Sponsor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Drako Opublikowano 1 Marca 2022 SPONSOR Sponsor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Twój nick: Drako Nick oskarżonego: @ Xamierr Powód skargi: Ciągle banowanie czystego gracza (brak umiejętności oceny cheatów?) Opis sytuacji: Gracz o nicku @ liege dostawał wiele banów, ale @ Xamierr w szczególności się na niego uwziął. Łącznie dał mu już 4 bany a konkretnych dowodów jakoś brak. Przy 3 jego banie specjalnie napisałem, żeby się uspokoił. "Po raz kolejny brak konkretnych dowodów. Przestańcie go ciągle banować i dajcie mu w końcu pograć, w szczególności ty @ Xamierr. Jeżeli nie macie czegoś mocnego, to dajcie sobie spokój. A jeżeli macie jakieś wątpliwości co do demka i nie wiecie czy to będzie wystarczający dowód, to zawsze możecie napisać temat w zgłoś gracza i my to ocenimy." (Mówiłem mu też coś podobnego w wiadomości prywatnej 2 dni wcześniej) Przez chwile było cicho, aż do ostatniej soboty. Zignorował moje polecenie i po raz kolejny daje bana za WH. Z tego co wiem z nikim z UBT się nie kontaktował, zgłoszenia żadnego nie napisał, a rozpiska jest po prostu śmieszna. Dla przykładu: "33:20-33:30 - Tutaj dziwna zwieszka, zobaczył, że przeciwnik jest blisko, a nie chciał się spalić, ani nie chciał padnąć (bo zależy mu na top1), więc postanowił się nie ruszać, co oczywiście jest najlepszym wyborem." a tu jak wygląda ta akcja: https://streamable.com/31n6gb. Chciałbym dodać, że @ Xamierr ma 6k godzin, 2x global i 8lvl faceit (a przynajmniej tak twierdzi). Data i godzina zdarzenia: 8 luty - 28 luty Miejsce zdarzenia: Mirage / Cache Dowody: Odwołanie nr 1, Odwołanie nr 2, Odwołanie nr 3, Odwołanie nr 4 Coś od siebie: - 8 1 1 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Xamierr Opublikowano 1 Marca 2022 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Jak się mają moje osiągnięcia jako gracz w tej grze do funkcji administratora serwera? Widzę, że poszła plotka, że mam 8lv faceit, ponieważ taki miałem najwyższy, ale szybko spadłem 😅. Odwołując się do banów w/w gracza, nie są one bez powodów. Pytałem też większość adminów co sądzi o tym użytkowniku jak i samego opiekuna i tak samo twierdzą jak ja, że użytkownik gra bardzo podejrzanie, ale jak się kryje to nie można wskazać jasnych dowodów, które to potwierdzą. Nie wiem co chcesz wnieść tą skargą, ale jest trochę słaba bez urazy. Wszystkie demka zostały rozpisane w odpowiednim czasie, nie złamałem żadnego punktu z regulaminu. Wiem, że napisałeś, że mam zgłaszać go w dziale cheaterów razem z rozpisanym demkiem, ale po to mam admina, żeby banować, gdy są słuszne podejrzenia, a zgłaszać to może osoba, która nie posiada administratora. Po to go mam, aby indywidualnie lub wspólnie z innymi adminami podejmować w miarę możliwości właściwe decyzje. 2 Odnośnik do komentarza
yeezybeing michuu Opublikowano 1 Marca 2022 yeezybeing Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 (edytowane) W końcu przyszedł czas, że ktoś w końcu napisał prawdę o tym jak często przyjmuje się ludzi na stanowisko, a potem jest jak jest. Zaczynając i odnosząc się do tego co powiedział oskarżony w odpowiedzi wyżej. Osiągnięcia jakimi się rzekomo chwalisz powinny pokazywać że nadajesz się na stanowisko admina jak nikt inny. Uczciwie wbitego tego globala czy tam tego faceita mają osoby, które rzeczywiście znają grę, wiedzą jak wygląda peekowanie, zachowanie na danych pozycjach, zwyczajnie znają tą grę i potrafią zobaczyć co jest naturalnym zachowaniem a co nie. Kontynuując: co nas obchodzi że pytałeś się innych adminów czy już nieważne nawet kogo, rozumiem że miało to być na zasadzie konsultacji (co jest naturalne), ale czy nie posiadając konkretnych dowodów nie powinieneś czasem zważać na nie na 1 miejscu, a nie na zdanie innych? Chyba na tym polega głównie posiadanie tego typu rang funkcyjnych. Przytoczę tutaj że sam posiadając admina na wielu serwerach tej sieci nieważne jakie było zdanie innych, w ogóle nie zważając na inne okoliczności zawsze kierowałem się (i nadal kieruję) zasadą "NIE MAM DOWODÓW TO NIE BANUJE", bo zwyczajnie potem wszystko wychodzi przez samo nierozpisywanie demek czy inne sprawy, co w twoim przypadku jest widać praktycznie na co dzień. Nigdy nie widziałem by na admina było tyle skarg w tak krótkim czasie, w pewnym sensie powtarzam słowa kolegi @ Drako ale myślę że to dobitnie pokazuje jak kolejna osoba nie powinna posiadać rangi funkcyjnej, która polega głównie na siedzeniu na serwerze. Nie jest to w żadnym wypadku hejt czy coś innego w stronę osoby oskarżonej, jednakże dowody dyskwalifikują dla mnie osobę oskarżoną z rangi (z tego co widzę nawet dwóch) które posiada. Jeszcze jedna rzecz. Będąc "u mnie" na serwerze tj. Only Mirage #1, zobaczyłem kolegę właśnie, który wtedy akurat złożył podanie na admina( chyba był to wtedy Mirage/Cache), stwierdziłem że pójdę na ukrytego by zobaczyć jak wygląda jako jeszcze "zwyczajny gracz". Po 1 widząc globalnego muta już wiedziałem że na tego pana trzeba będzie uważać. A więc podczas gry jak tylko umierał "od botów jeb**", "śmieciów", "co wy odkurwiacie" itd nie będę przytaczać tego więcej, stwierdził że tamtejszy admin naszego serwera @ Czupson_ lata odpalony. Wtedy już wiedziałem że jest to osoba zwyczajnie niekompetenta by być kimś więcej niż tym tylko "zwykłym graczem", kompletny brak odpowiedzialności, brak umiejętności oceniania graczy oraz brak kultury, a jakie to są rzeczy? Podstawowe dla admina dającego przykład, gdzie tutaj jest ich kompletny brak. Myślę że to wystarczy by pokazać że w tym przypadku jest to tylko ranga "dla kolorku". Edytowane 1 Marca 2022 przez michuu 2 1 Odnośnik do komentarza
Sponsor Drako Opublikowano 1 Marca 2022 SPONSOR Autor Sponsor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 34 minuty temu, Xamierr napisał: Jak się mają moje osiągnięcia jako gracz w tej grze do funkcji administratora serwera? 46 minut temu, Xamierr napisał: Odwołując się do banów w/w gracza, nie są one bez powodów. Pytałem też większość adminów co sądzi o tym użytkowniku jak i samego opiekuna i tak samo twierdzą jak ja, że użytkownik gra bardzo podejrzanie, ale jak się kryje to nie można wskazać jasnych dowodów, które to potwierdzą. Nie masz dowodów, nie możesz dać bana. Chyba nie jest to ciężkie do zrozumienia. 51 minut temu, Xamierr napisał: Nie wiem co chcesz wnieść tą skargą, ale jest trochę słaba bez urazy. Mam nadzieje, że w końcu zrozumiesz co do Ciebie mówię. 59 minut temu, Xamierr napisał: Wszystkie demka zostały rozpisane w odpowiednim czasie, nie złamałem żadnego punktu z regulaminu. Ok. Nikt nie pytał. Godzinę temu, Xamierr napisał: Wiem, że napisałeś, że mam zgłaszać go w dziale cheaterów razem z rozpisanym demkiem, ale po to mam admina, żeby banować, gdy są słuszne podejrzenia, a zgłaszać to może osoba, która nie posiada administratora. https://streamable.com/31n6gb To są według ciebie słuszne podejrzenia? Jak dla kogoś z takim doświadczeniem, kto ufa swoim umiejętnościom? Admin jest od pilnowania porządku na serwerze a nie tylko banowania. Dział do zgłoszeń jest dla każdego, nie tylko dla użytkowników. I nie służy tylko do zgłaszania oczywistych odpałów, ale można też poprosić ubt o opinię na temat jakiegoś demka. 1 godzinę temu, Xamierr napisał: Po to go mam, aby indywidualnie lub wspólnie z innymi adminami podejmować w miarę możliwości właściwe decyzje. Masz też ubt, który się zajmuje właśnie oceną cheatów. A nie pytałeś się ani razu o zdanie. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik∙ Xamierr Opublikowano 1 Marca 2022 Użytkownik∙ Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 (edytowane) @ michuu Proszę o dowody, kiedy wyzwałem kogokolwiek lub znieważyłem. Na tej serwerowni ANI RAZU nikogo nie obrazilem, wiec albo przytoczysz jakiekolwiek dowody z demek / screenow albo nie pisz glupot i nie oczerniaj zwyklego czlowieka.. Ja wyzywam od smieci? Demko - minuta Globalnego muta mam z tego wzgledu ze grajac mmy mam po 100 reportow za wallhacka, ale to nie moja wina. Srednio po rozegraniu 5 meczow, mam bana na 7 dni za zbyt duza liczbe reportow. Byc moze jestem tak dobry ze powininem odpuscic MMy i chyba tak tez zrobie. Czekam na dowody, ze kogokolwiek i jakkolwiek obrazilem. Oczywiscie powiem sobie czasami ze nie potrafia sie ustawic czy cos w tym stylu, ale to nie jest obraza i nikogo nigdy na tej sieci nie obrazilem. Skarga do zamkniecia, zlozylem rezygnacje z funkcji: Edytowane 1 Marca 2022 przez Xamierr 2 Odnośnik do komentarza
Zasłużony Andrzej. Opublikowano 1 Marca 2022 Zasłużony Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2022 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi