GENERAL ALADEEN Opublikowano 14 Lutego 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 (edytowane) Twój nick: @ GENERAL ALADEEN Nick oskarżonego: @ DepresjaHook.hack i @ OroKoroner Powód skargi: Zamykanie zgłoszenia postów w panelu moderatora jako ukończony olewanie swoich obowiązków przez depresje. A co do Ora olewanie swoich obowiązków jako REDAKTOR NACZELNY nie dodanie chociaż notki ostrzegającej w temacie PYTANIE DNIA dla swojego redaktora Pawełka. Opis sytuacji: A wbijam sobie na forum oraz cb jak zawsze, chciałem coś napisać w pytaniu dnia. Napisane przez Kacperka a tu zamknięty temat no to zgłosiłem posta Modkom że za wcześnie temat zamknięty. To dostałem od Depresji odpowiedz. To mu odpowiedziałem o o co mu chodzi a ten sie kłóci ze mną i że zawsze ma racje. Data i godzina zdarzenia: 14.02.2022 godz 6:57 Miejsce zdarzenia: Forum cb. Dowody: https://strefaskilla.pl/temat/22720-regulamin-pytania-dnia/ Coś od siebie: @ Dusia była Naczelnym redaktorem dawała rozpiski redaktorom co kto ma robić ale napisała na konfie redaktorskim. jak ktoś nie da rady wstawiać tematu nie ma czasu. To niech napisze na konfie żeby ktoś inny wstawił temat za niego. To samo sie tyczy jak ktoś był na urlopie przynajmniej ja tak robiłem oraz inni co byli w redakcji. Dopóki regulamin jest aktualny to trzeba sie do niego stosować. Ja jak byłem w redakcji oraz fluxx stosowaliśmy sie do niego. @ Trivor @ Dusia @ Andrzej. @ skowron Edytowane 14 Lutego 2022 przez GENERAL ALADEEN 9 1 Odnośnik do komentarza
Stały Bywalec Paweł Szmit Opublikowano 14 Lutego 2022 Stały Bywalec Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Ponieważ temat dotyczy mnie, pisałem i przeprosiłem @ OroKoroner w pw wiadomości dlaczego, tak zrobiłem, a to moja wina, że @ Kacperek dodaje Pytania Dnia o 19 jak dzień zaczyna się już o 24 pomimo tego o 24 nie wstawię, tylko od 6 można wstawić, skarga nie służna. Ja o 19 mam inne obowiązki do robienia nie jestem przez całe 24h. 1 Odnośnik do komentarza
GENERAL ALADEEN Opublikowano 14 Lutego 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 (edytowane) @ OroKoroner Czyli można wywnioskowac po twojej wypowiedzi ze regulaminy na forum. Sa zbędne i każdy robi co mu się podoba. Zamykac tematy przed czasem i nie dac możliwości się wypowiedź innym. Tak jak mi? Twoja wypowiedz sensu nie ma tak depresji. Władza już wam uderza do głowy. Nie liczycie się z innymi tylko robicie co wam się podoba. Nawet regulaminy w działach możecie naginać. To samo w urodzinach użytkowników zamykanie tematy przed czasem. @ OroKoroner Twoje ostatnie tematy Z urodzinami mnie interesują. Podałeś te które ci odpowiadają. Znalazłem jeden temat który zamkłeś 30 minut przed czasem. Pewnie znajdzie się więcej ale nie chce mi sie w to bawić. Wszystko macie w logach na forum. A jak już wstawiasz Ssy z urodzinami to wstaw kiedy zamknołes temat. Edytowane 14 Lutego 2022 przez GENERAL ALADEEN 4 1 Odnośnik do komentarza
Zasłużony D3M0N Opublikowano 14 Lutego 2022 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Godzinę temu, GENERAL ALADEEN napisał: To mu odpowiedziałem o o co mu chodzi a ten sie kłóci ze mną i że zawsze ma racje. To już farmazony są. Co do całej skargi, szkoda że taki dokładny nie byłeś, jak miałeś rangę Oro Ci napisał na SB, że Paweł poinformował go dlaczego zrobił tak, a nie inaczej. Skoro dostał taką wiadomość, to po co ma jeszcze na forum dawać jakieś inne upomnienia? Wszystkie podjęte kroki muszą widnieć w świetle dziennym i być widoczne dla każdego, żeby tylko GA to zobaczył? Co do moich kroków podjętych w sprawie tego tematu. Tutaj się przyznam bez bicia, ale kierowałem się tym, że tematy z urodzinami zamykane są zazwyczaj o 24 i chwilę po 24 wstawiane są nowe, to powinno działać na tej samej zasadzie, chodzi o tematy typu "Pytanie dnia", "Żart Dnia" itp.. Jaki ma sens wstawianie pytania dnia o godzinie 20 i zamykanie go następnego dnia o godzinie 20? Żadnych innych kroków nie podjąłbym, ze względu, że Oro jest naczelnym redaktorem i to on się zajmuje swoimi redaktorami i jedynie co mógłbym zrobić to poinformować go o tym i nic więcej + tak jak wyżej wspomniałem, dostał informację, dlaczego się tak stało - efekty byłby taki sam, czyli zgłoszenie zmieniło na status "Ukończono", nieważne czy ja to zakończyłem czy Oro. Dyskusja na SB była zbędna i z lekkim nagięciem regulaminu redakcji, fakt. Jednak podtrzymuję zdanie, że tematy powinno się zamykać po północy i chwilę po północy dodawać nowe, jednak z tym powinienem iść do działu propozycji. Przyznaję się do zbędnej dyskusji na SB z małym wprowadzaniem w błąd co do regulaminu pytań dnia, tyle ode mnie, nie mam już nic do dodania i nie będę odpowiadał 3 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Smerf.LaLuś Opublikowano 14 Lutego 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2022 Wypowiem się, powołując na punk regulaminu forum: "4.6[A] W skargach mogą wypowiadać się jedynie: osoby oskarżające, oskarżane, użytkownicy forum (jeśli treść jest adekwatna do tematu), Opiekun Serwera, Moderator, Administracja Forum oraz Administracja danego serwera jeśli posiadają wystarczające dowody lub są zaznajomieni z daną sytuacją. W przeciwnym razie wypowiedzi odbiegające od tematu będą nagradzane warnem." #1 8 godzin temu, GENERAL ALADEEN napisał: A wbijam sobie na forum oraz cb jak zawsze, chciałem coś napisać w pytaniu dnia. Napisane przez Kacperka a tu zamknięty temat no to zgłosiłem posta Modkom że za wcześnie temat zamknięty. To dostałem od Depresji odpowiedz. To mu odpowiedziałem o o co mu chodzi a ten sie kłóci ze mną i że zawsze ma racje Po pierwsze to byłeś moderatorem tyle czasu i zapomniałeś, że w regulaminie moderatora widnieje punkt, że MODERATOR nie ingeruje tematy w REDAKCJI. Może on upominać osoby wypowiadające się, ale nie ma władzy nad redaktorami i moderator nie jest od upominania ich. #2 Punkt o zamykaniu tematu po 24h jest logicznym błędem osoby, która ten regulamin pisała. Temat dotyczy konkretnego DNIA, więc patrząc na to logicznie, kolejnego dnia powinno być ono zamknięte, bez względu na czas, który minął od dodania tematu. #3 8 godzin temu, GENERAL ALADEEN napisał: Ja jak byłem w redakcji oraz fluxx stosowaliśmy sie do niego. Ja nie byłem w żadnej redakcji, zdanie logicznie źle napisane. #4 6 godzin temu, GENERAL ALADEEN napisał: Nawet regulaminy w działach możecie naginać. To samo w urodzinach użytkowników zamykanie tematy przed czasem. Zamykanie urodzin było już nawet poruszane za naszej kadencji, gdzie sam o to zwracałem uwagę. Jest pozwolenie na zamykanie tematu urodzin, nie czekając aż minie 24h. - również ze względu na logikę, że życzenia składa się w dzień urodzin, a nie w kolejny, aby tylko sobie nabić posta. (screen z dawnej konfy modów, ale nie ma tam nic szczególnego, co nie powinno wypłynąć na światło dziennie - jedynie potwierdzenie, że coś takiego powinno być dodane w temacie "Informacje dla moderatorów") 1 ★ "The first step towards getting somewhere else is to decide that you are not going to stay where you are." ★ *** *** ★ "If you feel like you're losing everything, remember that trees lose their leaves every year and they still stand tall and wait for better days to come." ★ Odnośnik do komentarza
Zasłużony Andrzej. Opublikowano 21 Lutego 2022 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2022 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi