Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

Temat o depresji.

NarutoUzumaki

Rekomendowane odpowiedzi

• Strefowicz

Witam ,a więc zajmę się dziś tematem związanym z depresją.

Czym jest Depresja? Depresja jest załamaniem nastroju człowieka ,a także obniżonym poczuciem humoru.Depresję można leczyć ,ale potrzebna jest specjalistyczna opieka lekarska.

Wyróżniamy trzy rodzaje depresji:

lekka

umiarkowana

głęboka 

Lekka depresja to obniżony nastrój pojawiący się przez cały dzień,niezależnie od dnia poczucie przygnębienia i smutku dla człowieka.Tą depresję leczyć u lekarza psychiatry za pomocą leków.

Umiarkowana depresja to utrata zainteresowania obowiązkami,rzeczami oraz brak jakichkolwiek chęci do działania.Należy ją leczyć pod nadzorem specjalistów ,a także być pod stałą opieką lekarzy.

Głęboka depresja to osłabienie całego organizmu , tak zwana niechęć do życia,oraz myślenie o samobójstwie.Taką depresję trzeba leczyć w szpitalu psychiatrycznym pod nadzorem psychiatry.

Objawy depresji są takie:

*Zaburzenia snu (budzenie się) ,np. po braniu silnych leków.

*Myśli samobójcze ,czyli chęć skończenia ze sobą ,tej rzeczy nie można lekceważyć ,gdyż może się to skończyć tragiczne w skutkach.

*Problemy z pamięcią i koncentracją -takiej osobie trzeba powtarzać wiele razy to samo.

*Utrata wiary w siebie i ocenianie siebie jako najgorszego/najgorszą -Polega to na tym,że człowiek stawia siebie w najgorszej pozycji ,a także myśli o sobie jako o najgorszym człowieku na świecie wobec innych.

*poczucie winy -obarczanie siebie całą winą za wszystko , wmawianie sobie ,że jestem winny ,np. Że żyje.

*spowolnienia psychoruchowe -ta osoba ma ciężko z poruszaniem się i funkcjonowaniem na codzień ,gdyż jest ona można uznać ,że niezdolna do poruszania się .

*zmiany masy ciała -Czyli brak apetytu, oraz nadmierne wychudzenie się.

Depresję także można podzielić na dziedziczną (od członka rodziny ) i na reaktywna-po stracie najbliższej dla siebie osoby,lub utraty czegoś ważnego w życiu dla siebie,lub o podłożu gwałtu (np.Moja narzeczona po gwałcie ze strony ojca).

Według lekarzy,czy według ludzi depresję najbardziej można odziedziczyć ,gdyż coraz więcej ludzi na nią choruje i jest często spotykana.

Co powoduje depresję? Depresję powoduje reakcja mózgu ,brakuje niektórych hormonów ,z powodu których może wystąpić ta depresja.

Źródło:https://twarzedepresji.pl/o-depresji/

• Lubię to! 7
  • VIP
VIP

ja z depresją nie mam problemu.. jesteśmy bliskimi przyjaciółmi :galeczka:

• Lubię to! 3

zussex3.gif.07c105d65d918cc39972dc268c0bb131.gif

• Użytkownik

Gdy chodziłem do podstawówki, to był tam taki Paweł, i ja jechałem na rowerze, i go spotkałem, i potem jeszcze pojechałem do biedronki na lody, i po drodze do domu wtedy jeszcze, już do domu pojechałem.

:peepoRain:

• Lubię to! 3

Powiedzmy, że mogę z umiarkowaną stanowczością zaprzeczyć twierdzeniu, że w taki, czy inny sposób, zatajam informacje o faktach bezsprzecznie wskazujących na miejsce, w którym jest, albo go nie ma. Chyba, że nie byłby tam, gdzie go nie ma! Bo gdybym twierdził, że nie ma go tam, gdzie jest, to nie mógłbym zaprzeczyć...

• Premium
Premium

Dzięki 

• Lubię to! 2

"Polska to kraj z którego wywodzą się niezwyciężeni, to oni niegdyś wygrali walkę ze samą śmiercią. Wrzesień 1939r. [*]"  ~ Anonim

zwyrol.png.6a7a13b29d70feef516269605323bf07.png.53817fcb42a4f5cc98e7a9988fc7306b.png

• Użytkowniczka

Fajnie że to poruszacie. Dzięki ❤️

• Lubię to! 2

Sygnaturka-ZWYROLKA (1).png

• Użytkownik

Z każdego negatywu trzeba wyciągać przynajmniej jeden pozytyw.

• Lubię to! 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]