoisz na zielonych albo jesteś przed górnym. Jeżeli masz dobry team grasz bardziej ofensywnie i masz dojechaną galę bądź longa. Wyrzucenie pluginu na "kampienie na respie" to typowe narzekanie tych słabszych graczy, którzy nie wiedzą gdzie się podziać, wyjątek stanowią snajperzy którzy na początku próbują coś wyciągnąć, a potem nie mogą np. przypilnować mida - takich jestem w stanie zrozumieć. W życiu mnie ten plugin nawet nie dotknął, więc jeżeli masz taki problem, że Cię miota... no cóż, problemu poszukał bym w swoich umiejętnościach i zrozumieniu gry, a nie w pluginie. Typowe narzekanie pokroju: "bo admin mnie kickuje jak sobie rozstawiam namioooooooot" - do wyrzucenia, ale ten temat. 3 " 0111 0001 . 0010 K 0111" Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ SHAMPON Opublikowano 30 Stycznia 2022 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Przecież ten temat był już wałkowany gdzieś.. Mnie Twoje argumenty nie przekonują. Sam podkreślasz, że Ty osobiście problemów nie miałeś z pluginem, ja również, co względnie potwierdza przekonanie, że z pluginem nie mają problemu ogarnięte osoby, które potrafią grać w tę gierkę. Problem nie bierze się z tego, że Ty nie możesz wrócić przez respa TT i zrobić plecy CT, które robiły plecy TT. Problem powstaje, bo przeciętny kapuściany łeb nie ogarnia mikrofonu i rzeczy z tym związanych. Jak osoby, które pilnują anarchi padną i żaden nie dał infa, że wchodzą plecy, to tutaj powstaje problem. Jeszcze innym problemem jest, jak info poszło, ale ktoś nie słucha, co się do niego mówi. Jakby ludzie ogarniali mikrofon i radar, to raszowanie przez ct kończyłoby się dla nich szybkim ukłonem i przerwą na siusiu. Usunięcie tego pluginu przyniosłoby wprost odwrotny efekt niż oczekujesz. Brak pluginu -> admin zastępuje plugin. A na tej sytuacji będziesz stratny. Obecnie zanim plugin zacznie Tobą "miotać" nabija ci powoli ostrzeżenia 5/5. Zajmuje to trochę czasu, wiec możesz opuścić w tym czasie TT. Zmiana spowoduje, że zostanie pewnie wprowadzony punkt 1:30 resp w efekcie wystarczy sekunda, po danym czasie, by admin mógł Ciebie wyrzucić z gry, dać slaya, ba.. zbanować na 5 minut. No wtedy wam nie będzie się uśmiechało i będziecie składać skargi, że admin przesadził, że to tylko 1 sekunda, ale będziecie w tej sytuacji przegrani. Tutaj masz czystą maszynową kalkulacje. Wiesz jak plugin działa, wiesz co masz robić, by Tobą nie miotało, w przypadku błędu możesz winić tylko siebie. Admin natomiast może się pomylić, bądź mieć chujowy dzień i wpierdoli Tobie kicka, a ty będziesz się miotał z przyciskiem "dołącz" przez następne 15 minut. Zmiana pluginu i wydłużenie jego czasu spowolni znacznie rozgrywkę. Czasem jest to dobre, czasem nie. Na pewno w takim przypadku pojawi się płacz graczy, że pewne persony przesiadują na respie wykorzystując "dodatkowy" czas. Efekt będzie ten sam jak masz teraz po napisaniu tego tematu. Teraz to oni są poszkodowani i będą chcieli zmiany. Zwykłe obrócenie stołu. Na nie. 2 tested22.mp4 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Krip Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Wielokrotnie admini wspominają do ilu można siedzieć na respie TT oraz przed górnym na ogólnym sayu. Jeżeli grasz tak jak masz grać czyli nie kutasisz na respie i w jego okolicach, to i plugin ci nic nie zrobi. Zdarzyło mi się kilka razy pod koniec rundy przebiegać przez respa (paka zostawiona przed górnym zostałem sam na koniec rundy) i przez ten czas ani razu plugin mnie nie ruszył. Wielokrotnie zaobserwowałem sytuację, że ktoś stoi na respie AFK kilka rund i wtedy również plugin nic nie robił takiemu delikwentowi . Tak jak mój przedmówca napisał. Ktoś ogarnia i wie jak grać, to i nie będzie miał z tym problemu. Odrzucam. 4 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Krip Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi