Strefowicz NarutoUzumaki Opublikowano 12 Marca 2022 Strefowicz Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Witam ,a więc zajmę się dziś tematem związanym z depresją. Czym jest Depresja? Depresja jest załamaniem nastroju człowieka ,a także obniżonym poczuciem humoru.Depresję można leczyć ,ale potrzebna jest specjalistyczna opieka lekarska. Wyróżniamy trzy rodzaje depresji: lekka umiarkowana głęboka Lekka depresja to obniżony nastrój pojawiący się przez cały dzień,niezależnie od dnia poczucie przygnębienia i smutku dla człowieka.Tą depresję leczyć u lekarza psychiatry za pomocą leków. Umiarkowana depresja to utrata zainteresowania obowiązkami,rzeczami oraz brak jakichkolwiek chęci do działania.Należy ją leczyć pod nadzorem specjalistów ,a także być pod stałą opieką lekarzy. Głęboka depresja to osłabienie całego organizmu , tak zwana niechęć do życia,oraz myślenie o samobójstwie.Taką depresję trzeba leczyć w szpitalu psychiatrycznym pod nadzorem psychiatry. Objawy depresji są takie: *Zaburzenia snu (budzenie się) ,np. po braniu silnych leków. *Myśli samobójcze ,czyli chęć skończenia ze sobą ,tej rzeczy nie można lekceważyć ,gdyż może się to skończyć tragiczne w skutkach. *Problemy z pamięcią i koncentracją -takiej osobie trzeba powtarzać wiele razy to samo. *Utrata wiary w siebie i ocenianie siebie jako najgorszego/najgorszą -Polega to na tym,że człowiek stawia siebie w najgorszej pozycji ,a także myśli o sobie jako o najgorszym człowieku na świecie wobec innych. *poczucie winy -obarczanie siebie całą winą za wszystko , wmawianie sobie ,że jestem winny ,np. Że żyje. *spowolnienia psychoruchowe -ta osoba ma ciężko z poruszaniem się i funkcjonowaniem na codzień ,gdyż jest ona można uznać ,że niezdolna do poruszania się . *zmiany masy ciała -Czyli brak apetytu, oraz nadmierne wychudzenie się. Depresję także można podzielić na dziedziczną (od członka rodziny ) i na reaktywna-po stracie najbliższej dla siebie osoby,lub utraty czegoś ważnego w życiu dla siebie,lub o podłożu gwałtu (np.Moja narzeczona po gwałcie ze strony ojca). Według lekarzy,czy według ludzi depresję najbardziej można odziedziczyć ,gdyż coraz więcej ludzi na nią choruje i jest często spotykana. Co powoduje depresję? Depresję powoduje reakcja mózgu ,brakuje niektórych hormonów ,z powodu których może wystąpić ta depresja. Źródło:https://twarzedepresji.pl/o-depresji/ 7 Odnośnik do komentarza
LAN CIECHOCINEK 2K2 Opublikowano 12 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 @ DepresjaHook.hack to o tobie 2 3 Odnośnik do komentarza
Premium Vashka Opublikowano 12 Marca 2022 Premium Premium Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Napracowałeś się trochę ,dzięki 3 Odnośnik do komentarza
VIP CLYDE Opublikowano 12 Marca 2022 VIP VIP Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 ja z depresją nie mam problemu.. jesteśmy bliskimi przyjaciółmi 3 Odnośnik do komentarza
Użytkownik jasiekoks Opublikowano 12 Marca 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 fajne 3 aha Odnośnik do komentarza
Użytkownik helikopterovsky Opublikowano 12 Marca 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 Gdy chodziłem do podstawówki, to był tam taki Paweł, i ja jechałem na rowerze, i go spotkałem, i potem jeszcze pojechałem do biedronki na lody, i po drodze do domu wtedy jeszcze, już do domu pojechałem. 3 Powiedzmy, że mogę z umiarkowaną stanowczością zaprzeczyć twierdzeniu, że w taki, czy inny sposób, zatajam informacje o faktach bezsprzecznie wskazujących na miejsce, w którym jest, albo go nie ma. Chyba, że nie byłby tam, gdzie go nie ma! Bo gdybym twierdził, że nie ma go tam, gdzie jest, to nie mógłbym zaprzeczyć... Odnośnik do komentarza
Użytkownik Slasher Opublikowano 12 Marca 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2022 + 3 Odnośnik do komentarza
Torfowisko Torf Opublikowano 13 Marca 2022 Torfowisko Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Dzięki 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik svx. Opublikowano 13 Marca 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Dzięki 2 Odnośnik do komentarza
Premium ZwYroL Opublikowano 13 Marca 2022 Premium Premium Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Dzięki 2 "Polska to kraj z którego wywodzą się niezwyciężeni, to oni niegdyś wygrali walkę ze samą śmiercią. Wrzesień 1939r. [*]" ~ Anonim Odnośnik do komentarza
Użytkowniczka ZwYroLka Opublikowano 13 Marca 2022 Użytkowniczka Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2022 Fajnie że to poruszacie. Dzięki ❤️ 2 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Kacperek Opublikowano 14 Marca 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Z każdego negatywu trzeba wyciągać przynajmniej jeden pozytyw. 1 Odnośnik do komentarza
Użytkownik Sandruś Opublikowano 14 Marca 2022 Użytkownik Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 I love depression 2 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi