Skocz do zawartości
Przeglądasz forum jako gość, nie masz dostępu do większości funkcji! Zarejestruj się już teraz!
Witaj na Strefaskilla.pl

LETNI KONKURS

Uwiecznij najpękniejszą fotografię tego lata!

Weź udział

NOWY/STARY ODŚWIEŻONY STYL !

Właśnie wleciał odświeżony styl z kilkoma zmianiami i dodatkami

Zobacz szczegóły

FANPAGE

Dołącz do naszej społeczności na fanpage’u!!

DOŁĄCZ!

OTWARTA

Szybka rekrutacja na typera

Złóż podanie

OTWARTA

Szybka rekrutacja na redaktora

Złóż podanie

[PROPOZYCJA] - Wsparcie serwerów

Torri

Rekomendowane odpowiedzi

• Użytkowniczka

Cześć, po dzisiejszym  zebraniu i słowach "brakuje adminów" wpadłam na pomysł, aby na naszej sieci powstało coś w stylu wsparcia.
Na wielu serwerach brakuje adminów co zniechęca graczy, ponieważ raczej nikt nie ma ochoty grać na kogoś odwalonego, albo toxic osoby. Znalezienie szybko odpowiednich adminów też nie należy do najłatwiejszych.
Dlatego mogłoby powstać coś w stylu wsparcia, gdzie osoby posiadające już gdzieś flagi (admini, opiekunowie) mogliby na jakiś czas "wspomóc" jakiś serwer posiadając flagi. Osoby te nie byłby rozliczne z godzin jak admini danego serwera, natomiast na serwerze z którego są nadal mieliby obowiązek wyrabiania godzin.
Mógłby powstać odpowiedni dział, gdzie opiekunowie/właściciele danego serwera mogliby poprosić o taką pomoc do momentu znalezienia/powrotu adminów.
Myślę, że teraz gdy robi się coraz cieplej oraz coraz bliżej do wakacji, wiele adminów będzie zgłaszać zmniejszoną aktywność/ urlopy a graczy często przybywa.
Byłaby to również świetna opcja do integracji całej sieci.

(Totalnie nie wiedziałam jak to napisać, żeby miało jakikolwiek sens, więc z chęcią odpowiem na każde pytanie) 

• Lubię to! 3
  • Super 5
  • Tak sobie 3
  • Użytkownik∙

Myślę, że jest to jak najbardziej dobry pomysł, ponieważ ja np jako ubt mam flagi ale nie mogę ich używać w celach nawet pomocy serwa tylko pilnowania jak adminów nie ma. A taka możliwość by się przydała, szczególnie, że opiekun to osoba bardzo zaufana i darzona sympatią. Leci plusik masz moje tak!

• Super 1
  • Ha ha 3

0FD57F99-E1C1-4E87-B8A7-CF1098CE2EAA.jpeg

• Użytkownik∙

TL;DR tematu:
W skrócie chodzi o wprowadzenie multi admina. 

Ogólnie nigdy nie byłem za pomysłami, aby wprowadzać takie zabawki - jak ktoś chce mieć admina na konkretnym serwerze, to składa podanie. O ile rozumiem zamysł - forma pomocy, odciążenie obecnej administracji i tak dalej... o tyle jest to bardzo niebezpieczna zabawka i niesie ze sobą sporo problemów takich jak:
- różni admini mogą mieć różne regulaminy na serwerze (typu na awp#1 może być inny regulamin niż na awp#2 i mogą wyjść wojny w taryfikatorach);
- admini z takich serwerów jak JB, SURF nie pomogą na serwerach DD#1 i DD#2 i odwrotnie, bo to całkowicie inny typ rozgrywki;
- kto jest odpowiedzialny za adminów na danym serwerze? Jeżeli admin z AWP będzie odwalał na ARENIE, to jest to sprawa dla opiekuna areny (bo to jego serwer) czy dla opiekuna awp (bo to jego admin);
-
problemy logistyczne, tj. nadawanie rang, odbieranie rang (ogólnie jak się kogoś szuka, to raczej na dłużej, a nie aby rotować nim co tydzień), nadawanie flag na serwerze, odbieranie flag na serwerze, trzymanie porządku kto i gdzie jest adminem na zasadzie: "pomocy/wsparcia", a kto jest gdzie na zasadzie "wyrabiania godzin" i tak dalej, takich małych pierdół można wymieniać i wymieniać, ale ogólny zamysł raczej rozumiecie;
-
problemy z wyrabianiem godzin przed adminów - jeżeli ktoś ma swój serwer, to logiczne, że tam musi wyrabiać godziny i być aktywnym. Jeżeli ktoś będzie miał pod swoimi skrzydłami 2, to i tak na tym drugim musi grać, aby pilnować - to raczej oczywiste - dlatego zaniedbuje swoje obowiązki z serwera pierwszego, może to mieć przykre skutki: ostrzeżenia dla tabelki za nieaktywność, degradacje, skargi i tak dalej;

Kiedyś był tu forsowany pomysł aby UBT miało flagi na serwerach (nie wiem jak to wygląda teraz) - to jest właśnie "wsparcie" o którym jest mowa w propozycji, jednak to jak to wychodziło w praniu każdy wie - były skargi na UBT, że bawią się w adminów, czepianie się stałych graczy serwera (no bo skąd ktoś ma kogoś znać, jak tam nie gra) i tym podobne kwiatki wychodziły. Plus sam fakt, że UBT jest tak kruche, że zmienia się cyklicznie i już tutaj powstaje zamęt na zasadzie: dodać rangę, zabrać rangę, zrobić konto w bansie, usunąć konto w bansie. Po prostu NAH.

Takie rozwiązania są bardzo kruche na dłuższą metę, tworzą dużo mętliku/zamętu i są po prostu przestarzałe. Realny sposób na poradzenie sobie z tym kryzysem jest zawarty w samej propozycji:

Cytat

(...) graczy często przybywa.

Jeżeli GRACZY PRZYBYWA to z nich trzeba robić adminów. Nie każdy się nadaje, nie każdy chce, ale rotacja musi być cały czas, inaczej będziecie mieli takie martwe fora/serwery gdzie grają tylko "koledzy", "znajomi" i tak dalej - jedna grupka graczy, nie rozwijająca się, nie wyciągająca wniosków, po prostu takie same zbiorowisko od X. Niesie to ze sobą sporo syfu, nieporządku i przede wszystkim słabo się przekłada na wyniki serwerów - co by daleko nie szukać: na takiej zasadzie działa u Was Jailbreak czy mixy <-- serwery do pogrania "dla znajomych" ale wielu nowych graczy nie przyciągną. Chcecie rozwiązać problem z adminami - zachęcajcie ludzi do składania podań. Jeżeli admin ma za duże wymagania, zróbcie rangę "admin testowy" na którego będą trochę niższe, mniejsze napięcie pośladów, taki okres na naukę i niech sobie przez miesiąc spróbują swoich sił ludzie, może im się spodoba, odkryją w sobie żyłkę do adminowania i zostaną. Zawsze to fajne doświadczenie dla ludzi, coś nowego i świeżego. 

Osobiście jestem przeciwko takim rozwiązaniom - jak mówiłem: ktoś chce admina, niech składa podanie

• Lubię to! 4

"  0111 0001 . 0010 K 0111"

• Strefowicz

Jestem za tym rozwiązaniem,przyda się pomoc.

• Lubię to! 1
  • Użytkownik∙

Jak dla mnie, jeśli osoba funkcyjna, która chcę pomóc na serwerze z kryzysem, bedzie zerkac na taryfikator, lekko sie nauczy regulaminu, to może to przejść, na tak.

Edytowane przez `Lemon.
  • Ha ha 1
  • Użytkownik

Myślę, że jest to dobry pomysł, jeżeli admin chce pomóc na innym serwie gdzie admów nie ma. Lub wprowadzić rangę taką jak "Admin Globalny" gdzie będzie posiadał permisje na wszystkich serwerach GO

• Ha ha 1

Przechwytywanie.PNG.4243bd5397051c24a49199d872dc6eb3.PNG

• VIP
VIP

dajcie mi admina na serwerach, to Wam zrobię porządek gdzie chcecie. króciutko i płytko z łamiącymi regulamin :majordebil:

• Ha ha 3

zussex3.gif.07c105d65d918cc39972dc268c0bb131.gif

1. Najlepszym rozwiązaniem będzie dodanie ankiety w nowym temacie. A moje propozycje są takie

1 -  Ranga Admin +

2 -  Tylko dla członków UBT

Z czego wymagania na rangę: 

WYMAGANIA

• Minimum 18 lat
  • Staż na forum min. 3 miesiące
  • Aktywność
  • Konto staram
  • Lubiany/ Rozpoznawalny na sieci
  • Doświadczenie
  • Znajomość regulaminu

Flagi na serwerze to bardzo dużo, więc powinny je dostawać osoby na poziomie i bardzo zaufane. ;)

Edytowane przez GENERAL ALADEEN
  • Super 1
  • LEGENDA

Niby jest to jakiś krok w przód by wesprzeć serwery adminami,ale z technicznego punktu widzenia kiepsko trochę,Bo po jakimś czasie my sami się pogubimy w tym kto ma gdzie admina (normalnego), a gdzie właśnie takiego wspierającego :/. Moim zdaniem lepszym rozwiązaniem było by stworzenie rangi Global Admin, gdzie taka osoba posiada admina na wszystkich serwerach CS:GO (w tym przypadku),nie jest w żadnen sposób rozliczana z godzin (bo nie ma szans że by ogarnęła normę na wszystkich serwerach), wiadomo osoba była by monitorowana ile i gdzie gra żeby nie było sytuacji  że z taką rangą gra sobie tylko na 2 serwerach bo reszta mu nie odpowiada.Wiadomo nic od buta, rangę można by było dostać za złożenie podania i posiadania odpowiednich wymagań (np takich jak wiek czy samo posiadanie rangi admina lub min 2 adminów ) 
@ Andrzej. @ Dusia @ Trivor

• Lubię to! 4
  • Super 2

6fe637_11364b10887141b8afadb4d94062ba19_mv2.thumb.gif.6e3db2f1812dc8694a19819c770f5e16.gif

76561198203268992.png

6fe637_11364b10887141b8afadb4d94062ba19_mv2.thumb.gif.6e3db2f1812dc8694a19819c770f5e16.gif

• Właściciel
Właściciel

Nigdy nie rozumiałem pojęcia "Nie ma na serwerze adminów, mimo że jest 30 graczy ciągle". Gdy ja prowadziłem jakieś serwery całkowicie to w takiej sytuacji wystarczy chcieć tych adminów znaleźć, oczekiwanie aż gracz sam napisze podanie gdy są braki to głupi pomysł. Ja w jeden dzień potrafiłem znaleźć np. 7 adminów, wystarczy że opiekun/właściciel wejdzie na serwer, pozagaduje do ogarniętych graczy, że pilnie potrzebujemy adminów, czy nie chciałbyś spróbować, nawet można taką osobę poduczyć jak nigdy nie była adminem - nie oszukujmy się to nie jest arcy trudne korzystać z menu admina xD

Jeśli to nie pomagało to wprowadzane były udogodnienia dla nowych adminów typu bez składki, typu admin z SVIPEM czy czymś na 2 pierwsze miesiące gratis.

Co prawda na 10 przyjętych takich osób 3 trzeba było wywalić, bo się nie nadawały, ale większość się nauczyła i dobrze pełniła swoją rolę.

Nie widzę problemu, że jak jest gdzieś brak adminów żeby opiekun do mnie napisał: Ej trivor nie ma adminów, zróbmy coś. Po czym wprowadzimy jakieś gratisy dla nowych i ułożymy plan działania. Nie mam takich wiadomości więc nic z tym nie jest robione.

Podsumowując, wystarczy chcieć znaleźć administracje, jeśli ma się z tym problem to pisze się do mnie o zachęcenie ludzi do pozyskania admina, wtedy wprowadzamy gratisy, namawiamy ludzi ogarniętych z serwera ITP ITD.

Zamieszania typu flagi dla ludzi z innego serwera, z innym regulaminem itp. na inne serwery - NIE. Już się przekonaliśmy jak to było z UBT, a podobno powinien być taki ogar, bo przeciez UBT to ranga wyższa niż admin serwera.

• Lubię to! 4
  • Właściciel
Właściciel

rozwiazany.png

• Lubię to! 1
  • Zasłużony

odrzucona.png

• Lubię to! 1

image.png
:pepehands:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Zapoznaj się z polityką prywatności forum Polityka prywatności oraz regulaminem forum Regulamin

• Opiekun [MIRAGE #1]
  • Opiekun [MIRAGE #2]
  • Opiekun [1VS1]
  • Opiekun [AWP #1]
  • Opiekun [AWP #2]
  • Opiekun [SURF]
  • Opiekun [MIR/CACH]
  • Opiekun [5VS5]
  • Opiekun [DR+KLASY]